Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 28 Mar 2025 19:44 

Esim z dtac świetnie się sprawdził - działa zarówno w Bangkoku jak i Krabi i Phuket. Cena dalej smieszna, bo za 50 GB na 10 dni zapłaciłem nie więcej niż 10 dołków
 Profil Relacje PM off  

City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
#142 PostWysłany: 01 Lip 2025 23:10 

niebieski
A ten dtac to wymaga apki czy bez apki działa?
Pytam dlatego, że akurat w moim telefonie eSIM nie mam, ale mam za to w laptopie - tylko pod Windowsem trudniej zainstalować apkę dla Androida, tylko prosi o kod albo zeskanowanie QR kodu?

Przy okazji - te punkty zakupu fizycznych kart SIM na lotnisku to działają jakoś do wieczora czy wcześniej się zamykają? Przylot około 19? I czy długo trwa zakup, pewnie trzeba paszport itd...?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 02 Lip 2025 23:39 

niebieski
Paszport skanują, więc idzie im to dość sprawnie. Co do reszty nie wiem, brałem zwykły SIM do telefonu. Apka dtac sama mi się pojawiła, ale nie korzystałem z niej.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#144 PostWysłany: 02 Lip 2025 23:56 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Na Klooku cały czas dostępna fajna oferta. Nie potrzeba żadnej apki. Counter na BKK 24h.

Załączniki:
IMG_8708.jpeg
IMG_8708.jpeg [ 35.8 KiB | Obejrzany 346 razy ]
IMG_8709.jpeg
IMG_8709.jpeg [ 78.79 KiB | Obejrzany 346 razy ]
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#145 PostWysłany: 10 Sie 2025 06:07 
Awatar użytkownika

platynowy
Lub jak ktos nie potrzebuje duzo neta, za smieszne 3 zeta na tydzien pelno roznych esimow...

Image
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 15 Sie 2025 18:22 

niebieski
benedetti napisał(a):
Na Klooku cały czas dostępna fajna oferta. Nie potrzeba żadnej apki. Counter na BKK 24h.

A czy taka/podobna oferta jest z odbiorem SIM (nie eSIM) na BKK, bo albo źle szukam, albo coś źle pamiętam, albo wycięli akurat lotnisko BKK? ;)
eSIM-a mam w laptopie, ale nigdy nie korzystałem, więc wymyśliłem, że wygodniej chyba będzie wziąć dodatkowy smartfon, żeby służył za Hot Spot, tylko muszę mieć fizyczną kartę SIM.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 15 Sie 2025 18:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://www.klook.com/activity/74427-tr ... -sim-card/
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#148 PostWysłany: 15 Sie 2025 18:59 

niebieski
Zaiste, Zeusie - dzięki! :D

A czy kupując 2 sztuki, to rozumiem, że 2-gą mogę włożyć do telefonu jak mi się skończy ta 1-wsza - w sensie, że termin biegnie od aktywacji a nie odbioru karty z punktu?
...czy może taniej/lepiej/prościej można ją jakoś(?) doładować na kolejne 7 dni?
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 15 Sie 2025 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
-- 15 Sie 2025 18:26 --

[w zeszłym miesiącu odbierałem na bkkquote="sanchopan"]
benedetti napisał(a):

A czy taka/podobna oferta jest z odbiorem SIM (nie eSIM) na BKK, bo albo źle szukam, albo coś źle pamiętam, albo wycięli akurat lotnisko BKK? ;)
eSIM-a mam w laptopie, ale nigdy nie korzystałem, więc wymyśliłem, że wygodniej chyba będzie wziąć dodatkowy smartfon, żeby służył za Hot Spot, tylko muszę mieć fizyczną kartę SIM.[/quote]

-- 15 Sie 2025 18:26 --

sanchopan napisał(a):
Zaiste, Zeusie - dzięki! :D

A czy kupując 2 sztuki, to rozumiem, że 2-gą mogę włożyć do telefonu jak mi się skończy ta 1-wsza - w sensie, że termin biegnie od aktywacji a nie odbioru karty z punktu?
...czy może taniej/lepiej/prościej można ją jakoś(?) doładować na kolejne 7 dni?

Możesz. Sam tak robiłem.

#150 PostWysłany: 15 Sie 2025 20:16 

niebieski
A cenowo to lepiej/identycznie/gorzej od zakupu drugiej karty SIM? :)
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 16 Sie 2025 04:21 
Awatar użytkownika

platynowy
Matko boska @sanchopan ogarnij sie, zylion postow dot. Tajlandii, gdzie prawie wszystko jest na forum, a to nie jest RSA, czy jakas inna Somalia, tylko zwykly prosty Taj...tam wszystko jest easy.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#152 PostWysłany: 16 Sie 2025 22:37 

niebieski
Doceniam pomoc - tak się składa, że przed wyjazdem mam nawał pracy i burzę spraw osobistych. Oczywiście tak bywa, to mój problem. Ale nie jestem w stanie przebijać się przez setki wątki i tysiące odpowiedzi, a potem weryfikować, kto mówi prawdę, a kto się z nią mija.
Jednak jeśli już zaczynamy sobie wypominać to i owo, to ja też uprzejmie(!) zauważę, że nie potrafię pojąć, dlaczego - pytając po dwakroć - ktoś odpowiadający nie potrafi wczytać się w pytanie i powiedzieć, czy "taniej doładować czy kupić 2 karty SIM"? Czytam, że "tak, możesz doładować" i... nic więcej. Takie to trudne doczytać do końca pytanie - lub jedynie kontekst takowego zapytania?
Jak już sobie wypominamy - nie ja zacząłem - to takie trudne?
Proszę nie krytykować innych, samemu nie poddając się wpierw krytyce.
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 17 Sie 2025 02:20 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
@sanchopan jak pisałem wcześniej karta fizyczna True 5g nielimitowany internet na 15 dni , darmowe rozmowy na nr lokalne, pakiet połączeń międzynarodowych całość 699 batów (luty br.) kupowana na lotnisku BKK przy zejściu na peron kolejki. Pani przemiła ogarnęła nam instalacje i uruchomienie w 15 minut dla całej 8 osobowej grupy. Sieć bez zarzutu działała w całej Tajlandii (Chiang mai, Chiang rai, Kho Phi Phi, Khao sok i kilka innych miejscówek), Ponoć inne sieci są tańsze nieznacznie ale bywa problem z zasięgiem. Dla nas ważna była bezproblemowość całej operacji, a sieć oferowała możliwość przedłużania ważności pakietu internetu o kolejne dni z czego skorzystaliśmy w dniu wyjazdu za okol 5 PLN od osoby jak dobrze pamiętam.
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości