Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 413 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 25 Cze 2025 09:37 

Witam. A kiedy najlepiej zrobić odprawę w Wizzair by mieć większą szansę by miejsca były obok siebie czy na 24 godziny przed odlotem czy może np. 3,5 godziny przed odlotem? Ktoś z Was to sprawdzał? Z góry dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

🤩Weekend w sercu Neapolu 🇮🇹🍕 Loty i 3* hotel w centrum za 629 PLN😍 🤩Weekend w sercu Neapolu 🇮🇹🍕 Loty i 3* hotel w centrum za 629 PLN😍
Wczasy w Egipcie 🏝️ 5* resort z aquaparkiem w Hurghadzie za 1849 PLN Wczasy w Egipcie 🏝️ 5* resort z aquaparkiem w Hurghadzie za 1849 PLN
#402 PostWysłany: 25 Cze 2025 12:43 

srebrny
Nie ma reguły. Decyduje ślepy los ;)
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 25 Cze 2025 15:37 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 578
Kilometry: 888 632
Raz na jakiś czas ślepy los przydziela nam miejsca obok siebie, ale ostatnimi czasy chyba nigdy się nie zdarzyło dwa razy z rzędu. Ostatnie cztery loty to 17F+38A, 22E+24E, 21A+21F oraz 27B+28B (dwie osoby z innej rezerwacji miały z kolei 27C+28C więc można się było bezproblemowo zamienić).

#404 PostWysłany: 25 Cze 2025 16:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Aż sprawdziłem ostatnich 12 lotów - ani razu nie dało miejsc koło siebie, więc los jest nie tyle ślepy, co złośliwie podgląda jednym okiem.
miriam lubi ten post.

#405 PostWysłany: 25 Cze 2025 19:45 

Ostatnie 2 loty: WAW-RHO i RHO-WAW musielismy mieć szczęście, bo system wylosował miejsca, co prwada nie obok siebie, ale za sobą (7E,8E i 26C,25C)
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 02 Paź 2025 10:25 

Na rezerwacji mam 2os dorosłe i 2 dzieci (4l i 7l). Pierwsze pytanie - czy moge wykupic miejsca jedynie dla doroslych, skoro dla dzieci i tak automatycznie przydziela obok ?
A drugie pytanie, na czacie twierdza ze darmowe miejsce dla dziecka system moze przydzielic jedynie przy oknie. Zapytalem co jesli dla doroslego bedzie wykupione miejsce C ? Wtedy nie ma mozliwosci zeby dziecko siedzialo zarowno obok jak i przy oknie, bo to powinno byc miejsce B. Agent nie byl w stanie odpowiedziec na pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 02 Paź 2025 11:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeśli odprawisz się zaraz po otwarciu odprawy 24h przed lotem, to jest b.duże prawdopodobieństwo, że będziecie mieć miejsca razem, bo Wizzair stara się nie rozdzielać dorosłych od dzieci. Odprawiałem już dziesiątki razy "rodziny" i piszę z doświadczenia. Ale możecie dostać np. 22AB i 09EF, to nie muszą być 4 obok siebie. I nie ma pewności, że to będą miejsca przy oknie. Już nie raz się zdarzało, że dawało BCDE przy 2+2.
A kupując teraz dla dorosłych ryzykujesz, że potem nie będzie już miejsc obok i dzieciom wylosuje gdzie indziej.
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

#408 PostWysłany: 02 Paź 2025 11:42 

srebrny
Losowo dziecku też przydzieli obok dorosłego a informacja ,że dziecko może siedzieć jedynie przy oknie nie jest prawdziwa (sprawdzone realnie na wielu lotach) .Jeśli dopuszczacie możliwość siedzenia osobno jeden dorosły z pierwszym dzieckiem i drugi z kolejnym to nie ma sensu kupować miejsc. Ewentualnie dopiero po losowym przydziale zastanowić się czy warto coś odpłatnie zmienić (jest przecież taka możliwość).
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 02 Paź 2025 11:44 

niebieski
Jestem w identycznej sytuacji, rodzina 2+2.
W wizzie zawsze robie dwie rezerwacje. Raz jeden (jak młodsze dziecko skonczyło 2 lata) kupiłem bilety w ramach jednej rezerwacji i posadzili dorosłego z dwójką dzieci, a drugą osobę dorosłą w drugiej częsci samolotu.
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 02 Paź 2025 12:59 

@skrzat
Nie moze posadzic dziecka nie przy dorosłym. Do 12rż dziecko musi mieć miejsce przy opiekunie. Wtedy to już problem lini i stewardes ze muszą wam szukać miejsca obok siebie.

@jac latamy kilka razy do roku, mniej wiecej polowa lotow to wizz. Zawsze było tak że rozdzielało nas parami - dorosly+dziecko. Nigdy jeszcze nie zdarzylo sie ze 1 dorosly siedzial osobno a drugi z 2 dzieci.

Pytam dlatego bo mamy lot do abu dhabi, a z racji dlugosci lepiej bedzie siedziec w rzedzie zeby jakos przetrwac te 6h. Sprobuje z wykupieniem miejsc dla doroslych na miejscach D i E. Zobaczymy na jakich miejscach posadzi wtedy z automatu dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 02 Paź 2025 13:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kupisz miejsca DE, a ktoś inny kupi lub wylosuje ABCF w tym samym rzędzie. Jak system wizza ma przydzielić potem miejsca dla dzieci obok was?
Chyba, że ich system działa tak, że po zakupie DE zarezerwuje wirtualnie miejsca BC lub CF, więc dla innych będą niedostępne. Ale nie wiemy czy tak jest.
Ja bym poczekał do odprawy.
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 02 Paź 2025 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 88 567
srebrny
5 ostatnich lotów przydzielało nam 2+2 w różnych częściach samolotu (niemowlak z wykupionym miejscem), ale udawało się to jedno "obce" miejsce koło żony wymieniać na to koło mnie lub po prostu samolot nie był pełny i ktoś znajdował sobie inne.
System widzi, że bilety kupiły rodziny z dziećmi i trzyma mimo wszystko do samego końca konfiguracje 2x "dorosły+dziecko", bo zawsze się odprawiałem później niż szybciej i nie byliśmy rozsadzeni.

#413 PostWysłany: 02 Paź 2025 15:47 

@skrzat jest dokładnie jak pisze kolega powyżej, tzn tak mi się wydaje. System blokuje miejsce przy dorosłym dla dziecka bo wg prawa nie może go rozsadzić i poprostu chcąc nie chcąc dziecko musi siedzieć koło opiekuna. Tak jak pisałem, na ostatnie kilkanaście lotów zawsze nas rozrzucalo po samolocie ale zawsze parami 2+2.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 413 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości