Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Uzbeckie krajówki
#41 PostWysłany: 01 Mar 2025 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Uzbekistan Airways po wybraniu Mastercard/Visa przelicza kwotę na USD, oczywiście możliwe jest płacenie w RUB lub UZS przy użyciu UzCard/Humo.
Załącznik:
uzairmcvisa.jpg
uzairmcvisa.jpg [ 72.9 KiB | Obejrzany 1051 razy ]

Natomiast Silk Avia pozwala na płatność online UzCard/Humo, jednak jak ktoś chce płacić kartą, to może wybrać się do placówek na lotniskach, gdzie można płacić Humo, UzCard jak również Visą i MasterCardem :D

Cytuj:
the clients can pay for services in this way in national currency using UzСard or Humo bank cards. Passengers can also purchase Silk Avia tickets on the official website of the airline http://www.silk-avia.com or at the ticket offices of all international airports, where it is possible to pay in cash and with Humo, UzCard, as well as Visa, Mastercard, etc.

Załącznik:
silkavia.jpg
silkavia.jpg [ 112.2 KiB | Obejrzany 1051 razy ]
wtak uważa post za pomocny.

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#42 PostWysłany: 01 Mar 2025 12:56 
Awatar użytkownika

srebrny
No tak. Jest szansa, ale, jak się dotrze na lotnisko, to niestety możej uż nie być miejsc. Turboljet ma ich niecałe dwadzieścia.

#43 PostWysłany: 01 Mar 2025 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Biuro Silk Avia jest na lotnisku w Taszkiencie.
Będę w Taszkiencie 8 kwietnia, to mogę Ci to ogarnąć.

Cytuj:
Main office Silk Avia
Contacts: +998 55 501-22-12
silkavia@uzairways.com
The Republic of Uzbekistan, Tashkent city, Sergeli district, 13 Kumarik st.
working hours from 9:00 to 18:00
wtak uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 15 Mar 2025 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 714
Kilometry: 984 307
platynowy
Dziś kupowałem bilet. Na za 4 dni. Cena jak na stronie, kupuje się w kasie Uzbekistan Airways, nie wiem czy da się kupić dla kogoś, bo chcą paszport i pieczątkę wjazdową. Zapytam jeśli nie zapomnę kiedy będę wracał
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 16 Mar 2025 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupowałem właśnie online bilety na Silk Avia. Odezwałem się do hotelu gdzie mamy rezerwację. Gość podał mi dane swojej karty, na którą wysłałem siano przez Paysend. Bilety wystawione. Można więc też w ten sposób to rozegrać.

#46 PostWysłany: 02 Cze 2025 09:34 

Loty: 150
Kilometry: 412 126
srebrny
Czy przy odprawie online (linia Centrum Air) konieczny jest wybór płatnego miejsca? Ewentualnie może da się odprawić za darmo na lotnisku i tam przydzielają losowe miejsca bez dodatkowej opłaty?
___
Aktualizacja
Odpowiem sobie sam :) Nie trzeba robić odprawy online, bo po odprawie i tak dostaje się „Boarding Pass” z informacją:
Cytuj:
This document is not a boarding pass. This is only confirmation of successful online check-in. now please read information below and make sure, if you follow to these rules. UZB airports do not accept home-printed boarding passes, so you must come to check-in counter in airport and receive standard boarding pass prior to boarding.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 02 Cze 2025 16:44 

niebieski
Odprawisz się na lotnisku za free. Testowałem osobiście.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 02 Cze 2025 20:48 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
@tetr1s @wercyngetoryx a jak z płatnościami on-line na ich stronie tam tylko przechodzą karty wydane w Uzbekistanie i rosyjskie Mir. Jak kupić u nich bilety?

#49 PostWysłany: 02 Cze 2025 21:48 

srebrny
@heide_berg na koniec przy płatności masz 4 opcje, z czego z 2 da się skorzystać - płatność kartą Visa / Mastercard w USD lub w UZS. Mi przy USD wychodziło lepiej i opłaciłem loty jednorazową kartą z Revoluta. Na początku próbowałem kartą z PKO BP, ale coś nie przychodził push up, aby potwierdzić transakcję w aplikacji mobilnej.
 Profil Relacje PM off
heide_berg lubi ten post.
heide_berg uważa post za pomocny.

#50 PostWysłany: 02 Cze 2025 22:18 

niebieski
heide_berg napisał(a):
@tetr1s @wercyngetoryx a jak z płatnościami on-line na ich stronie tam tylko przechodzą karty wydane w Uzbekistanie i rosyjskie Mir. Jak kupić u nich bilety?

Kupowane przez ich www. Płatność Revolutem, ale przeszła dopiero za 3 lub 4 razem.
 Profil Relacje PM off

#51 PostWysłany: 02 Cze 2025 22:20 

niebieski
@tetr1s kupiłem kartą Alior Banku kartą multiwalutową, ale na forum widzę, że nawet nie da się wybrać takiej linii, aby dodać do planu :)) - wstępnie miałem wracać pociągiem z Chiwy do Samarkandy, ale wolę lecieć samolotem w drodze powrotnej;
tetr1s lubi ten post.

#52 PostWysłany: 02 Cze 2025 22:32 

niebieski
Taka ciekawostka. Z Urgenchu do Buchary podstawili nawet szeroki kadłub (Uzbekistan Airways). I aby było śmieszniej, był wypełniony w 90 procentach :)

Trasa do Taszkentu z międzylądowanem z Bucharze na wymianę części pasażerów.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#53 PostWysłany: 03 Cze 2025 06:10 

srebrny
heide_berg napisał(a):
@tetr1s kupiłem kartą Alior Banku kartą multiwalutową, ale na forum widzę, że nawet nie da się wybrać takiej linii, aby dodać do planu :))

Też widziałem, że nie ma jej i może dlatego, że to stosunkowa młoda linia (start działalności w 2023). Do dziennika lotów jest specjalny wątek (dziennik-lotow-i-mini-blog-spolecznosc-fly4free-pl-debiut,19,38694&p=1771922#p1771922) i już poprosiłem o dodanie :)
 Profil Relacje PM off

#54 PostWysłany: 03 Cze 2025 14:32 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
tetr1s napisał(a):
@heide_berg na koniec przy płatności masz 4 opcje, z czego z 2 da się skorzystać - płatność kartą Visa / Mastercard w USD lub w UZS. Mi przy USD wychodziło lepiej i opłaciłem loty jednorazową kartą z Revoluta. Na początku próbowałem kartą z PKO BP, ale coś nie przychodził push up, aby potwierdzić transakcję w aplikacji mobilnej.

Trzeba mieć apkę PKO, żeby zapłacić w aplikacji. Jeśli nie masz, to jest najprawdopodobniej przyczyną.

#55 PostWysłany: 03 Cze 2025 17:50 

niebieski
@Sudoku nie trzeba mieć apki PKO ani żadnego mObywatela, ani Paszportu Polsatu :) np. karta Kantoru Walutowego Alior Banku zazwyczaj w takich transakcjach nie przechodzi, ale już debetowa Alior Banku tak.

#56 PostWysłany: 03 Cze 2025 20:24 

srebrny
Sudoku napisał(a):
Trzeba mieć apkę PKO, żeby zapłacić w aplikacji. Jeśli nie masz, to jest najprawdopodobniej przyczyną.

@Sudoku mam i korzystam z niej od otwarcia konta w PKO BP (ponad 2 lata). Nie wiem, czy to kwesta jakiś zabezpieczeń PKO, czy opóźnień / blokad w Uzbekistanie, ale przy niektórych czynnościach potwierdzenia push up i SMSy przychodzą z opóźnieniem (zarówno na Internecie z sieci komórkowej jak i lokalnych WiFi). Ciekawe było to, że na 6 prób jak raz podałem nieprawidłowy CVV (w PKO jest on dynamicznie przydzielany), to push up przyszedł od razu, potwierdziłem i za chwilę z PKO dostałem info, że podano nieprawidłowy kod :P
Dodam, że VPNy też są w tym kraju blokowane (np. NordVPN, VPN z pracy, czy prywatny VPS).
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 03 Cze 2025 21:08 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Ja miałem podobnie z PKO w Azerbejdżanie, bo niby pokazywało, że jestem w Rosji i za nic nie dało się zalogować itd.
@heide_berg Odnosiłem się konkretnie do PKO - jeżeli nie masz ich aplikacji, to nie możesz też zapłacić w żadnej innej aplikacji, nawet będąc w Polsce.
tetr1s lubi ten post.

#58 PostWysłany: 29 Cze 2025 15:29 

niebieski
Niestety anulowali nam bilety na lot Urgencz-Samarkanda linią Centrum Air czy jest jeszcze jakaś lokalna linia lotnicza, która robi tę trasę?

#59 PostWysłany: 29 Cze 2025 15:39 

srebrny
@heide_berg zobacz sobie połączenia Uzbekistan Airways - ja co prawda leciałem do Taszkientu, ale widziałem, że mieli w rozkładzie Samarkandę.
 Profil Relacje PM off

#60 PostWysłany: 29 Cze 2025 15:44 

niebieski
Uzbekistan Airways chyba nie lata bezpośrednio ale z przesiadka w Taszkencie.

Air Samarkand chyba tez nie lata do Urgenchu. Silk Avia nic nie pokazuje na tej trasie.
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości