Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lis 2012 13:49 

Lecę do Cancun z przesiadką w Londynie i Miami. W Londynie na przesiadkę mam 90 minut. Czy to jest dobry czas? Bagaż w Warszawie będę miał nadany do Cancun? Czy będę musiał w którymś porcie ponownie nadać bagaż? Czy w Warszawie otrzymam karty pokładowe na wszystkie loty? W Miami mój czas przesiadki to 3 godziny. Czy to wystarczy żeby załatwić wszystkie formalności? Lot Londyn - Mimai i Miami - Cancun obsługiwany jest przez American Airlines. Jestem trochę zaniepokojony tym przelotem. Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc , bardzo proszę.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 20 Lis 2012 19:40 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Jeśli chodzi o Londyn, zależy jakie masz terminale, jeśli różne, to czasu nie jest dużo (AA lata z T3, ale być może masz BA z numerami AA, wtedy T5, dolot z WAW z LO jest na T1 z BA na T3).
Powinni Cie odprawić od razu na wszystkie loty, jednak bagaż będziesz musiał odebrać w Miami i nadać ponownie (przepisy w US, dlatego potrzebna jest wiza). Nie obchodzi Cie, czy te 3h wystarczą, to linia za to odpowiada, skoro sprzedała Ci taki bilet.
Zaniepokojony ? Czym ?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lis 2012 01:42 

Dzięki za odpowiedz. Lecę lotem i londuję na Terminalu 1 . American Airlines z Londynu mam lot numer AA 57 z Terminalu 3 . Odszukałem w necie i już wiem , że muszę przejść na Terminal 3 (ok.10min). Dobrze, że nie będę musiał się ponownie odprawiać w Londynie, bo mam mało czasu . Niepokoję się tym, że mam mało czasu na przesiadki. Nigdy nie leciałem przez Londyn. Wizę do Stanów mam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2012 11:55 

złoty
Niczym się nie stresuj. To linie są za Ciebie odpowiedzialne. Nie przesiadałem się z T1 na T3, wiem tylko, że na T5 można było przy kontroli podręcznego utknąć nawet na 1h.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lis 2012 13:22 

Do T3 też z pewnością trzeba będzie poczekać. Ale jakoś sobie poradzę. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Uspokoiłeś mnie trochę, hehe .
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Lis 2012 22:39 

miałem podobny lot (berlin-londyn BMI, londyn-NY Virgin i potem jeszcze american airlines) i też 90 minut na przesiadkę w Londynie, różne terminale, niestety nie pamiętam jakie (autobusem przejeżdżałem) i ledwo się wyrobiłem, bo security ponowne było. także życzę powodzenia. W Stanach już bezproblemowo, tylko że bagaz mi zgubili i dopiero po 5 dniach odzyskałem.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Lis 2012 12:10 

Właśnie obawiam się , że jest mało czasu. Cóż trzeba spróbować, hehe. Nie mam innego wyjścia teraz, bo bilet już mam.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Lis 2012 16:14 

złoty
Ponowne security będzie i w Londynie i Miami. Uk nie jest w Schengen, wiec to żadna niespodzianka. Dlatego pisałem, że można utknąć tylko na T5 LHR na 1h, kolejki w pewnych godzinach bywają ogromne. Przesiadający się trafiają tam przez ruchome schody z poziomu 2 niżej, by wchodzący na schody mieli pewność, że bedzie miejsce by mogli z zejść widziałem ustawionych porządkowych z radiem u góry i na dole schodów w celu regulacji ruchu ;) Szokujące jak na niemal nowy terminal.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość