Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Kwi 2025 11:19 

Czesc,

Planuje po raz pierwszy odwiedzic Bulgarie i chcialbym spedzic troche czasu w Zlotych Piaskach.
Wiekszosc polaczen lotniczych z poludnia Europy gdzie obecnie jestem trafia so stolicy.

Z tego co widze nie ma uslug transportu typu shuttle z lotniksa Sofia do nadmorskich kurortow, czyli jako alternatywna opcje dotarcia szukam wypozyczalni auta z opcja wynajmu na lotnisku Sofia i zostawieniu w LZotych Piaskach (ewentualnie okolice Burgas).

Czy ktos praktykowal takie rozwiazanie lub czy mozecie polecic jakas wypozyczalnie najlepiej oferujaca pelny pakiety ubezpieczenia be udzialu wlasnego?

z gory dzieki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Kreta all inclusive od 2097 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu z parkiem wodnym 🌊🏊 Kreta all inclusive od 2097 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu z parkiem wodnym 🌊🏊
Teneryfa all inclusive za 2449 PLN🍹🍴 Tygodniowy relaks na Wyspach Kanaryjskich 🌴☀️ Teneryfa all inclusive za 2449 PLN🍹🍴 Tygodniowy relaks na Wyspach Kanaryjskich 🌴☀️
#62 PostWysłany: 07 Kwi 2025 12:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Kiedyś braliśmy auto w Burgas na lotnisku a oddawaliśmy w Varnie: https://lowcostcars.bg/en, generalnie polecam.
Widzę że obsługują też Sofię, więc pewnie ogarniesz to co chcesz.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Kwi 2025 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
marek. napisał(a):
... chcialbym spedzic troche czasu w Zlotych Piaskach.
Wiekszosc polaczen lotniczych z poludnia Europy gdzie obecnie jestem trafia so stolicy.

Do Sofii latają samoloty cały rok ale jeżeli interesują Cię Zlote Piaski to możesz się zastanowić nad lotem bezpośrednio do Warny kod lotniska VAR. Masz bezpośrednie połączenie z Krakowa i Katowic, Nie musiałbyś się wówczas zastanawiać jak się dostać do Złotych Piasków.
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 07 Kwi 2025 13:09 

https://carhire-varna.com/pl/

Jeśli chodzi o wynajem na lotnisku w Varnie lub Burgas to tutaj
Brak depozytu, rezerwacja online - płacisz na miejscu gotówką w euro i nie jest drogo
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 07 Lip 2025 23:29 

Loty: 27
Kilometry: 67 095
Potwierdzam, że Top Rent w Sofii nadal dziala sprawnie.
Odbiór z lotniska, co 10 min transfer, trzeba wypatrywać oznakowanego samochodu.
Dojazd do biura w 7 min, papiery i auto czeka ( wcześniej rezerwacja online).
Braliśmy pełne ubezpieczenie, depozyt z Revoluta 30 EUR, po zwrocie kasa była natychmiast na koncie.
Oddawaliśmy w Mladost w Sofii, gość popatrzał na auto, sprawdził paliwo i tyle.
Szybko, sprawnie ale czy tanio to nie.
Natomiast ja w Sofii nic innego z porządnymi opiniami nie mogłam namierzyć.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 02 Wrz 2025 21:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Warna VAR.

Pośrednik: Economy car rentals

Wypożyczalnia: Top Rent a Car

Samochód: miałem rezerwację na Citroena C3 lub podobny. Dostałem Citroena C3. Opcja paliwowa full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: równowartość 103,20 euro za 3 dni w sierpniu; zaliczka 6,30 EUR w momencie rezerwacji, reszta dopłacana w lewach (189,52 BGN) przy odbiorze samochodu.

Odbiór samochodu: biuro jest niedaleko lotniska, ale w okienku w hali przylotów kierują nas do busa przed terminalem i po chwili jesteśmy w biurze przy parkingu wypożyczalnis. Wszystkie formalności dość szybko – omówili co i jak z ubezpieczeniem od nich, podziękowałem (korzystam z rocznego ubezpieczenia w World Wide Insure), więc depozyt na karcie kredytowej 960 BGN. Dopłata za wynajem zwykłą kartą walutową. Potem na parking, jakieś uszkodzenia dostaliśmy na umowie, ale na wszelki wypadek dodatkowo wszystko obfotografowane i w drogę. Nasz citroen był trochę zdezelowany i miał ponad 105 tys. km przebiegu, demonem prędkości nie był (ale w okolicach Warny i tak za bardzo nie było gdzie się mocno rozpędzać). Zrobiliśmy 180 km, trasa lotnisko – Warna – Sw. Konstantin i Elena - przylądek Kaliakra – Bałczik – Sw. Konstantin i Elena – Warna – lotnisko. Do moich ulubionych samochodów na pewno się nie będzie zaliczał, ale jechał i miał działającą klimatyzację, więc wszystko OK

Zwrot samochodu: Zatankowaliśmy jakieś 5 km od lotniska – wcześniej mówili, żeby zachować rachunek ze stacji. Przy zwrocie szybkie sprawdzenie stanu auta i poziomu paliwa, nie było szukania na siłę nowych uszkodzeń, oddałem rachunek, dostałem potwierdzenie, że wszystko OK. Blokada z karty kredytowej zeszła tego samego dnia – to lubię i doceniam.

Podsumowanie: oprócz samochodu takiej średniej jakości, to za bardzo nie mam do czego się przyczepić, więc mogę polecić :)

------

I z tej samej wycieczki kolejne kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Sofia SOF. 8-)

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Moto Pfohe

Samochód: miałem rezerwację na Forda Fiestę lub podobny. Dostałem Forda Fiestę. Opcja paliwowa full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: równowartość 37,65 euro za 1 dzień w sierpniu; zaliczka 5,65 EUR w momencie rezerwacji, reszta dopłacana w lewach (62,59 BGN) przy odbiorze samochodu.

Odbiór samochodu: biuro w terminalu. Kolejki nie ma, formalności bardzo szybko – powiedziałem, że mam ubezpieczenie zewnętrzne i wiem jak to działa i nikt na nic nie namawiał. Depozyt na karcie kredytowej ok. 950 BGN. Dopłata za wynajem zwykłą kartą walutową. Gość wychodzi z nami przed terminal i tłumaczy na który parking mamy iść i samodzielnie odebrać samochód. Uszkodzenia mamy zaznaczone na umowie, ale klasycznie na wszelki wypadek wszystko dodatkowo obfotografowane i w drogę. Fiesta zdecydowanie o klasę wyżej niż wcześniejszy C3 w Warnie. Przebieg niecałe 49 tys. km. Przy wyższych prędkościach na autostradzie pod górkę zaczynało nieco brakować mocy, ale generalnie jeździło się bardzo dobrze. Zrobiliśmy 295 km trasą lotnisko – Blagojewgrad – Rilski Monastyr – Stob – lotnisko Sofia. Wszystko działało jak trzeba, nie ma się do czego przyczepić.

Zwrot samochodu: Na parkingu znowu samoobsługa, idziemy do okienka w terminalu – oddajemy papiery i kluczyki, zgodnie z prawdą mówimy, że nowych uszkodzeń nie ma. Nie było żadnych cyrków - blokada z karty kredytowej zeszła tego samego dnia (pod tym względem obie bułgarskie wypożyczalnie zasługują na duży plus).

Podsumowanie: Dobra lokalna wypożyczalnia. Jak sprawdziłem działają również w Burgas, Warnie, Płowdiw i Sweti Wlas. Zdecydowanie mogę polecić.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości