Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93  Następna
Autor Wiadomość
#1821 PostWysłany: 11 Kwi 2025 08:00 

srebrny
Nocowałem dwa razy w ibis Styles Napoli Garibaldi i przyznam szczerze że mam zupełnie inne wspomnienia stamtąd. Przede wszystkim w ogóle nie słyszałem pociągów.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#1822 PostWysłany: 11 Kwi 2025 18:57 

Loty: 181
Kilometry: 406 876
niebieski
Nazwa hotelu: Mövenpick Hotel and Convention Centre KLIA

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wstawka z czekoladkami, darmowe śniadanie, późne wymeldowanie (16.00), podwyższenie standardu pokoju, ale nie wiem co to był za pokój, salonik hotelowy

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa + punkty

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Saloni słaby. Korzystaliśmy z części wieczornej (17.30 - 19.00). Dwa rodzaje małych ciasteczek, trzy małe tapasy (drobne przekąski) i tyle. Po pół godzinie dostarczono termos z herbatą i drugi z kawą. Wykorzystaliśmy drink powitalny, czyli 2 razy woda gazowana. Hotel jest bezalkoholowy, dlatego nie było żadnych drinków, czy piwa.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel oddalony o 4 km od terminala. Duży obiekt. Pokoje duże i czyste, aczkolwiek widać, że wyposażenie jest dość stare i wymaga wymiany (baterie w łazience trzeba było trzymać ręką, aby drugą odkręcić zawór). Na terenie hotelu sklepik z pamiątkami i artykułami spożywczymi. Obsługa bardzo miła. Bardzo fajny basen (3 piętro). Oddzielny dla kobiet - muzułmanek. Śniadanie smaczne, ale bez rewelacji. Hotel dla osób oczekujących na przesiadkę, ale niezbyt długą. W pobliżu hotelu tylko meczet i tyle

Inne uwagi: Transfer lotniskowy, ale busik (14 osób) jeździ dość rzadko. Załączam zdjęcie rozkładu jazdy busika.

Załączniki:
5.jpg
5.jpg [ 167.8 KiB | Obejrzany 2597 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 147.61 KiB | Obejrzany 2597 razy ]
3.jpg
3.jpg [ 250.75 KiB | Obejrzany 2597 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 138.51 KiB | Obejrzany 2597 razy ]
1.jpg
1.jpg [ 248.13 KiB | Obejrzany 2597 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1823 PostWysłany: 14 Kwi 2025 19:17 

niebieski
Nazwa hotelu: Pullman Dubai Creek City Centre

Twój status w programie lojalnościowym: najniższy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy, Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: brak

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa + punkty (słaby przelicznik EUR->AED, wreszcie udało się pozbyć punktów, które już raz wygasły)

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): drink wieczorny i śniadanie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Wszystkie hotele w Emiratach wg filtru śniadanie, kryty garaż i basen. Ten kosztował ok. 420 PLN za dobę, minimalnie więcej niż pobliski Novotel. Drugiego dnia pobytu czekaliśmy do wejścia na śniadanie ("allow to be seated"), potem do maestra od jajek i okazało się, że poprzedniego dnia samowolnie zrobiliśmy sobie kawę, zamiast znowu czekać na obsługę. Być może było widać moją irytację, bo podeszła kobieta z pytaniem jak nam się podoba pobyt. Powiedzieliśmy, że wszystko OK, ale wolelibyśmy więcej samodzielności przy śniadaniu. Po południu list z przeprosinami, czekoladki w firmowym pudełku, a potem telefon z zaproszeniem do Lounge na posiłki wieczorem (nie skorzystaliśmy, wpadliśmy później na wino) i następne śniadanie. Hotel połączony jest z galerią handlową (dużo knajpek, Carrefour), więc kilkaset metrów do stacji metra w klimatyzacji. Odkryty basen do 22:00!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1824 PostWysłany: 26 Kwi 2025 12:26 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Ibis Ouarzazate Centre (Maroko)

Twój status w programie lojalnościowym: Basic

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standardowy, najtańszy dostępny

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Brak

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty + niewielka dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? n/d

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pobyt rezerwował kumpel celem spalenia wygasających punktów, więc bez statusu, który z resztą w Ibisach ma marginalne znaczenie. Budynek hotelu nawiązuje do lokalnej tradycyjnej architektury, położenie jest centralne, z resztą Warzazat to relatywnie małe miasto i prawie wszędzie można dojść spacerem. Tuż obok hotelu znajduje się stara kazba, do głównego placu miasta jakieś 10 min spokojnym spacerem. Pokoje typowo Ibisowe, więc brakuje lodówki czy czajnika. Na plus nieduży balkon z widokiem na kazbę oraz normalna łazienka zamiast plastikowego standardu w wielu innych ibisach. Zaletą jest też standardowy check-in już od 12 a nie od 15. W hotelu bar i świetny, duży basen z łóżkami w ogrodzie. Praktycznie cały dzień jest pusty. Śniadania w formie bufetu - typowo "ibisowe" więc cudów nie ma, ale jest trochę lokalnych smaków i tradycyjnego pieczywa. Obsługa miła, pomocna. Można za darmo wypożyczyć rowery miejskie. W ciągu dnia hotel jest praktycznie pusty, gdyż większość gości to grupy z objazdowych wycieczek, które przybywają tu między 18-20 i wyjeżdżają rankiem. Jeśli komuś się nie spieszy warto więc trochę później zejść na śniadania - przez te grupy ok. 7-8 panuje największy tłok.

Inne uwagi: Do hotelu można spokojnie dość na piechotę z lotniska - ok. 2,5 km. Jeśli ktoś nie chce rezerwacji ze śniadaniami to ok. 400 m. od hotelu jest super knajpa z rozbudowanym menu śniadaniowym - Tajali. Cena za zestaw ok. 18 zł z kawą/herbatą i świeżym sokiem. Zjadłem tam zaraz po przylocie w pierwszym dniu i w sumie potem żałowałem, że nasza rezerwacja obejmowała śniadania w hotelu.

Załączniki:
warzazat2.jpg
warzazat2.jpg [ 110.46 KiB | Obejrzany 2346 razy ]
warzazat1.jpg
warzazat1.jpg [ 143.51 KiB | Obejrzany 2346 razy ]
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1825 PostWysłany: 06 Maj 2025 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Szczyrk Resort

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Privilege Family z sofą i balkonem, drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? N/A

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel położony na sporym wzniesieniu przy szlaku na Klimczok, natomiast najkrótsza droga do miasta (ulicą Turystyczną) to koło 1 km, przy czym w drodze powrotnej jest spore przewyższenie, łagodniejsze trasy to już około 2 km od miasta. Otrzymałem pokój na przedostatnim piętrze, tj. 7p, ze sporym balonem i fajnym widokiem na Skrzyczne (warto mieć lornetkę). Hotel nowy, zatem nie ma się do czego przyczepić, jest lodówka, ekspres do kawy, szlafroki, etc. - solidne 4 gwiazdki.

Jedzenie - śniadania bardzo ok, szeroki wybór warzyw, kilka dań na gorąco, plus live kitchen gdzie zamówimy posiłki z jajek oraz naleśniki. Byłem tam trzy doby i kilka dań na ciepło było każdego dnia wymienianych, np. szakszuka, jajka po benedyktyński, itd. Jadłem też kolację - makarony całkiem dobre, jest też pizza, która też jest OK - choć stosunek ceny do wielkości to taki wyższy.

Aquapark - w ramach pobytu otrzymujemy każdego dnia za darmo 2h dostępu do strefy basenowej, ale nie dotyczy strefy saun - tam już obowiązują opłaty. Nie jest to jakiś duży aquapark, ale jak na hotelowy to i tak spory. Dodatkowo jest basen "sportowy", 20 metrowy z dwoma torami (dosyć szerokimi). Na dworze jest kilka jacuzzi.

Generalnie hotel mogę polecić ,w szczególności te piętra wyższe 7 i 8, w tym samym czasie byli znajomi, którzy mieli pokój na 5 p. i bez balkonu - to już troszkę gorzej.

Inne uwagi:

Załączniki:
20250503_151205 (Copy).jpg
20250503_151205 (Copy).jpg [ 331.62 KiB | Obejrzany 2123 razy ]
20250501_141427 (Copy).jpg
20250501_141427 (Copy).jpg [ 104.2 KiB | Obejrzany 2123 razy ]
20250501_140050 (Copy).jpg
20250501_140050 (Copy).jpg [ 240.03 KiB | Obejrzany 2123 razy ]
20250501_140042 (Copy).jpg
20250501_140042 (Copy).jpg [ 138.12 KiB | Obejrzany 2123 razy ]
20250501_140031 (Copy).jpg
20250501_140031 (Copy).jpg [ 161.63 KiB | Obejrzany 2123 razy ]
20250501_140018 (Copy).jpg
20250501_140018 (Copy).jpg [ 142.04 KiB | Obejrzany 2123 razy ]
20250501_140004 (Copy).jpg
20250501_140004 (Copy).jpg [ 179.13 KiB | Obejrzany 2123 razy ]
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1826 PostWysłany: 17 Maj 2025 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nazwa hotelu: Mövenpick Resort & Spa Karpacz

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior Room with one double room and sofa bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Deluxe z antresolą i osobną sypialnią, drinki dla 2+2

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? N/A

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:

Bardzo fajny hotel pachnący jeszcze nowością. Pokoje biją na łeb pobliskiego Mercure. W naszym terminie dopłata wynosiła jakieś 100 zł do 5* zamiast 3*.

Pokoje sztos, mega wygodne, szczególnie jak się dostanie upgrade do Deluxe z osobną sypialnią i antresolą. Szlafroki za darmo dla każdej osoby (w Mercure każą sobie płacić).

W hotelu cisza i spokój i póki co uwaga: darmowy parking! Obecnie wykańczają parking podziemny. Ten zapewne będzie już płatny. Doliczając parking w Mercure, hotele kosztowałyby nas tyle samo, a komfort był nieporównywalny.

Jeśli chodzi o śniadania to na tę chwilę są darmowe w stawce pokoju i stoją na bardzo wysokim poziomie. Wybór nie jest może jakiś ogromny, natomiast dania były naprawdę bardzo dobre. W końcu znalazło coś dla naszych dzieci (kasza manna z owocami, kopytka).

Przejdźmy jeszcze do drobnych niedoróbek. Na basenie płytki są mega mega śliskie. Przy każdym pobycie ktoś leżał. Nie powinni takich dopuszczać do zastosowania na basenie. Sam basen jest niestety mały i strasznie płytki (115 cm), człowiek na człowieku w godzinach 18-20:00. Jest jeszcze basen dla mniejszych dzieci ale brak tu jakichkolwiek atrakcji. Wolałbym jednak korzystać ze starego basenu w Mercure. Jest też Podgrzewany basen i jacuzzi na zewnątrz. Raz weszliśmy na minutę i uciekaliśmy. Było jednak za zimno. Funkcjonalność raczej tylko na 3 letnie miesiące.

W pokoju problemy z klimą. Jakiś dziwny sterownik no name, do którego nie było żadnej instrukcji i pierwszego dnia nie umiałem nic przestawić prócz siły wiania, na górnym poziomie była sauna i nie dało się z tym nic zrobić (sterownik pokazywał jakby +3.3). Drugiego dnia okiełznałem go. Brakowało też opisu na hotelowych telefonach. Na recepcję dzwoniłem z własnego telefonu. Mieliśmy też duże problemy z internetem, nie wiem czy to tylko kwestia współpracy z iOS (mieliśmy 3 różne generacje i na wszystkich był problem, PC działał lepiej).

Aby dojść do pokoi w budynku B trzeba pokonać chyba 6 drzwi, na korytarzach jest dosyć ciasno. Zapewnię wynika to z nierównego terenu, na którym położony jest hotel.

Generalnie mimo drobnych niedociągnięć, chętnie tam wrócę.

Inne uwagi:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1827 PostWysłany: 24 Maj 2025 07:46 

HON fly4free
Nazwa hotelu: ibis Hong Kong Central and Sheung Wan

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard king

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju z widokiem na port, napój powitalny do wyboru

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty+dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zaskakująco dobry hotel w swej kategorii: bardzo atrakcyjny cenowo jak na HK plus wiele osób ma punkty, do tego znakomita lokalizacja w HK blisko wybrzeża, terminalu Macao, komunikacji, oczywiście knajp i barów, które tu są na każdym kroku itp. Do stacji pociągu na lotnisko ok. 1,5 km spacerem, za to początkowy przystanek autobusów (także nocnych na lotnisko) dosłownie za rogiem hotelu. Obsługa bardzo miła, profesjonalna. Pokoje w typowym designie "ibisowim" ale dość przestronne zwłaszcza jak na HK, wszystko czyste / dobrze utrzymane, plus kilka użytecznych dodatków w pokoju nie będącym typowym standardem wszystkich ibisów: lodówka, kapcie, zestaw do kawy / herbaty. Śniadanie w formie bufetu - ja zarezerwowałem w stawce "śniadanie za 1 Yuan" - jak na markę zaskakująco solidny wybór zarówno opcji na ciepło, głównie lokalnych + na zimno i wszystkie standardy śniadaniowe. Była adnotacja że w zależności od obłożenia w końcowych godzinach śniadania (po 9) może być oferowane wszystko a la carte, ale w tym przypadku bufet był czynny do końca. Zdecydowanie ponad przeciętne ibisowe śniadania. W hotelu jest też siłownia, ale akurat była w kilkudniowej renowacji w trakcie mojego pobytu więc jej nie widziałem. Podsumowując polecam hotel osobom szukającym przyzwoitego standardu w niewielkiej cenie, a zarazem niepotrzebującym na krótki pobyt rozbudowanych udogodnień typu EL, basen itp.

Załączniki:
IbisHK.jpg
IbisHK.jpg [ 157.47 KiB | Obejrzany 1830 razy ]
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1828 PostWysłany: 24 Maj 2025 19:44 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Mercure Jakarta Kota.

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Deluxe Double

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do narożnego i drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel jest duży, pokoje równiez, ale już trąci to wszystko myszką - widać że wnętrza były projektowane ze 30 lat temu, szczególnie po łazience. Aczkolwiek jest dość dobrze utrzymany, poza łazienką. W wannie kran wymagał bardzo mocnego dokręcenia by nie ciurkała woda, przy co drugim spuszczeniu wody trzeba było kombinować by przestała lecieć, prysznic miał tylko opcję lania w twarz (znaczy się w klatę, bo za krótki wąż) - bez możliwości regulacji nachylenia, itp...

Po późnym przyjeździe chciałem skorzystać z vouchera, ale bar czynny do 18(!) a restauracja ponoć do 23, ale o 22:45 było ciemno i głucho

Na śniadaniu jest duży wybór potraw azjatyckich, z europejskimi jest dużo gorzej, ale to nie dziwi, bo przez cały pobyt widziałem jedną "zachodnią" osobę.

Wybrałem go bo był tani i w miarę blisko do dworca Kota, do którego przyjeżdżałem późno z lotniska. Czy polecę? Nie było źle, ale następnym razem wybrałbym coś innego.

Inne uwagi:W hotelu jest spa, czynne ponoć 24h. Skorzystałem z masażu i ścierania cukrem: 1,5h za 340k (ale pani się nie wyrobiła i wyszło 2h z dopłatą 40k). Bardzo przyjemne rozpoczęcie dnia. Była oferta, ekhem, dodatków, ale nie skorzystałem, więc nie wiem co i za ile - nie spodziewałem się czegoś takiego w hotelu należącym do globalnej sieci...

Załącznik:
21.jpg
21.jpg [ 305.89 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
22.jpg
22.jpg [ 219.96 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
23.jpg
23.jpg [ 238 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
24.jpg
24.jpg [ 239.65 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
25.jpg
25.jpg [ 194.93 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
26.jpg
26.jpg [ 284.76 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
27.jpg
27.jpg [ 228.69 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
28.jpg
28.jpg [ 165.62 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
29.jpg
29.jpg [ 226.41 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Nazwa hotelu:Grand Mercure Jakarta Kemayoran

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior - najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Późne wymeldowanie o 16 (ponoć dla goldów jest tylko do 15, ale ponegocjowałem z recepcjonistką - za to w liście od kierownika była mowa że do 17), 3(? jeden z nich taki chyba nie do mnie) listy powitalne, owoce (twarde), Up do executive. A i miska z wodą. Dwa vouchery na drinki - w apce jest jeden, ale dostałem papierowe dwie, softy, piwo, wino, podstawowe koktajle i mockajle.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Chyba nie ma, nigdzie też nie widziałem informacji o nim - na pewno nikt nic o niej nie wspominał, ale też za wysokie progi dla mnie.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Przyznam się szczerze, że zupełnie nie pamiętam co mną kierowało, przy wyborze tego hotelu - w końcu jest daleko od wszystkiego i drałując w słońcu poboczem trzypasmowej jezdni, bo chodnika nie ma, zastanawiałem się po co mi to było, ale teraz już nie żałuję.
Pomyślałem sobie, że jest luksusowy hotel jak takiemu spoconemu gościowi (po półgodzinnym spacerze z bagażem na tutejszym słońcu) drzwi otworzyły dwie młode damy w mundurkach - przy tylnich drzwiach również stały dwie. Lobby też robi wrażenie.
Pokój duży, z panoramicznymi oknami, jest biurko do pracy i kanapa. Łazienka z dużym prysznicem i toaletą niczym na stadionie w Bielsku-Białej. Wystrój nowoczesny. Są ze 3 piony z windami, więc za pierwszym razem trudno trafić na swój pokój.
Ogromna hala śniadaniowa z równie wielkim wyborem. Jajeczny live cooking, kilkadziesiąt(!) potraw na ciepło, plus sałatki, słodkości i jeszcze trochę. Tylko dwa ekspresy do kawy - ale nie było kolejek. Jedyny minus jaki mi przychodzi do głowy, to duża ilość niesprzątniętych naczyń i niegotowych stolików oraz taras przy wielopasmowej drodze - znaczy za płotem (tą drogą którą drałowałem poprzedniego dnia 😁)
Między jezdniami wspomnianej dużej ulicy, jakieś 500m od hotelu jest przystanek BRT z przejściem nadziemnym, po drugiej stronie duży foodcourt z "rozsądnymi" standardami higienicznymi, za nim lokalny targ z "lokalnymi" standardami.
Hotel do polecenia dla osób świadomych że wszędzie trzeba się dostać gojkiem czy innym grabem. Ale to chyba standard w Jakarcie.

Inne uwagi:Dwa dni przed przyjazdem napisała do mnie na Whatsappa "Agnes Guest Relation Team" z pytaniem o której będę, czy ma być dla palących oraz czy mam inne potrzeby. Odpisałem że późniejsze wymeldowanie i niepalących. Po przyjeździe nikt o moich preferencjach nie wiedział.

Załącznik:
31.jpg
31.jpg [ 185.35 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
32.jpg
32.jpg [ 148.61 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
33.jpg
33.jpg [ 159.57 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
34.jpg
34.jpg [ 135.37 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
35.jpg
35.jpg [ 144.56 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
36.jpg
36.jpg [ 439.39 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
37.jpg
37.jpg [ 355.4 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
38.jpg
38.jpg [ 385.24 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
39.jpg
39.jpg [ 327.76 KiB | Obejrzany 1769 razy ]

Załącznik:
391.jpg
391.jpg [ 409.47 KiB | Obejrzany 1769 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1829 PostWysłany: 10 Cze 2025 10:08 

platynowy
Nazwa hotelu: ibis Styles Warszawa Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój standardowy z dwoma pojedynczymi łóżkami

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, wstawka w pokoju dwa mini pączki czy co to tam było + cola

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? brak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: W hotelu byłem ostatni raz jak to był jeszcze HIE Airport z IHG czyli ładne kilka lat temu, odnowione lobby to na pewno, pokoje także odnowione, układ zachował się ten sam, z tymi słupkami gdzie stoi czajnik i leżą ręczniki dodatkowe. Nawet łazienka ma podobne kafelki co były:) Typowe hotel na przespanie się przed lotem porannym czy po locie wieczornym. Jak się tam śniadanie obecnie prezentuje to nie wiem pewnie lepsze niż w tym starym HIE, śniadanie kosztuje 50 PLN ale nie korzystałem. Hotel nie ma busa lotniskowego tak jak miał go HIE, za to w drodze na lotnisku zapewniają każdemu taksówkę, na umówione godzinę:) Welcome drink standard: piwo, wino czy softy

Inne uwagi: z lotniska autobus 148, około 10-14 minut, przystanek na żądanie pod hotelem

Załącznik:
01IWA.jpg
01IWA.jpg [ 616.73 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
02IWA.jpg
02IWA.jpg [ 568.67 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
03IWA.jpg
03IWA.jpg [ 852.08 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
04IWA.jpg
04IWA.jpg [ 601.55 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
05IWA.jpg
05IWA.jpg [ 553.47 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
06IWA.jpg
06IWA.jpg [ 656.39 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
07IWA.jpg
07IWA.jpg [ 798.61 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Nazwa hotelu: 21c Museum Hotel Chicago

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Deluxe Two Queen

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Welcome drink, jakiś upgarde do Suite, aczkolwiek nie jestem pewien do którego

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty+dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pierwszy raz był mi dane spać w tym brandzie, ciekawy designerski hotel z małą galeria nowoczesnej sztuki zlokalizowanej przy lobby. Dostałem jakiś upgrade z małym dziennym pokojem, podwójnym łózkiem, jakiś wielki metrów jak na Suite ten pokój nie miał, ciekawa również disngerska łazienka, całość hotelu sprawia dobre wrażenie, takie właśnie galerii/muzeum. Hotel nie oferuje żadnych śniadań, jest restauracja Lure Fishbar z owocami morza, ale ona raczej nie należy do hotelu, chociaż można wejść do niej przez lobby hotelu, które koło 22 jest zamykane, można do niej niej później wejść z ulicy. Tam też można zrealizować voucher, niby w apce jest, ale dają jeszcze na papierze i na tej podstawie do realizacji na barku tamże. W sumie to nie welcome drink tylko kredyt na 20 USD. Bez problemu kwotę można był lekko nagiąć wziąłem cocktail za 22 USD The True North

Inne uwagi: W sumie centrum miasta około 1h-1h20 z lotniska z 1 przesiadka, hotel i pokój może ciekawy ale nie za tą cenę:)

Załącznik:
0121c.jpg
0121c.jpg [ 300.04 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
0221c.jpg
0221c.jpg [ 352.68 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
0321c.jpg
0321c.jpg [ 377.63 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
0421c.jpg
0421c.jpg [ 553.02 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
0521c.jpg
0521c.jpg [ 343.04 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
0621c.jpg
0621c.jpg [ 350.25 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
0721c.jpg
0721c.jpg [ 371.12 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
0821c.jpg
0821c.jpg [ 330.26 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
0921c.jpg
0921c.jpg [ 697.63 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
1021c.jpg
1021c.jpg [ 234.21 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Nazwa hotelu: Sofitel Chicago Magnificent Mile

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: CLASSIC 1 KING

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Wellcome drink, ciekawy upgrade, wstawka, zameldowanie koło 9 rano

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Na drugi dzień Sofitel , to już upgrade dało rade poczuć konkretnie, także porządnie rozpoznany status, i także z marszu dostałem pokój koło 9 rano. Najprawdopodobniej dostałem Junior Suite, odpowiedni rozmiarowo dla mnie. Automatyczne zasłony od podłogi po sufit, duże wielkie okna, dodatkowa sofa, biurko, łazienka z wanna i prysznicem super się to prezentowało. Z pokoju byłem w pełni usatysfakcjonowany. Welcome drink bez problemu wszystko z karty drinków za 20 USD Old Fashioned wersja upgrade Sofitel:). Ze śniadania nie korzystałem ale biorąc pod uwagę co oni tam oferowali za 130 PLN, to może i dobrze że nie wziąłem:)

Inne uwagi: W sumie centrum miasta do punktu widokowego 360 z 400 merów piechota, hotel z czystym sumieniem można polecieć, oprócz ceny, no ale załapałem się na Dzień Pamięci w Chicago, także ilość imprez czy festiwali ewidentnie się przełożyła w horrendalnie wysokie ceny w ten weekend

Załącznik:
01SC.jpg
01SC.jpg [ 924.63 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
02SC.jpg
02SC.jpg [ 656.5 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
03SC.jpg
03SC.jpg [ 731.67 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
04SC.jpg
04SC.jpg [ 716.05 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
05SC.jpg
05SC.jpg [ 698.85 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
06SC.jpg
06SC.jpg [ 824.61 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
07SC.jpg
07SC.jpg [ 785.62 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
08SC.jpg
08SC.jpg [ 663.58 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
09SC.jpg
09SC.jpg [ 666.05 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
10SC.jpg
10SC.jpg [ 677.51 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
11SC.jpg
11SC.jpg [ 524.42 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
12SC.jpg
12SC.jpg [ 914.18 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Załącznik:
13SC.jpg
13SC.jpg [ 803.08 KiB | Obejrzany 1520 razy ]

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 10 Cze 2025 10:13, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#1830 PostWysłany: 10 Cze 2025 12:13 
Awatar użytkownika

srebrny
w uzupełnieniu info od @kacper451 Ibis Styles Warszawa Airport również dowozi z lotniska do hotelu taksówkami. Przed przybyciem należy podać nr lotu, na recepcji generują kod/voucher który podaje sie kierowce i w drogę, nie trzeba brać autobusu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1831 PostWysłany: 10 Cze 2025 12:22 

srebrny
Nie potrzeba podawać numeru lotu, można w ogóle nie latać samolotem. Chodzi tylko o transport z/do lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#1832 PostWysłany: 11 Cze 2025 17:04 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Grand Mercure Bangkok Asoke Residence

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Deluxe suite

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do Grand suite, drink (softy bądź mała puszka piwa). Wstawka owocowa - miło że z dojrzałych owoców, a nie takich, które będą się nadawać do zjedzenia za tydzień.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Jest, ale za wysokie progi dla mej skromniej osoby.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Jechałem do tego hotelu z pewną taką nieśmiałością, bowiem jedną stałą rzeczą w opisach tego przybytku był wniosek o odświeżenie pokoi. Ale tutaj nie mogę narzekać - mój wyglądał jakby był niedawno odnowiony i jeśli chodzi o wyposażenie (poza dwoma wyjątkami) nie mogę narzekać. Dużo miejsca, dobrze wyposażona kuchnia, prysznic plus wanna, podział na część dzienną i nocną.
Z minusów to głośna klimatyzacja, którą musiałem wyłączyć by zasnąć. Oraz prysznic, który bardziej pasował do więzienia niż do wypasionego hotelu - nieruchoma słuchawka i kabina do której nie można wejść bez zamoczenia drzwi i ochlapania pomieszczenia, no chyba że ktoś chce stać pod zimną wodą...
Śniadanie bardzo podstawowe - kilka potraw na ciepło, dwa rodzaje gotowych kanapek, owoce i warzywa. Kawę robi obsługa, można zamówić danie jajeczne. Bardziej kiepski Mercure niż pięciogwiazdkowy Grand Mercure.
Czy polecę? Jeśli ktoś jest w większej grupie, czy też potrzebuje kuchni (w Bangkoku?) to tak. Ale w każdym innym wypadku lepiej skorzystać z innych opcji Accora w okolicy - jak np opisywany przeze mnie kilka lat temu sąsiedni Movenpick.

Inne uwagi:W teorii dostałem Upgrade, ale pokój jest o 10m^2 mniejszy, więc... Dodatkowo nie ma pralki która w teorii powinna być. W opisie pokoju jest możliwość dostawienia dodatkowego łóżka.
A i basen to raczej kałuża o głębokości metra, więc nie nastawiał bym się zbytnio na tą atrakcję (no chyba że z dziećmi).

Załącznik:
10.jpg
10.jpg [ 216.12 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 192.64 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 245.04 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 199.79 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 225.18 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 321.83 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 304.92 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 359.51 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 324.74 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
19.jpg
19.jpg [ 338.71 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
191.jpg
191.jpg [ 341.61 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Nazwa hotelu:Grand Mercure Bangkok Atrium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior - najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up o poziom do Deluxe, check-in o 11, listy powitalne trzy oraz jakieś dziwne cukierko-ciasteczka (ale świeże, bo z dwudniową data przydatności), drink (wino, piwo - też lokalny kraft)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Nie wiem czy jest

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Parafrazując Piłkarski Poker - 5 gwiazdek? Nie, nie i jeszcze długo nie. Pokój wymaga odświeżenia, ale nie takiego jak blat biurka, gdzie przejechano farbą olejną i już gdzieniegdzie ta odchodzi. Poza tym dość dużo miejsca, ale to standard w lepszych hotelach tutaj.
Na moją prośbę o wcześniejszy check in, odpowiedziano że nie ma problemu, ale też dwa razy przypominano że wtedy nie ma late check outu(co jest zgodne z warunkami programu, więc po co to przypominać?).
Trzeba kawałek przejść do metra czy też do kolejki na lotnisko, więc raczej dla osób korzystających z Moto/graba. Ale poza tym CCC, więc jak ktoś chce tani "luksus", to polecam. Dla planujących zwiedzać, pewnie będą lepiej położone hotele w tej cenie.

Inne uwagi: Ponieważ ruszałem na lotnisko przed świtem - to w ramach rozrywki wziąłem najtańszy pięciogwiazdkowy Accor w okolicy. Głębszego sensu za tym wyborem nie było.

Załącznik:
21.jpg
21.jpg [ 223.97 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
22.jpg
22.jpg [ 210.16 KiB | Obejrzany 1441 razy ]

Załącznik:
23.jpg
23.jpg [ 283.19 KiB | Obejrzany 1441 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1833 PostWysłany: 11 Cze 2025 21:02 

złoty
Byłem w tym hotelu w listopadzie (status Platinum). Ogólnie te same wrażenia, do tego Strasznie się z nimi boksowałem o late check-out.
Desk manager twierdził, że nie ma wolnych pokoi a ja mu na to, że w apce można zarezerwować każdy pokój w ilości co najmniej 4.
Jakoś w końcu przeszło, ale niesmak pozostał, szczególnie, że z mojego punktu widzenia to był główny powód by nocować w tym hotelu (przylot po północy i wylot jakoś około 18:00).
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#1834 PostWysłany: 16 Cze 2025 09:12 

platynowy
Nazwa hotelu: Raffles Jakarta

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Artist Suite King NS

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: dostęp do saloniku, welcome drink, wstawka pyszne praliny + owoce + softy w lodówce za free, turndown service:) z którego była taka rama na forum:)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): certyfikat dla platyny+punkty

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Tak i to jeszcze jaki:)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Kolejny salonik hotelowy w Jakarcie i kolejny sztos. Zdążyłem jeszcze na południowa herbatkę, kanapeczki ciasteczka, świeże wyciśnięte soki, super zaaranżowany salonik, jeszcze większe robi wrażenie wieczorem jak jest oświetlony. Wieczorna 3h uczta zaczyna się niepozornie, jakieś tam wina widzę w lodówce, jakie sushi, kanapeczki shoty, owoce, widzę, no dobra, ale gdzie tu jest gar kuchnia;) gdzie jest barek:) okazuje się nie ma:), wszystko "a'la carte" to samo tyczy się koktajli czy alkoholu, no jak zobaczyłem ta kartę to szczęką opadła a właściwie później jak zaczęli to podawać, już pojąłem jak funkcjonuje ten salonik, no prawdziwa restauracja od wyglądu po podanie i w końcu po sam smak, wszystko na najwyższym poziomie kulinarnym, generalnie z takiego saloniku w takiej formie jedzeniowej jeszcze chyba nigdy nie korzystałem. Wypijam kilka koktajli trochę wina i dialektu je się tą pyszna kuchnią. Pełna rekomendacja tego saloniku!!! Rano przychodzę na śniadanie trochę rzeczy ogólnie dostępnych rozłożonych na tym wielkim stole owoce, warzywa, i ponownie podobna koncepcja i też "a'la carte", i również sztos, jeszcze więcej pozycji niż na kolacji. Miałem popróbować więcej, skończyło się na czterech pozycjach, więcej bym po prostu nie zmieścił, zacząłem Lobster Benedict w akompaniamencie Avocado&Roamine, później wziąłem stek z jajkiem Club Raflles z Buddha Bowl Salad, wszystko podpite sokiem z buraka BEET-TOX. Śniadanie majstersztyk, Słodkiego już nie zdołałem wcisnąć

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: W hotelu byłem koło 9tej rano, mój pokój jeszcze nie był gotowy, recepcjonista powiedział ze w ciągu godziny będzie gotowy, czekać mi się nie chciało udałem, się na miasto, ale przyjemna procedura meldowania awansem się odbyła, lekka konwersacja o moich fanaberiach statusowo-hotelowych:) trochę się pośmialiśmy :) wczoraj RITZ dzisiaj Rafless jutro Fairamont, takie tam, że mam bzika na punkcie statusów, punktów itd, Recepcjonista pytał się mnie nawet czy byłem w Raffles Warszawa:) Mój Artis Suite miał 97 m2, i składał się z wielkiego salonu, oraz osobnej równie wielkiej sypialni + również wielka jasna łazienka z osobnym prysznicem i wanna pod oknem, mała garderoba też się znalazła podobne rozwiązanie całości jak w Ritz:) Jak sama nazwa wskazuje cały apartament urządzony z dużym naciskiem na szerokorozumianą sztukę, jak w jakiejś galerii albo galerio-sklepie:) jak najbardziej apartament przypadł mi do gustu, wszystko dopięte na ostatni guzik, jako wstawka pyszne praliny, każda opisana:) W lodówce pyszne buteleczki gingerów koktajli za free. Po kolacji jeszcze bar i dwa welcome drinki do realizacji, karta welcome drinków też robi wrażenie, zamawiam old fashioned i margarite. Basen zlokalizowany bodajże na 5 piętrze

Inne uwagi: Nie doszedłem do tego czy tu jest jakaś restauracja i śniadanie dla platyny, pewnie coś tam jest, skoro bar jest, natomiast w saloniku było tak godnie że w sumie nie zawracałem sobie tym głowy. Oczywiście hotel , apartament, salonik , jedzenie, koktajle, kolejny wielki sztos, w zestawieniu z Ritz Carlton w którym byłem dzień wczesnej ciężko na szali postawić ten cięższy odważnik, ponieważ hotele funkcjonują trochę na innych zasadach jak a może przede wszystkim sam salonik. Gdybym był kiedyś ponownie w Jakarcie i miał wybrać między tymi dwoma hotelami miałbym poważną zagwozdkę:)

Załącznik:
01RJ.jpg
01RJ.jpg [ 977.87 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
02RJ.jpg
02RJ.jpg [ 689.93 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
03RJ.jpg
03RJ.jpg [ 589.23 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
04RJ.jpg
04RJ.jpg [ 729.05 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
05RJ.jpg
05RJ.jpg [ 683.34 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
06RJ.jpg
06RJ.jpg [ 609.73 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
07RJ.jpg
07RJ.jpg [ 730.81 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
08RJ.jpg
08RJ.jpg [ 706.51 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
09RJ.jpg
09RJ.jpg [ 961.31 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
10RJ.jpg
10RJ.jpg [ 849.97 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
11RJ.jpg
11RJ.jpg [ 767.99 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
12RJ.jpg
12RJ.jpg [ 754.42 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
13RJ.jpg
13RJ.jpg [ 665.5 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
14RJ.jpg
14RJ.jpg [ 603.87 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
15RJ.jpg
15RJ.jpg [ 728.75 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
16RJ.jpg
16RJ.jpg [ 647.06 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
17RJ.jpg
17RJ.jpg [ 571.71 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
18RJ.jpg
18RJ.jpg [ 680.07 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
19RJ.jpg
19RJ.jpg [ 678.56 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
20RJ.jpg
20RJ.jpg [ 703.39 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
21RJ.jpg
21RJ.jpg [ 954.43 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
22RJ.jpg
22RJ.jpg [ 908.69 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
23RJ.jpg
23RJ.jpg [ 628.41 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
24RJ.jpg
24RJ.jpg [ 788.04 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
25RJ.jpg
25RJ.jpg [ 662.23 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
26RJ.jpg
26RJ.jpg [ 605.9 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
27RJ.jpg
27RJ.jpg [ 560.4 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
28RJ.jpg
28RJ.jpg [ 724.13 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
29RJ.jpg
29RJ.jpg [ 506.14 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
30RJ.jpg
30RJ.jpg [ 798.92 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
31RJ.jpg
31RJ.jpg [ 787.77 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
32RJ.jpg
32RJ.jpg [ 747.49 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
33RJ.jpg
33RJ.jpg [ 902.43 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
34RJ.jpg
34RJ.jpg [ 888.61 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
35RJ.jpg
35RJ.jpg [ 717.47 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
36RJ.jpg
36RJ.jpg [ 760.59 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
37RJ.jpg
37RJ.jpg [ 981.17 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
38RJ.jpg
38RJ.jpg [ 812.55 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
39RJ.jpg
39RJ.jpg [ 728.68 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
40RJ.jpg
40RJ.jpg [ 610.17 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
41RJ.jpg
41RJ.jpg [ 715.27 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
42RJ.jpg
42RJ.jpg [ 841.4 KiB | Obejrzany 1258 razy ]

Załącznik:
43RJ.jpg
43RJ.jpg [ 884.25 KiB | Obejrzany 1258 razy ]
 Profil Relacje PM off
16 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#1835 PostWysłany: 08 Lip 2025 23:44 

HON fly4free
Nazwa hotelu: TRIBE Milan Malpensa

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade o jedną kategorię, welcome drink

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel znajduje się najbliżej lotniska spośród wszystkich accorowych, ale i tak trzeba do niego podjechać, co kosztuje 5 EUR w jedną stronę (i to jest dla hotelu duży minus - shuttle, zwłaszcza na takim krótkim odcinku, powinien być darmowy). Układ komunikacyjny wokół MXP jest jednak taki, że praktycznie nie da się wyjść normalnie nie łamiąc jakiś przepisów spacerem z bagażami po poboczu autostrady, albo nie przedzierając się przez jakieś krzaki. Sam hotel jest nowoczesny, ma fajny, interesujący design - nie ma do czego się doczepić. Z przestrzeni wspólnych jest m.in. duży, zielony dziedziniec - częściowo ze stolikami, gdzie można coś wypić / zjeść, popracować na powietrzu itp., basen czynny do 19 z tego co pamiętam na tarasie słonecznym i całodobową dość sensowną siłownię. Pokój już po upgrejdzie nie był nadmiernie przestronny, ale ok - nowoczesny, z ekspresem do kawy, dużą kabiną prysznicową itp, ale za to jakoś słabo działającym A/C plus zero porządnego biurka - tylko malutki stoliczek. Jako drink powitalny można było zamówić wino, aperola, piwo, softy itp. Ze śniadania nie korzystałem, bo miałem je w poczekalni rano na lotnisku. Ogólnie uczucia mam mieszane - chętniej następnym razem zatrzymam się w opisanym w hiltonowym wątku DT, mimo że dużo dalej od lotniska i hotel wyraźnie starszy

Inne uwagi: Shuttle trzeba formalnie rezerwować na co nie zwróciłem uwagi, ale kierowca mnie zgarnął bez problemu z lotniska bez rezerwacji

Załączniki:
MXPTribe1.jpg
MXPTribe1.jpg [ 173.42 KiB | Obejrzany 960 razy ]
MXPTribe2.jpg
MXPTribe2.jpg [ 188.96 KiB | Obejrzany 960 razy ]
MXPTribe3.jpg
MXPTribe3.jpg [ 163.39 KiB | Obejrzany 960 razy ]
MXPTribe4.jpg
MXPTribe4.jpg [ 169.96 KiB | Obejrzany 960 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
metia uważa post za pomocny.

#1836 PostWysłany: 10 Lip 2025 09:06 

platynowy
Nazwa hotelu: Fairmont Jakarta

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Fairmont Gold Suite NS

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Welcome drink, śniadanie w restauracji, wstawka w postaci pralin i owoców

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): certyfikat + punkty

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Po wzorowych ofertach saloników w Ritz i Raffles zastanawiałem się czego mogę się spodziewać po piętrze Gold Fairmonta. Generalnie była to też moja pierwsza wizyta w tym brandzie, no i się niestety lekko rozczarowałem:) Ponieważ status platynowy nie przewiduje dostępu do saloniku zarówno tutaj jaki i w całej sieci Fairmont, tylko Diamond ma taki dostęp zapewniony. Musiałem podbić dodatkowo punktami/pieniędzmi nocleg do pietra GOLD, wówczas dostęp do saloniku jest bez względu na status. Na herbatkę popołudniową się już nie załapałem. Tylko skorzystałem z 3h kolacji. Salonik duży zlokalizowany na 21 piętrze z widokiem na miejscowy chyba National Stadium. Miejsca mnóstwo ani przez chwile salonik nie był zatłoczony, kameralna atmosfera. Kilka dań na ciepło typowa gar kuchnia, wspaniale indonezyjskie jedzenie typu pizza:) najbardziej podszedł mi kalafior:) i makron z owocami morza był ok, aczkolwiek to nie był poziom kulinarny Raffles, o, co to, to nie:) Żadnych koktajli tylko kilka butelek mocniejszego alkoholu było wystawionych, dwa wina, bąble, piwo, można było mieszać samemu, ale mieszały też panie odpowiedzialne za salonik, jak się poprosiło albo same wychodziły z inicjatywą, nad wyraz wysportowane dziewczyny:) Rano śniadanie było już a'la carte", było w czym wybrać i dobrze się to prezentowało i całkiem dobrze smakowało, wziąłem na koniec tosty na jajkach z łososiem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Ogromie wysokie lobby od razu bije po oczach, na wcześniejszy check in się nie załapałem, ale nie był mi potrzebny. Po powrocie odbiór klucze i do apartamentu. Bardzo duży pokój dzienny, z dodatkową sofa oraz dwoma stolikami i krzesłami, sypiania zdecydowanie mniejsza z dodatkową leżanką i małym biurkiem. Załapałem się na mały akcent "TERAZ POLSKA" w TV:) Łazienka tym razem ciemna, wanna albo i może małe jacuzzi przynajmniej wanna takie sprawiała wrażenie + prysznic. Całość nie wzbudziła jednak takiego zachwytu, nie oczywiście rozmiarami, bo apartament był wielki, to jednak zdecydowanie nie to co w Rafless:) Śniadanie oczywiście bez zastrzeżeń, ogromny wybór, kilka stacji, naturalnie nie do przejedzenia, świeżo wyciśnięte soki z owoców, masa sałatek, dodatków, wszystkiego w brud, mocny punkt w hotelu

Inne uwagi: W zestawieniu z Raffles to zdecydowanie nie ta liga:) nie żeby był to jakiś nad wyraz zły pobyt, ale Raffless wciąga po prostu tego Fairmonta nosem. Spodziewałem się zdecydowanie więcej po tym hotelu, tym bardziej że jak wspomniałem to był mój pierwszy pobyt w tej marce. Jak na pieniądze który za niego wydałem (a raczej certyfikat i punkty) wyszło to raczej przeciętnie, to nie był dobrze wydany certyfikat tym bardziej że Suite na tym piętrze trzeba było porządnie podsypać punktami, ale fakt podbicie musiało być do pietra Gold a to przełożyło się istotnie na końcową cenę, która nijak po całości się nie obroniła:) Praktycznie zerowe rozpoznanie statusu przynajmniej w lobby na dole, meldowanie powinno się odbyć na piętrze Gold, skoro już miałem do niego dostęp, tam obsługa już wie o co chodzi i gościom dobrze nadskakuje:) apartament bardzo duży ale czy miał on 113 m2 nie wiem, ale efektu wow już tu niestety nie było:) Welcome drinki do realizacji m.in na ostatnim 22 piętrze, gdzie znajdował się duży bar na otwartym powietrzu, to był jakiś dramat w zestawieniu oczywiście z Raffles:) szczególnie ta pierwsza kolorowa podpierdólka która zamówiłem a fuj:) karta welcome drinków w 5* hotelu:) Reasumując ten Fairmont wg mnie sromotnie przegrywa z Raffles, który de facto był tańszy a ugościli o wile wiele lepiej:)

Załącznik:
01FJ.jpg
01FJ.jpg [ 677.57 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
02FJ.jpg
02FJ.jpg [ 790.43 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
03FJ.jpg
03FJ.jpg [ 799.6 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
04FJ.jpg
04FJ.jpg [ 752.14 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
05FJ.jpg
05FJ.jpg [ 863.42 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
06FJ.jpg
06FJ.jpg [ 991.33 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
07FJ.jpg
07FJ.jpg [ 902.43 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
08FJ.jpg
08FJ.jpg [ 800.83 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
09FJ.jpg
09FJ.jpg [ 749.05 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
10FJ.jpg
10FJ.jpg [ 804.45 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
11FJ.jpg
11FJ.jpg [ 762.18 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
12FJ.jpg
12FJ.jpg [ 708.8 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
13FJ.jpg
13FJ.jpg [ 736.27 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
14FJ.jpg
14FJ.jpg [ 686.32 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
15FJ.jpg
15FJ.jpg [ 690.66 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
16FJ.jpg
16FJ.jpg [ 895.19 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
17FJ.jpg
17FJ.jpg [ 679.54 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
18FJ.jpg
18FJ.jpg [ 889.99 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
19FJ.jpg
19FJ.jpg [ 599.95 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
20FJ.jpg
20FJ.jpg [ 697.15 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
21FJ.jpg
21FJ.jpg [ 927.76 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
22FJ.jpg
22FJ.jpg [ 909.91 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
23FJ.jpg
23FJ.jpg [ 794.78 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
24FJ.jpg
24FJ.jpg [ 852.44 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
25FJ.jpg
25FJ.jpg [ 998.54 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
26FJ.jpg
26FJ.jpg [ 881.77 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
27FJ.jpg
27FJ.jpg [ 923.51 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
28FJ.jpg
28FJ.jpg [ 962.97 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
29FJ.jpg
29FJ.jpg [ 821.29 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
30FJ.jpg
30FJ.jpg [ 803.77 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
31FJ.jpg
31FJ.jpg [ 998.14 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
32FJ.jpg
32FJ.jpg [ 951.45 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
33FJ.jpg
33FJ.jpg [ 778.78 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
34FJ.jpg
34FJ.jpg [ 774.41 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
35FJ.jpg
35FJ.jpg [ 865.56 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
36FJ.jpg
36FJ.jpg [ 935.17 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
36FJ.jpg
36FJ.jpg [ 935.17 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
37FJ.jpg
37FJ.jpg [ 956.19 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
38FJ.jpg
38FJ.jpg [ 775.24 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
38FJ.jpg
38FJ.jpg [ 775.24 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
39FJ.jpg
39FJ.jpg [ 988.4 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
40FJ.jpg
40FJ.jpg [ 886.96 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
41FJ.jpg
41FJ.jpg [ 769.17 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
42FJ.jpg
42FJ.jpg [ 851.32 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
43FJ.jpg
43FJ.jpg [ 872.77 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
44FJ.jpg
44FJ.jpg [ 826.21 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
45FJ.jpg
45FJ.jpg [ 736.49 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
46FJ.jpg
46FJ.jpg [ 806.54 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
47FJ.jpg
47FJ.jpg [ 744.71 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
48FJ.jpg
48FJ.jpg [ 775.57 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
49FJ.jpg
49FJ.jpg [ 783.06 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
50FJ.jpg
50FJ.jpg [ 879.34 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
51FJ.jpg
51FJ.jpg [ 904.45 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Załącznik:
52FJ.jpg
52FJ.jpg [ 811.74 KiB | Obejrzany 886 razy ]

Ostatnio edytowany przez kacper451, 10 Lip 2025 10:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#1837 PostWysłany: 10 Lip 2025 09:51 

niebieski
@kacper451
Napisz co za hotel przedstawiłeś. Obcięło Ci nazwę hotelu.
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#1838 PostWysłany: 01 Sie 2025 16:50 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:The Phoenix Hotel Yogyakarta - Handwritten Collection

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior Heritage

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do Deluxe Legacy z widokiem na basen(w teorii o 2 poziomy), wstawka owocowa, voucher (kawa/herbata lub softy dla silvera, + małe piwo dla golda, + podstawowe koktajle dla platinium, + dwa lepsze koktajle dla diamonda)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Nie byłem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to hotel na wypasie. Bardzo ładny budynek, szczególnie w części historycznej. Dbają tutaj o gościa i co chwilę ktoś z obsługi nadskakuje, ale z drugiej są detale, które psują pobyt. A to krótkie i twardawe łóżko, kołdra ciut za cienka jak na ledwo 23 stopnie w klimie, ostre światła od basenu przez całą noc. No i trzeba być fanem blichtru rodem z lat 90-tych - brązy, kamienne okładziny na ścianach czy złocenia (a la gabinet owalny za Trumpa :D).
Śniadanie bardzo urozmaicone - nawet trochę rzeczy europejskich, ale jest tyle rzeczy lokalnych czy z okolicznych części Azji, że ciężko nie nie najeść. Chociaż, przy tej temperaturze... A i jest live cooking z różnymi rzeczami jajecznymi.

Czy polecę hotel? Hmmm, chyba mimo wszystko tak, jest to ładny budynek, a obsługa na wysokim poziomie.

Inne uwagi:Na recepcji dostałem sok z guawy na czas formalności, recepcjonistka zaprowadziła mnie do pokoju z omówieniem historii hotelu - między innymi w latach 50-tych była tutaj siedziba prezydenta. Nie wiem czy to status czy standard w tym hotelu.
Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 278.77 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 252.79 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 297.56 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 192.19 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 326.25 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 263.13 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 288.19 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 275.79 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
19.jpg
19.jpg [ 260.55 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
191.jpg
191.jpg [ 283.4 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Nazwa hotelu:Mövenpick Grand Hotel Wrocław

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Classic - najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Czekoladki, upgrade do Deluxe, voucher na piwo, wino i podstawowe alkohole (do 35 zł) - ale dopiero po upomnieniu się, w apce voucher nie przysługiwał (mimo że rezerwacja była robiona przez nią...)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty plus dopłata.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):.......

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Mam mieszane uczucia, z jednej strony jest to nowy hotel z dużymi pokojami, miłą obsługą i dobrym położeniem. Z drugiej strony, jest sporo niedociągnięć i chyba następnym razem skorzystam z innych miejscówek accora. Chyba w ramach statusu dostałem narożny pokój z widokiem na wewnętrzny dziedziniec. Wystrój jest dość podobny do innych hoteli tej sieci. W nocy zanieczyszczenie światłem powoduje, że trzeba spać przy zasłoniętych oknach. Słychać też mocno tramwaje - ciekawe jak głośno jest w pokojach od strony ulicy. Trochę nie do końca przemyślane jest umieszczenie telewizorów - zarówno z kanapy jak i łóżka jest bardzo daleko, w dodatku jak rano miałem pół godziny, to na każdym programie po minucie-dwoch gubił się sygnał...
Dziwne jest też ustawiona klimatyzacja. Jakby po kilku minutach się wyłączała i dopiero czujnik ruchu ją wybudzał - nie ma włącznika na kartę elektryki w pokoju. W skutek tego po całej nocy z nastawieniem na 19 miałem w pokoju 25 stopni.
Ale za to w łazience jest zimno. Niby jest grzejnik, ale wyłącza się po 5 minutach, więc tak naprawdę nic nie daje. No i prysznic jest nieszczelny. Kończę już marudzić.
Nie korzystałem że śniadania, bo jechałem z hotelu na lotnisko i jadłem tam.

Inne uwagi:Nowoczesny hotel, ale mocno niedopracowany. To że meble w pokoju są dość niewygodne - szczególnie fotele - to mogę zrozumieć, mają bardziej wyglądać. Ale że recepcja jest skutecznie schowana za filarami, tak że nie widać czy ktoś tam jest czy też jest pusto, czy też brak pokoju na rozpisce plus brak zestawu do mycia zębów na recepcji, każda winda ma swój guzik do przywoływania - takie banalne problemy a trochę psują wrażenie.
A i zaskoczył mnie brak gości - przez cały pobyt widziałem kilku przy okazji wieczornego drinka oraz jedną osobę rano...

Załącznik:
21.jpg
21.jpg [ 276.11 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
22.jpg
22.jpg [ 239.39 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
23.jpg
23.jpg [ 171.65 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
24.jpg
24.jpg [ 164.26 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
25.jpg
25.jpg [ 170.54 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
26.jpg
26.jpg [ 131.41 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
27.jpg
27.jpg [ 199.01 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
28.jpg
28.jpg [ 176.61 KiB | Obejrzany 649 razy ]

(mój pokój to 523 :? )
Załącznik:
29.jpg
29.jpg [ 218.16 KiB | Obejrzany 649 razy ]

Załącznik:
299.jpg
299.jpg [ 175.26 KiB | Obejrzany 649 razy ]

(troszkę marudny wpis mi dzisiaj wyszedł :lol: )
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

#1839 PostWysłany: 29 Sie 2025 18:00 

niebieski
-- 25 Sie 2025 18:17 --

Bez szablonu będzie prościej i krócej, a konkretnie.
Dwa hotele w Polsce. Oba opłacone kasą. Brak saloników. Mój status - platynowy.
1. Mercure Cieszyn.
W związku ze statusem otrzymałem: uśmiech od Pani recepcjonistki, podwyższenie standardu pokoju (w pokoju kosztem sofy i fotelu był "orbitek"), wstawka do pokoju z ciastkami i owocami, drink powitalny.
Hotel całkiem spoko. Czysto, miła obsługa. Śniadania przyzwoite, ale bez szału.
Wada: hotel położony nieco na uboczu, ale około 300 -400 metrów od hotelu znajduje się przystanek autobusowy komunikacji miejskiej i przyzwoita podwózka do centrum (np. linią 20, czy 22). Powrót z centrum pod górkę, ale autobus jest w tym wypadku bardzo pomocny. Na miejscu parking - płatny 35 pln za dobę.
Przyzwoity 3 - gwiazdowy hotel w fajnym Cieszynie z bardzo miłą obsługą.
2. Mercure Szczyrk Resort
W związku ze statusem otrzymałem: drink powitalny, podwyższenie standardu pokoju i po wielu prośbach wcześniejsze zameldowanie. Brak wstawki, listu, priorytetowego zameldowania.
Bardzo duży hotel na zboczu góry. Służbowa obsługa, brak życzliwości, czy uśmiechu. Hotel nowy. Wyposażenie pokojów bez zastrzeżeń. Przy zameldowaniu dostaje się mapkę z informacją gdzie, jaką windą, czy klatką schodową można się dostać. Na basen jedzie się windą za pokojem zabaw dla dzieci. Na parking na poziomie 2 windą za recepcją, a na piętra 7-9 windą przed recepcją. Recepcja jest na 6 poziomie, parking podziemny na 4. Duże parkingi zewnętrzne. Jeszcze dwa pozytywy hotelu: piękne widoki i pyszne śniadania. Bardzo duży wybór dań o bardzo dobrej jakości, np. super żurek, łosoś wędzony, kącik z daniami na ciepło z jaj i nie tylko. Omlety, pyszne wyroby regionalne, owoce, ciasta, sałatki. Warto zapłacić za takie pyszności, do tego obsługa sali cały czas uzupełniała dania i była bardzo pomocna.
Dla dzieci: dużo pokojów zabaw, animacje, strefa basenów, a nawet dwie zjeżdżalnie. Niekiedy na basenach i w jakuzzi był nadmiar gości - w szczególności wieczorem. Czas na spędzenie go w strefie basenów to 2 godziny na gościa na dobę. Strefa saun dodatkowo płatna.
Wady:
- Moloch, kilkaset pokoi, ogrom gości, restauracja śniadaniowa na około 300-400 osób i niekiedy trzeba szukać wolnego stolika.
- hotel położony na stoku i piesze dojście do hotelu ze Szczyrku jest nieco męczące.
- obsługa hotelu ma gości w głębokim poważaniu. Po prostu jest ich za dużo. Codziennie przy recepcji około godz. 16-18 stało kilkadziesiąt osób oczekujących na zameldowanie.
- brak dostrzeżenia gości z wyższym statusem. Brak listu powitalnego, wstawki do pokoju.
- sprzątanie w pokoju słabe. Przez trzy dni nikt go nie odkurzył. Osoby sprzątające zagraniczne z problemem komunikacyjnym.
- przy wymeldowaniu nawet nikt nie spytał się o pobyt, czy też zapraszał do odwiedzenia hotelu kolejny raz.
Fajny hotel, ale chyba nie dla mnie. Nie ten klimat, ale na śniadanie bym tam wrócił.

-- 29 Sie 2025 17:00 --

Ibis Styles Zakopane
Hotel położony na obrzeżach Nowego Targu, przy dworcu kolejowym. Łatwy dojazd do Zakopanego. Obok stadion piłkarski.
Korzyści statutowe: podwyższenie standardu pokoju (3 piętro), zameldowanie około 14.00. Wstawka do pokoju (prosecco), drink powitalny.
Pokój dość duży, bez klimatyzacji (podobnie jak w Mercure Cieszyn). Na sprzątanie pokoju trzeba czekać do około 16.00. Sprzątanie to: opróżnienie kosza, wymiana ręczników i uzupełnienie papieru toaletowego. Wykładzina cały czas pobytu (3 dni) brudna. Bardzo dobre śniadania. Duży parking płatny (30 pln) na terenie hotelu, ale za płotem spory parking bezpłatny. Obsługa miła i życzliwa. Fajna strefa basenowa (nie za duża, ale przyjemna), ręczniki wydawane na bon z recepcji. Duże, łączone łóżko.
Wady: brak klimatyzacji, brak lodówki, słabe poduszki.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1840 PostWysłany: 30 Sie 2025 14:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
Nazwa hotelu: ibis Styles Singapore Albert

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: up, welcome drink, wczesny check-in

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna, pomniejszona o zniżkę dla Accor Plus

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Poleciłbym. Pokoje są dość małe ale relacja ceny do jakości, mając na uwadze singapurskie realia, jest bardzo dobra. W ramach welcome drinka do wyboru jest kilka opcji bezalkoholowych i polecam naprawdę fajne moktajle. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu są dwa 7-11. Dojście do metra zajmuje ok.10 minut. Jedyny mikro-minus to na niższych piętrach w pokojach czuć trochę chlor z basenu. Poza tym bez zarzutu.

Załącznik:
received_763644223227438.jpeg
received_763644223227438.jpeg [ 246.25 KiB | Obejrzany 304 razy ]

Załącznik:
received_1118947437044641.jpeg
received_1118947437044641.jpeg [ 193.88 KiB | Obejrzany 304 razy ]

Załącznik:
received_3012506872286282.jpeg
received_3012506872286282.jpeg [ 249.17 KiB | Obejrzany 304 razy ]

p.
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości