Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 18 Lut 2025 14:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

bartek96 napisał(a):
czy po odbiorze na taśmie muszę z nim wyjść, nadać go i przejść jeszcze raz kontrolę bezpieczeństwa?

Tak

Co do drugiego: Airport check-in and baggage drop-off start 2 hours and close 40 minutes before departure. It's worth noting that at some airports, the check-in desk may open or close earlier.

https://www.wizzair.com/en-gb/help-cent ... -off-times
 Profil Relacje PM off
bartek96 lubi ten post.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#42 PostWysłany: 18 Lut 2025 14:11 

@Zeus a czy korzystałeś może ze stanowiska z samodzielnym nadaniem bagażu? Chciałem jeszcze na szybko wyskoczyć na langosza, gdyby udało się nadać bagaż po przylocie to byłoby ekstra. Tu cytat ze strony lotniska:
"Where are the self-service baggage drop-off counters located?
There are 8 Tagomats and 9 Bagomats in the check-in hall of Terminal 2A. In addition, 1 Tagomat is available on the departure level, in front of the entrance."
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 12 Sie 2025 11:21 

Cześć wszystkim, przychodzę tutaj z pytaniem, które brzmi następująco:
Czy 2 godziny czasu na przesiadkę z bagażem rejestrowanym, to wystarczająco aby zdążyć ze wszystkim bez większego problemu?
Przesiadka między liniami wizzair a air china.
Planowana godzina przylotu (lot Warszawa-Budapeszt) 9:30
Planowana godzina odlotu (lot Budapeszt-Pekin) 11:25
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 12 Sie 2025 11:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. Na moje oko, nie
 Profil Relacje PM off
Matty_tom11 lubi ten post.

#45 PostWysłany: 12 Sie 2025 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Nie ryzykowałbym - za duża strata bo początek dużej podróży.

Swego czasu zrezygnowałem z long haula z BUD, bo poranne wyloty Chińczyków są ok. 11 i dolot W6 jest zbyt ryzykowny (ja rozważałem bez bagażu).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
Matty_tom11 lubi ten post.

#46 PostWysłany: 12 Sie 2025 13:09 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Na samą przesiadkę może by i wystarczyło, ale trafi się mgła, problemy techniczne, dłuższe kołowanie i z dwóch godzin zrobi się jedna albo kwadrans. Lepiej polecieć dzień wcześniej i na spokojnie przenocować w okolicach lotniska. Będzie drożej, ale i tak bardziej opłacalnie niż zakończyć wycieczkę do Azji na Węgrzech.
W sumie ludy ugrofińskie przybyły z Azji, więc jakaś namiastka będzie.
4 ludzi lubi ten post.

#47 PostWysłany: 23 Wrz 2025 12:57 

złoty
Czy dobrze rozumuję, po obejrzeniu filmiku z posta #31, że przy durnolocie, mogę wsiąść z powrotem do tego samego samolotu? Czy coś się od tamtej pory zmieniło. Nadmienię, że przylecę non-Schengen, z IST i chciałbym zaraz zawrócić do IST.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 23 Wrz 2025 13:41 
Awatar użytkownika

srebrny
@Chupacabra Początek tego filmu wygląda jaby gość przyleciał z Schengen. Kilka miesięcy temu awaryjnie się przesiadałem (SAW-BUD-WMI) i pamiętam, że po kontroli paszportowej wyszedłem na landside. Jeśli jest tam tranzyt, którego w biegu nie zauważyłem to w EU raczej nie uniknie się kontroli bezpieczeństwa przed przejściem na airside przylatując z non-Schengen.

#49 PostWysłany: 23 Wrz 2025 15:27 

niebieski
Hose napisał(a):
w EU raczej nie uniknie się kontroli bezpieczeństwa przed przejściem na airside przylatując z non-Schengen.

W CPH jak pamietam jak sie przyleci z non-schengen to po paszportach znajdujesz sie na airside.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 23 Wrz 2025 15:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Tak, w CPH wychodzi się po paszportach na airside normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 23 Wrz 2025 20:26 

złoty
Ja bym chciał wyjść z samolotu i znów do niego wejść. Pytanie czy na przylocie non-Schengen jest taka opcja, czy pasażerowie muszą iść na kontrolę paszportową? @Hose opisuje sytuację przesiadki z non-Schengen na Schengen.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 24 Wrz 2025 08:13 
Awatar użytkownika

srebrny
@Jac @dmirstek Czysto teoretycznie - na stronie CPH stoi:

Cytuj:
Do I have to go through security when I have a layover?
If you arrive on a flight from a non-EU or non-Schengen country, you must go through security to continue your journey. If you arrive on a flight from an EU or Schengen country, there is no need to pass through security again.

@Chupacabra IMHO przylatując z non-Schengen nie ominie Cię kontrola paszportowa i bezpieczeństwa.

#53 PostWysłany: 24 Wrz 2025 12:03 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@Chupacabra Przylatywałem Chińczykiem do Budapesztu. Ale to było w styczniu i nie rozglądałem się, czy mogę wsiąść do tego samego samolotu, ale na tyle, co sobie przypominam, to wydaje mi się, że takiej opcji nie ma.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości