Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 16 Sie 2024 16:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy lecąć Austrianem ze statusem złotym w A3 przysługuje darmowy bagaż rejestrowany w najtańszej taryfie Economy Light?
 Profil Relacje PM off  

City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
#922 PostWysłany: 16 Sie 2024 16:26 

HON fly4free
Nie.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.
pawfazi uważa post za pomocny.

#923 PostWysłany: 10 Lut 2025 14:07 

Ktoś może potwierdzic jak wygląda przy przedłużeniu statusu, 2 dni przed rocznica mam loty ET które dadzą mi brakujące mile. Czy w przypadku jak zaliczenie zajmie więcej czasu, załatwiam to retroclaimem? Czy oni wezmą pod uwagę termin lotow? Zostalo mi jeszcze 1.5mc i nie wiem czy jakiegoś durnolotu musze zaplanowac.
 Profil Relacje PM off  

#924 PostWysłany: 10 Lut 2025 14:55 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@maciuj Biorą pod uwagę termin lotów.
maciuj uważa post za pomocny.

#925 PostWysłany: 18 Lut 2025 11:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bardziej z kronikarskiego obowiązku

Otrzymaj kartę debetową Aegean Bonus Visa od 15.02.25 do 07.03.25 i skorzystaj z obniżonej opłaty za abonament za kartę wynoszącej zaledwie 12 €. Nie przegap tego!

Ulepszenie i nagroda za wymianę 3000 mil
Konwersja punktów bonusowych na mile
Bezpłatne ubezpieczenie podróżne
Bezpłatna usługa Alpha Alerts
Za kazde 1 EUR dostaje się 2 mile.

*Subskrypcja w cenie 12 € jest ważna przez pierwszy rok. Następnie koszt subskrypcji wynosi 20 € rocznie.

https://el.aegeanair.com/milesandbonus/ ... onus-visa/
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#926 PostWysłany: 23 Mar 2025 16:09 

Sudoku napisał(a):
@maciuj Biorą pod uwagę termin lotów.
Moze się komuś jeszcze przydać bo jednak potrzeba w skrajnych przypadkach posiłkować się infolinia.
3 loty nie pojawiły się w systemie przed odnowa. Wobec tego na koncie pokazywało brak 150 mil do przedłużenia. W nocy dostałem mejla z downgradem do Silvera i na koncie było info ze mogę w 3mc zrobić upgrade za 8000mil i 2 loty A3. Po kilku godzinach brakujące loty pojawiły się, ale system ich nie zaliczył. Dopiero po rozmowie z infolinią "zaliczyli" loty jako przedluzenie statusu.Image
 Profil Relacje PM off

#927 PostWysłany: 31 Mar 2025 13:49 

Loty: 376
Kilometry: 539 680
niebieski
Dziś pojawiła się zupełnie nowa aplikacja Aegean.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.

#928 PostWysłany: 31 Mar 2025 14:49 
Awatar użytkownika

Loty: 709
Kilometry: 1 148 135
srebrny
Pojawiła się 2-3 dni temu i na razie na Androidzie działa fatalnie. Nie mogę otworzyć historii konta, wywaliło rezerwację i nie da się jej dodać. Niezwykle udany klon poprzedniej aplikacji.
Ze starej wersji też nie da się u mnie korzystać, bo okno "download now new Aegean app" blokuje pracę starej apki.
 Profil Relacje PM off  

#929 PostWysłany: 31 Mar 2025 15:40 

niebieski
To fakt, że ponowne uruchomienie było skomplikowane. Jedynak za trzecią próbą na iOS poszło. Wszystkie dane zassało. W tym rezerwację.
 Profil Relacje PM off  

#930 PostWysłany: 31 Mar 2025 18:21 

złoty
Wczoraj próbowałem zabukować lot w C DEL-WAW-KRK naszym narodowym. I pierwszy zaskok nawet jeśli jest dostępność danego dnia DEL-WAW w C i w tym samym dniu WAW-KRK (wiadomo że tylko w Y bo krajówka) to system nie pokaże takiego połączenia w C+Y za 55K.
Zadzwoniłem na infolinię żeby opowiedzieć o mojej trosce i ... dowiedziałem się, że mogą mi to zrobić ręcznie, ale za 70K mil. Stawka za połączenie Azja -Europa w C to 55K, ale w systemie Aegeana nie ma możliwości połączenia tego razem (dlaczego? bo nie). Co więcej tego samego dnia da się zabukować bilet na przykład DEL-WAW-CPH, wszystko LO za 55K.
Nie ma wyjścia drogi Locie. Trzeba nam wprowadzić biznes na krajówkach bo system linii partnerskiej Star Aliance nie dopuszcza do siebie myśli, że może go nie być. A ja wziąłem DEL-WAW za mile, a krajówke dokupię za banknoty.

#931 PostWysłany: 10 Kwi 2025 15:13 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Od 5 maja podniesienie klasy podróży za kupony tylko online:
https://en.aegeanair.com/milesandbonus/ ... rade_2025/
4 ludzi lubi ten post.

#932 PostWysłany: 10 Kwi 2025 15:18 

HON fly4free
Online - wreszcie i wygodnie, zamiast dzwonienia.
Ale jest też inna istotna zmiana: Therefore, the benefit cannot be used for other passengers, not travelling along with the member entitled to the benefit.
Czyli nie będzie można już przekazać innym osobom niezużytych kuponów na upy, jeśli lecą one na osobnych rezerwacjach.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#933 PostWysłany: 10 Kwi 2025 15:21 

srebrny
I wygląda na to, że jak zwykle zmiany na gorsze:
"The benefit can be used by the member for himself/herself or other passengers, only provided that those passengers are in the same booking with himself/herself. Therefore, the benefit cannot be used for other passengers, not travelling along with the member entitled to the benefit."
W zasadzie koniec darowania upgradów...

I taka ciekawostka:
"Free Business Class upgrade can be requested by the member only, online through their Miles+Bonus account, up to 2 hours prior to the respective flight departure. It is clarified that the free Business Class upgrade cannot be requested after 22:00 (GR time), for flights departing until 09:00 (GR time) the upcoming day."

Liczba telefonów na CC ich zawaliła :lol:

#934 PostWysłany: 10 Kwi 2025 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
Nie wiem czy na gorsze, może to kwestia jakiegoś uporządkowania. Pewnie mało kto oddawał komuś taki voucher, bo raczej większość z nas woli sobie samemu skorzystać, nawet gdyby to miał być krótki lot. Dla drugiej osoby lecącej na tej samej rezerwacji (a jeśli ktoś leci z żoną, mężem, rodzicem, dzieckiem to i tak zakłada jedną rezerwację a nie każdemu oddzielnie) nadal można zaimplementować voucher. Fajnie, że w końcu online bez konieczności dzwonienia. Zwłaszcza teraz, gdy Skype nie będzie, trzeba będzie normalnie z komórki dzwonić i denerwować się każdą sekundą rozmowy. Poza tym też tą apkę skonstruowali od nowa, jest dużo bardziej przejrzysta, chociaż nadal działa powoli. Wydaje mi się, że ze wszystkich aplikacji lotniczych ta Skandinaviana była (jest, dla tych co nadal z nimi latają) najlepsza.
 Profil Relacje PM off  

#935 PostWysłany: 04 Maj 2025 14:49 

niebieski
Nie trzeba było dzwonić. Wystarczyło napisać wiadomość np. przez X. No ale dobrze, że to się skończy. Z innej beczki - wczoraj wszedłem do Poloneza do części dla Goldów i dziś, na konto M+B wpadło dodatkowe 200 mil za skorzystanie z loungu.
 Profil Relacje PM off  

#936 PostWysłany: 04 Maj 2025 17:52 

niebieski
Interesujące te 200 za pobyt w Polonezie...
Do tej pory odszkodowanie 200/500 wpadało za pobyt w saloniku A3 ATH przed lotem krajowym/zagranicznym.
 Profil Relacje PM off  

#937 PostWysłany: 04 Maj 2025 19:22 

HON fly4free
Formalnie te mile (200/500) powinny wpadać wtedy, gdy pax A3*G zostanie odesłany z gościem do poczekalni kontraktowej obok, ale system od dawna je przyznaje randomowo w rożnych innych przypadkach, także wtedy, gdy ktoś wchodzi normalnie do poczekalni A3 w ATH lub jakiś innych.
 Profil Relacje PM off  

#938 PostWysłany: 04 Maj 2025 21:26 

1955845624 napisał(a):
Pewnie mało kto oddawał komuś taki voucher, bo raczej większość z nas woli sobie samemu skorzystać, nawet gdyby to miał być krótki lot.

Moje długoletnie doświadczenia z A3 są takie, że żeby polecieć biznesem, to sobie trzeba biznes kupić, znaczy te ich vouchery mają wartość śmieciową. W jakichś zupełnie sporadycznych przypadkach upgrady przechodziły, najczęściej nie było dostępności, albo niezrealizowany waitlist - więc po prostu rozdawałem vouchery chętnym na zasadzie first to come, first to be served (czego już nie będę mógł robić), ale success rate był i tak mocno poniżej 50%.
 Profil Relacje PM off  

#939 PostWysłany: 04 Maj 2025 21:32 

HON fly4free
@babilas: wystarczy odpowiednio wcześnie aplikować vouchery, gdy jest dostępna klasa I - a z tym w A3 nie ma większego problemu, albo monitorować dostępność na 2-3 tygodnie przed lotem, bo wtedy uwalniają więcej miejsc w klasie awardowej i można też od razu sobie potwierdzić upa. Z waitlistą już bywa różnie, jak to z waitlistami, ale też nie jakoś źle. Generalnie to z moich doświadczeń, a ogarniam to kilku znajomym i czasem sobie od dawien dawna, w 80-90% kończy się sukcesem nawet jak podróżują np. 2 osoby. Tyle że latam do Grecji / przez Grecję zwykle przed/po sezonie - domyślam się, że w jakimś lipcu czy sierpniu dużo trudniej o te miejsca, jak wszyscy tam uderzają dzikim tłumem.
 Profil Relacje PM off  

#940 PostWysłany: 05 Maj 2025 07:01 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
Moje doświadczenie jest natomiast pozytywne. Oczywiście, pierwszy raz korzystałem z voucherów i od razu w WAW przy check-in'ie pani powiedziała, że może od razu zaakceptować. Tyle, że jedzenia nie mają (jeszcze sprawdzała). Ponieważ fotel dla mnie jest najważniejszy, to zadałem pytanie czy okno będzie (A+C/F+D). Było 2A/2C (mówię o upie dla 2 paxów). Bez problemu wszystko. Supervisor na moje pytanie odpowiedział: w ATH mogą od razu akceptować, ale u nas jest trochę inaczej i wszystko zależy od dostępności.

Pytanie: jeżeli odnawia się status (rekwalifikacja), to vouchery przychodzą w powiedzmy kilka dni po rekwalifikacji, czy dopiero w momencie gdy nowy status zacznie działać? Mój czas, to od 1.08. do 31.07. Rekwalifikację już mam. Vouchery powinny przyjść na początku sierpnia czy raczej jakoś niedługo?

Co do mil - u mnie też 500 wpadło z datą 3.05., a wtedy nigdzie nie leciałem. Ostatni lot był 2.05. i to właśnie w upowanej C, więc i ja i druga osoba weszliśmy do saloniku A3 bez problemu (ATH). Natomiast owszem, był jakiś tam lot Olympic Air, gdzie odesłano nas do GoldAir Lounge. Z tym, że poszliśmy, ja zobaczyłem jaka tam bieda, druga osoba została, a ja wróciłem do A3. Ale 500 mil wpadło. Miło.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości