Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 14 Mar 2024 13:02 
Awatar użytkownika

@ghostwriter masz rację. Napisałem do nich i tak mi odpisali:

Thank you for getting in touch with Customer Portal via Email :)

We would like to inform you that on the flight with Malindo Air from JHB-KUL-DPS, the baggage can go through to the last destination and the terminal is still the same in the transit area which is KLIA 1. You can make a confirmation again directly when you check in at the airport.

​If you have any further questions, please contact us again by replying to this email.

Thank you for your attention to this matter.
Have a nice day and make sure you always stay healthy.

Warmest Regards,

Więc chyba luz :)
 Profil Relacje PM off  

🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍 Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍
#42 PostWysłany: 11 Lip 2025 14:21 

Witam
Przesiadki pomiędzy T1 I T2 już ćwiczyłem wiem co i jak. Teraz mam prostszą sprawę.
Ląduję na T1 i i mam wylot z T1 oba loty międzynarodowe z podręcznym, czy muszę przejść odprawę paszportową?
Ląduję na gate C wylatuję gate G.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 11 Lip 2025 15:24 

platynowy
Nie. W KUL T1 normalnie wysiadasz z samolotu do strefy airside. Nie ma powtórnej kontroli bezpieczeństwa ani paszportowej.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 30 Lip 2025 11:38 

Przeczytałem temat jeszcze raz i tak do końca nie znalazłem odpowiedzi, pytanie brzmi:
Co wybrać?
Terminal T2 przylot z Tajlandii wylot do Indonezji, bagaż podręczny dwa osobne bilety Airasia czas przesiadki 1,5 h (ryzyk-fizyk)
lub
Terminal T2 przylot z Tajlandii wylot do Indonezji, bagaż podręczny na jednym bilecie Batik różnica 100PLN (dwie osoby czyli dwie stówki) na niekorzyść Batik
ślinić się na dwie stówki (pisząc to pytanie sam sobie odpowiedziałem).

No to drugie dla potomnych
Czy mając przesiadkę na T2 przylatujemy z zagranicy i lecimy za granicę dwa osobne bilety przechodzimy kontrole paszportową i bezpieczeństwa ?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 30 Lip 2025 11:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak zakładasz takie pytanie, to lepiej te 100 na święty spokój.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 30 Lip 2025 12:27 

No i tak sobie właśnie odpowiedziałem. Ale pozostaje pytanie

Czy mając przesiadkę na T2 przylatujemy z zagranicy i lecimy za granicę dwa osobne bilety przechodzimy kontrolę paszportową i bezpieczeństwa?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 30 Lip 2025 12:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://airports.malaysiaairports.com.m ... t-transfer
 Profil Relacje PM off
tiri uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 30 Lip 2025 13:25 

niebieski
[travegeo][/travegeo]
tiri napisał(a):
No i tak sobie właśnie odpowiedziałem. Ale pozostaje pytanie

Czy mając przesiadkę na T2 przylatujemy z zagranicy i lecimy za granicę dwa osobne bilety przechodzimy kontrolę paszportową i bezpieczeństwa?

Na parterze terminala satelitarnego znajdują się strzeżone szklane drzwi. Albo, później, schody prowadzące na górę tuż przed odbiorem bagażu. W obu przypadkach okazujesz kartę pokładową i zostajesz wpuszczony. Kontrola bezpieczeństwa jest tuż przed bramkami, więc musisz przez nią przejść przed lotem. Ale strefa odpoczynku jest przed nią, więc możesz spać z płynami :-)
 Profil Relacje PM off
tiri uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości