Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Sie 2024 05:05 
Moderator forum

Loty: 124
Kilometry: 370 562
Jeśli z jakiegoś powodu nie wypełniliście przed wylotem formularza internetowego i nie macie kodu QR niezbędnego do przekroczenia granicy, to można to zrobić na lotnisku w Male po wylądowaniu.
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#2 PostWysłany: 23 Sty 2025 09:28 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 255 912
niebieski
A czy nadal obowiązuje zasada, że deklarację wypełnia się dwa razy - 96 godzin przed przylotem i 24 godz. przed wylotem z Malediwów? Strona MSZ podaje taką właśnie informację.

#3 PostWysłany: 23 Sty 2025 09:32 
Awatar użytkownika

platynowy
Strona MSZ podaje głupoty. Deklaracje mozna wypełnić nawet na lotnisku w Male po przylocie. Jest kącik dla zapominalskich (z lepszym netem). 5 minut i po bólu. Na wylocie nic nie trzeba.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 29 Sty 2025 18:12 

a czy ktoś orientuje się o co chodzi z tym wpisem/wykazem na liście Ministerstwa Turystyki, który jest wymagany przy wypełnianiu deklaracji IMUGA. Dostałem taką wiadomość od jednego właściciela ale nie wiem co ma na myśli:
"Nasz wykaz nie jest bezpośrednio zatwierdzony przez Imigrację Malediwów. Jednak możemy wystawić referencję rezerwacji zatwierdzoną przez Immigration, która jest wymagana w celu wypełnienia deklaracji podróży IMUGA."
Dodatkowo w opiniach przy niektórych noclegach pojawiają się wpisy że niektórzy musieli po przylocie rezerwować noclegi właśnie w tych miejscach, które są na tej liście:
https://www.tourism.gov.mv/en/registered/facilities/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Sty 2025 18:39 
Awatar użytkownika

platynowy
Olej. Zacznij wypelniac wniosek, to zobaczysz co jest niezbędne.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Sty 2025 21:12 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
Od sierpnia 2024 nie trzeba wypełniać deklaracji przed wylotem.
Link do informacji na stronie Malediwów, który to potwierdza
https://www.immigration.gov.mv/maldives ... ravellers/
"Under the vision of President Dr. Mohamed Muizzu to enhance the travel experience, the Controller General of Maldives Immigration, Mohamed Shamaan Waheed, has announced that effective from August 15, 2024, all outbound travellers from the Maldives will no longer be required to complete the ‘Traveller Declaration’ form. " - Wyjeżdżający nie musza wypełniać deklaracji imuga.

Polska strona "gov.pl" jest nieaktualna, nie pierwszy raz. warto sprawdzać wymagania i ostrzeżenia na lepszych jakościowo stronach, niegdyś rzetelne informacje miała brytyjska strona Foreign Office.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Lut 2025 17:02 

jaco027 napisał(a):
Olej. Zacznij wypelniac wniosek, to zobaczysz co jest niezbędne.

Właśnie zacząłem wypełniać i należy podać wszystkie noclegi podczas pobytu właśnie z tej listy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Mar 2025 08:52 

niebieski
A oni to jakoś sprawdzają? Bo chcę wziąć pokój z airbnb i ludziki tam mi podają inne adresy do formularza, te zarejestrowane.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Mar 2025 13:37 

U nas sprawdzali zameldowania (faktury lub potwierdzenie z booking) na check in w Abu Dhabi i na lotnisku w Male, w jednym przypadku hotel w Male był zarejestrowany na stronie, a z drugiego w Thodoo dostaliśmy fakturę z innego hotelu bo oni nie byli zarejestrowani (właściciel, który go prowadzi był bratem naszego gospodarza).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Mar 2025 14:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Pewnie zależy. U mnie ani w AUH, ani po przylocie na lotnisku w Male nikt nic nie sprawdzał poza paszportami. Wypełnij tyle ile się da.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości