Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 378 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 18 Mar 2025 06:09 

niebieski
Bartolko napisał(a):
Cześć,
Za niecałe 2 tyg czeka mnie pierwszy lot KLM na trasie KRK-AMS-SING i DPS-AMS-KRK.
Jako że nigdy nie leciałem tą linią to pytanie - czy z Waszego doświadczenia wynika, że rygorystycznie podchodzą do wagi i rozmiaru bagażu podręcznego? Lecę z plecakiem który trochę przekracza wymiary i wagę oficjalnie akceptowane przez linie - o jakieś 3-4 kg. W zeszłym roku leciałem Lufą na trasie PRG - MUC - LAX i ani w pierwszą stronę, ani na poworcie nikt się tego nie czepiał - przy check in po prostu kazali to nadać do luku bez dodatkowych opłat. Zastanawiam się czy to przejdzie w KLM - może ktoś leciał ostatnio i się wypowie.

W lutym lecieliśmy z KRK przez AMS. Nikt nie mierzył ani nie ważył podręcznego.
Ale ... na lotnisku w KRK oddając bagaż rejestrowany obsługa na siłę chciała również nadać do luku nasze podręczne małe walizki na kółkach twierdząc że w tańszych taryfach jest to obligatoryjne. Jako że przy dwóch niezbyt długich przesiadkach zależało nam żeby mieć pewność, że przynajmniej podręczny z nami dotrze do celu, więc musieliśmy stoczyć mały bój o zachowanie bagażu podręcznego tłumacząc że mamy tam powerbanki itp atrakcje.
 Profil Relacje PM off  

Słoneczne first minute tylko dla dorosłych🤫 🌴 Tydzień na Majorce w 4* hotelu z wyżywieniem za 2779 PLN 🌊😎 Słoneczne first minute tylko dla dorosłych🤫 🌴 Tydzień na Majorce w 4* hotelu z wyżywieniem za 2779 PLN 🌊😎
Majówka w Turcji Egejskiej ☀️ Tygodniowe ultra all inclusive w 4* hotelu od 2649 PLN 🏖️ Majówka w Turcji Egejskiej ☀️ Tygodniowe ultra all inclusive w 4* hotelu od 2649 PLN 🏖️
#342 PostWysłany: 18 Mar 2025 08:33 

niebieski
Ja zawsze latam z kabinówką i mniejszym plecakiem (35l) jako przedmiot osobisty (pod fotel) i nigdy nie miałem żadnych problemów. Czasem sami proponują elektronicznie, albo podczas boardingu nawet, bezpłatne nadanie kabinówki do luku i w takim przypadku praktycznie za każdym razem mogłem upchnąć plecak nad głową.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 18 Mar 2025 11:22 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Dryblas napisał(a):
Nie wiem jak w KRK ale w WAW się się czepiali, raczej pilnowali wagi rejestrowego 25,5 zamiast 23 kg przeszło.

Czyli się czepiali i dlatego przeszło 2.5kg więcej?
Mi ostatnio w lufie mimo posiadania Sen kazali zmniejszyć wagę rejestrowanego poniżej 25kg
Miałem dwa rejestrowane to nie było problemu ale jednak

Ja jutro na Y+ z dwoma kabinowkami i szczerze najchetniej wyslalbym je do luku, ale poki co nie mam takiej elektronicznej propozycji.
Jutro mimo wszystko sam im w Wawie zloze taka propozycje.

Ostatnio edytowany przez Robaku, 18 Mar 2025 13:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 18 Mar 2025 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Robaku napisał(a):
\
Czyli się czepiali i dlatego przeszło 2.5kg więcej?

Sorki literówka nikt się nie czepiał
Robaku lubi ten post.

#345 PostWysłany: 23 Mar 2025 20:16 

Loty: 107
Kilometry: 220 982
Mam taka sytuacje, KLM zmienil mi godziny wylotu na trasie BOG - AMS - KRK (4h), mamy mozliwosc przebukowania biletow oraz rezygnacje (request refund) i o ten request refund mam do Was pytanie, czy komus udalo sie kiedys "odpiąć" dwa bilety z jednego bookingu na osobne bookingi i anulować jeden? Znajomy niestety nie moze jechac a ma obydwa bilety na jednym bookingu z dziewczyną także zastanawiamy się czy istnieje możliwość ubiegania się o zwrot z tytułu zmiany ale tylko na jeden bilet z rezerwacji. Jutro będziemy dzwonić do KLM ale może ktos ma doświadczenie ;) na stronie raczej nie ma co klikać, bo jest jasna informacja, że anulowanie dotyczy wszystkich biletów z bookingu.

Załączniki:
cancelation KLM.JPG
cancelation KLM.JPG [ 19.5 KiB | Obejrzany 1552 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 23 Mar 2025 20:33 

HON fly4free
@istenpl : trzeba zadzwonić i rozdzielić rezerwacje i wtedy będzie możliwy refund jednego biletu przy zachowaniu pozostałych.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
istenpl uważa post za pomocny.

#347 PostWysłany: 28 Mar 2025 16:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Mam nadzieję ze to jakieś przedwcześne Prima-Aprilis

Cytuj:
Od 1 kwietnia możesz cieszyć się najnowszą opcją rozrywki KLM: In-Flight kAIRaoke! 🎤 Niezależnie od tego, czy chcesz zabłysnąć solo, czy zaprosić współpasażera do duetu, niebo jest Twoją sceną. Wejdź na pokład i śpiewaj z całego serca

Image

https://x.com/KLM/status/1905620641694581159
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 01 Kwi 2025 22:58 

-- 01 Kwi 2025 21:54 --

wujekp napisał(a):
Bartolko napisał(a):
Cześć,
Za niecałe 2 tyg czeka mnie pierwszy lot KLM na trasie KRK-AMS-SING i DPS-AMS-KRK.
Jako że nigdy nie leciałem tą linią to pytanie - czy z Waszego doświadczenia wynika, że rygorystycznie podchodzą do wagi i rozmiaru bagażu podręcznego? Lecę z plecakiem który trochę przekracza wymiary i wagę oficjalnie akceptowane przez linie - o jakieś 3-4 kg. W zeszłym roku leciałem Lufą na trasie PRG - MUC - LAX i ani w pierwszą stronę, ani na poworcie nikt się tego nie czepiał - przy check in po prostu kazali to nadać do luku bez dodatkowych opłat. Zastanawiam się czy to przejdzie w KLM - może ktoś leciał ostatnio i się wypowie.

W lutym lecieliśmy z KRK przez AMS. Nikt nie mierzył ani nie ważył podręcznego.
Ale ... na lotnisku w KRK oddając bagaż rejestrowany obsługa na siłę chciała również nadać do luku nasze podręczne małe walizki na kółkach twierdząc że w tańszych taryfach jest to obligatoryjne. Jako że przy dwóch niezbyt długich przesiadkach zależało nam żeby mieć pewność, że przynajmniej podręczny z nami dotrze do celu, więc musieliśmy stoczyć mały bój o zachowanie bagażu podręcznego tłumacząc że mamy tam powerbanki itp atrakcje.

-- 01 Kwi 2025 21:58 --

A czy ktos orientuje się czy w liniach KLM do bagażu podręcznego mogę spakować podgrzewacz do wkładów tytoniowych GLO? Nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi, może ktoś tutaj odpowie?
Lecę na trasie Krakow-Amsterdam-Nantes (Francja).
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 01 Kwi 2025 23:10 

Kontrola bezpieczeństwa nie zależy od konkretnej linii tylko od lotniska.
Najlepiej zadzwonić na infolinię w KRK: +48 12 295 58 00
 Profil Relacje PM off
mk123 lubi ten post.

#350 PostWysłany: 02 Kwi 2025 07:11 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
To ja ostatnie doświadczenia KLM w Polsce nie było problemu z bagażami. Tj i można spokojnie wysłać podręczny do łuku. Podręcznych nie waza? Na rejestrowane tez z waga przymykają oczy.

Co do podgrzeawcza nie wiem. Ale np za iqosa skasowali dodatowy podatek po przylocie na KL w sensie nie KLM a celnicy malezyjscy takze moze podobnie wyglada to w Indonezji

#351 PostWysłany: 06 Kwi 2025 12:54 

Mam mały problem. Robiłam rezerwację na lot, po wybraniu metody płatności wróciłam ponownie do rezerwacji i wybrałam inną metodę płatności (miałam problem z zalogowaniem się do banku, musiałam wybrać płatność kartą jednak). Aktualnie na koncie wyświetlają mi się dwie rezerwacje o różnych kodach potwierdzenia na ten sam lot. Bilety przyszły mi tylko z tej poprawnie opłaconej rezerwacji. Czy ta nieopłacona rezerwacja zniknie sama z konta? Wyświetla się przy niej „not issued”.
Nie przechodziłam przez cały proces robienia rezerwacji dwukrotnie, jedynie co wracałam do panelu wyboru płatności i chyba w ten sposób wykonały się dwie rezerwacje.
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 06 Kwi 2025 13:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zadzwoń to ci powiedzą co zrobić
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 06 Kwi 2025 13:10 
Awatar użytkownika

niebieski
mk123 napisał(a):
A czy ktos orientuje się czy w liniach KLM do bagażu podręcznego mogę spakować podgrzewacz do wkładów tytoniowych GLO? Nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi, może ktoś tutaj odpowie? Lecę na trasie Krakow-Amsterdam-Nantes (Francja).

Mój mąż używa podgrzewacza od IQOS i wielokrotnie przewoził go w podręcznym plecaku na trasach do i z AMS.
mk123 lubi ten post.

#354 PostWysłany: 06 Kwi 2025 17:17 

niebieski
martitoja napisał(a):
Czy ta nieopłacona rezerwacja zniknie sama z konta? Wyświetla się przy niej „not issued”.

Zniknie sama.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off
martitoja lubi ten post.

#355 PostWysłany: 06 Kwi 2025 17:41 

malawita napisał(a):
martitoja napisał(a):
Czy ta nieopłacona rezerwacja zniknie sama z konta? Wyświetla się przy niej „not issued”.

Zniknie sama.

Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście zniknęło samo
 Profil Relacje PM off
malawita lubi ten post.

#356 PostWysłany: 07 Kwi 2025 13:43 

Czy ktoś wie jak KLM zapatruje się na instrument muzyczny wielkości 80cm x30 x15 czyli skrzypce. Waga 1,5 kg do 2.0kg. Wzięte jako jedyny bagaż podręczny - poza tym wykupiony bagaż nadawany.
Lufthansa pozwala(ła) jak dotad a tez maja napisane ze musi się mieścic w długości 55.( KLM ma tak samo)
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 08 Kwi 2025 00:45 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
@Mangrot przez security CIe puszcza, ale przy boardingu - wsio zalezy od 'widzimi się , osoby bordującej'
bo bagaż podręczy ma mniejsze wymiary
Maksymalne wymiary bagażu podręcznego: 55 x 35 x 25 cm, uwzględniając uchwyty i kółka. Ryzyk fizyk
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 08 Kwi 2025 09:16 

Loty: 132
Kilometry: 326 809
niebieski
Mangrot napisał(a):
Czy ktoś wie jak KLM zapatruje się na instrument muzyczny wielkości 80cm x30 x15 czyli skrzypce. Waga 1,5 kg do 2.0kg. Wzięte jako jedyny bagaż podręczny - poza tym wykupiony bagaż nadawany.
Lufthansa pozwala(ła) jak dotad a tez maja napisane ze musi się mieścic w długości 55.( KLM ma tak samo)

różnie bywa :/ może to nie KLM, ale sprzęt muzyczny:
https://www.money.pl/gospodarka/polski- ... 9120a.html
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 27 Kwi 2025 18:32 

Cześć!
Czy bilety kupione na stronie KLM (lot AF) mogę anulować w ciągu 24 godzin od zakupu?
Kopsnąłem się, widzę to dopiero teraz, bilety kupione dzisiaj w nocy, więc muszę się sprężyć. Polska infolinia już nieczynna, bo to niedziela...
Napisałam na WhatsApp i dostalam zwrotkę, że jak najbardziej mogę zwrócić bilety + przekierowanie tutaj:
https://www.klm.co.uk/refund?utm_source ... ll_null_DG

Na stronach zagranicznych znalazłam takie info:
klm.co.kr/en/information/refund-compensation/cash-refund

Analogicznego na stronach polskich brak.

Nie mam pojęcia, co robić, bo na polskiej stronie jest napisane, że samo zainicjowanie procesu zwrotu już sprawia, że bilety są anulowane - niezależnie, czy zwrot nastąpi.
Nie chcę zostać i bez zwrotu kasy i bez biletów.
Ktoś coś wie?
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 27 Kwi 2025 18:44 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zamiast pisać na forum, to bym dzwonił na zagraniczną infolinię KLMu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 378 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości