Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 02 Gru 2024 12:38 

Czy ktoś próbował kupić przed wyjazdem eSIM na marokańskiej stronie Orange? Pakiety wychodzą dużo korzystniej niż Airalo. Zwykła karta SIM opada, bo nie chciałbym wozić ze sobą kolejnego telefonu.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#42 PostWysłany: 02 Gru 2024 15:21 

Skorzystałem z pakietu roamingowego w nju: 79zl/10gb/15dni. Jak sprawdzałem to wyszło może 1-2zl drożej od podobnej oferty na esimdb.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 21 Sty 2025 21:52 

srebrny
W poprzednim roku polecałem operatora INWI, z którego kolejny raz skorzystałem teraz w styczniu. Zasięg bardzo dobry i w zasadzie na trasie Sahara Zachodnia (Laayoune / El Marsa) - Marakesz tylko w 2 miejscach miałem chwilową przerwę (w górach na trasie przed Tiznit oraz chwilę na trasie Agadir -> Marakesz). Polecam też zakup oferty na mieście, która cenowo jest naprawdę korzystna - pakiet 11 GB + 1h rozmów + nielimitowany WhatsApp na 30 dni kosztuje 49 MAD (~19,98 PLN). Jeśli kogoś interesowałby inne pakiety to dodaję zdjęcia oferty:
Załącznik:
Komentarz do pliku: INWI
INWI_1.jpg
INWI_1.jpg [ 220.71 KiB | Obejrzany 419 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: INWI
INWI_2.jpg
INWI_2.jpg [ 239.17 KiB | Obejrzany 419 razy ]

Dodatkowo jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić stan pakietu internetowego, to wystarczy wpisać kod *120*30#
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 11 Maj 2025 09:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Kto ląduje w RAK, może (powinien? - vide opinie na Google Maps) odpuścić punkt sprzedaży inwi na lotnisku i przejść się kwadrans do tego: https://maps.app.goo.gl/Uwgor66G51hSPppU7
Wspomniany wyżej pakiet za 50 MAD dostaniemy od ręki. W moim przypadku był jakiś problem z systemem, a że się śpieszyłem, to wziąłem SIM i uwierzyłem na słowo, że konsultant mi go aktywuje, gdy już wszystko będzie działać. Przez kilka następnych godzin byłem pewien, że bez konsekwencji postawiłem konsultantowi darmowy obiad, po czym net został aktywowany, a mi wstyd brzydkich myśli w międzyczasie.

#45 PostWysłany: 04 Sie 2025 12:13 

tetr1s napisał(a):
W poprzednim roku polecałem operatora INWI, z którego kolejny raz skorzystałem teraz w styczniu. Zasięg bardzo dobry i w zasadzie na trasie Sahara Zachodnia (Laayoune / El Marsa) - Marakesz tylko w 2 miejscach miałem chwilową przerwę (w górach na trasie przed Tiznit oraz chwilę na trasie Agadir -> Marakesz). Polecam też zakup oferty na mieście, która cenowo jest naprawdę korzystna - pakiet 11 GB + 1h rozmów + nielimitowany WhatsApp na 30 dni kosztuje 49 MAD (~19,98 PLN). Jeśli kogoś interesowałby inne pakiety to dodaję zdjęcia oferty:
Załącznik:
INWI_1.jpg

Załącznik:
INWI_2.jpg

Dodatkowo jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić stan pakietu internetowego, to wystarczy wpisać kod *120*30#

Identyczny pakiet 11 GB internetu + 1h rozmów + 25 SMSów + nielimitowany WhatsApp na 30 dni za 49 MAD ( ok 20 zł ) oferuje także marokański Orange.
Dodatkowo osoby posiadające w swoich telefonach obsługę kart eSIM mogą kupić numer z tą ofertą już w Polsce na stronie https://boutique.orange.ma/choisir/forf ... o-1h-49-dh
Jest to bardzo wygodna opcja bo mamy gotowy do użycie telefon z internetem od razu po wylądowaniu.

Procedurę zakupu opisuję poniżej :

Do zakupu numeru online potrzebne będzie zdjęcie paszportu które można zrobić telefonem ,
po drodze wpisujemy swoje dane , e-mail , lokalny adres w Maroku i uwaga....marokański numer telefonu :lol: ,
Ja podałem adres mieszkania z Airbnb oraz numer telefonu właściciela mieszkania ;) przeszło bez problemu :D , płatność Revolutem też bez przeszkód.
Na koniec dostajemy na maila potwierdzenie zamówienia numeru , następnie czekamy parę godzin/dzień aż wniosek zostanie zaakceptowany przez Orange.
Jeżeli wszystko będzie ok dostaniemy powitalne maile z informacją że numer został aktywowany wraz z kodem QR do zainstalowania numeru w telefonie.
Instalacja w moim telefonie (Xiaomi 14T Pro) przebiegła bez problemu mimo faktu że mój model telefonu nie był na liście kompatybilnych urządzeń.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 17 Wrz 2025 13:54 

niebieski
savoj napisał(a):
Na lotnisku Agadir po przylocie z Wro ( czyli przed 1 w nocy ) czynne były jeszcze stoiska z kartami SIM .
Orange karta ważna 3 miesiące 20 GB za 10 euro .

Już ponad 1,5 roku minęło - przylatuję do AGA około godz. 18 (grudzień). Wciąż jest taka jak ww. oferta na lotnisku (pytam o zwykłe SIM, nie eSIM) czy są inne: lepsze lub gorsze?
I czy hot spota można udostępniać z takiej karty czy poblokowane/droższe?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 17 Wrz 2025 16:54 

srebrny
Zarówno Orange jak i INWI pozwalają udostępniać Internet innym urządzeniom. Kwestia oferty, to jeśli będziesz miał do dyspozycji od razu samochód, to podjedź do najbliższego punktu w mieście - pewniej dalej będzie ze 2x taniej.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#48 PostWysłany: 17 Wrz 2025 16:58 

niebieski
A te punkty zwykle to do której są czynne - jakiś przykład w pobliżu lotniska?
Bo zanim wyjdziemy z lotniska to pewnie będzie ok. 19...?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 17 Wrz 2025 17:02 

srebrny
Dla INWI Google Maps pokazuje ten (https://maps.app.goo.gl/XroKhSudo9sHGB1t8?g_st=ipc), który czynny jest do 20:30 (12 min. autem od lotniska).
Najdłużej widzę, że jest ten (https://maps.app.goo.gl/32BUxi1RCx9SmF2u9?g_st=ipc) do 21, ale to już po drugiej stronie miasta (od strony lotniska).
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości