Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Zadar i okolice
#81 PostWysłany: 17 Kwi 2025 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Kri$ napisał(a):
@piekara114 @yendras niedaleko jest płatny miejski za 0,3€/h - strefa nr 4 - więc jakoś przeżyję te kilka godzin.
https://oil.hr/en/parking-zadar

ale jednak koniec , końców tam nie pojechałeś.... na co te wszystkie pytania skoro zmieniłeś zdanie ?

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#82 PostWysłany: 17 Kwi 2025 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
@RKS1926 skoro się mnie czepiasz, cytując parking w Zadarze, to tak, faktycznie nie zaparkowałem na nim, tylko na bezpłatnym.

#83 PostWysłany: 30 Kwi 2025 10:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Byłem dwa dni w Zadarze. Lądowałem rano w Splicie i zanim wieczorem dotarłem do Zadaru, to flixbusem dojechałem tam robiąc sobie przerwy na zwiedzanie w Trogirze i Szybeniku.

Zadar to całkiem ładne miasteczko z nienajgorszym starym miastem. Nawet napisze że pozytywnie sie zaskoczyłem czytając wcześniejsze opinie że Zadar jest mało urokliwy. Na pewno bliżej mu do Splitu niż Dubrownika ale i tak jest fajny.

Poza obejściem starego miasta gdzie rzeczywiście widać że trochę budynków jest nowszych (pokłosie wojny), warto też wejść na mury starego miasta - wejście w najuczciwszej cenie (za darmo) oraz na punkt widokowy Queen Jelena Madijevka Park (też za darmo).

Czytałem że Alfred Hitchcock powiedział, że "Zadar ma najpiękniejszy zachód słońca na świecie". Z mistrzem nie wypada się spierać więc napisze tylko że każdy pozostanie przy swoim zdaniu :) Ale rzeczywiście warto obejść promenadę i posiedzieć słuchając morskich organów bo sam mechanizm jest bardzo ciekawy.

Zadar to dobra baza wypadowa równiez dla niezmotoryzowanych - zarówno do Szybeniku jak i Jezior Plitwickich jeździ flixbus więc można zrobić sobie jednodniowe wypady.

Aha i jeszcze update ale napisze to też tutaj - jak ktoś będzie w Zadarze i rozważa czy wybrać się odwiedzić Jeziora Plitwickie to napisze po trzykroć: warto oraz trzeba i to obowiązkowo. Miejsce jest naprawdę wyjątkowe i warte ceny.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 30 Kwi 2025 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
A na "grającym" nabrzeżu w Zadarze byłes?
Fajny efekt kiedy morze faluje, szczególnie wieczorkiem klimatycznie.

#85 PostWysłany: 17 Maj 2025 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Szczerze? rozczarowało mnie, może za małe fale były :)
Fakt, organy grają, panele migają....ale kupa ludzi czekała na efekt "wow" :) jacyś angole się mnie pytali kiedy się zacznie show a ten show już trwał ;) tyle że naprawdę było spokojne morze...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości