Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 499 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 26 Mar 2025 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
wiater napisał(a):
A co w ogóle myślicie o Piotrze Pająku?
Spotkałem go na Phuket, chwilę pogadałem. Był miły, chetny do rozmów, ale uważam, że jest bardzo przeciętnym vlogerem.

Gdy na początku zaczął nagrywać lubiłem go oglądać (nawet dałem suba) choć na ogół gadał głupoty na tematy komunikacyjne (ale o tym później)
Po paru latach poszedł jednak w mega komercje a głównie w jeden wielki clickbait. Cała masa nie mających nic wspólnego z rzeczywistością (wabiących) tytułów oraz zdjęć tytularnych z sieci na YT. Do tego jeszcze więcej bzdur na tematy (głównie komunikacji) do której wręcz przekonywał aby robić tak czy tak bo to najtańsza / najlepsza opcja gdzie... rzeczywistość była zgoła odmienna. Raz mu zwróciłem uwagę na rażące głupoty w komentarzach to wielce obrażony kazał mi założyć swój kanał (vloga). Tak więc od lat suba wyłączyłem i nie zaglądam tam - typ plecie jeszcze większe głupoty a wszędzie jeździ taksówką lub innymi drogimi środkami transportu. Co parę miesięcy zerkam co tam znów wymyślił i jak szybko włączam tak wyłączam. Najgorsze jest to że on sugeruje to czy tamto jako niby "tanie podróżowanie"... Aby być obiektywnym (plusy / minusy) jedyne co można na jego kanale oglądnąć - to ocenić wizualnie nagrywane przez niego / zwiedzane obiekty które samemu chce się zobaczyć. Reszta to bzdury... chyba że ktoś nie baczy kompletnie na koszty.
Kilka lat temu byłem w prywatnej grupie fb (Azja po zmroku). Przyłączył się do niej i od razu wrzucił clikbajtowe nagrania z Tajlandii - chłopaki co od lat jeżdżą po świecie, lub mieszkają (także w celach poznawania miejscowych kobiet ;) ) rozszarpali go w komentarzach (podobnych do moich) :lol: Tak więc to był jego ostatni post i aktywność na tej grupie :lol:
Wtedy gdy mnie pouczył abym sobie założył swój vlog zadałem sobie trud aby przez godzinkę prześledzić wpisy pod jego nagraniami. Około 80% wszystkich to były wpisy osób które nigdy nigdzie nie były i z całą pewnością nie będą. W tym (o ile dało się to ocenić) były to osoby głównie starsze którym można każdy makaron nałożyć na uszy byle był z tego hajs (zasięgi / oglądalność / komentarze / lajki etc)
2 ludzi lubi ten post.

☀️ Dwie podróże w jednej ✈️ Porto i Wyspy Zielonego Przylądka za 793 PLN 🌊🌴 ☀️ Dwie podróże w jednej ✈️ Porto i Wyspy Zielonego Przylądka za 793 PLN 🌊🌴
Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎 Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎
 Temat postu: Re: Wiza
#462 PostWysłany: 10 Kwi 2025 11:51 

Legion1 napisał(a):
Odcinek będzie co już zapowiedział, dramatyczne tytuły już latają po necie (zwłaszcza Onet)...
Jeśli on faktycznie przed podróżą tam nie zrobił nawet najmniejszego researchu sytuacji to nie mam pytań...
Następna miała być Algieria. Ciekawe czy chociaż tam zorientował się jak wygląda kwestia wizy :)

Tak. Do Algierii miał Boarding Authorisation do wizy on arrival, który mu załatwili moi znajomi Tuaregowie z Djanet, z którymi pojechał na pustynię ( Tassili n'Ajjer) więc wszystko było dobrze zorganizowane ;-)
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 16 Kwi 2025 19:59 

Kolejny celebryta w Tajlandii.....

Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 17 Kwi 2025 02:58 

Ten chlopak ma super filmy. I rzeczywiscie wielu twórców nie przygotowuje sie do wyjazdow i niewiele wiedza o miejscu gdzie jada. Nie potrafia wymowic nazwy danego miasta/panstwa. Mnie to troche gryzie jak np. Malawi wymawiaja po angielsku.

Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 23 Kwi 2025 22:34 

Jak zwykle w większości krajów, które odwiedzam, oskarżają mnie o bycie szpiegiem, terrorystą, kradzież diamentów, szpiegowanie dla Indii, pracę dla służb specjalnych itp. W Wenezueli nie było inaczej.

Całą historię możecie poznać w nowym filmie

Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 06 Maj 2025 22:18 

Wszyscy dodajemy subskrypcję dla :

https://www.youtube.com/@ojwojtek

Już niewiele brakuje mu do 1mln by zostać pierwszym polskim z 1mln subów, oby ubiegł tą patologię z Tajlandii!
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 06 Maj 2025 22:52 

Loty: 162
Kilometry: 431 959
srebrny
@bigosm Ewa Bianka Zubek już dawno miała 1 mln (jak przed chwilą sprawdzałem to aktualnie 1,85 mln).
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 07 Maj 2025 12:09 

Megaloman z Tajlandii twierdzi, że nie jest polską vlogerką bo nie nagrywa po polsku. Dlatego przy ojwojtku będzie już wszystko legitnie :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 18 Cze 2025 16:04, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#469 PostWysłany: 07 Maj 2025 15:29 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
OjWojtek to też nie jest jakiś super podróznik ale fakt aktualnie jakościowe ma te filmy. Szczególnie podobał mi się ten ostatnio o jodze. Człowiek pająk to dno i będe to powtarzał za każdym razem. Szkoda,że nie ma polskich vlogerów lotniczych. Zobaczcie jakie wyświetlenia robią słabeusze typu Noah Philips
3 ludzi lubi ten post.

#470 PostWysłany: 07 Maj 2025 15:44 
Awatar użytkownika

Loty: 349
Kilometry: 595 648
niebieski
bigosm napisał(a):
tetr1s napisał(a):
@bigosm Ewa Bianka Zubek już dawno miała 1 mln (jak przed chwilą sprawdzałem to aktualnie 1,85 mln).

Megaloman z Tajlandii twierdzi, że nie jest polską vlogerką bo nie nagrywa po polsku. Dlatego przy ojwojtku będzie już wszystko legitnie :mrgreen:

Spoko zapewne Pająk i tak znajdzie sposób żeby wmawiać wszystkim, że on jest pierwszy ;) ogólnie teraz jest w Nepalu gdzie ma zamiar zdobywać 2 6 tysięczniki i chyba z ciekawości obejrzę tą serię żeby zobaczyć jak mu to idzie.

#471 PostWysłany: 07 Maj 2025 17:53 
Awatar użytkownika

srebrny
oskiboski napisał(a):
Człowiek pająk to dno i będe to powtarzał za każdym razem.
200% racji, jego nie da się ani oglądać ani tym bardziej słuchać
oskiboski napisał(a):
Szkoda,że nie ma polskich vlogerów lotniczych. Zobaczcie jakie wyświetlenia robią słabeusze typu Noah Philips
tu też zgoda, dzięki NP usłyszałem o Essential Air Service i może następnym razem w US sprawdzę

z mniej znanych z PL lubię https://www.youtube.com/@OlafRygiel, trochę w stylu "jak to daleko" ale bez irytującej maniery
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 07 Maj 2025 18:47 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Uważaj bo DT chce ciąć program :(

#473 PostWysłany: 29 Cze 2025 21:54 

Nie polecam najnowszych filmów przywarskiego z Iranu i Afganistany, typowy bait z tytułami mającymi sugerować, że w Iranie czy Afganistanie nie jest tak jak mówią "zachodnie media" , hitem przywarskiego był jeden film z iranu w którym twierdził , że co prawda zarabiają oni 200-300 dolarów , ale ropa czy mieszkania, opłaty są praktycznie za darmo więc sugerował, że żyje się lepiej niż w Polsce/Europie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kolejny dziki trener
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 30 Cze 2025 18:32 
Awatar użytkownika

platynowy
Wojownik Piotr Pająk zwiedza teraz Rosję. Można mieć różne zdania na ten temat. Jednak zamieszczanie w filmie mapy z Krymem stanowiącym część Rosji to jest przegięcie.

Załączniki:
PW.JPG
PW.JPG [ 41.5 KiB | Obejrzany 1259 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 30 Cze 2025 19:17 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
On dla wyświetleń zrobi wszystko :lol:

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#476 PostWysłany: 30 Cze 2025 22:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Ogólnie to raczej apka, której używa do map na filmikach tak pokazuje, ale znając jego ignorancję myślę, że nawet nie zwrócił na to uwagi :lol: wystarczy obejrzeć nawet filmik z Tel Avivu. Z jednej strony narracja, że on nie chce tam być bo się tam dziwnie czuje itp. a za chwilę zachwyty jak tam ładnie i imprezowo. To jest raczej osoba, która zbytnio nie przywiązuje wagi do sytuacji na świecie. Czasami tylko próbuje stwarzać pozory, że coś wie i coś rozumie. No, ale finalnie najważniejsze i tak są wyświetlenia.
ncn lubi ten post.

#477 PostWysłany: 30 Cze 2025 23:10 

Przecież jest w kraju okupującym Ukrainę i stamtąd wrzuca filmy. Nawet jakby był szczerze proukraiński to by wybrał wyświetlenia aniżeli prawdę czy honor więc musiał na mapie pokazać Krym jako rosyjski. Serii nawet nie oglądam. Kolejna baitowa pt. "Tu nie jest tak jak mówią na zachodzie- wyłącz tv - włącz myślenie" kolejna pożywka dla miernot i rusofili.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#478 PostWysłany: 01 Lip 2025 08:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie no oczywiście, że dla niego liczą się tylko wyświetlenia ;)
Ciekaw jestem czy powtórzy zagrywkę z Korei i Izraela, że po powrocie zacznie wrzucać filmiki jak to się czuł śledzony, obserwowany jako youtuber :)

#479 PostWysłany: 04 Lip 2025 15:29 

Wojownik gra zawsze fair play ;) Nie widzi problemu w stosowaniu sterydow (bo od pewnego wieku trzeba) i kupowaniu podrobek (ja tylko pokazuje gdzie i za ile ale nie namawiam). Troche slabe, ze na filmach takich osob wychowuje sie mlodziez. Filmy z Bialorusi, Rosji a takze ciagle powtarzanie, ze tv klamie to tylko wisienka na torcie.
 PM off  

#480 PostWysłany: 05 Lip 2025 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Kaja z Globstory wraca po 2 latach na YT :)
Dziś wpadł nowy odcinek, szykuje się seria 8 nowych, co tydzień z Kolumbii Brytyjskiej ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 499 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości