Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8441 PostWysłany: 30 Sty 2025 15:58 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Ktoś tu kiedyś podawał że revolut ma lepsze kursy przy większych sumach wymiany walut. Sprawdziłem to dziś na planie standard (kalkulator pokazywał ~4.045):
rzeczywiście przy próbie wymiany 100PLN na USD był kurs 4.055, po zmianie na 1000PLN i 10000PLN kurs już lepszy 4.0477. Wymieniłem 5000PLN czyli cały limit.
Następnie kolejne 100PLN i już co ciekawe kurs 4.0477, i dalej dla 5000PLN też kurs 4.0477. Oczywiście osobno podaje dodatkową opłatę za przekroczenie 5000PLN.
Mój wniosek jest zatem taki że te progi są liczone na podstawie sumy wszystkich wymian a nie każdej osobno, dodatkowo po zmianie USD na EUR było tak samo, kursy po przekroczeniu 5000PLN już bez różnicy na wielkość planowanej wymiany.

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#8442 PostWysłany: 30 Sty 2025 16:35 

Są jeszcze wyższe progi, które można odkryć bawiąc się tu: https://www.revolut.com/currency-converter/

Najlepsze pokazywał mi powyżej 10M PLN, wtedy rzeczywiście były praktycznie bez spreadu.
 Profil Relacje PM off  

#8443 PostWysłany: 11 Lut 2025 22:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Miło nam ogłosić, że startujemy z usługami dla obywateli Ukrainy, globalną kampanią pomocową i limitowaną serią kart Clear Sky 💙💛

🇺🇦 Obywatele Ukrainy mogą już otrzymywać i przesyłać pieniądze za granicę do rodziny lub przyjaciół bez obawy o koszty
🇺🇦 Bezpieczeństwo rejestracji nowych klientów zapewnia ścisła współpraca z Diia, rządową platformą e-administracji i usług dla obywateli Ukrainy
🇺🇦 Revolut udostępnił w krajach EOG, UK i Ukrainie specjalną, limitowaną serię kart debetowych Clear Sky

Jak zdobyć kartę? 🙂

✨ Aby zyskać kartę, klienci z Europy muszą złożyć datek w minimalnej kwocie 5 € (Ukraińcy mogą zamówić kartę bez składania datku)
✨ Deklarujemy ze swojej strony datek równy sumie darowizn klientów, do kwoty 200 tysięcy £ (około 1 miliona zł)
✨ 100% datków trafi do UK for UNHCR, naszego partnera dobroczynnego, który wspiera uchodźców w i poza granicami Ukrainy

Załącznik:
Revo UA.jpg
Revo UA.jpg [ 153 KiB | Obejrzany 2011 razy ]

https://www.facebook.com/photo/?fbid=60 ... 4471786800

https://bank.pl/revolut-seria-kart-clea ... ukraincow/
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#8444 PostWysłany: 12 Lut 2025 08:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Tylko gdzie ten datek wpłacić?

#8445 PostWysłany: 12 Lut 2025 08:43 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
Na dolnym pasku wchodzisz w „więcej” -> Darowizny -> Agencja ONZ ds. uchodźców.
Aby zamówić kartę trzeba wpłacić 5£ + zapłacić 19,99 za wysyłkę.
wtak uważa post za pomocny.

#8446 PostWysłany: 17 Lut 2025 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Czy istnieje możliwość dołączenia do programu Revpoint z polskim kontem? Czy trzeba założyć nowe w UK? Od kilku tygodni istnieje możliwość wymiany punktów w Revolut w TK.
 Profil Relacje PM off  

#8447 PostWysłany: 19 Lut 2025 09:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Prawdopodobnie wkrótce w aplikacji Revoluta pojawi się możliwość kupowania biletów komunikacji miejskiej oraz biletów parkingowych za postój aut w strefach płatnego parkowania, we współpracy z SkyCash.
https://www.cashless.pl/16594-revolut-skycash
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8448 PostWysłany: 21 Lut 2025 00:06 

Zeus napisał(a):
Miło nam ogłosić, że startujemy z usługami dla obywateli Ukrainy, globalną kampanią pomocową i limitowaną serią kart Clear Sky 💙💛

🇺🇦 Obywatele Ukrainy mogą już otrzymywać i przesyłać pieniądze za granicę do rodziny lub przyjaciół bez obawy o koszty
🇺🇦 Bezpieczeństwo rejestracji nowych klientów zapewnia ścisła współpraca z Diia, rządową platformą e-administracji i usług dla obywateli Ukrainy
🇺🇦 Revolut udostępnił w krajach EOG, UK i Ukrainie specjalną, limitowaną serię kart debetowych Clear Sky

Jak zdobyć kartę? 🙂

✨ Aby zyskać kartę, klienci z Europy muszą złożyć datek w minimalnej kwocie 5 € (Ukraińcy mogą zamówić kartę bez składania datku)
✨ Deklarujemy ze swojej strony datek równy sumie darowizn klientów, do kwoty 200 tysięcy £ (około 1 miliona zł)
✨ 100% datków trafi do UK for UNHCR, naszego partnera dobroczynnego, który wspiera uchodźców w i poza granicami Ukrainy

Załącznik:
Załącznik Revo UA.jpg nie jest już dostępny

https://www.facebook.com/photo/?fbid=60 ... 4471786800

https://bank.pl/revolut-seria-kart-clea ... ukraincow/

Załączniki:
Komentarz do pliku: Można też zamówić kartę z flagą swojego kraju
1740089019532.jpg
1740089019532.jpg [ 47.64 KiB | Obejrzany 1478 razy ]
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#8449 PostWysłany: 26 Lut 2025 10:34 

srebrny
To kolejne info, że prawdopodobnie:
"Revolut prawdopodobnie obniży prowizje za wymianę walut w weekendy"
https://www.cashless.pl/16632-revolut-w ... je-weekend
 Profil Relacje PM off
skrzat uważa post za pomocny.

#8450 PostWysłany: 26 Lut 2025 10:53 

niebieski
coś by musieli zrobić bo tracą przewagi - nie wiem jak w innych bankach, ale ja mam w kantorze millenium lepszy kurs euro niż w aplikacji revoluta i do tego taki sam niezależnie od kwoty zakupu
 Profil Relacje PM off  

#8451 PostWysłany: 26 Lut 2025 15:51 

niebieski
Tulio napisał(a):
To kolejne info, że prawdopodobnie:
"Revolut prawdopodobnie obniży prowizje za wymianę walut w weekendy"
https://www.cashless.pl/16632-revolut-w ... je-weekend

Sytuacja zmierza dokładnie w odwrotną stronę, klienci z CZ właśnie otrzymali e-mail z informacją, że od kwietnia 1% dopłaty weekendowej zostanie PRZYWRÓCONA.

What's changing?
We'll be bringing in "weekend mark-up" fees for our Standard and Plus plans, to reflect our global charges.

This fee will apply to all currency exchanges made on the weekend, between 5pm Eastern Time (ET) Friday and 6pm ET Sunday.

From 22 April 2025, the following fees will apply on weekends:

Standard customers will now pay 1% of the amount exchanged
Plus customers will now pay 0.5% of the amount exchanged
Premium, Metal, and Ultra customers will continue paying no additional weekend fees for currency exchange

Ostatnio edytowany przez czeskipepik 26 Lut 2025 15:55, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#8452 PostWysłany: 26 Lut 2025 15:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W Grecji tak samo.

We're reducing fees for paid plan customers. Starting April 22, 2025, the following currency conversion fees will apply on weekends:

Standard customers will continue to pay 1% of the amount they convert
Plus customers will now pay 0.5% of the conversion amount
Premium, Metal, and Ultra customers will no longer be charged an additional fee for currency conversions on weekends
 Profil Relacje PM off
skrzat uważa post za pomocny.

#8453 PostWysłany: 02 Mar 2025 16:07 

uffff jak byłem kilka tygodniu temu byłem we Włoszech miałem problemy z płatnością i wyłączyłem zabezpieczenie oparte na lokalizacji. I nie włączyłem ponownie...
W ostatni weekend byłem w Dani i Szwecji, płaciłem na miejscu kartą. Ku mojemu zdziwieniu bilans wpłat/wydatków nie zgadzał się.
W domu szukając gdzie wyparowało ok. 220 zł okazało się, że ktoś wypłacił 2000 lirów tureckich w Antalya (gdzie byłem we wrześniu)....

Czy mam szansę na zwrot kwoty, bo przecież nie mogłem być jednocześnie w dwóch miejscach?

Ostatnio edytowany przez lebros, 02 Mar 2025 16:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8454 PostWysłany: 02 Mar 2025 16:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Historia w aplikacji czasami ma luki, np. gdy wyczyści się dane aplikacji, to zdarza się że nie pobierze historii.
Pobierz wyciąg i tam sprawdź. Tylko poczekaj max kilka dni, bo na wyciągu są tylko zaksięgowane transakcje.
 Profil Relacje PM off
lebros uważa post za pomocny.

#8455 PostWysłany: 02 Mar 2025 16:16 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Pobierz sobie wyciąg miesięczny, pewnie łatwiej na takim dokumencie będzie Ci ustalić :)

#8456 PostWysłany: 02 Mar 2025 16:20 

@marrak i @skrzat dzięki za odpowiedź.... właśnie zrobiłem jak napisał marrak.I wyżej zrobiłem edit..

Czy mam szansę na zwrot kwoty, bo przecież nie mogłem być jednocześnie w dwóch miejscach?

Ostatnio edytowany przez lebros, 02 Mar 2025 16:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8457 PostWysłany: 02 Mar 2025 16:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zgłoś fraud dla tej transakcji
 Profil Relacje PM off

#8458 PostWysłany: 02 Mar 2025 16:43 

transakcja jest tylko widoczna na wyciągu. Brak jej na konice PLN i Lir turecki. A w help R piszą:
Przejdź do transakcji.
Stuknij transakcję zgłaszaną jako nieautoryzowaną i pozycję Uzyskaj pomoc.

Jest jakiś jeszcze inny sposób?
 Profil Relacje PM off  

#8459 PostWysłany: 02 Mar 2025 16:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla każdego konta pobiera się oddzielenie wyciąg, więc transakcja powinna być widoczna na koncie w tej walucie, której dotyczy wyciąg z oszukańczą transakcją.
Jeśli jej nie ma, to napisz na czacie ogólnym.
Pamiętaj, że data na wyciągu, to data księgowania, a nie transakcji, więc transakcja w historii w aplikacji może być nawet kilka dni wcześniej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8460 PostWysłany: 02 Mar 2025 18:09 

Tyle lat mam kartę R i tyle lat używania... :?
Zaliczyli to jako: It seems that this was charged as an offline payment by the merchant -> transaction (usługa dostępna wyłącznie w aplikacji mobilnej Revolut) for the same previous charge -> transaction (usługa dostępna wyłącznie w aplikacji mobilnej Revolut)
This has resulted in a duplicate payment.

Powiem szczerze nie rozumiem, widnieje jako wypłata w bankomacie z dn. 01 marzec 2025. W jaki sposób bez autoryzacji można wykonać transakcję (wypłatę) w bankomacie po prawie 6 miesiącach...

Złożyłem reklamację jak w procesie Chargeback...
Sam proces reklamacji, czekanie na odpowiedź ponad 1h...

Edit: moja reklamacja została odrzucana..
Ktoś może mi wytłumaczyć (tak na przyszłość).
Korzystałem z bankomatu w Turcji, na początku września 2024. W aplikacji mam Status: Gotowe- opóźniona transakcja.
Teraz po blisko pół roku dokładnie 1 marca 2025, operacja pojawiła się na wyciągu jako Cash withdrawal at "bankomat".
Czyli mam rozumieć, że kasę wypłaciłem już we wrześniu 2024, ale fizycznie zaksięgowanie operacji nastąpiło w marcu 2025?
Czy jednak błądzę?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości