Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Pakistan - wiza
#101 PostWysłany: 07 Maj 2025 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 585 985
niebieski
Siema
Szybkie pytanie- składam wniosek o Visa Prior to Arrival i trzeba wskazać miejsce z, którego przybędzie się do Pakistanu. Ja mam połączenie Wawa-Szardża-Karaczi. Więc rozumiem, że wybrać należy Emiraty?
Pytam w kwestii tej informacji przy składaniu wniosku:
"In case you are not present in your home country and are applying for visa from a third country THEN it is MANDATORY to upload PROOF OF LEGAL RESIDENCE under the Documents/Photograph section of the application - Failure to do so might result in REJECTION of your application."

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#102 PostWysłany: 07 Maj 2025 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
Na pewno chcesz lecieć w obliczu obecnej sytuacji w kraju?

#103 PostWysłany: 07 Maj 2025 13:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@cart mam na uwadze obecną sytuację. Do wyjazdu mam jeszcze ponad 2 tygodnie więc zobaczę jak rozwinie się sytuacja. Więc mimo to wniosek chcę złożyć i utknąłem na tym punkcie.

#104 PostWysłany: 09 Maj 2025 14:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Sorka za post pod postem. Wniosek o wizę prior to arrvial wysłany wczoraj. Wiza przyznana dziś. Więc teraz czekać tylko na rozwój sytuacji. Do wniosku dołączyłem zdjęcie, paszport, potwierdzenie z hotelu z bookingu.

#105 PostWysłany: 30 Maj 2025 22:51 

Loty: 17
Kilometry: 70 660
Witam. Sytuacja podbramkowa. Złozony wniosek o Visa Prior to Arrival, w moim imieniu wniosek składał warszawski pośrednik, sama poległam już na etapie rejestracji konta w systemie POVS z powodu mojego dwuczłonowego nazwiska, ich system mnie nie puścił...bo tak. Ale do brzegu...po załadowaniu pliku z rezerwacją guesthouse, pośrednik otrzymał informację o potrzebie uzupełnienia wniosku o dokument NIC ( pakistański dowód osobisty) właściciela Guesthouse. Pośrednik dzwoni do mnie żebym ogarnęła im ten temat, bo twierdzą, że dokumenty wszelakie s a po stronie aplikującego. Ja przez booking.com do właściciela miejsca noclegowego, znalazłam go też na Whatsapp, więc tam też napisałam z prośbą o udostępnienie kopii NIC. Właściciel nie odczytuje wiadomości, ale połączenie głosowe na Whatsapp odebrał, dokumentu nie udostępni, nie rozumie do końca w jakim celu miałby to zrobić, prośby i moje wyjaśnienia na nic się nie zdały. Co radzicie w tej sytuacji zrobić?? bardzo proszę o podpowiedzi, pośrednik chyba słabo sobie z tematem radzi

Załączniki:
Zdjęcie WhatsApp 2025-05-30 o 08.54.10_21b28749.jpg
Zdjęcie WhatsApp 2025-05-30 o 08.54.10_21b28749.jpg [ 67.47 KiB | Obejrzany 612 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 31 Maj 2025 10:18 

HON fly4free
Zmienić guesthouse na inny lub wybrać jakiś hotel?
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 03 Cze 2025 14:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak samo jak @marek2011 radzę szybko klepnąć jakiś hotel na booking. Ja robiłem 2 rezerwacje. Pierwsza to był też guesthouse i tam się nie doczekałem potwierdzenia więc dzień później szybko zaklepałem normalny hotel i wyciąg z takiej rezerwacji dołączyłem do wniosku. Nie było żadnych pytań. Po przylocie na lotnisku prosili tylko o adres hotelu.
Swoją drogą jaki koszt składania wniosku przez pośrednika?
tomekson12 lubi ten post.

#108 PostWysłany: 26 Sie 2025 00:06 

Do wniosku wystarczy zwykłe potwierdzenie rezerwacji (z datą pobytu i nazwiskiem/nazwiskami podróżnego), nie jest potrzebny dokument właściciela. Taki dokument jest wymagany tylko w przypadku zaproszenia przez osobę prywatną
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 08 Wrz 2025 22:04 
Awatar użytkownika

platynowy
Bulusia napisał(a):
No właśnie wszystko może być wymagane i jest to wyłącznie kwestia fantazji urzędnika w Isla. We wniosku nie ma co prawda zakładki "potwierdzenia noclegów", ale jest zakładka others i to "inne" w zasadzie nie ma ograniczeń, co pokazuje mój przypadek.

@Mono
Na tej stronie https://visa.nadra.gov.pk/photograph-guide/ metodą prób i błędów tak długo wciskaj fotę aż zaakceptuje. Jeśli zaakceptuje na tej stronie, zaakceptuje również na stronie wniosku

Niestety niekoniecznie. U mnie walidator przyjmuje zdjęcie i pokazuje, że jest ok, ale formularz wizowy już nie przyjmuję. Ręce opadają... :-(

Ktoś coś podpowie?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 09 Wrz 2025 08:25 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
@pawfazi
Spróbuj zmienić zdjęcie z kolorowego na czarno-białe.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#111 PostWysłany: 09 Wrz 2025 16:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Poddałem się na WWW. Wiza do Indii to pikuś do tego wniosku. Drugiego dnia nie mogłem się zalogować na konto. Nowe konto też nie pomagało - dramat. 2 dni w plecy.
Ale...
Jest też aplikacja mobilna. I tutaj przełom - wszystko idzie całkiem nieżle - wniosek szybko złożony. Także polecam jak ktoś nie chce tracić nerwów.
Są dostępne wesje na iOS i Androida. Na zdjęciu QR kody do ściągnięcia.
Załącznik:
paki.png
paki.png [ 59.17 KiB | Obejrzany 266 razy ]

Po rejestracji wybiera się opcje jak na zdjęciu i dalej intuicyjnie idzie...

Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 10 Wrz 2025 17:25 

U mnie znowu aplikacja nie dzialala bo blad serwera przy robieniu zdjecia :D
A przez www poszlo bez problemu i zdjecie od razu przyjete.

Generalnie update dla potomnych co beda tu szukac informacji w przyszlosci - po wyslaniu wniosku wrocili do mnie tylko o podeslanie rezerwacji z hotelu. Rezerwacja z booking na kilka pierwszych dni przeszla bez zadnych pytan. Wiza wydana w ok 24h
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#113 PostWysłany: 12 Wrz 2025 14:22 
Awatar użytkownika

platynowy
Dodam dla potomnych, bo straciłem jeszcze sporo czasu na tę wizę i może komuś będzie łatwiej.

Aplikacja jest dobra jak nie będą chcieli dodatkowych dokumentów. U mnie też poprosili o dosłanie potwierdzenia rezerwacji hotelu. I tu się zaczął kolejny problem. W apce nie da się dosłać dokumentu, a po zalogowaniu się na konto przez WWW (nagle zaczeło działać logowanie) system nie widzał mojego wniosku (pomimo tego, że był widoczny w apce) :-(

Przez support udało mi się pozyskać od nich maila i prowadziłem z nimi korespondencję w sprawie moich problemów. Wysłałem im potwierdzenie na maila supportu: evisa.support1@nadra.gov.pk i po jednym dniu zatwierdzili wniosek. Można go pobrać na szczęście z apki. Także po długich przebojach sukces - wiza przyznana. Powodzenia
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości