Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 04 Sie 2024 15:28 

srebrny
Polecam www.europeocars.com
czekają z tabliczką na lotnisku, szybki odbiór auta z parkingu obok, bez kaucji, auto zostawia się tak samo na parkingu, tylko pisze gdzie stoi.
szfarcjeger lubi ten post.
szfarcjeger uważa post za pomocny.

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#622 PostWysłany: 13 Sie 2024 12:39 

złoty
Polecam Carwiz koło lotniska w Heraklionie, szybki transfer, króciutka procedura odbioru i zwrotu i zdjęcie blokady w momencie zwrotu auta.
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 20 Wrz 2024 18:34 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
Właśnie wróciłem z Krety i miałem przygodę na własne życzenie, więc nie narzekam, a jedynie informuję :-)

Początkowo zarezerwowałem samochód przez stronę monzarentacar.com (rezerwacja w połowie lipca na wrzesień). Wybrałem Fiata Pandę na 7 dni za 151 euro z opcją Zero Excess (95 euro za samochód + 8 euro za każdy dzień ubezpieczenia). Otrzymałem potwierdzenie rezerwacji, zerknąłem na e-mail, po czym zapomniałem o sprawie.

Jakież było moje zdziwienie, gdy 3 dni przed terminem otrzymałem maila o treści:

„Dear Mr S,
We would like to inform you that since we never received a confirmation from you, the system has automatically cancelled your reservation.
Kind regards,
Monza Network”

Zacząłem się zastanawiać, co zrobiłem źle. Okazało się, że w mailu z potwierdzeniem rezerwacji na samym końcu znajdowała się wyraźna informacja:

„Please confirm that you have received your reservation by replying to this E-mail.”

Przyjąłem to z godnością. Mimo wszystko miałem lekki niesmak, że nie przypomnieli mi wcześniej – np. tydzień przed terminem – o konieczności potwierdzenia rezerwacji. Na moje trzy zapytania mailowe, co proponują w tej sytuacji, otrzymałem za każdym razem identyczną odpowiedź:
„Dear Mr S. We would like to inform....” – jak wyżej.

Ostatecznie nie miałem okazji przetestować Monzy w praktyce, bo cena last minute była prawie dwukrotnie wyższa niż przy wcześniejszej rezerwacji. Przypuszczam, że problem ten dotyczy jedynie bezpośrednich rezerwacji, ponieważ pośrednicy zwykle nie wymagają dwukrotnego potwierdzenia.

Ostatecznie znalazłem ofertę na EconomyBookings.com (chyba wyskoczyła mi w Google – pierwszy raz korzystałem z tego pośrednika). Wynająłem samochód na 6 dni za niecałe 94 euro w Goldcar, ale z depozytem 1100 euro oraz 125 euro za bak paliwa (zwracają tę kwotę, jeśli oddaje się auto zatankowane). Ubezpieczenie miałem na karcie, ale na szczęście nie było potrzebne. Na zwrot depozytu mają 21 dni, ale u mnie był już pierwszego dnia roboczego po zwrocie samochodu.

W sumie to drugi raz, kiedy wynajmowałem samochód w Goldcar – wcześniej w Hiszpanii i teraz w Grecji, i za każdym razem obyło się bez problemów. Tym razem dostałem Fiata Pandę, choć nieco wysłużoną (90 tys. km przebiegu, jedno światło dzienne nie działało, samochód był też brudny). Poprosiłem więc o wymianę na w pełni sprawne auto. Bez problemu wymienili mi Pandę na wersję Hybrid (ta tzw. "miękka hybryda" pic na wodę wolałbym o jeden cylinder więcej zamiast tego), z przebiegiem 17 tys. km, z 2023 roku. Auto przejechało bez problemu 700 km, a zwrot przebiegł sprawnie – bez zbędnego sprawdzania i czepiania się każdej rysy na lakierze (żadnej nie zrobiłem).

Jedyny minus to dość powolna obsługa w biurze w Heraklionie. Było tam około 4 klientów odbierających samochody i 2 oddających, a wszystko trwało w nieskończoność – czekałem około 1,5 godziny (tylko dwie osoby na obsłudze). Większość klientów miała vouchery od pośredników, więc obsługa poświęcała po 15 minut na tłumaczenie ryzyk i dopytywanie: "Czy na pewno nie chce pan dodatkowego ubezpieczenia za 40 euro dziennie?" Ale jeśli ktoś od razu mówił, że ma własne ubezpieczenie, proces szedł szybciej. Nie widziałem, by czepiali się nadmiernie stanu zwracanych samochodów. Jeden klient oddawał lekko zarysowane auto – od razu to zgłosił i szybko przygotowali mu dokumenty dla ubezpieczyciela.

Może następnym razem przetestuję Monzę, ale póki co, z konieczności, znów korzystałem z Goldcar. Zwrot przebiegł bez problemu.

Lotnisko w Heraklionie to jednak najgorsze, na jakim byłem – ale to już temat na inną dyskusję.
 Profil Relacje PM off  

#624 PostWysłany: 07 Paź 2024 07:05 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Ze swojej strony mogę polecić ich.

https://wiemgdziejade.pl

Oczywiście zakaz jazdy po szutrach w tym na Bałos ;) . Także miałem Jimny na jednym wyjeździe.
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 18 Paź 2024 22:50 

platynowy
Małe podsumowanie wypożyczalni https://europecar.gr/
Rezerwacja robiona 12.08.2024 na termin 24.09.24 godz. 11 - 02.10.24 godz. 21 (9 dni)
Odbiór samochodu w ich biurze w Ammoudara zwrot na lotnisku w Heraklionie.
Koszt wynajmu 157 Euro za KIA Picanto opłacone gotówką, w pakiecie pełne ubezpieczenie bez udziału własnego (w tym podwozie i szyby), drugi kierowca.
Paliwo - zwrot z taką samą ilością jak przy odbiorze.
Zwrot na parkingu lotniskowym bez udziału pracownika wypożyczalni, przesyłają dokładne instrukcje ze zdjęciami na WhatsApp dzień przed gdzie dojechać, co zrobić z biletem parkingowym i gdzie znajduje się skrzynka do zostawienia kluczy.
Autko, wiadomo małe, średnio sfatygowane z przebiegiem 105000 kilometrów, jeżdżące bez problemów.

Generalnie, wypożyczalnia na plus.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#626 PostWysłany: 28 Lut 2025 10:00 

Witam,
Wybieramy się na Krete całą rodziną. Cztery osoby dorosłe i dwójka dzieci (foteliki). Nasze bagaże to dwie duże walizki i 6 plecaków podręcznych.
Zastanawiam się nad wyborem samochodu (jeden 7-osobowy vs. dwa mniejsze). Kwotowo wychodzi to podobnie. Wypożyczalnia Auto Kappa lub Europeocars.
Czy po złożeniu jednego siedzenia w trzecim rzędzie zmieszczą się nasze bagaże (chodzi tylko o przejazd z lotniska do hotelu)? Co będzie lepsze do przemieszczania się, parkowania w miastach i przy plażach?
W planach mamy plaże (Balos, Falassarna, Elafonisi, Kedrodasos), miasta Chania i Retimno. Będziemy parkować też w porcie Kissamos.
Zastanawiam się zwłaszcza nad parkowaniem w mieście (łatwiej znaleźć 2 miejsca dla małych samochodów czy 1 miejsce dla większego?) i dojazdem do Balos (wiem, że ubezpieczenie nie obejmuje dróg szutrowych, ale wielu ludzi wybiera się tam zwykłymi samochodami - może ktoś jechał 7- osobowym)
Lecimy w październiku, więc teoretycznie po sezonie.
Być może ktoś podróżował w podobnej konfiguracji? Jeżeli tak, to proszę o rady.
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 28 Lut 2025 10:02 

niebieski
Zobacz w Wiemgdziejade.pl
Potrafili być tańsi niż inni na miejscu. Kilka razy korzystałem.
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 28 Lut 2025 10:34 

niebieski
Do chodzenia po szlakach lepsze 2 samochody. Wiele ciekawych tras prowadzi wzdłuż rzek lub wąwozów i wtedy lepiej mieć dwa samochody, aby jeden zostawić na końcu trasy.
 Profil Relacje PM off
dmirstek lubi ten post.

#629 PostWysłany: 17 Mar 2025 20:17 

Czy ktos wypozyczal moze auto na lotnisko w Chania od Europcar na kartę Alior Kantor? Jak wiadomo jest to karta debetowa, która do tej pory przechodziła wszędzie do zablokowania depozytu USA, Azja, różne kraje Europy. Co prawda nigdy nie wypożyczałem aut w Europcar i z tego co widzę w opiniach google jedyne negatywy za odrzucanie kart debetowych do blokady depozytu.
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 13 Kwi 2025 12:43 

złoty
Odradzam wypożyczalnię Sterling przy lotnisku w Herakilonie. Zostałem klasycznie zrobiony na mikro-wgniotkę bez uszkodzeń lakieru. Jakieś 4-5mm, w praktyce bardzo trudno było ją zauważyć przy odbiorze, a zrobienie zdjęcia by ją uchwyciło graniczyło z cudem. Wycena: 300 euro. Przy odbiorze nie byłem namawiany na ich ubezpieczenie, ale kilka razy pytany czy mam zewnętrzne :lol: O dziwo wypożyczalnię wybrałem po dość dobrych opiniach na googlu (inna sprawa, że bardzo pobieżnie sprawdzonych bo wynajmowałem 5 minut przed odbiorem stojąc na lotnisku).
Sam samochód w stanie średnim (fiat panda)

PS. Zapomniałbym, że wcześniej miałem wypozyczony samochód MotorClub przed DoYouSPain - toyota aygo lub podobny - dostałem skodę citigo w dobrym stanie. Wynajem za 25 euro/5 dni. Bezproblemowy odbiór i zwrot bez stresujących sytuacji.
 Profil Relacje PM off  

#631 PostWysłany: 03 Cze 2025 06:30 

Brał ktoś auto w gomega.gr? Opinie mają świetne, ceny bardzo dobre. Zarezerwowałem tam, ale opinie mają wręcz aż za dobre (i więcej ich niż jakaś sieciówka typu Europcar).
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 03 Cze 2025 07:39 

niebieski
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 03 Cze 2025 12:21 

Loty: 43
Kilometry: 79 757
Czesc! Czy moge liczyc na wynajecie auta bez karty kredytowej (ale za to z pelnym ubezpieczeniem) na Krecie? Wiecie moze ak wtedy wyglada sprawa kaucji - nie chcialbym raczej blokowac 900 euro :)?
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 03 Cze 2025 12:22 

FUX napisał(a):
Właśnie problem taki że szukam tanich wynajmów, nie chce pełnego ubezpieczenia bo mam swoje do kredytówki. Prawie wszystkie polecane wypożyczalnie to takie co dają full insurance (i są oczywiście droższe).
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 03 Cze 2025 12:22 

leeewy napisał(a):
Czesc! Czy moge liczyc na wynajecie auta bez karty kredytowej (ale za to z pelnym ubezpieczeniem) na Krecie? Wiecie moze ak wtedy wyglada sprawa kaucji - nie chcialbym raczej blokowac 900 euro :)?
Przejrzyj wątek, jest ich masa.
 Profil Relacje PM off  

#636 PostWysłany: 09 Cze 2025 09:14 

Dzieki, czinger! Skusilem sie na AthensCars, mam nadzieje, ze bedzie bez niespodzianek.
 Profil Relacje PM off
czinger lubi ten post.

#637 PostWysłany: 18 Cze 2025 13:37 

Gomega przetestowałem i mogę polecić. Wziąłem bez dodatkowych ubezpieczeń, na swoje nie nagabywali. Zwrot auta bezproblemowy, oględziny trwały krócej niż 5 minut.
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 07 Lip 2025 09:48 

leeewy napisał(a):
Dzieki, czinger! Skusilem sie na AthensCars, mam nadzieje, ze bedzie bez niespodzianek.

Polecam, wyglada na to, ze wszystko poszlo bezproblemowo. Starszy C1, ale dal rade :).
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 07 Lip 2025 13:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Brałem ostatnio Surprice w Chanii. 35€/2 dni, więc szału cenowego nie ma, ale i żadnych zastrzeżeń, a nawet bardzo sprawnie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości