Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 677 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 02 Mar 2025 12:43 

Loty: 97
Kilometry: 163 121
niebieski
Napisz to sam sensownie o lotach i przesiadkach, a nie kopiuj miliona informacji ze strony. Jak ktoś ma Ci pomóc to raczej ułatw mu zadanie, a nie ktoś musi się przedzierać przez milion lini tekstu xd
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
micnur uważa post za pomocny.

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#662 PostWysłany: 02 Mar 2025 14:50 

Loty: 97
Kilometry: 163 121
niebieski
Już lepiej :D

Ogólnie jak linia sprzedaje takie połączenie, a wierze że to wszystko na jednym bilecie będzie, to ogólnie jest możliwe takie połączenie. Tak mówi teoria, ale praktyka to co innego. O ile 60-80min przesiadki w locie po europie to do ogarnięcia, nawet jak nie zdążysz to pewnie dostaniesz kilka propozycji dolotu w ten sam dzień.

To tutaj przed 80min przesiadką w SIN masz jeszcze jedną w Monachium, więc no tutaj coraz mniejszy margines się robi jak tylko coś się stanie przy wylocie z Manchesteru.
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 04 Mar 2025 15:04 

niebieski
Jak szybko biegasz i nie masz plecaka z 7 kg dobytku na plecach to spokojnie dasz radę w SIN - testowane w zeszły piątek 😎ale było nerwowo .
Obsuwa była na wylocie z Krk
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 04 Mar 2025 16:52 

Dzien dobry.
Mam szybkie pytanie:
Kupuje dzisiaj bilet do Chin i w jednej z opcji ktora rozwazam jest powrot z Guangzhou do Frankfurtu przez Szanghaj.
Korzystajac z okazji chcialbym zwiedzic takze Szanghaj ale w opcji z dlugim posotojem pokazuje mi, ze musze zmienic lotnisko z Pudong na Szanghaj Hongqiao. Jezeli cala podroz kupuje u posrednika np. strona kiwi.com i teoretycznie jest to w jednej podrozy to czy bagaz zostanie przetransferowany czy tez bede musial odebrac bagaz i pozniej ponownie go nadac?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 04 Mar 2025 16:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Primo, nie kupuje się bilety w kiwi
Secundo, oczywiście ze sam musisz odebrać bagaż i przetransferować go z jednego lotniska do drugiego
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 04 Mar 2025 17:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Kupując w Kiwi wcale nie znaczy, że to będzie na jednym bilecie.
Bagaż musisz sam przetransferować.

#667 PostWysłany: 04 Mar 2025 17:02 

Nie kupuje biletu w kiwi to byl tylko przyklad.
Mozesz podac jakiegos sprawdzonego posrednika?
Bo szukam poki co na niemieckich stronach i co ciekawe rozbieznosc cen dochodzi do 50 euro za cala podroz.
Przy dwoch osobach robi to juz roznice 100 euro, ktore wolalbym wydac w Chinach niz placic firmie za posredniczenie.
 Profil Relacje PM off  

#668 PostWysłany: 04 Mar 2025 17:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tu masz opinie o OTA

platnosci-w-liniach-lotniczych,forum,1568
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 04 Mar 2025 17:05 

złoty
50€ na bilecie do Azji to wcale nie jest dużo jesli sie okarze ze masz zmianę lub anulację a kiepski pośrednik powie ze go to nie interesuje

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#670 PostWysłany: 04 Mar 2025 18:54 
Awatar użytkownika

srebrny
@firmapoland Nie podałeś szczegółów lotów to ciężko nawet powiedzieć czy to jest faktycznie na jednym bilecie, jeśli nie to dodatkowe mniejsze lub większe ryzyko takiej kombinacji.

#671 PostWysłany: 04 Mar 2025 19:11 

niebieski
Na jednym czy na trzech biletach - jesli jest zmiana lotniska to bedziesz musial odebrac bagaz i nadac go na kolejnym lotnisku.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#672 PostWysłany: 04 Mar 2025 21:13 

Kupilem juz bilety przez strone trip.com.
Udalo sie wybrac taka opcje, ze nie musze zmieniac lotniska i bede miec postoj w Szanghaju ponad 13 godzin wiec bedzie czas, zeby na pare godzin wyskoczyc na miasto zobaczyc panorame wiezowcow i byc moze ogrod Yu Garden.
Dziekuje bardzo za pomoc i odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#673 PostWysłany: 14 Cze 2025 07:36 

Hej, lecę w sumie pierwszy raz z przesiadką w takiej formie.
Wracam z San Antonio przez Detroit i Amsterdam do Gdańska (linie Delta i KLM).

Czy nadając bagaż w San Antonio odbiorę dopiero w Gdańsku?
Kupowałem bilet jako jeden ale rozbiło mi aplikacji na SAT-DTW i DTW-AMS-GDN.

Mam 7h przesiadkę w Detroit i chciałem wyskoczyć na miasto, czy mogę opuścić normalnie lotnisko jak bagaż nadam?
 Profil Relacje PM off  

#674 PostWysłany: 14 Cze 2025 08:27 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
Tak, bagaż poleci do Gdańska.
Tak, możesz wyjść na miasto.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
Judiman lubi ten post.

#675 PostWysłany: 14 Cze 2025 09:23 

złoty
Przesiadka w USA, zapewne dlatego rezerwację rozbili. Według mnie do Gdańska nada dopiero w DTW.

SAT-DTW i DTW-AMS-GDN.
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 14 Cze 2025 09:44 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
Odbiór i ponowne nadanie (przeniesienie z taśmy na taśmę) bagażu obowiązuje tylko na przylocie do USA i dalszym locie krajowym. W drugą stronę to nie działa.
Rozbili, bo do Detroit leci Delta, a dalej KLM. Mimo, że jeden Skyteam, to dwie różne linie, ale obowiązuje interline.
Zawsze można się upewnić przy nadawaniu bagażu, ale jak na jednym bilecie, to powinien dotrzeć do Gdańska.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#677 PostWysłany: 14 Cze 2025 09:48 

złoty
Ok, jest jeszcze kwestia tej 7 godzinnej przesiadki w DTW.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 677 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości