Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Cze 2025 11:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ponownie wróciła ofera kupienia biletów na Avios w Iberii (chyba tylko dla kont w ESP)

Iberia: Do 40% zniżki na rezerwacje z Avios

👉 https://www.guialowcost.es/?p=23209

▪ Zarezerwuj do 22 czerwca
▪ Dowolna trasa
▪ Tylko loty: Iberia, Iberia Express i Iberia Regional Air Nostrum
▪ Loty w jedną stronę lub w obie strony
▪ Kabina Economy, Business i Premium Economy
▪ Niedostępne w VUELING ani LEVEL
✅ Tylko online (nie w aplikacji ani na urządzeniu mobilnym)
⚠ Daty w 2026 r. mają większą zniżkę niż daty w 2025 r.
🛫 Tylko dla rezerwacji w IBERIA

🚨 TYLKO TE DATY: Dla lotów od 16 października 2025 r. do 26 marca 2026 r., z wyłączeniem okresu Bożego Narodzenia (od 19 grudnia 2025 r. do 11 stycznia 2026 r.). 2026).

Za: https://www.guialowcost.es/descuento-vu ... con-avios/
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎 Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎
#2 PostWysłany: 16 Cze 2025 15:05 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Do 40% zniżki na loty Iberią za Aviosy, wg warunków oferta spersonalizowana, ale może warto spróbować:
Cytuj:
Offer of up to 40% discount in Avios on the purchase of redemption tickets for any route operated by the Iberia Group (Iberia, Iberia Express and Iberia Regional Air Nostrum).
Fees and taxes are excluded from the promotion.

Offer valid for the purchase of flights (one way or return) on any route operated by the Iberia Group (Iberia, Iberia Express and Iberia Regional Air Nostrum) and in Economy from 16 to 22 June 2025 (inclusive).
Flight dates and associated discounts as follows:
- Fly from 16 October to 18 December 2025: 25% discount in Avios
- Fly from 12 January to 26 March 2026: 40% discount in Avios
Flights during the Christmas period (from 19 December 2025 to 11 January 2026) are excluded from the promotion.

The offer does not apply to VUELING flights or LEVEL flights.
This promotion is valid for purchases made through ib.com or the Iberia Service Centre.

This promotion is personal and non-transferable for the recipient of this email, valid except for typographical errors or omissions. It cannot be combined with other Avios promotions in force during the same period.

#3 PostWysłany: 16 Cze 2025 15:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

I już chyba nie ma blokady jak kiedyś ze tylko na rynek ESP (konta tam założone) ale na wszystkich.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Cze 2025 23:37 

U mnie pyka EZE-MAD za 14400 z tym ze combine Avios z BA znowu nie dziala.

Załączniki:
EZE_MAD.JPG
EZE_MAD.JPG [ 113.59 KiB | Obejrzany 1353 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Cze 2025 07:23 

niebieski
Znalazłem w styczniu OW MAD - GIG w takich opcjach:

12,000 Avios + 84.09€
10,740 Avios + 124.09€
8,190 Avios + 159.09€
6,270 Avios + 189.09€
4,350 Avios + 214.09€
2,430 Avios + 254.09€

to byłyby moje pierwsze wydane aviosy, średnio się na tym znam, która opcja jest wg was tzw. sweet spotem i czy w ogóle warto?
Z tego co czytałem, wydawanie aviosów na economy jest słabym pomysłem. Ostatnio sporo latam w sojuszu oneworld i w niedalekiej perspektywie jestem w stanie uzbierać na jakiś lot w biznesie. Rio jednak było w moich planach (o ile znalazłbym dobry deal) w tym czasie, ale powoli wypadało, bo nie mogłem znaleźć taniego, gotówkowego biletu. Myślicie, że warto?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Cze 2025 08:16 

HON fly4free
@bilbobag:
pierwsza kwestia, czy masz pomysł na powrót z Brazylii lub Am. Pd. skoro patrzysz na bilet OW?
druga kwestia to wartość aviosów - obecnie są one warte plus minus min. 500-520 PLN za 10k czyli 12k = ok. 620 PLN. I musisz sobie wyliczyć, uwzględniając dopłaty, czy się opłaca, czy nie patrząc na inne opcje, taryfy za $ itp.
 Profil Relacje PM off
bilbobag lubi ten post.
bilbobag uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 17 Cze 2025 09:47 

niebieski
dzięki za odpowiedź, coś mi to zaczyna rozjaśniać.
wychodzi na to, że ten OW kosztowałby mnie ~1000 PLN, do tego dolot do Madrytu. not great, not terrible, najtańsze loty za $ na ten moment znalazłem po 1700 (w sumie nie, widzę nawet po 1300 - i to w oneworld, wiec mogę zarobić aviosy zamiast je wydawać jeśli polecę do GRU zamiast GIG), ale możliwe, że jakbym poszukał RT to finalnie wyszłoby to trochę taniej per odcinek, no cóż, niby coś mi się rozjaśniło, ale dalej muszę porozmyślać :D

a patrzę na OW, bo planuję tam posiedzieć 2-3 miesiące, jestem dość elastyczny z powrotem więc liczę na to, że złapie coś rozsądnego (TAP do Lizbony, Iberia do Madrytu czy jakiś inny Azul)

Ostatnio edytowany przez bilbobag, 17 Cze 2025 09:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Cze 2025 09:51 

HON fly4free
Pamiętaj też o tym, że wartość aviosów, która podałem to IMO taki floor level. Jeśli masz ich więcej i np. zabukujesz biznes to zwykle wyciąga się lepszą wartość niż te 500/10k porównując do taryf za $.
 Profil Relacje PM off
bilbobag lubi ten post.
bilbobag uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 17 Cze 2025 09:56 

niebieski
jeszcze raz dzięki - ochłonąłem i wychodzi mi, że lepiej dalej zbierać aviosy, wolę złapać jakiś fajny biznes niż przepalić na niedrogi bilet w economy
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości