Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Mar 2022 17:04 

Mam pytanie do tych, którzy latali SQ w D za mile miles and more. Przymierzam się do lotu WAW-BNE przez FRA-SIN i z powrotem SIN-MUC. W wyszukiwarce wsio super. mogę już dziś rezerwować miejsce. I pytanie: Czy za mile nie można zarezerować miejsc przy oknie? czy tylko dają na "spalenie" kilka miejsc , które przewoźnik wybiera? Jak to działa? nigdy nie leciałem w Biznesie za mile. Z góry dziękuję za wyjasnienie :)
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#2 PostWysłany: 31 Mar 2022 17:25 

HON fly4free
Co do zasady w SQ można wybrać dowolne wolne miejsce bez względu na to, czym opłacony bilet; czasem zdarza się, że nie można zrobić tego online- wtedy trzeba zadzwonić do nich.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Mar 2022 18:59 
Awatar użytkownika

platynowy
@Romsz: na stronie M&M masz ograniczony wybór miejsc, ale po zalogowaniu się do rezerwacji na stronie SQ powinno być już lepiej. Mam w listopadzie lot do JFK za mile M&M i na stronie M&M miałem do wyboru tylko fotele srodkowe, a na stronie SQ wszystkie (oprócz pierwszych rzędów w poszczególnych sekcjach kl. biznes w A380).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Mar 2022 20:46 

Loty: 457
Kilometry: 663 069
niebieski
Ja kiedyś miałem podobnie, bilety w C kupione za M&M, w systemie widziałem tylko kilka miejsc, ale zadzwoniłem na infolinie i bez problemu wybrałem sobie miejsce przy oknie w przedniej części A380
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Kwi 2022 12:33 

Bardzo serdecznie dziękuję. Tak myślałem, że na stronie SQ będzie można łatwiej wybrać przy oknie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Kwi 2022 13:00 

Ja z kolei kupowałem ostatnio dwa bilety w biznesie Turkishem.
I jak kupowałem z konta ze statusem FTV M&M mogłem dokonać wyboru miejsca, natomiast kupując bilet z konta bez statusu nie miałem możliwości wyboru miejsca na M&M. Taki dodatek do statusu. Dodatkowo na stronie Turkisha nie widzi tej rezerwacji, więc póki co drugiego miejsca nie wybrałem.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Kwi 2022 15:03 
Awatar użytkownika

złoty
Dokładnie miałem to samo z TK, nawet było napisane, brak możliwości wyboru miejsc, jak komuś zależy to może dzwonić do lufy, ja wybrałam miejsca przy checkinie i mimo prawie całkowitego zapełnienia kabiny mieliśmy pojedyncze przy oknie, niestety z tyłu i brakło 🍾😥
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Lut 2025 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Czy ktoś moze doradzić jakas destynacje wybrac na Zachodnie wybrzeze z Tokio , żeby znaleźc bilety za mile - szukam Tokio - LAX brak, tokio seatlle też nie wyszukuje. czytalem tutttaj , że ciezko jes cos znalezc Singapore Airlines a probuje robic skladac RTW w klasie biznes za same bilety za mile.

#9 PostWysłany: 16 Lut 2025 12:50 

HON fly4free
@Robaku: dostępność na TPAC w C / F jest bardzo krucha, sprawdzaj też ewentualnie MEX i YVR poza US, plus opcje np. przez TPE czy ciągle jeszcze ICN.
Generalnie przykładowo NH wrzuca wolne miejsca ale na mniej więcej mniej niż tydzień przed datą wylotu, więc jeśli składasz jakieś RTW z dużym wyprzedzeniem niewielkie szanse na trafienie za mile w innych klasach niż Y.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 16 Lut 2025 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
jmhcubus napisał(a):
Ja z kolei kupowałem ostatnio dwa bilety w biznesie Turkishem.
I jak kupowałem z konta ze statusem FTV M&M mogłem dokonać wyboru miejsca, natomiast kupując bilet z konta bez statusu nie miałem możliwości wyboru miejsca na M&M. Taki dodatek do statusu. Dodatkowo na stronie Turkisha nie widzi tej rezerwacji, więc póki co drugiego miejsca nie wybrałem.

Ja leciałem ostatnim tygodniu z Kapsztadu do Stambułu TK , ale bilet milowy był wystawiony z numerami LH. Wystarczyło napisać do TK z prośbą o miejsce przy oknie (online nie było możliwości) i po 24h potwierdzenie siodełka. Ogólnie TK z całej siatki *A jest najbardziej pro-pasażerski
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Lut 2025 15:40 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
marek2011 napisał(a):
@Robaku: dostępność na TPAC w C / F jest bardzo krucha, sprawdzaj też ewentualnie MEX i YVR poza US, plus opcje np. przez TPE czy ciągle jeszcze ICN.
Generalnie przykładowo NH wrzuca wolne miejsca ale na mniej więcej mniej niż tydzień przed datą wylotu, więc jeśli składasz jakieś RTW z dużym wyprzedzeniem niewielkie szanse na trafienie za mile w innych klasach niż Y.

dzieki planuje przepalic wszystkie mile zgromadzone na roznych sojuszach, także moze sie okazać, że latwiej bedzie poleciec czym z Oneworld na Zachodni brzeg, ale totalnie mam najmniejsza znjomosc tego sojuszu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości