Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4764 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 234, 235, 236, 237, 238, 239  Następna
Autor Wiadomość
#4721 PostWysłany: 11 Lip 2025 20:58 

Czy ktoś próbował uzyskać Pekao Visa Infinite która jest dla private banking? Wymagań private banking nie spełniam, choćbym miał ten milion to i tak bym go nie trzymał w pekao, ponoć przy 500 000 można zostać klientem private banking ale będzie opłata za konto 400zł/mc.
Mi chodzi o samą kartę. Zwykłą platynową robię okrągłe 30 tysięcy obrotu praktycznie każdego miesiąca od kiedy jest M&M. Chętnie robiłbym więcej i dostawał mile za 5 zł a nie za 6.

Czy da się dostać Infinite w drodze wyjątku będąc "cywilnym" klientem?
 Profil Relacje PM off  

Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎 Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎
#4722 PostWysłany: 11 Lip 2025 21:04 

HON fly4free
Czy ty aby na pewno przemyślałeś ile (jak niewiele) są warte mile?... Totalnie nie opłaca się żaden dodatkowy nakład finansowy, żeby móc uciułać trochę więcej. Lepiej zbieraj punkty Payback i wymieniaj na mile. Albo kup pakiet Bundle&Go jeśli jakaś potrzeba ciśnie...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4723 PostWysłany: 11 Lip 2025 21:37 

złoty
@marasoo bez PB nie da rady. Jeśli możesz robić większy obrót masz opcję wyrobienia karty dodatkowej dla kogoś i uzbierasz kolejne 5k mil. Możesz też wyrobić sobie drugą kartę ;)
 Profil Relacje PM off  

#4724 PostWysłany: 11 Lip 2025 22:55 

man4business napisał(a):
Czy ty aby na pewno przemyślałeś ile (jak niewiele) są warte mile?... Totalnie nie opłaca się żaden dodatkowy nakład finansowy, żeby móc uciułać trochę więcej. Lepiej zbieraj punkty Payback i wymieniaj na mile. Albo kup pakiet Bundle&Go jeśli jakaś potrzeba ciśnie...

Pomyślałem, i właśnie ani myślę płacić 400zl za Private Banking. wszystkie karty, konta które mam są za darmo, jedynie za ING platinium z Priority Pass zaplacilem w 3 roku 650zl + 200 za dodatkową bo nie robię tam obrotu, bo zbieram mile w Pekao. Paybacki tez zbieram w PL i w DE :) Niemieckie wymieniają się na mile 1 do 1.
 Profil Relacje PM off
man4business lubi ten post.

#4725 PostWysłany: 12 Lip 2025 00:29 

niebieski
trocha napisał(a):
marcinsss napisał(a):
trocha napisał(a):
Na czym polega to sprawdzanie obrotów? Czy jest jasne Jakich obrotów oczekują?

Nie jestem pewien, ale chyba mówili coś, że warunkiem darmowej obrączki są wpływy wynagrodzenia lub ponad 1k miesięcznie. Ale nie jestem pewien. Obroty mam kilka razy większe. Może coś będzie w regulaminie, nie sprawdzałem, podszedłem na spontanie.

@Mio Uczciwa cena może być tylko jedna - za darmo.

Pytałem dzisiaj - miało być 1000 wpływu w dwóch ostatnich miesiącach
Nie. Jest wymagany wpływ co najmniej 1000 w bieżącym lub poprzednim miesiącu. Ale musi to być przelew od innej osoby. Ja miałem tylko od siebie z innych banków, więc żona zrobiła na miejscu eliksirem 1000 zł (zresztą z naszego wspólnego rachunku) i warunek spełniony
Nie wiem czy było - za darmo jedna obrączka do jednego rachunku, nawet jak jest dwóch współwłaścicieli
 Profil Relacje PM off  

#4726 PostWysłany: 13 Lip 2025 01:52 

niebieski
-- 13 Lip 2025 00:41 --

piwili napisał(a):
Nie wiem czy było - za darmo jedna obrączka do jednego rachunku, nawet jak jest dwóch współwłaścicieli

Mniej ważne czy było. Ważniejsze jest to że da się dostać dwie przy wspólnym rachunku. W pn. w KRK odebraliśmy wraz z szanowną małżonką ...

-- 13 Lip 2025 00:52 --

man4business napisał(a):

Jaki jest sens wymieniać punkty Payback na mile? Przecież nie staną się wtedy te mile więcej warte. Punkt payback jest wart 1 grosz. Mila jest warta 4-5 groszy. Przy wymianie 7:1 nie ma to sensu (chyba że komuś akurat brakuje kilka mil). Lepiej punkty payback wykorzystać bezpośrednio.
O czym zapomniałem?
 Profil Relacje PM off
robespierre lubi ten post.

#4727 PostWysłany: 13 Lip 2025 08:42 

niebieski
wujekp napisał(a):
-- 13 Lip 2025 00:41 --

piwili napisał(a):

Mniej ważne czy było. Ważniejsze jest to że da się dostać dwie przy wspólnym rachunku. W pn. w KRK odebraliśmy wraz z szanowną małżonką ...

Coś szczególnego zrobiłeś? Nam powiedzieli, żeby jedno z nas założyło sobie oddzielny rachunek.
 Profil Relacje PM off  

#4728 PostWysłany: 13 Lip 2025 11:39 

HON fly4free
wujekp napisał(a):
Jaki jest sens wymieniać punkty Payback na mile?
...żeby mieć mile? Dla mnie punkty payback warte są NIC. Mam je z tytułu zakupów w Carrefour i zamienianie na jakieś fanty, to jest dla mnie za dużo zabawy. Z tą wyceną zarówno punktów, jak i mil, to jest rzecz bardzo względna. Tak samo możesz napisać, nie kupujcie Bundle&Go bo przepłacacie za wartość (umowną) 1 mili. I wszystko się niby zgadza, ale nie chodzi tylko o wartość, chodzi o łatwość i okazyjność nabywania mil za pomocą danego mechanizmu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4729 PostWysłany: 13 Lip 2025 16:41 

niebieski
-- 13 Lip 2025 15:31 --

piwili napisał(a):
wujekp napisał(a):
Ważniejsze jest to że da się dostać dwie przy wspólnym rachunku. W pn. w KRK odebraliśmy wraz z szanowną małżonką ...

Coś szczególnego zrobiłeś? Nam powiedzieli, żeby jedno z nas założyło sobie oddzielny rachunek.

Nie. Po prostu chłopak, który tam rezydował na tym stanowisku nie wspominał o żadnym takim ograniczeniu. Po prostu zrobił :D .
Oczywiście żona musi mieć zainstalowaną własną aplikację banku i (chyba) własną kartę.

-- 13 Lip 2025 15:41 --

man4business napisał(a):
wujekp napisał(a):
Jaki jest sens wymieniać punkty Payback na mile?
...żeby mieć mile? Dla mnie punkty payback warte są NIC. Mam je z tytułu zakupów w Carrefour i zamienianie na jakieś fanty, to jest dla mnie za dużo zabawy. Z tą wyceną zarówno punktów, jak i mil, to jest rzecz bardzo względna. Tak samo możesz napisać, nie kupujcie Bundle&Go bo przepłacacie za wartość (umowną) 1 mili. I wszystko się niby zgadza, ale nie chodzi tylko o wartość, chodzi o łatwość i okazyjność nabywania mil za pomocą danego mechanizmu.

Nie rozumiem. Skoro robisz zakupy w Carrefourze to tam punkty payback chyba łatwo zamieniasz na "gotówkę". 1pkt=1 grosz. Po prostu płacisz punktami. Mówię 'chyba', bo akurat nie kupuję w Carrefourze, ale tak wynika z szybkiego rzutu oka w internety. I tak robiłem jak np. BP było w programie. Akurat Payback, w odróżnieniu od M&M daje możliwość łatwej zamiany na "gotówkę" więc ten przelicznik nie jest tylko teoretyczny. W przypadku mil M&M masz rację - ich wartość jest czysto umowna i w szczególności można je wydać z dużo mniejszym przelicznikiem. Tym bardziej mnie dziwi Twoja sugestia zamiany payback (który ma konkretną sztywno określoną wartość) na mile, które w najlepszym wypadku będą mniej warte, a w najgorszym duuuużo mniej warte ...
Inna sprawa jak komuś akurat brakuje kilku mil. Wtedy pozyskanie tych kilku mil ma sens. Ale w przeciwnym przypadku? Gdzie sens, gdzie logika?
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#4730 PostWysłany: 13 Lip 2025 19:45 

HON fly4free
Chyba jednak mnie nie zrozumiałeś. Chodzi o sam mechanizm. Zamiana Payback na mile jest banalna i szybka. To jest też bardzo duża zaleta. Co z tego, że wyceniasz sobie milę na 4 grosze, a punkty Payback na 1 grosz. Czy możesz w dowolnej chwili "zamienić 4 grosze na milę"? Nie możesz. Nawet jeśli możesz kupić jakiś tam pakiet, zapłacisz dużo więcej. Dla mnie 1000 pkt Payback nawet jeśli dostanę za nie 10 zł, jest mniej warte niż 1000/7 mil, jako jeden z mechanizmów "ciułania" komplementarnego. Jeśli mi pokażesz alternatywny, szybki mechanizm zamiany "czegoś", w szczególności PLN, na mile - to się zgodzę. Reasumując: nie potrzebuje wcale tych 10 zł za 1000 pkt, zaś mile, prędzej czy później, na pewno dobrze wykorzystam.
 Profil Relacje PM off  

#4731 PostWysłany: 13 Lip 2025 20:13 

niebieski
Masz rację. Nie zrozumiałem, i dalej nie rozumiem. Zwłaszcza w kontekście wcześniejszej Twojej wypowiedzi "Czy ty aby na pewno przemyślałeś ile (jak niewiele) są warte mile?... Totalnie nie opłaca się żaden dodatkowy nakład finansowy, żeby móc uciułać trochę więcej.". W późniejszych dokładnie temu przeczysz. Ale nie muszę tego rozumieć :D .
Myślę, że nie ma co ciągnąć tej dyskusji.
Nie zrozumiem :oops:

Pozdrawiam serdecznie.
 Profil Relacje PM off
Digzy lubi ten post.

#4732 PostWysłany: 13 Lip 2025 20:52 

HON fly4free
Tu nie ma czego rozkminiać. I wcale nie kłócę się - sprawa jest prosta. Mile nie są warte nakładów finansowych np. płacenia za kartę, nie są warte płacenia za "lepszy bilet". Nawet bardziej, nie są warte też jakichś ekstra nakładów czasowych. Natomiast sposoby zbierania mil, które są całkowicie przy okazji - opłacają się. Zatem, nigdy bym nie jechał specjalnie tankować na droższą stację benzynową, żeby dostać punkty Payback (nie opłaca się), ale jeśli w moim schemacie zakupowym jest Carrefour i tutaj te punkty same się zbierają, nierzadko z jakimś "lewarem promocyjnym", to to się opłaca, bo ja (poza aktywacją kuponu) "nic" nie muszę robić i nic mnie to nie kosztuje. Teraz, piszesz, że mogę dostać 10 zł za 1000 pkt Payback. To się zgadza, ale czy mogę potem za te "10 zł" kupić sobie mile po 4 grosze? Nie mogę. Zatem jeśli chcę i potrzebuję akumulować mile, bo wiem, że je potem korzystnie spalę, to nawet 7 gr za milę jest ok - bo mnie to nic nie kosztuje. Za 7 groszy też nie mogę kupić mil, w niewielkich ilościach. W tej chwili 100k mil kosztuje (Budle&Go) 1750 euro (czyli 7,5 gr za milę), a mniejsze pakiety - dużo gorzej. Może jakieś subskrypcje, ale to też wywalenie konkretnej gotówki. Zatem co innego "wartośc 1 mili", a co innego "zbieranie przy okazji" jako mechanizm uzupełniający. Tak, można powiedzieć, że konwertując na mile, "kupuję je za 7 groszy", robię to i polecam, bo po prostu jest to jeden z całkowicie neutralnych, bezkosztowych, mechanizmów pozyskiwania mil. Jeśli mi pokażesz, że mogę "kupić 1 milę za 4 grosze" (podkreślam, "1 milę" a nie 100k mil), to chętnie będę korzystał, zamieniając Payback na złotówki czy cokolwiek tam... Inni piszą np. recenzje hoteli "po niemiecku" ciułając 100 mil za recenzję (dla mnie to już jest wariant "strata czasu"), a inni próbują "maksymalizować" obroty na karcie PEKAO itd. Każdy ma jakieś pomysły, moja pierwotna uwaga dotyczyła zagajenia @marasoo na temat "co by tu zrobić" żeby mieć private banking (czy kartę), żeby mieć trochę więcej mil... i moja odpowiedź była prosta: jeśli to co masz zrobić, będzie cię cokolwiek kosztowało, to się nie opłaca. Zbieraj Payback - ot tak, przy okazji - i zamieniaj na mile :-)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#4733 PostWysłany: 16 Lip 2025 10:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Chyba nie było.

Ostatnio w aplikacji PEKAO widać odjęcie mil w danym miesiącu - i to dobra wiadomość.
Np. po zebraniu 3000 mil w danym miesiącu, w przypadku korekty transakcji np. w róznowartości 1000 mil, zostanie odjęte 1000 mil od stanu naliczonych mil w danym miesiącu. I zobaczymy, że zostało naliczonych 2000 mil w danym miesiącu.

Zła wiadomość jest taka - niestety licznik już nie rośnie do 5000 mil jakby się mogło wydawać, na co wracam uwagę, tylko w powyższym przypadku licznik wzrośnie max do 4000 mil (w tym korekta 1000 mil naliczonych i odjętych w danym miesiącu).

W takim przypadku już nie można dozbierać mil do deklarowanych przez bank 5000 mil miesięcznie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#4734 PostWysłany: 16 Lip 2025 11:57 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Właśnie miałem kilka zwrotów i problem ze mile nie rosną. Pytanie czy można to reklamować / czy ktoś próbował z pozytywnym skutkiem?
 Profil Relacje PM off  

#4735 PostWysłany: 17 Lip 2025 16:13 

@Darek M. mysle ze mozna, a nawet trzeba (zeby bank to naprawil) reklamowac, bo w regulaminie programu jest tylko informacja ze w przypadku anulowania lub zwrotu transakcji pomniejsza naliczone mile, ale nie pisza w ktorym okresie rozliczeniowym to zrobia
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#4736 PostWysłany: 13 Sie 2025 18:37 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
-- 13 Sie 2025 17:37 --

Cytuj:
. dobry,
od 1 listopada 2025 r. wprowadzamy zmiany w Taryfie prowizji i opłat bankowych dla klientów detalicznych
(dalej taryfa) oraz w regulaminach kont osobistych (dalej regulaminy). Staramy się rozwijać nasze produkty
i usługi, aby jak najlepiej odpowiadały na potrzeby naszych klientów i ułatwiały codzienne bankowanie.
Co zmieniamy w taryfie
Zmieniamy opłaty i prowizje za usługi. Poniżej prezentujemy niektóre ze zmian.
Rezygnujemy z pobierania opłaty:
• za wypłaty z obcych bankomatów w kraju i za granicą za pomocą złotej karty płatniczej debetowej,
• za przelewy BLIK i przelewy na prośbę BLIK.
Obniżamy opłaty za:
• wypłaty BLIK z obcych bankomatów w Koncie Przekorzystnym – pierwsze dwie wypłaty w miesiącu będą
darmowe, każda kolejna 5 zł,
• obsługę złotej karty płatniczej debetowej oraz obniżamy warunek, który zwalnia z opłaty za obsługę tej karty
dla umów zawartych od 1.09.2021 do 2.06.2023, z dotychczasowej kwoty 10.000 zł na 1.000 zł,
• prowadzenie kont Eurokonto Aktywne i Akademickie,
• obsługę kart płatniczych debetowych do rachunku Eurokonto: Mobilne, Niebieskie, Srebrne, Złote, Private
Banking.
Podnosimy opłaty za niektóre usługi, m.in:
• prowadzenie kont Eurokonto: Standard, Aktywne Plus, Plus, Niebieskie, Srebrne, Max, VIP, Złote, Premium,
Premium Plus, Hipoteczne Plus oraz rachunku a vista w złotych,
• obsługę standardowych kart płatniczych debetowych wydanych do Konta Przekorzystnego oraz Eurokont:
Max, Optymalne, Podstawowe, Student, Start, Aktywne, Akademickie, Intro, Standard, Aktywne Plus, Plus,
VIP, Prestiż i Prestiżowe,
• wpłaty i wypłaty gotówki w oddziałach i placówkach partnerskich,
• kody autoryzacyjne i powiadomienia wysyłane w wiadomości SMS,
• wypłaty kartą płatniczą wielowalutową Mastercard Debit FX z obcych bankomatów w kraju i za granicą,
• wydanie i wznowienie karty z niestandardową grafiką,
• udzielenie i przedłużenie pożyczki w koncie.
Jak możesz obniżyć opłatę lub jej uniknąć
• Bezpłatnie rób przelewy w aplikacji PeoPay lub w Pekao 24.
• Korzystaj z darmowej autoryzacji mobilnej. Transakcje potwierdzisz w aplikacji PeoPay.
• Bezpłatnie wypłacaj gotówkę w naszych bankomatach.
• Bezpłatnie wpłacaj gotówkę w naszych wpłatomatach i Euronet (bezpłatnie w Euronet do 31.05.2026 r.).
• Jeśli chcesz uniknąć opłat za obsługę karty, zapewnij regularne wpływy na konto i płać kartą.
• Rozważ zmianę konta na Konto Przekorzystne lub Konto Świat Premium. Zachowasz swój numer
rachunku, a korzystając aktywnie z konta i karty – obniżysz opłaty.
Co zmieniamy w regulaminach
Dostosowujemy regulaminy do obowiązków, które wynikają z przepisów prawa. Zmieniamy m.in.:
• zapisy o obowiązku informowania gmin o nieaktywnych rachunkach,
• zapisy, które dotyczą silnego uwierzytelnienia po 180 dniach,
• system przelewów walutowych Target.
Wprowadzamy dla Ciebie nowe rozwiązania do naszych usług.
• Udostępniamy logowania i autoryzacje kluczem sprzętowym w Pekao24.
• Udostępniamy dysponowanie rachunkiem przez pełnomocnika szczególnego we wszystkich oddziałach.
Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, ul. Żubra 1, wpisany pod numerem KRS: 0000014843 do Rejestru
Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego; NIP:
526-00-06-841; REGON: 000010205; wysokość kapitału zakładowego i kapitału wpłaconego: 262 470 034 zł.
• Udostępniamy autoryzację dyspozycji w oddziale przez SMS dla klientów, którzy nie mają Pekao24.
• Udostępniamy PIN do karty w aplikacji PeoPay, w Pekao24 lub przez SMS.
• Udostępniamy podwyższony limit przelewów BLIK do 1000 zł jednorazowo i 3000 zł dziennie.
• Wydłużamy czas na zgłoszenie nam, że nie otrzymałeś karty.
To Ty decydujesz, czy skorzystasz z nowego rozwiązania. Pamiętaj, jeśli skorzystasz z niektórych z nowych
usług lub funkcjonalności, naliczymy Ci opłaty lub prowizje określone w taryfie.
Wycofujemy z oferty:
• możliwość zamówienia papierowego PIN do Pekao24,
• zawieranie nowych umów o karty VISA w EUR i USD. Możesz skorzystać z karty płatniczej wielowalutowej
wydawanej do kont osobistych.
Informacje o zmianach
• W załączniku znajdziesz szczegółowy wykaz wszystkich wprowadzanych zmian.
• Zmiany dotyczą jedynie produktów i usług, które masz w obecnej umowie.
• Nowe brzmienie zapisów zaznaczyliśmy pogrubioną czcionką.
Prosimy, zapoznaj się ze wszystkimi zmianami, które wymieniliśmy w załączonej broszurze. Jeśli
zgadzasz się na te zmiany, nie musisz nic robić.
Co możesz zrobić, jeżeli nie zgadzasz się z wprowadzanymi zmianami
• Złożyć sprzeciw wobec wprowadzanych zmian do 31 października 2025 roku. Jeśli złożysz oświadczenie,
Twoja umowa wygaśnie z dniem poprzedzającym dzień wejścia w życie zmian. Nie poniesiesz przy tym
żadnych kosztów.
• Wypowiedzieć bezpłatnie umowę w każdym momencie do 31 października 2025 roku. Umowa ulegnie
rozwiązaniu w dniu, który wskażesz (powinien się on mieścić między datą otrzymania tego pisma
a 31 października 2025 roku).
Jeżeli do 31 października 2025 r. nie złożysz oświadczenia o sprzeciwie ani nie wypowiesz umowy,
będzie to oznaczać że wyraziłeś na nie zgodę i zmiany będą obowiązywać od 1 listopada 2025 r.
Jeśli masz pytania:
• zaloguj się do Pekao24 i skorzystaj z czatu lub wiadomości w poczcie wewnętrznej,
• zadzwoń na naszą infolinię: +48 519 222 222 (opłata wg cennika operatora),
• odwiedź naszą stronę internetową pekao.com.pl,
• odwiedź oddział naszego banku.
Z pozdrowieniami
Bank Pekao S.A.

-- 13 Sie 2025 17:37 --

Cytuj:
. dobry,
od 1 listopada 2025 r. wprowadzamy zmiany w Taryfie prowizji i opłat bankowych dla klientów detalicznych
(dalej taryfa) oraz w regulaminach kont osobistych (dalej regulaminy). Staramy się rozwijać nasze produkty
i usługi, aby jak najlepiej odpowiadały na potrzeby naszych klientów i ułatwiały codzienne bankowanie.
Co zmieniamy w taryfie
Zmieniamy opłaty i prowizje za usługi. Poniżej prezentujemy niektóre ze zmian.
Rezygnujemy z pobierania opłaty:
• za wypłaty z obcych bankomatów w kraju i za granicą za pomocą złotej karty płatniczej debetowej,
• za przelewy BLIK i przelewy na prośbę BLIK.
Obniżamy opłaty za:
• wypłaty BLIK z obcych bankomatów w Koncie Przekorzystnym – pierwsze dwie wypłaty w miesiącu będą
darmowe, każda kolejna 5 zł,
• obsługę złotej karty płatniczej debetowej oraz obniżamy warunek, który zwalnia z opłaty za obsługę tej karty
dla umów zawartych od 1.09.2021 do 2.06.2023, z dotychczasowej kwoty 10.000 zł na 1.000 zł,
• prowadzenie kont Eurokonto Aktywne i Akademickie,
• obsługę kart płatniczych debetowych do rachunku Eurokonto: Mobilne, Niebieskie, Srebrne, Złote, Private
Banking.
Podnosimy opłaty za niektóre usługi, m.in:
• prowadzenie kont Eurokonto: Standard, Aktywne Plus, Plus, Niebieskie, Srebrne, Max, VIP, Złote, Premium,
Premium Plus, Hipoteczne Plus oraz rachunku a vista w złotych,
• obsługę standardowych kart płatniczych debetowych wydanych do Konta Przekorzystnego oraz Eurokont:
Max, Optymalne, Podstawowe, Student, Start, Aktywne, Akademickie, Intro, Standard, Aktywne Plus, Plus,
VIP, Prestiż i Prestiżowe,
• wpłaty i wypłaty gotówki w oddziałach i placówkach partnerskich,
• kody autoryzacyjne i powiadomienia wysyłane w wiadomości SMS,
• wypłaty kartą płatniczą wielowalutową Mastercard Debit FX z obcych bankomatów w kraju i za granicą,
• wydanie i wznowienie karty z niestandardową grafiką,
• udzielenie i przedłużenie pożyczki w koncie.
Jak możesz obniżyć opłatę lub jej uniknąć
• Bezpłatnie rób przelewy w aplikacji PeoPay lub w Pekao 24.
• Korzystaj z darmowej autoryzacji mobilnej. Transakcje potwierdzisz w aplikacji PeoPay.
• Bezpłatnie wypłacaj gotówkę w naszych bankomatach.
• Bezpłatnie wpłacaj gotówkę w naszych wpłatomatach i Euronet (bezpłatnie w Euronet do 31.05.2026 r.).
• Jeśli chcesz uniknąć opłat za obsługę karty, zapewnij regularne wpływy na konto i płać kartą.
• Rozważ zmianę konta na Konto Przekorzystne lub Konto Świat Premium. Zachowasz swój numer
rachunku, a korzystając aktywnie z konta i karty – obniżysz opłaty.
Co zmieniamy w regulaminach
Dostosowujemy regulaminy do obowiązków, które wynikają z przepisów prawa. Zmieniamy m.in.:
• zapisy o obowiązku informowania gmin o nieaktywnych rachunkach,
• zapisy, które dotyczą silnego uwierzytelnienia po 180 dniach,
• system przelewów walutowych Target.
Wprowadzamy dla Ciebie nowe rozwiązania do naszych usług.
• Udostępniamy logowania i autoryzacje kluczem sprzętowym w Pekao24.
• Udostępniamy dysponowanie rachunkiem przez pełnomocnika szczególnego we wszystkich oddziałach.
Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, ul. Żubra 1, wpisany pod numerem KRS: 0000014843 do Rejestru
Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego; NIP:
526-00-06-841; REGON: 000010205; wysokość kapitału zakładowego i kapitału wpłaconego: 262 470 034 zł.
• Udostępniamy autoryzację dyspozycji w oddziale przez SMS dla klientów, którzy nie mają Pekao24.
• Udostępniamy PIN do karty w aplikacji PeoPay, w Pekao24 lub przez SMS.
• Udostępniamy podwyższony limit przelewów BLIK do 1000 zł jednorazowo i 3000 zł dziennie.
• Wydłużamy czas na zgłoszenie nam, że nie otrzymałeś karty.
To Ty decydujesz, czy skorzystasz z nowego rozwiązania. Pamiętaj, jeśli skorzystasz z niektórych z nowych
usług lub funkcjonalności, naliczymy Ci opłaty lub prowizje określone w taryfie.
Wycofujemy z oferty:
• możliwość zamówienia papierowego PIN do Pekao24,
• zawieranie nowych umów o karty VISA w EUR i USD. Możesz skorzystać z karty płatniczej wielowalutowej
wydawanej do kont osobistych.
Informacje o zmianach
• W załączniku znajdziesz szczegółowy wykaz wszystkich wprowadzanych zmian.
• Zmiany dotyczą jedynie produktów i usług, które masz w obecnej umowie.
• Nowe brzmienie zapisów zaznaczyliśmy pogrubioną czcionką.
Prosimy, zapoznaj się ze wszystkimi zmianami, które wymieniliśmy w załączonej broszurze. Jeśli
zgadzasz się na te zmiany, nie musisz nic robić.
Co możesz zrobić, jeżeli nie zgadzasz się z wprowadzanymi zmianami
• Złożyć sprzeciw wobec wprowadzanych zmian do 31 października 2025 roku. Jeśli złożysz oświadczenie,
Twoja umowa wygaśnie z dniem poprzedzającym dzień wejścia w życie zmian. Nie poniesiesz przy tym
żadnych kosztów.
• Wypowiedzieć bezpłatnie umowę w każdym momencie do 31 października 2025 roku. Umowa ulegnie
rozwiązaniu w dniu, który wskażesz (powinien się on mieścić między datą otrzymania tego pisma
a 31 października 2025 roku).
Jeżeli do 31 października 2025 r. nie złożysz oświadczenia o sprzeciwie ani nie wypowiesz umowy,
będzie to oznaczać że wyraziłeś na nie zgodę i zmiany będą obowiązywać od 1 listopada 2025 r.
Jeśli masz pytania:
• zaloguj się do Pekao24 i skorzystaj z czatu lub wiadomości w poczcie wewnętrznej,
• zadzwoń na naszą infolinię: +48 519 222 222 (opłata wg cennika operatora),
• odwiedź naszą stronę internetową pekao.com.pl,
• odwiedź oddział naszego banku.
Z pozdrowieniami
Bank Pekao S.A.

#4737 PostWysłany: 15 Sie 2025 10:53 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy po zastrzeżeniu karty kredytowej i wyrobieniu od razu nowej karty w miejsce zastrzeżonej:
- dotychczasowy numer programu MM automatycznie podpięty jest pod nową kartę i nie trzeba na nowo zgłaszać?
- punkty za transacje nowa kartą automatycznie wpadają na poprzednie konto do programu Bezcenne Chwile i nie trzeba na nowo zgłaszać?
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#4738 PostWysłany: 15 Sie 2025 15:19 
Awatar użytkownika

złoty
W bezcennych chwilach sami zastępują zastrzeżoną kartę nową, zmienia się tylko numer karty, poprzednie transacje są widoczne, a nowe naliczają się normalnie, nic nie trzeba robić
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.
pawfazi uważa post za pomocny.

#4739 PostWysłany: 15 Sie 2025 19:34 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
mm to nie bch ;)

#4740 PostWysłany: 15 Sie 2025 19:46 

niebieski
Ale autor pytał też o BC.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4764 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 234, 235, 236, 237, 238, 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości