Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Postcruisesupport@msccruisesusa.com

Kontakt do amerykańskiego MSC - tak, brałem rejs przez .us i za pośrednictwem tego maila zmieniłem narodowość.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MSC Cruises
#41 PostWysłany: 10 Lut 2025 10:45 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Akurat na MSC nie rezerwowałem rejsu na pokładzie, ale udało mi się kiedyś na Costa. Tam dawali 10% rabatu. Tyle, że żeby to się opłacało, to rejs musi być w takiej samie cenie na stronie operatora co u pośredników, bo jeśli pośrednicy mają lepszą cenę to żadna okazja. W MSC byłem tylko pogadać i akurat spodobała mi się trasa MSC World America ale ostatecznie się nie zdecydowaliśmy, bo już mieliśmy wstępne plany.
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#42 PostWysłany: 11 Lut 2025 02:02 

niebieski
Miguelito napisał(a):
Potwierdza się stara prawda, że upowszechnienie usługi prowadzi do obniżenia jakości jej świadczenia. Ja całkiem serio zastanawiam się, kiedy pojawi się taryfa zawierająca posiłki wyłącznie w bufecie?

A tak z innej beczki: czy kiedykolwiek rezerwowaliście kolejny rejs MSC na pokładzie w punkcie "Future Cruises"? Chciałbym usłyszeć z pierwszej ręki, jakie są bonusy takiego rozwiązania? OBC? Dodatkowe punkty Voyagers Club?

nie wiem jak cenowo, ale na moim rejsie sporo punktów VC dodawali za rezerwacje na statku, była spora kolejka chętnych więc sobie odpuściłem aby zobaczyć jak to wychodzi, nie wiem czy w końcu zrobiłem tabliczce/reklamie ile punktów wrzucają, muszę poszperać w archiwum.

odnośnie jedzenia, na MSC Seascape na pierwszym prawie dziewiczym rejsie był o wiele większy wybór dań w bufecie, ale za to ala carta była taka sobie albo źle wybierałem, za to po roku na tym samym statku (zmienili szefa kuchni) ala carte petarda, jagniecina, ślimaki, tatarek, mule, steak, po prostu petarda, ale ciut mniejszy wybór zwłaszcza owoców w bufecie. Tak czy inaczej tego jedzenia jest bardzo dużo.

#43 PostWysłany: 19 Lut 2025 20:26 

Dobry wieczór, czy przy rezerwacji rejsów MSC ktokolwiek z Państwa korzystał z niemieckiej strony biura Logitravel? Czy jest to biuro godne zaufania czy może polecacie inne biura/strony z przystępnymi cenami rejsów? Z góry dziękuję za wskazówki ;)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 19 Lut 2025 20:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak wejdziesz tu: rejsy-armatorzy-dyskusja-i-opinie,forum,1627
Pójdziesz do góry
wpiszesz tu Szukaj w bieżącym forum: Logitravel

to znajdziesz odpowiedz
 Profil Relacje PM off
Guestxx lubi ten post.

#45 PostWysłany: 24 Kwi 2025 07:48 

niebieski
-- 20 Lut 2025 09:45 --

Guestxx napisał(a):
Dobry wieczór, czy przy rezerwacji rejsów MSC ktokolwiek z Państwa korzystał z niemieckiej strony biura Logitravel? Czy jest to biuro godne zaufania czy może polecacie inne biura/strony z przystępnymi cenami rejsów? Z góry dziękuję za wskazówki ;)

Aktualnie mam zarezerwowane trzy rejsy za pomocą hiszpańskiej strony Logitravel. To "główna" strona, bo firma powstała i ma siedzibę w Hiszpanii. Na rejsy, które porównywałem, ich ceny zawsze były minimalnie niższe, lub takie same, jak na Seascanner. Do tego, niemal zawsze mają jakąś promocję, która obniża cenę całości o ok. 50 EUR lub dają rabat bezpośrednio od agenta obsługującego Twoją rezerwację. Jak można się domyślić po moim nicku tu, to jestem hiszpańskojęzyczny i to bardzo pomaga w kontaktach z Logitravel, zwłaszcza, że "lubią" zadzwonić do Ciebie po dokonaniu wstępnej rezerwacji. Przydatne jest założenie tam konta, bowiem dzięki temu możesz przechowywać na nim dowolną liczbę niezobowiązujących rezerwacji, co po pewnym czasie jest przydatne, jeśli zależy Ci na śledzeniu zmian cen. I wreszcie, wiążącą rezerwację możesz dokonać najczęściej po wpłaceniu depozytu w wysokości zaledwie 50 EUR za osobę.

Zatem, nie wiem, jak funkcjonuje oddział niemiecki, ale hiszpański mogę polecić.

-- 24 Kwi 2025 06:48 --

Ciekawa informacja dot. wykorzystania biometrii w procesie odprawy na rejsy MSC:

https://www.neurotechnology.com/press_r ... uises.html

Wydaje się, że wreszcie zdjęcie wykonane przy odprawie przez aplikację lub stronę będzie spełniało wszelkie wymogi prawne i będzie przechowywane na serwerach MSC, więc nie będzie trzeba wykonywać kolejnego w terminalu. Wdrożenie tego systemu powinno przyspieszyć także wchodzenie na pokład i zejście na ląd.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 24 Kwi 2025 08:54 

Ciekawa informacja dot. wykorzystania biometrii w procesie odprawy na rejsy MSC:

https://www.neurotechnology.com/press_r ... uises.html

Wydaje się, że wreszcie zdjęcie wykonane przy odprawie przez aplikację lub stronę będzie spełniało wszelkie wymogi prawne i będzie przechowywane na serwerach MSC, więc nie będzie trzeba wykonywać kolejnego w terminalu. Wdrożenie tego systemu powinno przyspieszyć także wchodzenie na pokład i zejście na ląd.[/quote]

To już działało w lutym. Zdjęcie zrobione przy odprawie on-line było już tym ostatecznym do wejścia (zejścia) na statek. Cały check in trwał dla 2 osób może góra 2 minuty. Pani tylko zrobiła zdjęcia dowodów osobistych i wydała karteczkę z adnotacją wszystko ok. Karty pokładowe czekały na klamce kabiny. Wszystko już szybko i sprawnie (jak na Aida i Mein Schiff).
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 26 Maj 2025 07:49 

niebieski
To był bardzo udany weekend dla działu marketingu MSC.

Najpierw, piłkarskim mistrzem Włoch zostało Napoli, a następnie Fenerbahce Stambuł wygrało koszykarską Euroligę.

Załączniki:
napoli_scudetto_2024_2025.jpg
napoli_scudetto_2024_2025.jpg [ 84.87 KiB | Obejrzany 1036 razy ]
fb-beko.jpg
fb-beko.jpg [ 69.97 KiB | Obejrzany 1036 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#48 PostWysłany: 26 Maj 2025 08:37 
Awatar użytkownika

Rozważam rejs Msc World America. Czy to dobry wybór na pierwszy rejs? Jaki statek, trase wybrać (niekoniecznie Msc)?

Para 30 lat bez dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 26 Maj 2025 08:43 

niebieski
@k4f

To raczej dyskusja na inny wątek. Poczytaj grupy na FB dot. różnych statków u różnych operatorów. Ja polecałbym Wam rejs Virgin Voyages. Nie będę uzasadniał tej opinii. Tu również polecam wujka Google...

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 26 Maj 2025 10:38, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
taataah lubi ten post.

#50 PostWysłany: 26 Maj 2025 08:43 

złoty
Msc World America to jest nówka sztuka. Pierwszy rejs ma chyba właśnie teraz na Karaibach. Jest to statek klasy World. Chyba największe statki we flocie MSC.
Juz pływa MSC World Europa. Buduje się Msc World Asia.

Statki ogromne naszpikowane elektronika. Chyba pierwsze statki MSC w wewnetrzną werandą? Kabiny z balkonem nie są z widokiem na morze tylko na wnetrze statku.

Czy na pierwszy rejs? Chyba tak.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 20 Cze 2025 21:13 

michzak napisał(a):
Co do ubezpieczenia, przeczytaj czy wymóg jest po prostu posiadania - jak tak to wykup na własną rękę i najwyżej pokażesz że masz (pomijając że ubezpieczenie i tak się przyda)

Co do narodowości, nie będzie żadnego problemu. Jeśli mąż chce mieć wbite polskie, a nie amerykańskie to wystarczy kontakt z MSC i zmienią

myca007 napisał(a):
Nie zaklepałem jeszcze, jednak potwierdzałem na supporcie:

Image

Hej, odświeżam trochę temat.
Chcę zarezerwować rejs z MIA 4 dniowy na Bahamy. Rodzina 2+2 (8 i 4 lata), MSC Seascape.
Rezerwując przez stronę msccruisesusa.com - cena wychodzi 1099$ a przez polskich pośredników 1500 EUR. Różnica ogromna.
I teraz pytanie - czy mogę śmiało według Waszego doświadczenia kupować przez stronę MSC?
Czy później faktycznie można bez problemów zmienić narodowość "głównego" pasażera?
Czy nie będzie problemów z Check-in?
I czy orientujecie się czy Service charge oraz opłaty portowe są pobierane podczas rezerwacji MSC (bo nie mogę znaleźć na ten temat informacji), czy może po rejsie przy zejściu ze statku?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam KP
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 20 Cze 2025 21:27 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ostatni raz kiedy podchodziłem jako Niemiec do check in był jakoś 35 dni temu, nie sądzę żeby zdążyło się coś zmienić
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 20 Cze 2025 21:42 

Czyli Generlanie mozna rezerwowac, placic i po zakupie wystapic z prosba o zmiane "rezydencji" na PL i powinno byc ok?
A co z reszta pytan? Pomożesz? :)

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 20 Cze 2025 21:53, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 20 Cze 2025 22:17 
Site Admin
Awatar użytkownika

Prawdę mówiąc ja zmieniłem to podczas check in online z tego co pamiętam

Reszty nie wiem, bo zazwyczaj najlepiej mi wychodziło na wersji .de gdzie napiwki są już wliczone do ceny
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 20 Cze 2025 22:19 

Czy możesz podać mi link do strony .de? Dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 20 Cze 2025 23:42 
Site Admin
Awatar użytkownika

https://www.msccruises.de/
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 21 Cze 2025 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Potwierdzam, że da się to zmienić u nich przez formularz (i pewnie telefonicznie też). Mówili również, że przy checkinie też nie będzie problemów. Wersja DE. Moje info z 2023.
JIK uważa post za pomocny.

#58 PostWysłany: 22 Cze 2025 10:46 

Nie tylko na niemieckiej stronie MSC można zmienić narodowość. Oprócz niemieckiej strony kupowałem też na duńskiej, fińskiej i holenderskiej i zawsze po prośbie na mailu o zmianę w ciągu 24 godzin bez żadnego problemu i żadnych dodatkowych pytań zmieniali narodowość.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Cze 2025 20:10 

Mnie najbardziej interesuje strona glowna MSC - czyli https://www.msccruisesusa.com/. Tam cena za rejs wynosi 1100$ a na europejskich 1250EUR. Duża różnica, stąd chciałbym zapytać czy ktoś rezerwował bezpośrednio, a jeśli nie - to dlaczego?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 22 Cze 2025 20:27 

srebrny
@Kamil P ja rezerwowałem zimą na amerykańskiej i wiosną bez problemu zmieniłem mailowo dane na polskie. Pisałem na adres podany w tym wątku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości