Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8521 PostWysłany: 26 Maj 2025 22:13 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
tycik napisał(a):
Gdy się płaci u szwedo-fina w EUR, to taka sytuacja występuje - revo nie widzi środków w PLN, trzeba je zamienić na EUR.

Wysłane z taptaka
U mnie te transakcje pojawiają się nie jako płatność kartą, a normalny przelew, pewnie to jest powodem braku widoczności złotówek.

🔥Warto❗🔥 Rewelacyjna wyprzedaż w Ryanair ⚡✈ Słoneczne kierunki od 133 PLN ☀️🔥😍 🔥Warto❗🔥 Rewelacyjna wyprzedaż w Ryanair ⚡✈ Słoneczne kierunki od 133 PLN ☀️🔥😍
Weekend na Malcie za 599 PLN ❗😲 Loty sobota-niedziela i hotel ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend na Malcie za 599 PLN ❗😲 Loty sobota-niedziela i hotel ze śniadaniem ☕🍽️
#8522 PostWysłany: 26 Maj 2025 22:50 
Awatar użytkownika

złoty
@skrzat mam ustawione saldo ze wszystkich rachunków pieniężnych. Jak na koncie brakuje waluty to ściąga z innego konta, na którym są środki. Da się w ogóle zmienić walutę przypisaną do konta. Dla Polski domyślny chyba jest PLN.
ted07 lubi ten post.

#8523 PostWysłany: 31 Maj 2025 21:33 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
Na lotnisku FCO w Rzymie rozstawione są automaty wydające karty Visa do Revoluta. Kartę pobiera się bez żadnych opłat. Potem można ją dodać sobie do swojego konta - proces opisany jest na obwolucie.

Działa, przetestowane.

Załącznik:
WhatsApp Image 2025-05-31 at 21.32.36a.jpeg
WhatsApp Image 2025-05-31 at 21.32.36a.jpeg [ 34.97 KiB | Obejrzany 2133 razy ]

Załącznik:
WhatsApp Image 2025-05-31 at 21.32.36c.jpeg
WhatsApp Image 2025-05-31 at 21.32.36c.jpeg [ 29.62 KiB | Obejrzany 2132 razy ]

Ostatnio edytowany przez seal, 31 Maj 2025 21:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#8524 PostWysłany: 31 Maj 2025 21:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Taki sam automat znajduje się na MXP, przetestowane i działa analogicznie
3 ludzi lubi ten post.

#8525 PostWysłany: 04 Cze 2025 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Przyszło na maila:

Cytuj:
Ważne zmiany dotyczące regulaminów w związku z decyzją Prezesa UOKiK
English translation below. Please note that the Polish version is binding.

Zapoznaj się z ważnymi informacjami dotyczącymi decyzji Prezesa UOKiK oraz zmian w warunkach Twojej Umowy

Dotyczy decyzji Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) nr RBG-4/2024

Cześć, Mio!

Piszemy, aby poinformować Cię o naszym zobowiązaniu przyjętym przez Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, które zostało potwierdzone w decyzji Prezesa UOKiK nr RBG-4/2024 z dnia 23 grudnia 2024 roku.

Oświadczamy, że w okresie od 29 października 2020 roku do 8 grudnia 2023 roku wysyłaliśmy klientom, którzy zawarli ze spółką Revolut Bank UAB (zwaną dalej Bankiem lub Revolut) umowę ramową dotyczącą konta osobistego Revolut i powiązanych z nim usług (na którą składają się Regulamin kont osobistych, Opłaty oraz pozostałe regulaminy dotyczące usług świadczonych przez Bank, zwane wspólnie Umową), informacje o jednostronnej modyfikacji postanowień Umowy poprzez załączenie do wiadomości e-mail informującej o zmianach linku do nowej wersji warunków Umowy dostępnych na stronie internetowej Banku. Informując klientów o jednostronnych zmianach w Umowie, nie wskazywaliśmy umownej podstawy prawnej oraz czynników (okoliczności faktycznych), które uprawniały Bank do wprowadzenia zmian.

W związku z powyższym zmiany te uznaje się za bezskuteczne i nie należy uważać ich za zaakceptowane przez Ciebie jako naszego klienta.

Co to dla mnie oznacza?
Proponujemy Ci podpisanie aneksu w formie elektronicznej w celu zaakceptowania zmian w Umowie. Masz na to 3 miesiące od daty otrzymania niniejszej wiadomości e-mail (jest to tzw. Okres akceptacji).
Celem aneksu jest zaakceptowanie przez obie strony (Ciebie i nas) zmienionej wersji Umowy, w której uwzględniono zmiany uznane za bezskuteczne oraz zmiany, których dokonaliśmy w naszych regulaminach. Podpisanie aneksu jest opcjonalne i to od Ciebie zależy, czy zechcesz go podpisać. Treść aneksu została załączona do niniejszej wiadomości e-mail. Aby podpisać aneks, kliknij link Przeczytaj i podpisz aneks lub przejdź do aplikacji Revolut i postępuj zgodnie z wyświetloną instrukcją.
Jeśli podpiszesz aneks w Okresie akceptacji, otrzymasz bezpłatny miesiąc wyższego planu Revolut niż Twój obecny lub równowartość miesięcznej opłaty subskrypcyjnej za Twój plan, jeśli posiadasz plan Metal lub Ultra. Nagrodę otrzymasz w miesiącu kalendarzowym następującym po miesiącu, w którym podpiszesz aneks.
Co, jeśli nie chcę podpisywać aneksu?
Jeśli nie zdecydujesz się na podpisanie aneksu, obowiązywać Cię będzie dotychczasowa wersja Umowy, będąca w mocy przed wprowadzeniem zmian uznanych za bezskuteczne.
W związku z tym Twój dostęp do naszych produktów i usług zostanie przywrócony do stanu sprzed ostatnich zmian, w wyniku czego możesz utracić dostęp do nowych funkcji, ulepszeń lub rozszerzonych usług, z których obecnie korzystasz, a które nie były wcześniej dostępne.
Czy jest jeszcze coś, co muszę wiedzieć?
Nienależnie pobrane kwoty opłat zostaną automatycznie zwrócone na Twoje konto Revolut w ciągu dwóch miesięcy od zakończenia Okresu akceptacji. Nie musisz podejmować żadnych dodatkowych działań, aby otrzymać należny zwrot. Zwrot dotyczy wyłącznie nadpłaconych kwot wynikających ze zmiany wysokości następujących opłat: opłaty za płatności międzynarodowe, opłaty za wymianę walut w planie Standard, opłaty za wypłaty z bankomatów dokonywane kartą kredytową oraz podwyżki opłat za subskrypcję planów płatnych, o których informowano we wskazanym wyżej okresie.
W ramach rekompensaty publicznej oferujemy cashback w wysokości 0,2% od wszystkich kwalifikujących się transakcji przez okres dwóch miesięcy. Kwalifikujące się transakcje obejmują transakcje zakupu dokonane w PLN, z wyłączeniem wydatków w kategoriach usługodawców wymienionych w załączniku. Należy pamiętać, że aby otrzymać cashback, należy w ciągu miesiąca od otrzymania niniejszej wiadomości e-mail wyrazić chęć przystąpienia do oferty — można to zrobić, klikając link przekierowujący do aplikacji, lub bezpośrednio w aplikacji. Cashback zostanie aktywowany w ciągu 14 dni od zakończenia okresu, w którym możliwe było przystąpienie do oferty.
Jeśli zdecydujesz się zakończyć Umowę w Okresie akceptacji, zachowasz prawo do zwrotu opłat, o których mowa powyżej, ale nie będziesz mieć możliwości skorzystania z oferty w ramach rekompensaty publicznej. Po dezaktywacji konta, jeśli będzie przysługiwał Ci zwrot, skontaktujemy się z Tobą za pośrednictwem zarejestrowanego adresu e-mail w ciągu miesiąca, aby zweryfikować Twoją tożsamość i uzyskać dane Twojego konta bankowego. Wszelkie należne zwroty zostaną przetworzone i wypłacone na wskazane konto bankowe.

#8526 PostWysłany: 06 Cze 2025 09:07 
Awatar użytkownika

Loty: 427
Kilometry: 671 145
srebrny
Próbowałem nieco rozgryźć opłacalność tych opcji, ale średnio mi wyszło. Niemniej:
Podpisanie aneksu:
Plusy: Otrzymasz bezpłatny miesiąc wyższego planu Revolut lub równowartość miesięcznej opłaty subskrypcyjnej (jeśli masz plan Metal lub Ultra).
Minusy: Akceptujesz zmiany w Umowie, które wcześniej UOKiK uznał za bezskuteczne.

Niepodpisywanie aneksu:
Plusy: Pozostajesz przy dotychczasowej wersji Umowy.
Minusy: Możesz stracić dostęp do nowych funkcji, ulepszeń lub rozszerzonych usług.

Zmiany w Umowie uznane za bezskuteczne przez UOKiK
Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) uznał za bezskuteczne te zmiany w regulaminach, o których Revolut informował w okresie od 29 października 2020 roku do 8 grudnia 2023 roku, bez wskazania umownej podstawy prawnej i faktycznych okoliczności uprawniających do ich wprowadzenia. Zmiany te dotyczyły podwyższania:

Opłat za płatności międzynarodowe
Opłat za wymianę walut w planie Standard
Opłat za wypłaty z bankomatów dokonywane kartą kredytową
Opłat za subskrypcję planów płatnych

Jeśli nie zdecydujesz się na podpisanie aneksu, obowiązywać Cię będzie wcześniejsza wersja Umowy, co oznacza, że możesz utracić dostęp do nowych funkcji i usług wprowadzonych przez Revolut od października 2020 roku do grudnia 2023 roku. Mogą to być między innymi:

Usługi bankowe: Uruchomienie usług bankowych Revolut w Polsce (2020 r.).
Funkcje podróżnicze i biznesowe: Wprowadzenie funkcji "Stays" do rezerwacji podróży, a także funkcji "Expenses" i kodów QR dla firm (2021 r.).
Produkty kredytowe: Uruchomienie pożyczek i funkcji "Pay Later" (2022 r.).
Nowe plany i konta: Wprowadzenie planu Ultra oraz lokalnych numerów IBAN w niektórych krajach (2023 r.).
Inwestycje i kryptowaluty: Rozszerzenie oferty kryptowalut (do 100 różnych kryptowalut) oraz możliwość inwestowania w pallad i platynę (2023 r.).
6 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#8527 PostWysłany: 20 Cze 2025 16:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
pawfazi napisał(a):
Revolut wprowadzi w Polsce swój program lojalnościowy. RevPoints mogą się pojawić jeszcze przed wakacjami...
https://www.cashless.pl/16859-revolut-r ... s-w-Polsce

Coś jest na rzeczy, bo przed chwilą, jak zawsze, chciałem skorzystać z cashbacku 1% na Allegro, ale zamiast przycisku "Kupuj z cashbackiem" pojawił się przycisk "Zaakceptuj regulamin i kontynuuj". Po jego kliknięciu pojawił się regulamin RevPoints. Zaakaceptowałem, ale pojawił się komunikat "Coś poszło nie tak. Spróbuj jeszcze raz". Pojawiał się po każdym kliknięciu. "Ubiłem" apkę, wyczyściłem pamięć podręczną i teraz znów jest przycisk "Kupuj z cashbackiem", ale po jego kliknięciu pojawia się "Coś poszło nie tak. Spróbuj jeszcze raz".
Chyba zrobili falstart...
Teraz nie mam ani cashbacku, ani RevPoints :(
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8528 PostWysłany: 22 Cze 2025 14:24 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Gadekk napisał(a):
Taki sam automat znajduje się na MXP, przetestowane i działa analogicznie

Kolejne 2 automaty w OPO
4 ludzi lubi ten post.

#8529 PostWysłany: 22 Cze 2025 21:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jeszcze info dla potomnych - karty z automatów nie wliczają się w limit fizycznych - nie mogę z poziomu apki zamówić nowej fizycznej, a dodać jak najbardziej.
3 ludzi lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

#8530 PostWysłany: 26 Cze 2025 22:34 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
Karty revolut dla fanów NBA 8-)
Tańsza za 84,99 zł fakturą przypomina piłkę do koszykówki. Metalowa za opłatą 249,99 zł.

Załączniki:
revoNBA1.PNG
revoNBA1.PNG [ 143.57 KiB | Obejrzany 1219 razy ]
revoNBAmetal.PNG
revoNBAmetal.PNG [ 105.85 KiB | Obejrzany 1219 razy ]
3 ludzi lubi ten post.

#8531 PostWysłany: 01 Lip 2025 17:48 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Po darmowy miesięczny plan Premium w związku z decyzją UOKiKu trzeba gadać z ludzkim czatem. Uruchamiają na żądanie.

#8532 PostWysłany: 03 Lip 2025 21:51 

złoty
Nowa opcja w revo,

Pamiętasz, jak ułatwiliśmy naszym klientom korzystanie z danych mobilnych podczas podróży? Tym razem, we współpracy z naszym partnerem, wprowadzamy pełne pakiety usług komórkowych — i to już od 25 zł miesięcznie!

Dołącz do listy oczekujących, aby uzyskać wcześniejszy dostęp do usługi obejmującej mnóstwo korzyści, takich jak:

pakiet 50 GB lub 200 GB danych mobilnych oraz nielimitowane połączenia i SMS-y w kraju,
pakiet danych oraz nielimitowane połączenia i SMS-y w całej UE,
możliwość zachowania dotychczasowego numeru lub wybrania nowego (w tym numeru specjalnego, tzw. złotego),
łatwa aktywacja eSIM — bez konieczności korzystania z fizycznej karty SIM.
 Profil Relacje PM off  

#8533 PostWysłany: 05 Lip 2025 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
Błąd mailowy revoluta

https://www.telepolis.pl/fintech/konta/ ... al-problem

#8534 PostWysłany: 05 Lip 2025 11:02 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Z aktualizacji na końcu artykułu wynika że to nie błąd mailowy:
Cytuj:
Ważne informacje dotyczące zamkniętego konta był wysyłany wyłącznie do osób, które miały, a następnie zamknęły konto Revolut.

Autor artykułu czegoś się nauczył, szkoda że nie zanim zaczął pisać :P

#8535 PostWysłany: 05 Lip 2025 11:16 
Awatar użytkownika

srebrny
U mnie w rodzinie jest sytuacja że nie zostało zamknięte konto ani teraz ani wcześniej, więc te wytłumaczenie jest z dupy

#8536 PostWysłany: 05 Lip 2025 11:55 

No to kolejna linijka z artykułu:
Cytuj:
Bank nie ma zgłoszeń dotyczących jakichś nieprawidłowości w tej kwestii. Gdyby takie się jednak pojawiły, jak zawsze — warto je zgłaszać.

#8537 PostWysłany: 07 Lip 2025 14:58 

złoty
RevPunkty startują - jeszcze nie u wszystkich, ale to kwestia czasu.
Ja już mam.
https://www.cashless.pl/17280-revpoints ... kty-Polska
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8538 PostWysłany: 07 Lip 2025 14:59 

skrzat napisał(a):
pawfazi napisał(a):
Revolut wprowadzi w Polsce swój program lojalnościowy. RevPoints mogą się pojawić jeszcze przed wakacjami...
https://www.cashless.pl/16859-revolut-r ... s-w-Polsce

Coś jest na rzeczy, bo przed chwilą, jak zawsze, chciałem skorzystać z cashbacku 1% na Allegro, ale zamiast przycisku "Kupuj z cashbackiem" pojawił się przycisk "Zaakceptuj regulamin i kontynuuj". Po jego kliknięciu pojawił się regulamin RevPoints. Zaakaceptowałem, ale pojawił się komunikat "Coś poszło nie tak. Spróbuj jeszcze raz". Pojawiał się po każdym kliknięciu. "Ubiłem" apkę, wyczyściłem pamięć podręczną i teraz znów jest przycisk "Kupuj z cashbackiem", ale po jego kliknięciu pojawia się "Coś poszło nie tak. Spróbuj jeszcze raz".
Chyba zrobili falstart...
Teraz nie mam ani cashbacku, ani RevPoints :(

Dziś u mnie w aplikacji na pasku na dole pojawiła się ikonka RevPoints (bez żadnej aktualizacji). Po wejściu jest opcja dołącz bezpłatnie i jakieś oferty. Nie dostałem na razie żadnego komunikatu z opisem, promo etc.

@lluukk ale się wstrzeliliśmy, prawie co do minuty :P

#8539 PostWysłany: 07 Lip 2025 15:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak to jest możliwe że Wy macie a ja jako beta tester nie mam ?

#8540 PostWysłany: 07 Lip 2025 15:24 

niebieski
bo my to alfa testery... ;)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości