Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Lis 2022 02:19 

Loty: 197
Kilometry: 395 755
Potrzebuje rekomendacji wypożyczalni samochodów mieszczacej się na lotnisku w Kiszyniowie, albo podstawiajacej tam samochody. Chodzi mi o lokalna wypożyczalnie (bez karty kredytowej) działajaca w weekendy. Te ktore znalazlem w sieci działaja Pon-Pt i maja biura na miescie.
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 14 Mar 2023 17:25 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
moze komus sie przyda.
Auto wypozyczane na lotnisku z SIXT przez posrednika VIP cars. Cena przyzwoita. Pani zapytala czy bede nim przekraczac granice. Autem mozna wjechac do Nadniestrza za 20 EUR dodatkowej oplaty. Nie probowalam, brak czasu, ale spotkalam pare ktora byla w Nadniestrzu wypozyczonym w Hertz autem (2 noce).
Odbior i zdanie auta bez probemu.
Po przejechaniu 100 km zaswiecila sie lampka alarmowa silnika, na drugi dzien dolaczyl do niej wykrzyknik. Olalam to, nie mialam czasu na zmiane auta na inne. Auto nie zawiodlo na szczescie.
Policji na drogach sporo. Fotoradary na glownych drogach. Zatrzymali mnie raz za przekroczenie predkosci. Pokazal mi zdjecie z miejsca zdarzenia i kazal podpisac protokol. 900 MDL czyli 45 EUR, wydawalo mi sie ze to za duzo i zaczelam przegladac mandaty towarzyszy niedoli by sprawdzic czy mnie nie chca naciagnac (na clipboard mial ich kilka). Nie podobalo mu sie ze kartkuje te mandaty wiec mi to wyrwal z reki i uciekl. Wrocil i powiedzial Good bye :-)
Moze wysla mandat do wypozyczalni..ale tym sie bede pozniej martwic
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Maj 2023 16:52 

Loty: 150
Kilometry: 192 568
Jakaś wypożyczalnia na terenie miasta która pozwala wjechać do Naddniestrza. Jak zaznaczam w wyszukiwarce centrum to i tak pokazuje lotnisko. Proszę o podpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Maj 2023 23:25 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
Green Motion maja biuro w miescie, zadzwon zapytaj. Herzt i Sixt pozwalaja na wjazd do Nadniestrza, nie dasz rady podjechac busem na lotnisko i tam odebrac auto?

Green Motion Chisinau Downtown is located Str.Albisoara 4, Chisinau, 2009, inside the commerical center ATRIUM. If you need any further assistance please call 00373 79 167777.
The above information is provided by the branch
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Sie 2023 23:19 

Loty: 197
Kilometry: 395 755
sidiks napisał(a):
Jakaś wypożyczalnia na terenie miasta która pozwala wjechać do Naddniestrza. Jak zaznaczam w wyszukiwarce centrum to i tak pokazuje lotnisko. Proszę o podpowiedzi

Chyba wszystkie/większość wypożyczalni ma taką opcję. Ja brałem z goodrent.md, co prawda na lotnisku, ale na stronie jest napisane, że darmowo dostarczają furę :D

Załączniki:
goodrent.md.jpg
goodrent.md.jpg [ 239.7 KiB | Obejrzany 3595 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:02 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Braliśmy samochód w Hertz w centrum Kiszyniowa, oddawaliśmy na lotnisku. Z zewnątrz biura tylko logo Sixt. Papierologia trwała długo, w biurze jedna osoba robiła co mogła, oddawanie samochodu bardzo sprawne i bez jakiegoś wydziwiania. Kwota zablokowana na karcie kredytowej została odblokowana na drugi dzień. Benzyna 95 kosztowała około 22 MDL za litr.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Paź 2024 20:56 

niebieski
Ja osobiście polecam https://carpoint.md. Braliśmy od nich auto z dnia na dzień, obsługa rewelacja, koszty niskie, kaucja 100 euro w gotówce.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#8 PostWysłany: 25 Lis 2024 23:29 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
https://cityautorent.md/

Skoda Karoq na 3 dni + wjazd do Nadniestrza + dodatkowy kierowca + sprzątanie samochodu wyszło razem za 190 eur (144+20+10+20).

Z wjazdem do Nadniestrza polecam napisac do nich wczesniej, bo na miejscu zrobilo sie male zamieszanie i przez chwile wydawalo się, że wynajem nie dojdzie do skutku. Ostatecznie telefon do szefa załatwił sprawę. Platnosc karta lub gotowka, bez depozytu, bez zaznaczania rys. W umowie nie ma wspomnianego excess, na stronie była tylko ikonka sugerujaca, ze byloby to chyba 350 eur. Podczas odbioru padał bardzo mocny śnieg i nie zauwazylismy lekkiego wgniecenia z bocznej strony ale przy zdaniu auta nikt nawet nie patrzyl na stan auta - zostawilismy auto na parkingu, a klucze oddalismy w biurze na lotnisku.

Wiec smialo moge polecic te wypozyczalnie.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#9 PostWysłany: 19 Sty 2025 09:37 

Loty: 68
Kilometry: 187 030
Ja wypozyczalem na 4 dni auto w http://www.carpoint.md Mozna pisac do nich na whatsapp-ie +373 607 21 721 Bralem auto z dwoma fotelikami dla dzieci placilem 110euro w tym byla mala oplata dodatkowa za odbior i oddanie na lotnisku. Kaucja platna gotowka 200e. Oddanie auta bez problemu. Super kontakt przez whatsapp plus dodatkowe wskazowki. Jak ktos ma czas mozna wypozyczyc z centrali ktora jest niedaleko lotniska i jest ciut taniej. Dostalismy Toyote Prius. Autem bez problemu mozna jechac do Naddniestrza. Na granicy za 100lei trzeba kupic winiete w Naddniestrzu maly ruch dobrze sie jezdzi. Jezeli chodzi o Moldawie to drogi jak u nas 20lat temu slabe oznakowanie trzeba byc czujnym.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Maj 2025 17:23 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Cityautorent - niestety u mnie z przygodami. Kliknąłem rezerwację na jeden dzień na ich stronie, przyszedł mail, że ktoś się ze mną skontaktuje, żeby potwierdzić (choć w tytule maila jest napisane confirmation). Nikt się nie skontaktował, a ja o tym po prostu zapomniałem. Z wydrukiem z maila zgłosiłem się do okienka na lotnisku, no i problem. Pan nie bardzo po angielsku, więc dzwoni do Vladimira, samego dyrektora ;) Vladimir mówi, że to nie jest potwierdzenie, ja mówię, że nikt się nie skontaktował. Vladimir, że ten Swift, który chciałem, jest w naprawie, ja pytam, czy może w takim razie coś innego zaproponują. Końcem końców staje na Megane za cenę z maila za Swifta tzn. 30 EUR. W końcu załatwiamy papiery, podpisy i płatność kartą 583 MDL (na rezerwacji było 30 EUR; dodam, że żadnej blokady na karcie kredytowej - nie wiem czy w stresie koleś zapomniał czy taki standard). Stracone ponad pół godziny, a gość jeszcze na google translate pisze, że jak oddam samochód very dirty to zapłacę 13 EUR :lol: a potem, że przyprowadzi megankę pod wyjście za kolejne 15 minut :roll: a ja na krótkim weekendowym wypadzie... Na szczęście podjechał nieco szybciej, ale jeszcze oględziny samochodu, zdjęcia uszkodzeń i dopiero jazda do miasta.
Megane w automacie, przebieg ponad 68 tys. km, przejechałem 150 km (Kiszyniów i wycieczka do Orheiul Vechi). Meganka trochę klekotała, nie była zbyt żwawa, ale oprócz głównej dwupasmówki na Orhei drogi raczej w kiepskim stanie, więc i tak się człowiek za bardzo nie rozpędzał. W niedzielę w Kiszyniowie niespodziewanie korki. Myślałem, że jeszcze na jakieś pół godzinki wpadnę do miasta, ale widząc co się dzieje nie ryzykowałem i udałem się na lotnisko. Zwrot bardzo szybki - był osobiście Vladimir, sprawdził paliwo, obejrzał pobieżnie samochód i do widzenia. Dodam, że spalanie wyszło wyjątkowo duże - ok. 9 l/ 100 km.

Czy bym wziął u nich drugi raz? Szczerze mówiąc nie wiem. Trochę bałagan, straciłem niepotrzebnie czas, którego na miejscu i tak miałem mało, więc to z pewnością dodatkowo obniża moją ocenę. No i konieczność dodatkowego czekania na podstawienie samochodu. Na plus podejście do klienta i zaoferowanie innego auta bez dodatkowych kosztów.

Parkowanie: w Orheiul Vechi oprócz biletu wstępu trzeba zapłacić 30 MDL za parking. W Kiszyniowie wziąłem hotel poza ścisłym centrum (dokładnie na ulicy Bernadazzi), żeby nie mieć problemów ze znalezieniem miejsca do parkowania i się udało zgodnie z planem.

Z innych rzeczy: wcześniej miałem rezerwację na Sixt na najtańszy możliwy samochód, ale na potwierdzeniu napisali, że auto jest "obrandowane". Zrezygnowałem więc, bo jakoś nie chciałem samochodu z wielkimi napisami z nazwą wypożyczalni. 8-)

#11 PostWysłany: 25 Cze 2025 13:57 

Kashpir napisał(a):

Z innych rzeczy: wcześniej miałem rezerwację na Sixt na najtańszy możliwy samochód, ale na potwierdzeniu napisali, że auto jest "obrandowane". Zrezygnowałem więc, bo jakoś nie chciałem samochodu z wielkimi napisami z nazwą wypożyczalni. 8-)

Że tak zapytam, o co chodzi z obradowaniem? jak widzą auto z wypożyczalni to kradną czy prędzej policja łapie o łapówy?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Cze 2025 15:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Z daleka widać, że turysta, więc takie właśnie ryzyka brałem pod uwagę.

#13 PostWysłany: 01 Lip 2025 21:10 

Loty: 259
Kilometry: 289 346
Hertz
Bookowane przez booking.com
Cena za 3 dni z ubezpieczeniem: 454,03 PLN (294,44 + 159,59 ubezpieczenie)

Teoretycznie booking pisał, że na miejscu jakąś pobiorą opłatę 18 EUR za lokalizację premium, ale tego nie zrobili. Zapłaciłem za to 407 LEI za możliwość wjazdu do Nadniestrza.
Biuro na terenie lotniska. Obsługa sprawna. Parking już poza, ale wołają busa aby Cię podwieźć tam (jazdy ok. 5 min). Polityka paliwowa full/full.

Booking pisał, że depozyt 500 EUR... ale zablokowali mi "tylko" 5000 LEI (ok. 255 EUR). Czekam na odblokowanie (aktualnie 2,5 doby dopiero).

Nie potrzebowałem nic dużego... więc niski segment i Dacia Logan... ale kurde... dawno tak podstawowym samochodem nie jeździłem. Masakra. Lusterka regulowane patykiem, brak tylnej wycieraczki, zwykłe radio (aż dziw, że bluetooth miało), manualna klima, zero regulacji fotela góra-dół. Basic pełną gębą. Dodatkowo najechane ponad 110 tyś, więc już rozklekotany solidnie po tych badziewnych mołdawskich drogach. Jakaś dziura z zaślepką w drzwiach kierowcy po nieudanym włamie. Przyspieszenie wiadomo zerowe.

No ale jeździł i to był jego plus :) Ja bym się już wstydził takie coś wypożyczać ;D

Załączniki:
PXL_20250629_091211146.jpg
PXL_20250629_091211146.jpg [ 88.7 KiB | Obejrzany 497 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 16 Lip 2025 19:09 

niebieski
Przemk0 - a możesz napisać czy awizowales wcześniej temu Hertzowi chęć jazdy do Nadniestrza czy zgłosiłeś to dopiero przy wypożyczeniu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości