Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 01 Kwi 2025 11:55 

Loty: 136
Kilometry: 310 011
Kwestia gustu. Ja wolę trochę wyżej zawieszone auto bo mniejszy stres na dziurach i dołach. Ale ważniejszy dla mnie jest automat i brak udziału własnego. W to właśnie bym "zainwestował". Tak jak wielu innych użytkowników polecam Europcar. Wypożyczałem od nich samochód kilkanaście razy z pełnym ubezpieczeniem i nigdy nie było problemu.
M_Karol lubi ten post.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#62 PostWysłany: 03 Maj 2025 17:47 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Kronikarsko napisze - wynajem w Sixt lotnisko JNB. Samochód Toyota Fortuner (chcieliśmy dużego podwyższonego SUVa pod Krugera, nie żałuję). Koszt - 6248 ZAR za 5 dni z kodem znizkowym korpo (bez niego cena 2x), udział własny 40k ZAR (mam ubezpieczenie własne w karcie, pełne ubezpieczenie podnosiło koszt najmu o 40%)

Samochód dostaliśmy praktycznie nowy, przejechan 3700km. Stan idealny. Na przedniej szybie byl mikro odprysk, który był zanotowany w dokumentach i dobrze, bo wracając na lotnisko z auta przed nami poleciał kamień i zrobił w szybie kolejny odprysk (nieco wiekszy, chociaz ciagle niewielki). Przy zwrocie osoba oglądająca auto znalazła go, ale pokazałem ze mam odprysk zanotowany w protokole i było tylko, że ok. Pewnie gdyby nie to, to by się przyczepił. Czekam na zwolnienie blokady na karcie depozytu, ale zakładam że będzie ok.

Odnośnie samego Krugera, to można spokojnie jeździć osobówka po asfaltach. Najlepsze widoki mieliśmy jednak na szutrach. Jazda dużym SUVem jakim jest Fortuner była dużo bardziej komfortowa. W niektórych miejscach osobówka miałaby ciężko a tak nie miałem żadnych obaw skręcać praktycznie w każdą nieasfaltowa drogę. Osobiście polecam tutaj jednak duże auto (ale prawdziwe terenowe a nie udawany suv jakich duzo), widać więcej, duży prześwit.

Edycja: dostałem właśnie fakturę z wypożyczalni, która nielegalnie doliczyła sobie dotankowanie 1/8 baku (pomimo protokołu zwrotu, gdzie mam auto oddane full). Nieładnie się zachowują.. takie gownozjadztwo bo kwota to raptem 25zl ale oszustwo to oszustwo. Napisałem do nich o zwrot tej kwoty.
 Profil Relacje PM off
M_Karol lubi ten post.

#63 PostWysłany: 01 Sie 2025 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
Czy ktoś z Was korzystał z Green Motion w JB? Na moje day mają najlepszą ofertę.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości