Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 09 Lis 2012 08:37 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Jeżeli chcesz ją na podręczny , gdzie maks. wysokość teraz to 42 cm to moze być Tobie ciężko upchnąć w koszyku :lol:

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#122 PostWysłany: 09 Lis 2012 11:34 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
@Łysolek - czasem warto przeczytać nie tylko ostatni post :)

z wcześniej konwersacji wynika, że kolega chciał dokupić duży podręczny, więc to raczej rozmowa na temat dopasowanie rozmiarów do dużego (nowego), czyli dozwolone 56cm.

@potor11pl
Przekraczasz w ten sposób tylko (lub aż) o 2cm i tu dużo zależy czy Panie na lotnisku mają dobry humor, czy zły.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 09 Lis 2012 12:09 

Kurde...jakby nie mogli zwiększyć ten kosz o 2 cm;D a czy walizka ma wejść swobodnie czy mogę np ją upchać w ten kosz?:) I czy kazdy bagaż podręczny jest sprawdzany jesli chodzi o wymiary tzn czy każdy musi wepchnąć bagaż do tego kosza?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 09 Lis 2012 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
zależy.to na ogół rosyjska ruletka.

#125 PostWysłany: 09 Lis 2012 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
potor11pl napisał(a):
Kurde...jakby nie mogli zwiększyć ten kosz o 2 cm;D a czy walizka ma wejść swobodnie czy mogę np ją upchać w ten kosz?:) I czy kazdy bagaż podręczny jest sprawdzany jesli chodzi o wymiary tzn czy każdy musi wepchnąć bagaż do tego kosza?

Roznie bywa z opiekunami kosza :D Co prawda nie w wizz, ale w ryanie bylem raz swiadkiem gdy dziewczyna wlozyla walizke do kosza i nie mogla jej wyjac, pomogl jej facet, ktory do tej walizki wlozyl swoja teczke, bo mial 2 sztuki bagazu ;) i efekt byl taki, ze opiekun kosza kazal dziewczynie przepakowac walizke, skoro sama nie byla w stanie wyjac jej z kosza...
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 09 Lis 2012 13:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Wydrukowałam dziś kolejną kartę, bilet zakupiony przed 3 października,
czyli stary duży podręczny i mile zaskoczona, że zniknął dopisek o limicie 10kg, dwa tygodnie temu lot (karty jeszcze dwustronne i dopisek o limicie był).
Nice, nice :)
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 09 Lis 2012 18:47 

sylwia_pl napisał(a):
Wydrukowałam dziś kolejną kartę, bilet zakupiony przed 3 października,
czyli stary duży podręczny i mile zaskoczona, że zniknął dopisek o limicie 10kg, dwa tygodnie temu lot (karty jeszcze dwustronne i dopisek o limicie był).
Nice, nice :)

Teraz tylko lot obsługiwany przez Wizz Air Ukraine ma limit do 10 kg;)
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 09 Lis 2012 18:49 
Awatar użytkownika

niebieski
nie ma się czym podniecać, mało kto kamienie wozi, ja tam do 10kg nigdy sie nie zbliżyłem, z kolei wymiary małego bola jak cholera...

#129 PostWysłany: 09 Lis 2012 19:09 
Awatar użytkownika

srebrny
No jak widać ja wożę kamienie :)
A dokładniej mojego laptopa... i dzięki niemu waga 12kg jest dla mnie standardem. Więc liczy się to gdzie i czy sprawdzają wagę.
Dobrze, że wizz odszedł od tego, ale zgadzam się, że mały podręczny to ból.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 09 Lis 2012 19:39 
Awatar użytkownika

niebieski
też woże lapa, ale on ma max. 2kg. bardziej mnie bolą wymiary małego, których na chiny ludowe nie jestem w stanie spełnić...

#131 PostWysłany: 09 Lis 2012 19:48 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Kurcze, ale ten wizz sobie wymyślił ten mały podręczny :( teraz jakikolwiek dłuższy wyjazd planuję, to w azuonie odznaczam wizza, żeby mi nie szukało połączeń tą linią. Trochę to boli, szkoda :(
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 10 Lis 2012 15:47 

ostatnio (28 pazdziernika) keidy lecialem z Luton do Budapesztu to byla rzeznia.... babka kazaal wkladac kazdy bagaz, a co ciekawsze kiedy nawet bagaz wchodzil, ale troszke wystawal z koszyka powyzej tych regulaminowych rozmiarow to itak byla doplata, co ciekawe tez niektorym bagaz nei kawalifikowal sie nawet na ten duzy podreczny, stad musieli niektorzy placic az 60 euro/50 funtow czy jakos tak..... w sumie naliczylem to na tym jednym locie oplate musialo uiscic 17 osob.
Z boku, przy kolejnym gate byl wylot do Poznania i tam troche juz luzniej, ale to tylko dlatego, ze babka inna zlapala juz na samym poczatku 2 osoby z wiekszym podrecznym, a one nie mialy kasy, a wiec juz szczegolowo sie zajeto nimi, a reszta jakos mogla umknac, chociaz wieele osob tez musialo wlozyc bagaz w koszyk na polecenie kobiety sprawdzajacej karty pokladowe... zatem stworzono te przepisy po to aby jednak skutecznie egzekwowac, nastepnym razem lece juz z FR.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 10 Lis 2012 16:28 

Ja czuje się o tyle przez nich wykiwany że kupilem jakos w kwietniu czy maju Wizz Exclusive a teraz i tak tego nie moge wykorzystać bo wole latac z Ryanem który ma normalny bagaż. No coż, teraz chociaz wiem że na pewno nie przedlużę czlonkowstwa.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 10 Lis 2012 17:45 
Awatar użytkownika

Cóż, gdzieś ostatnio czytałem, że Ryanair zamierza iść śladami WizzAira i niedługo również wprowadzi opłaty za bagaż podręczny.

A co do WizzAira:
Jak można wpaść na tak kretyński pomysł, żeby bagaż podręczny wkładać pod krzesła pasażerów? Dlaczego żadne instrukcje bezpieczeństwa tego nie zabraniają? Niedługo zapewne zaproponują tańsze opcje latania typu 'Joga' z krzesłami przystosowanymi do siedzenia po turecku, bo podłoga zostanie zagospodarowana w jakiś bardziej efektywny sposób niż jako miejsce na którym pasażer może położyć swoje n i e r e n t o w n e odnóża.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 16 Lis 2012 00:55 

Witam. Czy przy wejsciu na lotnisko bede mogł sprawdzić czy mój plecak wejdzie w koszyk i w razie niepowodzenia przepakowac go tak aby wszedł?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 16 Lis 2012 01:35 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Zależy jakie lotnisko, ale często przy chek-in'ach są sizery albo koło security.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 16 Lis 2012 10:43 
Awatar użytkownika

srebrny
@merllok
W ryanair już parę razy mi się zdarzyło, że jak nie było miejsca w schowkach, ani za ostatnim rzędem to kazali mi pod fotel wciskać (duży podręczny ) :)

@kulus018
Na większości lotnisk jest, w Modlinie na pewno. Udaj się w miejsce nadawania bagażu rejestrowanego i tam gdzieś w tych okolicach widziałam różowe koszyki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości