Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 499 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza
#441 PostWysłany: 11 Mar 2025 20:59 

Dokładnie, największy polski zaliczacz krajów i clickbaiciarz zrobi z tego odcinek z "miniaturkami grozy , dramatycznymi tytułami" i jeszcze zaliczy krajów do zwiedzonych :mrgreen: a gawiedź to kliknie. Pająk to największy megaloman jakiego znam . Gość cały czas twierdzi,że będzie pierwszym polskim jutuberem z 1mln subskrypcji. A jest chociażby taka Eva zu Beck, o tym, że abstrakcja , bez planu czy faza jakby nie zrobili przerwy już by dawno to mieli.

Cytuj:
Miałeś spore szanse na taki przebieg zdarzeń. Libia jest w cieniu wojny domowej i oficjalnie bardzo trudno tam wjechać bez pleców np. w postaci firmy robiącej interesy.

1

Odpowiedz

Podróże Wojownika
·

1 odpowiedź

@PodróżeWojownika
3 godziny temu
@Edek_Zgredek800 właśnie dzisiaj się o tym dowiedziałem

"Podróżnik" dowiedział się, że w Libii jest wojna domowa...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊 Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊
City break w Maroku 🏰🌴 Loty + 3 noce w hotelu ze śniadaniami w Marrakeszu za 929 PLN ☀️ City break w Maroku 🏰🌴 Loty + 3 noce w hotelu ze śniadaniami w Marrakeszu za 929 PLN ☀️
#442 PostWysłany: 12 Mar 2025 00:37 
Awatar użytkownika

Loty: 349
Kilometry: 595 648
niebieski
Odcinek będzie co już zapowiedział, dramatyczne tytuły już latają po necie (zwłaszcza Onet)...
Jeśli on faktycznie przed podróżą tam nie zrobił nawet najmniejszego researchu sytuacji to nie mam pytań...
Następna miała być Algieria. Ciekawe czy chociaż tam zorientował się jak wygląda kwestia wizy :)
Zeus lubi ten post.

#443 PostWysłany: 12 Mar 2025 08:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Legion1 napisał(a):
Następna miała być Algieria. Ciekawe czy chociaż tam zorientował się jak wygląda kwestia wizy :)

Albo przyleci z koszulką reprezentacji Maroka ^^
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 12 Mar 2025 11:23 

Relacja z wypadu nad najwyższy wodospad świata w Wenezueli.

Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#445 PostWysłany: 12 Mar 2025 14:11 
Awatar użytkownika

niebieski
A co w ogóle myślicie o Piotrze Pająku?
Spotkałem go na Phuket, chwilę pogadałem. Był miły, chetny do rozmów, ale uważam, że jest bardzo przeciętnym vlogerem.

U mnie numer 1 to "Bez Planu". Świetnie się go ogląda.
Lubię również Casha, Planeta Abstrakcji.
 Profil Relacje PM off
DAD lubi ten post.

#446 PostWysłany: 12 Mar 2025 14:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Ogólnie tak jeśli chodzi o vlogi i merytorykę to chyba każdy kto go oglądał ten wie jak to wygląda. Niestety często wybiera się gdzieś nieprzygotowany (przykład Libii), ale zdarzyło mi się do niego napisać kilka razy prywatnie o namiar na coś co akurat mnie zaciekawiło na vlogu- odpisuje bez problemu (w przeciwieństwie do jego partnerki, która kiedyś mojej byłej dziewczynie odpisała "obejrzyj odcinek to się dowiesz" ;) )
Jeśli chodzi o innych to tak Bez Planu trzyma z reguły wysoki poziom, Cash ma lepsze i gorsze odcinki, ale ogólnie jest spoko(obejrzałem całą Patagonię przed wyjazdem).
Ostatnio mocno też wybija się "Jak to daleko", ale obejrzałem zbyt mało żeby się jakoś na jego temat wypowiadać.
wiater lubi ten post.

#447 PostWysłany: 12 Mar 2025 14:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Partnerka Pająka jest z moich stron i dowiedziałem się o niej nie fajnych rzeczy i nie jest taka milutka jak to pokazuje na filmikach.

Ja w zasadzie ogladam tylko trzech:
Bez Planu, Casha i Planeta Abstrakcje. Podobają mi się ich filmiki, przygotowują się do nich i merytorycznie się wypowiadają

Od czasu do czasu obejrzę Przywarskiego i OjWojtek, ale to tylko wtedy, kiedy nie ma co oglądać.

Ciekawe czy któryś z vlogerów pisze tu na forum, albo chociaż czyta.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 12 Mar 2025 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 445 274
srebrny
I cyk kolejny kraj zaliczony, bez wychodzenia z lotniska :)

Image
Dryblas lubi ten post.

#449 PostWysłany: 12 Mar 2025 15:17 
Awatar użytkownika

niebieski
@DAD, a po co wracać do kraju do, którego o wjazd ciężko/trzeba się wysilić ? ;) jest pieczątka? jest, lotnisko znajduje się przecież w tym kraju :)

#450 PostWysłany: 12 Mar 2025 16:43 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 199 924
niebieski
Wrócił Faza i dałem mu szansę. Wytrzymałem pół odcinka z Indii.
W ostatniej podróżniczej serii wydawało się, że trochę dojrzał, ale to jednak jest content dla dzieci. W porównaniu do Casha, czy Bez Planu niestety Faza wygląda jak random wysłany z kamerką w losowe miejsca.
katka256 lubi ten post.

#451 PostWysłany: 12 Mar 2025 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 7 293
Legion1 napisał(a):
Ogólnie tak jeśli chodzi o vlogi i merytorykę to chyba każdy kto go oglądał ten wie jak to wygląda. Niestety często wybiera się gdzieś nieprzygotowany (przykład Libii)

A może to jest celowa metoda. Groza, kłopoty i problemy pozwalają się wyróżnić w sieci bo relacji ze spokojnego zwiedzania większości krajów jest multum. Poza tym jak to mówią jest ryzyko - jest zabawa...
Inna sprawa, że ludzie mają wypaczony obraz podróżowania jeśli czerpią wiedzę jedynie z internetu.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#452 PostWysłany: 13 Mar 2025 01:57 

Loty: 144
Kilometry: 175 402
niebieski
Ja natomiast polecam kogoś z dużo mniejszymi zasięgami, lecz chyba bardziej jakościowymi materiałami.

(jest też na spotify, tam go znalazłem)

Nie nagrywa wideo, ale mi to akurat nie przeszkadza, bo zdecydowanie częściej mam czas (i bardziej to lubię) na słuchanie niż oglądanie. Format to "zwykłe" rozmowy o miejscach na świecie, które odwiedzali różni goście. Przesłuchałem kilka i jestem zadowolony ;)

P.S.
dziwnie się ten link do youtube'a tu publikuje - w każdym razie chodzi o Jak NIE zwiedzać świata
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 13 Mar 2025 08:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Donovaninho napisał(a):
Wrócił Faza i dałem mu szansę. Wytrzymałem pół odcinka z Indii.
W ostatniej podróżniczej serii wydawało się, że trochę dojrzał, ale to jednak jest content dla dzieci. W porównaniu do Casha, czy Bez Planu niestety Faza wygląda jak random wysłany z kamerką w losowe miejsca.

Faza od początku zapowiadał, że będzie to Faza w starym stylu. Więc myślę, że u niego zmian nie ma co się spodziewać bo on był zawsze taki jaki jest. O ile w czasach gdy miał największy pik nie było zbytnio innych vlogow (bądź dopiero zaczynali) tak teraz wybór jest dużo większy, ale zapewne ma nadal liczne grono odbiorców.
Bardziej można zastanawiać się czy da radę znowu tak podróżować.

#454 PostWysłany: 14 Mar 2025 03:19 

Przecież Pająk to uczeń fazy, sam wielokrotnie mówił, że do nagrywania zachęciło go oglądanie fazy. I reprezentują ten sam żałosny poziom. Dwaj prości kolesie bez merytoryki.

Pająk i jego kumpel niejaki polo przywarski to naczelni clickbaiciarze bez treści, do tego pajak jest największym megalomanem jakiego oglądałem. Eva zu beck już jest dawno po 1mln subskrypcji a ten będzie cały czas twierdził, że będzie pierwszym Polakiem z taką liczbą w kategorii podróżników.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#455 PostWysłany: 20 Mar 2025 22:23 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 7 293
Pająk swego czasu był też emitowany na Polsacie (przemknęła mi reklama). Ciekawe jak tam się dostał...
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 24 Mar 2025 20:42 

Nie oglądam vlogów podróżniczych i może dlatego też czasami samej mi coś ciężko nagrać. Ale jakoś to powoli idzie
zapraszam na kolejny odcinek autostopem przez Wenezuelę.

Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#457 PostWysłany: 25 Mar 2025 11:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeden2trzy napisał(a):
Pająk swego czasu był też emitowany na Polsacie (przemknęła mi reklama). Ciekawe jak tam się dostał...

To chyba było jakoś testowo i się skończyło na 1 odcinku. Pająk coś pisał, że nie mogą się dogadać, a potem prosił o nabijanie oglądalności (Chyba miało to znaczenie przy ewentualnej dalszej współpracy)

#458 PostWysłany: 25 Mar 2025 15:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dawno tak się nie wyśmiałem

Ojwojtek: „Przeczytałem dzisiaj na Onecie, że Kora Północna zamknęła swoje granice po moim filmie. Mało tego, przeczytałem, że sam Kim Dzong Un stanowczo zareagował na mój odcinek. A to oznacza, że jestem naprawdę wpływowy, bo to wszystko wydarzyło się zanim zdążyłem opublikować jakikolwiek film”

https://x.com/thepolandnews_/status/1904243275017466104
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#459 PostWysłany: 26 Mar 2025 19:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Czego się nie robi dla clickbaitu
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 26 Mar 2025 20:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Każdy z będących w Korei próbuje jak najwięcej na tym ugrać. O zgrozo Pająk dziś wypowiadał się w DDTVN ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 499 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 10 gości