Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 65, 66, 67, 68, 69  Następna
Autor Wiadomość
#1341 PostWysłany: 14 Maj 2025 19:21 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 369 076
Ja też 8.05 napisałem i była cisza aż nie wytrzymałem i zadzwoniłem do telecentrum. Kazał napisać online. Jak wyjaśniłem, że napisałem, to powiedział żeby cierpliwie czekać, liczy się data wysłania. I po południu dostałem maila z propozycją częściowego zwrotu na środki Wizz ważne rok.

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#1342 PostWysłany: 14 Maj 2025 19:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mi pierwszego maila o zmianach od 29.04 wysłali 5 maja, czyli tydzień do fakcie. Oczywiście na wypowiedzenie dali termin do jutra, czyli o kilka dni za krótki.
Ale nie będę się kopał z nimi i dziś wysłałem prośbę o zwrot.
Dostałem maila:

Szanowny Panie,

Dziękuję za skontaktowanie się z Działem Obsługi Klienta Wizz Air.

Uprzejmie informuję że przekazałem sprawę do działu zajmującego się tą usługą. Aktualnie czekam na odpowiedź z tego działu. Będziemy informować na bieżąco w wypadku jakichkolwiek zmian.
 Profil Relacje PM off  

#1343 PostWysłany: 14 Maj 2025 20:38 
Awatar użytkownika

srebrny
A środki na koncie wizz po rezygnacji WDC są bezpieczne?

#1344 PostWysłany: 14 Maj 2025 20:39 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 369 076
Trochę dziwne pytanie, ale po prostu masz je na koncie i przez rok możesz wykorzystać na loty lub dodatki. Po roku niewykorzystane przepadną i to jedyne niebezpieczeństwo.

#1345 PostWysłany: 14 Maj 2025 21:26 

srebrny
U kazdego inaczej :)
U mnie przez 2 tyg cisza a dzis odpowiedz ze zwroca na karte ktora bylo placone. O numer konta nie pytali.
A policzyli bardzo uczciwie bo tylko pelne miesiace uzywania.
Czyli nie policzyli 20 dni miesiaca wykupienia i dwoch tygodni maja.

No chyba ze przelew przyjdzie na inna kwote niz napisali :)
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

#1346 PostWysłany: 16 Maj 2025 17:10 

Loty: 83
Kilometry: 112 988
niebieski
W nowym regulaminie WDC wspominali o urodzinowych ofertach...
Nie wiem czy wszyscy dostają, czy tylko wybrani ale 10€ do wykorzystania w ciągu 31 dni wpada na konto WDC z okazji urodzin.

Załączniki:
IMG_20250516_170228.jpg
IMG_20250516_170228.jpg [ 133.63 KiB | Obejrzany 1287 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1347 PostWysłany: 16 Maj 2025 17:15 

platynowy
Zmienione na jutro, dzięki
 Profil Relacje PM off
jaras724 lubi ten post.

#1348 PostWysłany: 16 Maj 2025 17:55 

złoty
Też zmienione, może jeszcze dodadzą te euraski zanim rozpatrzą reklamację ;)

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#1349 PostWysłany: 16 Maj 2025 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 368
Kilometry: 643 015
HON fly4free
Też dostałem maila, ale środków nie widać. Wczoraj można za to było kupić 10 biletów. A dziś?
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#1350 PostWysłany: 16 Maj 2025 20:48 

Dzień dobry,

Nie jestem pewien, czy to odpowiednie miejsce na takie pytanie i czy ktoś już wcześniej o to pytał (szukałem na forum, ale nie znalazłem takiej informacji).

Planuję w ciągu roku trzy rodzinne wyjazdy lotnicze dla 10 osób. Zastanawiam się nad wykupieniem członkostwa Wizz Discount Club – Standard Plus, które daje zniżkę 10 euro dla maksymalnie 6 osób (członek + 5 osób towarzyszących).
Z regulaminu wynika, że nie można skorzystać z tej zniżki przy rezerwacji dla większej liczby osób, więc jednorazowa rezerwacja może obejmować maksymalnie 6 pasażerów.

Mam więc pytanie – czy ktoś z Was ma doświadczenie w kupowaniu biletów dla większej grupy i dzielił zakup na dwie transakcje? Jak to najlepiej zorganizować?

Planuję równoległy zakup na dwóch urządzeniach:
– na jednym komputerze, na moim koncie, rezerwacja dla 6 osób z wykorzystaniem Wizz Discount Club – Standard Plus,
– na drugim komputerze, na koncie żony, zakup biletów dla pozostałych 4 osób.

Obawiam się jednak, że po sfinalizowaniu jednej rezerwacji ceny na drugiej mogą automatycznie wzrosnąć. Czy ktoś miał podobną sytuację i może podzielić się doświadczeniem?

Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1351 PostWysłany: 16 Maj 2025 20:53 

platynowy
Jeśli chcesz kupić z WDC, to musisz kupić też bilet dla siebie. Opcje są dwie - albo kupujesz WDC tylko dla siebie i robisz dwie rezerwacje, ale Twój jeden bilet przepadnie albo kupujesz osobno WDC dla siebie i dla żony i robicie oboje rezerwacje. A czy cena może wzrosnąć? Tak, może. Jeśli zniknie kilka biletów podczas pierwszej rezerwacji to jest duże prawdopodobieństwo, że właśnie tak będzie.

Druga sprawa, że opłacalność WDC w ostatnim czasie spadła. Sprawdź najpierw ceny, bo może bez WDC różnica nie będzie duża.
 Profil Relacje PM off  

#1352 PostWysłany: 16 Maj 2025 21:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
to już wyższa matematyka Wizzowa ;) arkusz excel i rozpisanie scenariuszy kosztów czy opłaca się kupować drugie WDC czy może na jednym koncie zrobić zdublowany bilet dla posiadacza konta czy może jedno konto z WDC a drugie bez. Na stronie sprawdzasz też ile kosztują bilety dla 1 osoby, 2 osób, 3 osób, itd. bo może się okazać, że jeśli cena jednostkowa wzrasta dla 5 biletów, to taniej będzie kupić 4+6 a nie 6+4 8-)

#1353 PostWysłany: 16 Maj 2025 21:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Paweł J napisał(a):
W nowym regulaminie WDC wspominali o urodzinowych ofertach...
Nie wiem czy wszyscy dostają, czy tylko wybrani ale 10€ do wykorzystania w ciągu 31 dni wpada na konto WDC z okazji urodzin.

Maila dostałem, ale po środkach nie ma śladu…Ach ta landryna :lol:

#1354 PostWysłany: 16 Maj 2025 22:21 

Kashpir napisał(a):
to już wyższa matematyka Wizzowa ;) arkusz excel i rozpisanie scenariuszy kosztów czy opłaca się kupować drugie WDC czy może na jednym koncie zrobić zdublowany bilet dla posiadacza konta czy może jedno konto z WDC a drugie bez. Na stronie sprawdzasz też ile kosztują bilety dla 1 osoby, 2 osób, 3 osób, itd. bo może się okazać, że jeśli cena jednostkowa wzrasta dla 5 biletów, to taniej będzie kupić 4+6 a nie 6+4 8-)

No właśnie liczyłem na kupno 4 biletów bez WDC, a 6 z WDC. Byłem tylko ciekawy, czy da się to zsynchronizować kupowanie na 2 komputerach i kupować po tej samej cenie na obu urządzeniach, czy w momencie, gdy Wizzair wykryje, że juź ktoś kupuje bilety i podniesie cenę.
 Profil Relacje PM off  

#1355 PostWysłany: 16 Maj 2025 23:22 

niebieski
Kupuj w środy rano. Z reguły wtedy jest większą liczba dostępnych biletów za tą samą cenę.
 Profil Relacje PM off  

#1356 PostWysłany: 16 Maj 2025 23:48 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Nie wypowiadałem WDC, lecz napisałem, że w sytuacji łamania przez nich własnego regulaminu oczekuję zwrotu całości zapłaconej kwoty. Oddali 158,50 zł (połowa zapłaconej kwoty), a ja w takiej sytuacji nie chcę rezygnować, bo za nowy WDC musiałbym zapłacić więcej, a 158,5 to różnica w zakupie kilku biletów w jedną stronę.
Nigdzie w treści "odstąpienia" nie pisałem, że chcę zrezygnować, bo mam na to oferowane przez nich 14 dni, a jedynie, że chcę całość pieniędzy.
Jak się mam z nimi boksować?

#1357 PostWysłany: 18 Maj 2025 01:42 

Loty: 152
Kilometry: 132 975
@Kri$

Robisz claim. Ja też się z nimi użerałem i oczywiście odmówili kontynuowania umowy na starych warunkach. Jak już wspominałem, zgłosiłem sprawę do UOKiK, a w przyszłym roku planuję złożyć pozew o zwrot wszystkich różnic w cenach biletów. Nadal uważam, że ta zmiana była niezgodna z prawem, ponieważ kupowałem usługę na zupełnie innych warunkach. Podróżuję Wizzairem dość często i przez tę zmianę straciłem już 80 euro.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 18 Maj 2025 09:12, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1358 PostWysłany: 18 Maj 2025 11:00 

złoty
Kto miał zrezygnować to to zrobił, ale dla mnie to zwyczajne wykorzystanie okazji do w większości odzyskiwania kasy po uprzednim obkupieniu się biletami ze zniżką.
Niby jest podwyżka cen biletów z WDC, ale też po tym kupiłem bilety po 1 euro czy 42 zł z WDC.

Piszemy na forum f4f i tak jak poprzednio dostosowując się znajdzie się bilety w cenach jak przed zmianą warunków. Jak to w Wizzair.
 Profil Relacje PM off  

#1359 PostWysłany: 22 Maj 2025 21:45 

niebieski
Po powrocie z wyjazdu odkopuje sie z wiadomosci email. Wsrod nich z 5 maja mam wiadomosc od Wizzair:

WIZZ Discount Club updates
Dear Beata,
We hope you enjoy being part of our valued WIZZ Discount Club loyalty program. We would like to inform you about some changes to the conditions of the membership, please read through the below.
Updated Ticket Discount Policy
Starting from 29 April 2025, the €10 ticket discount will now be applicable from €29.99 ticket prices instead of the previous €19.99. This adjustment allows us to continue providing high-quality services and maintain the exceptional standards you expect from us.
New Benefits and Offers
In addition to the updated discount policy, we are thrilled to introduce several new benefits designed to make your journey even more enjoyable:
• Exclusive Ticket Promotions: Access special ticket deals available only to members.
• Personalized Offers: Receive tailored promotions based on special occasions (such as your birthday).
• Enhanced Benefits from Our Partners: Enjoy exclusive offers and discounts from our trusted partners.
• Priority Customer Care: Connect directly with a live agent to discuss or modify your bookings.
We understand the conditions have changed since you joined the Club. Therefore, if you wish to cancel your membership and ask for refund for the remaining period, please contact our Call Centre by 13 May 2025. If you do not do so, you will be deemed to have accepted the new conditions.

We believe these enhancements will provide you with greater value and a more seamless travel experience. Thank you for your continued loyalty and support.

If you have any questions or need further assistance, we are here to help.

Termin 8 dni na anulację członkostwa w przypadku braku akceptacji istotnych zmian warunków jest nieadekwatny do wagi wprowadzanych modyfikacji. Zgodnie z praktyką stosowaną w innych branżach, termin taki powinien wynosić co najmniej 30 dni.
Czy to jest uczciwe? Ja w sumie chcialabym anulowac ale by mi zwrocili za WDC. Czy jest na to szansa?
 Profil Relacje PM off  

#1360 PostWysłany: 28 Maj 2025 14:15 

Loty: 152
Kilometry: 132 975
Dziś otrzymałem odpowiedź od UOKiK — poinformowano mnie, że w sprawie WDC zostanie podjęta interwencja.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 65, 66, 67, 68, 69  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości