Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wejścia do saloników w ramach PP są rozliczane wg. roku kalendarzowego

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 20 Lut 2025 14:57 

srebrny
Porównując benefity z kartami Platinum+ oferowanymi przez inne banki - jest pewnie najsłabsza, ale biorąc pod uwagę, że można dostać ją "na klik" z dużo mniejszymi dochodami niż "oficjalnie" wymagane (po kilku miesiącach "obrotów" na koncie), to raczej nie ma konkurencji.

Dodatkowo można przyjąć, że jest całkowicie darmowa (10 transakcji kartą miesięcznie to żaden wymóg).
jrusz lubi ten post.

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#1062 PostWysłany: 20 Lut 2025 17:38 

Ja mam kartę już kilka lat więc jeszcze jest słabe ale jednak jakieś ubezpieczenie podróżne. A tak to tylko saloniki są realną korzyścią bo w życiu nie płacę tym zagranicą przy tych złodziejskich kursach + prowizja za przewalutowanie. Czasami się coś wyrwie z Visy Benefit a ostatnio korzystałem z assistance domowego bo mi się pralka zepsuła i spec załatwił sprawę za darmo. Przy tak prostej opcji karty za darmo (10 operacji) chyba warto ją trzymać, czasami się przydaje.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#1063 PostWysłany: 02 Mar 2025 22:19 

Ja również się skusiłem na 10 wejść do saloników w tym roku i założyłem te kartę;)
Pracuje na umowie B2B jako samozatrudniony i plusem jest to, że wszystko było na oświadczenie- nie trzeba było nic dołączać a decyzja (pozytywna) niemal natychmiast. Wszystko zalatwione online. Przyznano limit 7500 zł.
Parę miesięcy wcześniej składałem wniosek o kartę ING Platinium i tam było zdecydowanie bardziej skomplikowanie - nie dość, że musiałem mieć status Klienta premium to nie dało się tego załatwić online, musiałem składać PIT za wcześniejszy rok plus info o bieżących dochodach. Kartę otrzymałem, ale minimalny limit to 20 tys - wolałbym niższy, żeby nie obniżać zdolności.
Znakiem czasu jest to, że te karty poza limitowanym wstępem do saloników nie dają praktycznie żadnych innych przywilejów..
 Profil Relacje PM off  

#1064 PostWysłany: 02 Mar 2025 22:42 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Myślałem, ze limit minimalny to 10k zł?
 Profil Relacje PM off  

#1065 PostWysłany: 03 Mar 2025 11:46 

Loty: 43
Kilometry: 82 989
niebieski
@Darek M.

Kiedyś taki był, potem chwilowo obniżyli na 6k (ja nadal taki mam), a zaraz potem podnieśli na 7,5k i tak już został 😉

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 03 Kwi 2025 21:54, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1066 PostWysłany: 05 Mar 2025 19:05 

czy Santander wysyła dalej plastikowe karty PP?
 Profil Relacje PM off  

#1067 PostWysłany: 05 Mar 2025 19:20 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Tak.
 Profil Relacje PM off
meexxx lubi ten post.

#1068 PostWysłany: 17 Mar 2025 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 278 325
niebieski
minimalny dochód 7,5k, minimalny limit kredytowy 7,5k
dla limitów 7,5k - 8,2k wystarczy oświadczenie, na wyższe kwoty weryfikacja przez pue ZUS
oczywiście wszystko też zależy od weryfikacji w BIK
 Profil Relacje PM off  

#1069 PostWysłany: 18 Mar 2025 00:31 

jean napisał(a):
minimalny dochód 7,5k, minimalny limit kredytowy 7,5k
dla limitów 7,5k - 8,2k wystarczy oświadczenie, na wyższe kwoty weryfikacja przez pue ZUS
oczywiście wszystko też zależy od weryfikacji w BIK

Jak to powyżej 7,5k przez pue zus? Jak to wygląda w praktyce?

Ja dostałem ofertę na klik po 3-4 mc używania konta ale naprawdę nie przelewałem tam grubych sum. To konto tak naprawdę było mi przydatne do płacenia za czynsz, media, internet, telefon, a że santander ma szybkie przelewy za free w koncie, to mnie to zachęciło. Bo czasem się długo księguje to wszystko, a tak można to przyspieszyć. Wstępna oferta na Visę Platinum to było 7,5k na klik, ale po BIK dostałem tylko 3000 PLN. Więc kartą Visa Bonus.

Wyglądało to tak jak poniżej. Decyzja w 60 sekund.

Wynegocjowałem konto Select na 12 miesięcy za free.
Przekierowałem wynagrodzenie (6k) na Santander i zobaczymy.
Kręcę na razie duże obroty kartą, w ciągu miesiąca wykręciłem 5k.

Czekam na następną ofertę na klik. Tym razem idę po Visę Platinum.

Jak to możliwe, że bank chce pue ZUS? Rozumiem, że to przed decyzją kredytową, tak? W decyzji na klik powyżej 7,5k też chcą pue ZUS?
 Profil Relacje PM off  

#1070 PostWysłany: 18 Mar 2025 07:37 

jrusz napisał(a):
Jak to możliwe, że bank chce pue ZUS? Rozumiem, że to przed decyzją kredytową, tak? W decyzji na klik powyżej 7,5k też chcą pue ZUS?

Ja tak miałem z PKO BP i Visa Infinite. Z racji tego, że w tytule przelewu z wypłaty miałem "wynagrodzenie+ zwrot kosztów podróży" to chcieli wyciąg z ostatnich trzech miesięcy z PUE ZUS, bo tam są kwoty brutto, z których odliczane są wszystkie składki. Co do Santandera - 7500 netto wypłaty nie jest żadnym wymogiem. Wszystko zależy od zdolności i BIK. Moja żona dostała rok temu kartę z limitem 7500zł od ręki z dużo niższymi zarobkami.
 Profil Relacje PM off  

#1071 PostWysłany: 18 Mar 2025 08:11 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 278 325
niebieski
jrusz napisał(a):

Jak to powyżej 7,5k przez pue zus? Jak to wygląda w praktyce?

nie wiem jak to wygląda bo z tej opcji nie korzystałem, kartę dostałem na oświadczenie po miesiącu używania konta bez dużych wydatków
warto pamiętać. że dodatkowe 6 wejść przysługuje po wydaniu do sierpnia kwoy 3k
 Profil Relacje PM off  

#1072 PostWysłany: 18 Mar 2025 11:48 

niebieski
Czy Ktoś ostatnio składał wypowiedzenie KK i otrzymał np. kolejny rok za darmo bez spełniania jakichkolwiek warunków?
 Profil Relacje PM off  

#1073 PostWysłany: 18 Mar 2025 12:24 

Loty: 86
Kilometry: 120 276
Tak. Zadzwoniłem na infolinię i nie było problemu ze zniesieniem comiesięcznych opłat na 6 miesięcy. Jak poprosisz to cofną
prowizję za obecny miesiąc. Dodam tylko, że jestem klientem od wielu lat i kartę posiadam również kilka lat.
 Profil Relacje PM off  

#1074 PostWysłany: 18 Mar 2025 12:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja mam w Santander zarówno MC World jak i VP. Zacząłem od pierwszej i po miesiącu zawnioskowała o drugą. Na początku każda z limitem minimalnym (odpowiednio 5 i 7,5k), potem co jakiś czas zwiększałem i obecnie mam 10,5 na każdej. Za każdym razem tylko oświadczenie na dochód ( 8000 PLN). Ale naprawdę sporo korzystam z tych kart, regularnie je spłacając w terminie. A konto w Santander mam od roku i po pół roku wniosek o pierwszą kartę. Nigdy nie robiłem tam jakichś szalonych obrotów debetówką, raczej to moje dodatkowe konto.

#1075 PostWysłany: 18 Mar 2025 13:56 

Teraz karta VP to tylko saloniki i chyba bardziej opłaca się wnioskować o MC World w Santanderze bo tam jeszcze zostawili ubezpieczenie kosztów leczenia na 80 TEUR. Ja mam wprawdzie VP od dawna więc ubezpieczenie mnie obejmuje ale to śmieszna kwota 200 TPLN.
 Profil Relacje PM off  

#1076 PostWysłany: 19 Mar 2025 13:08 

@jj13

Dodatkowo MC World nie ma kosztów przewalutowan.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 03 Kwi 2025 21:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1077 PostWysłany: 19 Mar 2025 15:02 

Dodatkowo MC World nie ma kosztów przewalutowan.[/quote]

Nie ma prowizji za przewalutowanie ale następuje to po tabeli banku więc i tak złodziejski kurs więc również się nie opłaca. Sto razy mówiłem na infolinii że te produkty reklamują jako dla podróżników a mają takie wady że z nich się nie korzysta.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1078 PostWysłany: 19 Mar 2025 17:08 

jj13 napisał(a):
Dodatkowo MC World nie ma kosztów przewalutowan.

Nie ma prowizji za przewalutowanie ale następuje to po tabeli banku więc i tak złodziejski kurs więc również się nie opłaca. Sto razy mówiłem na infolinii że te produkty reklamują jako dla podróżników a mają takie wady że z nich się nie korzysta.[/quote]

ja dostałem e-mail, że za transakcję kartą Visa Bonus (wiem, że to nie o tą kartę chodzi, ale chciałbym zrozumieć mechanizm) jest marża ok. 6%.

I jaką opcje wybierać w sklepach, np. będąc w Czechach, kiedy terminal zapyta jak chcę zapłacić? W CZK czy w PLN? Co wtedy robicie?
 Profil Relacje PM off  

#1079 PostWysłany: 19 Mar 2025 18:29 

srebrny
Zawsze w CZK, czy uogólniając - w walucie lokalnej, wybierając PLN kurs będzie kilka % gorszy, bo organizacja obsługująca terminal będzie chciała swoje zarobić na przewalutowaniu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1080 PostWysłany: 19 Mar 2025 22:39 

Kartę można wyrobić nie będąc klientem select?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość