Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 06 Mar 2025 11:41 

Rozumiem że gdybym chciał wskazać konkretne miejsca na lotnisku to musiałbym za to zapłacić , a co w przypadku kiedy nie wykupię konkretnych miejsc ? nie przydzielą nam miejsc obok siebie ?rozsadzą nas specjalnie ?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#182 PostWysłany: 06 Mar 2025 11:51 
Awatar użytkownika

złoty
Jeśli masz dwie osoby na jednej rezerwacji, to jest na to szansa, jeśli na osobnych, to możesz poprosić agentkę żeby odprawiła jedną osobę i dokupić drugie miejsce.

zielo53 napisał(a):
Pytanie do tych co ostatnio lecieli Norse np z Berlina do Miami , czy jest szansa żeby na lotnisku przy check-in przydzielili dwa miejsca obok siebie ? mają duże wypełnienie na tej trasie ?
 Profil Relacje PM off
zielo53 uważa post za pomocny.

#183 PostWysłany: 06 Mar 2025 12:13 

Mam dwie osoby na jednej rezerwacji , sprawdzałem aktualny stan miejsc w samolocie i widzę że cały przód jest wolny ( wylot jutro ) więc zastanawiam się czy jest sens dopłacać do miejsc.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 06 Mar 2025 12:25 
Awatar użytkownika

złoty
Ja miałem na dwóch osobnych, agentka powiedziała, że gdybym miał na jednej, to by nas usadziła koło siebie bez dopłaty, ale nie wiem czy to była jej dobra wola czy tak ogólnie jest w Norse. Tym, że dużo miejsc wolnych się raczej nie sugeruj, bo u mnie przez lotem też tak było, a później się okazało, że było kilka wolnych miejsc na cały samolot.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 06 Mar 2025 15:24 

Witajcie,

Planuję zakupić bilety do NY z Berlina na przełomie listopada i grudnia, problem w tym, że na razie nie ma ich w siatce lotów, czy to oznacza, że ta linie nie będzie latać w listopadzie i grudniu? a może jeszcze siatka się pojawi?
A żeby było ciekawiej to powrót plauję z Miami do Berlina ponieważ wyczieczkę chciałam połączyć z rejsem po Karaibach.
Chyba, że jest tu ktoś kto robił taką kombinację i podpowie skąd leciał i jakimi liniami.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 06 Mar 2025 19:02 

@zielo53 Ja leciałem Berlin - Miami - Berlin i za każdym razem naszej trójce przydzieliło miejsca razem. W Berlinie prosiłem o to, ale agent mi powiedział że to system przydziela no i przydzielił razem.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 08 Mar 2025 18:23 

niebieski
Lot OSL - BKK.
Jedna osoba na jednej rezerwacji z wykupionym miejscem z tyłu prz oknie. Trzy na drugiej bez miejsc.
Byliśmy pierwsi do odprawy. Zapytałem czy moglibyśmy siedzieć razem. Pierwsza odpowiedź: trzeba zapłacić, a po chwili: zobaczymy i byliśmy blisko. Trzy spojrzenia osoby razem, niedaleko tej jednej.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 09 Mar 2025 05:04 
Awatar użytkownika

Berlin - Miami i Miami - Berlin.
Miejsca automatycznie przydzielone razem. Odprawa na miejscu. Brak możliwości zrobienia jej online.
W Berlinie sprawdzali 90% osób. Nie ważyli bagażu ale sprawdzali wymiary. Najwięcej ludzi poleglo na podręcznym.
W Miami tylko rzucili okiem na rozmiar bagażow. Jak ktoś miał serio za duży podręczny - widać to gołym okiem - to wtedy sprawdzali wymiary.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 09 Mar 2025 22:14 

-- 09 Mar 2025 22:13 --

Hej, pytanie o kontrole w bagażu w Berlinie,
Czy można "upchać/przytrzymać" rękami bagaż podczas kontroli, aby zmieścił się w obrysie sizera?

Lecę Norsem z BER do NY i chcę się spakować w "miękką torbę" jako bagaż kabinowy (56 x 45 x 25 cm), bez problemu mieści się do standardowych sizerów, jednak mam obawy, jak torba się zachowa położona do tego na berlińskim lotnisku.

-- 09 Mar 2025 22:14 --

Hej, pytanie o kontrole bagażu w Berlinie,
Czy można "upchać/przytrzymać" rękami bagaż podczas kontroli, aby zmieścił się w obrysie sizera?

Lecę Norsem z BER do NY i chcę się spakować w "miękką torbę" jako bagaż kabinowy (56 x 45 x 25 cm), bez problemu mieści się do standardowych sizerów, jednak mam obawy, jak torba się zachowa położona do tego na berlińskim lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 17 Mar 2025 04:28 

Witam. Mam pytanie odnośnie wymiarów torby podręcznej. 56x45x25.
Moja walizka z kółkami na wysokości przepracza o 1,5cm czyli ma 57,5x40x20
Pozostałe wymiary z zapasem. Czy te 1,5cm będzie ok czy już za takie coś kasują , bo nie wiem czy specjalnie inna mniejsza torbę kupować.

P.s. jakie wejście słuchawkowe jest w samolocie? Mały Jack czy ten podwójny Jack.?
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 17 Mar 2025 08:17 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
W samolocie jest mały Jack, odnośnie walizki to zależy od osoby kontrolującej, przy jednej zapłacisz, przy drugiej nie.

#192 PostWysłany: 18 Mar 2025 20:16 
Awatar użytkownika

michalb8 napisał(a):
-- 09 Mar 2025 22:13 --

Hej, pytanie o kontrole w bagażu w Berlinie,

-- 09 Mar 2025 22:14 --

Hej, pytanie o kontrole bagażu w Berlinie,

Na ostatnim locie nie było takiej możliwości. Wychodziło poza obrys, stał młody chłopaczek i z uśmiechem psychopaty zapraszał do dopłat
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 24 Mar 2025 15:57 

Leciałem ostatnio Norse więc podzielę się moimi doświadczeniami :

Trasa : Berlin-Miami-Berlin
Termin: marzec 2025
Bagaż: podręczny + personal item

1. Kontrola bagażu podręcznego :
Potwierdzam że bagaże są dokładnie sprawdzane w Berlinie , w Miami znajdują się "klasyczne" sizery ale nie były w tak częstym użyciu jak w Berlinie.
Każdy bagaż musi otrzymać swoją naklejkę akceptacji rozmiarów , bez niej mogą być problemy z wejściem na pokład samolotu.

Jeżeli ktoś szuka plecaka który spełnia wymiary personal item Norse to mogę polecić niedrogi plecak który kupiłem w Decathlon i przeszedł bez problemu kontrolę na obydwu lotniskach :
Plecak turystyczny Quechua Escape NH100 17 litrów

2. Przydział miejsc na check-in :
W jedną stronę wykupiliśmy miejsca obok siebie ( 2 osoby) , w samolocie okazało się że ludzie z jednej rezerwacji siedzą obok siebie i w drugą stronę zaryzykowaliśmy i opłaciło się , dostaliśmy dobre miejsca w przodzie samolotu obok siebie, więc jeżeli nie zależy Wam na konkretnym miejscu to nie warto wykupować.

3. Punktualność : w obydwie strony samolot odleciał i przyleciał punktualnie

4. System rozrywki pokładowej : jest , ale oferta jest bardzo skromna w porównaniu do tradycyjnych linii

5. Ogólne wrażenia 4/5:

Bardzo dobre , nie miałem wielkich oczekiwań biorąc pod uwagę cenę biletów poniżej 1000 zł RT.
Lot był punktualny , obsługa miła , samolot czysty , fotele są dosyć wygodne , odległość między rzędami jest zbliżona do innych Dreamlinerów.

Jest to ciekawy produkt i alternatywa dla osób dla których cena jest najważniejszym kryterium, zwłaszcza pasażerów z zachodniej Polski.
Dla bardziej wymagających istnieje możliwość dokupienia usług dodatkowych takich jak jedzenie , przekąski na pokładzie , duży bagaż , miejsca z większą przestrzenią na nogi czy taryfa Premium zbliżona do LOTowskiego Economy Premium.
Największy minus to brak aplikacji mobilnej i konieczność stania w długich kolejkach do odprawy check-in ,
słaby system rozrywki pokładowej oraz nadgorliwość w kwestii mierzenia bagażów.

Czy skorzystam po raz kolejny ? Wszystko zależy od ceny biletu , biorąc pod uwagę dodatkowe koszty np dojazdu/dolotu do Berlina lub wyżywienia to w mojej ocenie oferta Norse przy nieco wyższych cenach staje się mało konkurencyjna. Jeżeli jednak masz blisko np do Berlina i nie jesteś zainteresowany żadnymi dodatkowymi usługami wtedy jest linia dla Ciebie.
Biorąc pod uwagę wysoką frekwencję na pokładzie oraz znaczącą ilość naszych rodaków w samolocie oferta Norse cieszy się w Polsce dużym powodzeniem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#194 PostWysłany: 12 Cze 2025 22:57 

Już po lotach BERLIN - JFK - BERLIN

Jeżeli chodzi o linie Norse, to nie było źle, jeżeli komuś zależy na ekonomicznym przedostaniu się z pkt A do pkt B to mogę polecić.
Podobnie jak w tanich liniach można zakupić jakieś przekąski, posiłek, napoje.
Miejsca na nogi troszkę więcej niż w Ryanair/Wizz (takie miałem wrażenie)

Kontrole bagażu:
w Berlinie podczas odprawy obsługa tyko rzuciła okiem na bagaże, na szczęście nie poproszono nas o przymiarkę do sizera :D a mieliśmy obawy o mały bagaż... :roll: duże spełniamy wymiary ;)
Przed gate dodatkowo nie sprawdzali

JFK - duży bagaż podręczny ważyli przy odprawie, mały bagaż każdy musiał włożyć do sizera, nawet jak ewidentnie było widać, że się zmieści (np. damskie torebki). Na szczęście sizery starego typu, można było trochę upchać :mrgreen:
Nam się udało bez dopłaty, ale chyba byli tacy, którzy musieli dopłacić :roll: wspólna odprawa dla kilku lotów Norse.
Przed gate dodatkowo nie sprawdzali, widziałem jak kilka osób dopakowało mały bagaż po odprawie a przed gate.

Tak więc to czy i jak kontrolują zależy od dnia i obsługi...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#195 PostWysłany: 12 Cze 2025 23:22 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Jest i apka.

Załączniki:
IMG_7935.jpeg
IMG_7935.jpeg [ 750.32 KiB | Obejrzany 416 razy ]
IMG_7934.jpeg
IMG_7934.jpeg [ 404.14 KiB | Obejrzany 416 razy ]
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 195 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości