Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Maj 2025 22:15 

Loty: 55
Kilometry: 76 411
Cześć, mam pytanie, jadę na tripa do Macedonii i chciałbym wyskoczyć wypożyczonym samochodem w Skopje, chciałbym pojechać do Kosowa, przerabiał to ktoś może? Które wypożyczalnie pozwalają na takie manewry?
 Profil Relacje PM off  

Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
#2 PostWysłany: 15 Maj 2025 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Wystarczy w jakiejkolwiek wyszukiwarce rozwinąć listę warunków wynajmu dla danej firmy/auta.

Przykładowo na Discovercars.com:
  • AutoUnion zezwala
    Kod:
    (crossing country borders is available on previous request at least 7 days before the pick up date.
    Crossing country borders is allowed to the following countries: Albania, Kosovo, Serbia, European Union.
    For more details about permitted destination locations, please contact the Customer service department.)
  • AddCar zezwala za 40€
    Kod:
    Cross-border fee: € 40.00
  • CITY Rent a Car zezwala za 40€
    Kod:
    Please note:
    You'll need the written permission of the supplier.
  • Sharr Express zezwala za 35€
    Kod:
    Cross-border fee: € 35.00
  • Alfa Rent a Car zezwala za 35€
    Kod:

#3 PostWysłany: 16 Maj 2025 00:41 

złoty
Przy czym na granicy i tak będziesz musiał dodatkowo kupić osobne ubezpieczenie OC na Kosowo, bo nie działa tam system "zielonej karty".
Kosztuje 15 euro na 15 dni.
 Profil Relacje PM off
genselecta lubi ten post.

#4 PostWysłany: 16 Maj 2025 09:04 

Loty: 197
Kilometry: 363 358
Na majówkę 2024 wypożyczaliśmy auto w Alfa rent a car (https://alfarentacar.mk/), od razu przy rezerwacji można było wybrać opcję wjazdu do Kosowa, na podsumowaniu było takie coś:
Green Card for Kosovo 30.00€ (One time only)

Bez problemu pojechaliśmy ze Skopje do Kosowa i wróciliśmy - w każdym razie tak to działało rok temu :)
genselecta lubi ten post.

#5 PostWysłany: 16 Maj 2025 16:46 

Loty: 55
Kilometry: 76 411
-- 16 Maj 2025 15:44 --

meczko napisał(a):
Przy czym na granicy i tak będziesz musiał dodatkowo kupić osobne ubezpieczenie OC na Kosowo, bo nie działa tam system "zielonej karty".
Kosztuje 15 euro na 15 dni.

Właśnie tak czytałem, że i tak trzeba kupić.
To nie problem

-- 16 Maj 2025 15:46 --

Kri$ napisał(a):
Wystarczy w jakiejkolwiek wyszukiwarce rozwinąć listę warunków wynajmu dla danej firmy/auta.

Przykładowo na Discovercars.com:
  • AutoUnion zezwala
    Kod:
    (crossing country borders is available on previous request at least 7 days before the pick up date.
    Crossing country borders is allowed to the following countries: Albania, Kosovo, Serbia, European Union.
    For more details about permitted destination locations, please contact the Customer service department.)
  • AddCar zezwala za 40€
    Kod:
  • CITY Rent a Car zezwala za 40€
    Kod:
    Please note:
    You'll need the written permission of the supplier.
  • Sharr Express zezwala za 35€
    Kod:
  • Alfa Rent a Car zezwala za 35€
    Kod:

Doskonale sobie zdaje z tego sprawę, przeczytałem warunki najmu. Czytałem również, że jazda do Kosowa jest ok, ale że nie obowiązuje tam ubezpieczenie OC. Chodziło, mi na ile to ludzie robili i takich odpowiedzi oczekiwałem;)

Ostatnio podbity przez genselecta, 16 Maj 2025 16:46
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości