Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Mar 2025 11:31 

niebieski

Dokąd
  • RTW z Polinezją, Ameryką Południową i Azją

Data wylotu
  • 01.09.2025

Data powrotu
  • 31.12.2025

Długość pobytu
  • 3-4 tygodnie

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • Poniżej

Dodatkowe informacje
  • Cześć, zacząłem planować RTW na jesień. 2 osoby dorosłe + 5 latek. Wylot najwcześniej 1.09
    Wstępnie zaplanowałem:
    Warszawa - Seul - Etihad około 3700 zł 4.09
    Seul - Auckland - China Southern około 2700 zł 8.09
    Auckland - Papette - Air New Zealand około 2900 zł 15.09
    Papette - San Franciso - French Bee około 3600 zł 20.09
    San Francisco - Sao Paulo - LATAM około 3600 zł 22.09
    São Paulo - Warszawa - AirChina i Lot około 4500 zł 29.09

Całość za 3 osoby: 21000 zł.

Taki mniej więcej plan jak wyżej mnie zadowala. Czy widzicie tu jakieś szanse na usprawnienia? Lokacje mogę zmienić na inne (przykładowo pominąć Seul i wybrać zamiast tego Singapur, Malezję, Tajlandię itp.). Chciałem wybrać się do Ameryki Centralnej, ale pogoda we wrześniu raczej nie będzie zbyt przyjazna.
    Kraje które chciałbym pominąć w tej podróży to Japonia, Indonezja, Wietnam, Nikaragua, Meksyk, Kolumbia, USA (Kalifornia, Floryda, NY, inne stany jak najbardziej są ok).

Mam do wykorzystania około 100 tysięcy mil Miles and More, które chętnie wykorzystam. Chciałbym też w miarę możliwości latać grupą Star Alliance, niestety nie mam jeszcze u nich żadnego statusu, więc nie jest to must have. Jeden bagaż rejestrowany mi wystarczy.

Będę wdzięczny za pomoc w moim pierwszym RTW :)
 Profil Relacje PM off  

Palmy, wieżowce i street food 🏢🌴✈️ Loty Etihad do Kuala Lumpur od 1800 PLN🌴 ✈ Palmy, wieżowce i street food 🏢🌴✈️ Loty Etihad do Kuala Lumpur od 1800 PLN🌴 ✈
Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
#2 PostWysłany: 18 Mar 2025 21:10 

Loty: 256
Kilometry: 779 811
Jestem w trakcie planowania podobnej trasy w terminie 17 lipca - 11 sierpnia, tylko od drugiej strony ;). Za całość wychodzi mi dość podobnie (w przeliczeniu na 1 dorosłego, ale 2 odcinki tanią linią) i pomijam Amerykę Płd, a 'powrót' jest Fiji (Papeete - Lautoka drogą morską).
Przez Seul są teraz bardzo ekonomiczne i wygodne połączenia, więc tego bym nie odpuszczała, ale z Brazylii to bym zrezygnowała (lepiej pojechać innym razem, na dłużej) na korzyść, przykładowo Kostaryki lub jakiejś wyspy na Karaibach.
Przy okazji tego wątku - będę wdzięczna za porady, kiedy najlepiej kupować bilety French Bee i kiedy ceny na miesiące wakacyjne w Europie mogą spaść ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Mar 2025 18:32 

niebieski
Nadal układam plan. Brazylię chętnie bym zobaczył, a z tego co czytam to w Kostaryce może być dużo deszczu. Trochę pozmieniałem (zamiast Seulu - Kapsztad) i prezentuje się to tak na ten moment:

3.09 WAW - CPT
Image

8.09 CPT - JNB
Image

9.09 JNB - AKL
Image

15.09 AKL - PPT
Image

20.09 PPT - SFO
Image

22.09 SFO - GRU
Image

30.09 GRU - WAW
Image

Co byście doradzili? Plan jak widać ambitny, ale do wykonania. Nie jestem jakoś mocno przywiązany do tych wszystkich lokacji, ale chciałbym uniknąć pory deszczowej gdzie się da. Mam też około 110 tysięcy mil w Miles and More do wykorzystania, co powinno pomóc choć trochę obniżyć koszt wycieczki.
Chętnie polatam Star alliance, żeby dobić do wyższego statusu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości