Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81  Następna
Autor Wiadomość
#1541 PostWysłany: 25 Sty 2025 09:54 
Awatar użytkownika

srebrny
@bbartekk2 u mnie jest ilość pozostałych wejść 0 - alior chyba tak ma
 Profil Relacje PM off  

Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN
Luksus i relaks na przedłużony weekend za 839 PLN 🇫🇷 😎 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel w Cannes 🌴 Luksus i relaks na przedłużony weekend za 839 PLN 🇫🇷 😎 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel w Cannes 🌴
#1542 PostWysłany: 25 Sty 2025 14:05 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Mój ojciec ma konto w Santander i jedynym jego dochodem jest emerytura, która wpływa na ten właśnie rachunek. Co roku doradca bezpłatnie przedłuża mu tą kartę i może korzystać z PP. Niestety, ze względu na wiek nie lata już tak często, żeby limit wykorzystać ale to inny temat. Przyjrzałem się tym warunkom i wygląda na to, że nie bedac klientem bamku można wnioskowac o przyznanie tej karty, wydanie jest bezpłatne a do zwolnienia z opłat za użytkowanie jest 10 nawet minimalnych transkacji. Wygląda pięknie, zatem pytanie czy i gdzie jest jakiś haczyk??

#1543 PostWysłany: 25 Sty 2025 14:16 

Nie
 Profil Relacje PM off
Shaq uważa post za pomocny.

#1544 PostWysłany: 25 Sty 2025 15:00 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
"Haczyk" tylko taki, że poza tymi 4 wyjściami PP ta karta nie oferuje zbyt wiele
 Profil Relacje PM off
Przemm lubi ten post.
Shaq uważa post za pomocny.

#1545 PostWysłany: 28 Sty 2025 15:42 

Wiecie może jakie są warunki otrzymania karty w Aliorze? (zdolność, dochód)
Najpierw wyszła mi zdolność na tę kartę, po dosłaniu dokumentów wyglądało, że też, po czym bankier stwierdził, że jej nie ma - zastanawiam się, czy jest jeszcze jakiś "ludzki" czynnik oceny, czy rzeczywiście mi zabrakło i ile :D
 Profil Relacje PM off  

#1546 PostWysłany: 28 Sty 2025 15:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

zarobki 10k

#1547 PostWysłany: 28 Sty 2025 18:33 

srebrny
@Gadekk i dodatkowo chyba te 10k, to jest kwota netto.
 Profil Relacje PM off  

#1548 PostWysłany: 28 Sty 2025 19:23 

niebieski
Trzy razy dzwoniłem na infolinię Aliora, za każdym razem mówili o innych dokumentach przy JDG, później w oddziale okazało się że potrzebne są jeszcze inne.
Analityk analizował je z tydzień (chociaż miał być jeden dzień) więc może być tak że oni sami nie do końca wiedzą co robią ;)

Z resztą to samo z wejściami PP z karty dodatkowej, dzwonili przy mnie do centrali, działu kart, odpowiedź dostałem na następny dzień…
 Profil Relacje PM off  

#1549 PostWysłany: 29 Sty 2025 14:56 

Hej, caly czas rozwazam porzucenie Visa Infinity PKO BP na rzecz Mastercard World Elite Alior ze względu na nieograniczony Priority Pass. Jednak zauwazylem, ze w kwestii ubezpieczenia Alior prezentuje sie o wiele gorzej - nizsze kwoty ubezpieczenia + obowiazek oplaty calej wycieczki kartą Alior + nie uznaje wycieczki za ubezpieczona przy zakupie biletow w jedna strone. Poza tym nie jestem pewny, jak Alior podchodzi do przewalutowan, VI PKO przewalutowanie po kursie Visa, w Aliorze nie wiem jak to działa, moze ktos z doswiadczenia podpowie. W PKO wyplata za granica gotowki tez wchodzi w okres bezodsetkowy. I znowu na niekorzysc Aliora przemawia brak ubezpieczenia wkładu własnego przy wynajeciu auta. Finalnie rozwazam, czy nie wziąć karty Mastercard Platinum w PKO i do tego WE w Aliorze. Podpowiedzcie z doswiadczenia czy macie jakies lepsze pomysły na zapewnienie sobie nielimitowanego Priority Pass.
 Profil Relacje PM off  

#1550 PostWysłany: 29 Sty 2025 15:27 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
@raf_sko
Z doświadczenia nie podpowiem ale opierając się na wiedzy teoretycznej np. zamieszczonym na stronie Aliora Regulaminie kart płatniczych Alior Banku a zwłaszcza par. 12 "Rozliczanie operacji" mamy tam 4 przypadki operacji w innych walutach niż PLN: Euro, USD, GBP i pozostałe. Wynika z tego, że przeliczają po kursie banku z dnia operacji z USD, EURO i GPD a wz pozostałych wg kursu Mastercard na USD i dalej wg kursu bankowego na PLN. Ale lepiej doczytaj szczegółowo, może coś pominąłem albo pomyliłem.
A co do lepszego pomysłu, to zależy od tego, co jest dla Ciebie ważne, gdyż różne karty mają różne warunki i korzyści. I ile w Twoim przypadku byłoby wejść do saloników w ciągu roku.
A może uzupełnić dotychczasową Visę Infinity tymże Aliorem? To byłby korzystny duet.
 Profil Relacje PM off  

#1551 PostWysłany: 02 Lut 2025 23:11 

-- 02 Lut 2025 22:11 --

Hej,
Wiecie może jak to jest z PP w postaci kodu QR w portfelu w telefonie? Ewentualnie plastiku - jeśli chodzi sprawdzanie przez obsługę zgodności nazwiska i imienia karty PP z danymi karty pokładowej osoby korzystającej z salonika?
Mówiąc wprost, czy członek rodziny (to samo nazwisko) jest w stanie skorzystać z niekoniecznie swojej karty PP? Nazwisko i płeć się zgadza :-)
 Profil Relacje PM off  

#1552 PostWysłany: 02 Lut 2025 23:28 

złoty
@przemekzn w większości saloników dokładnie sprawdzają.
 Profil Relacje PM off  

#1553 PostWysłany: 03 Lut 2025 12:56 

srebrny
Potwierdzam szanse zerowe
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Rockriderr uważa post za pomocny.

#1554 PostWysłany: 13 Lut 2025 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
W zeszłym roku dla kart Visa Infinity PKO BP został zmieniony zakres ubezpieczenia obecnie jest skromniejszy niż był.
Może ktoś się orientuje czy karty które zostały wydane przed zmianą zakresu OWU powinny być rozpatrywane wg starych zasady czy niezależnie od kiedy karta wydana (przystąpienie do ubezpieczenia) są traktowane wg nowych zasad.
Jak to poprawnie zweryfikować - zakładam ze ubezpieczyciel mi tego nie powie bo nie jest w jego interesie.

#1555 PostWysłany: 13 Lut 2025 21:29 

srebrny
https://www.santander.pl/select/finanso ... i-promocja
"Łącznie 10 wejść do salonów lotniskowych może być Twoje.
Do 4 wejść do salonów lotniskowych zwolnionych z opłaty w naszej promocji dokładamy 6 kolejnych!
Z dodatkowych, przyznanych w ramach promocji, możesz skorzystać do 31 grudnia 2025 r.
Wystarczy, że masz lub założysz Konto Select i spełnisz warunki, które opisaliśmy w regulaminie oraz wypełnisz formularz (znajdziesz go na naszej stronie).
Do promocji możesz przystąpić do 30 maja 2025 r."
Możesz wziąć udział w promocji, jeśli:
- jesteś osobą fizyczną i masz ukończone 18 lat,
- posiadasz lub założysz Konto Select,
- nie obsługiwaliśmy dla Ciebie głównej karty kredytowej Visa Platinum od 1 stycznia 2024 r. do dnia przystąpienia do promocji.
 Profil Relacje PM off  

#1556 PostWysłany: 13 Lut 2025 21:49 

złoty
Konto Select
Produkt w bieżącej ofercie

Taryfa opłat i prowizji pobieranych przez Santander Bank Polska S.A. za czynności bankowe dla klientów indywidualnych, zwana inaczej Tabelą opłat i prowizji. Obowiązuje od dnia 1.12.2024 r.
Stawka
1
Prowadzenie rachunku płatniczego (miesięcznie) 3
45 zł / 0 zł i
Warunek zwolnienia z opłaty za prowadzenie rachunku płatniczego:

wpływy, co najmniej 10 000zł

lub

średnie saldo aktywów, co najmniej 150 000zł
 Profil Relacje PM off  

#1557 PostWysłany: 13 Lut 2025 23:17 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
@lendziro każdy ma nowe zasady OWU. Jeśli nie zgadzałeś się ze zmianami, był czas na wypowiedzenie umowy. Brak wypowiedzenia to akceptacja zmian w ubezpieczeniu i Priority Pass.
lendziro lubi ten post.
lendziro uważa post za pomocny.

#1558 PostWysłany: 10 Mar 2025 16:29 

Czy ktoś wie czy przy wydaniu dodatkowej karty Alior potrzebne jest zaświadczenie o zarobkach? I czy można mieć więcej niż jedną kartę dodatkową?
 Profil Relacje PM off  

#1559 PostWysłany: 10 Mar 2025 17:17 

Nie jest potrzebne, bo to nie jest dodatkowy limit. Tak, można mieć, każda dodatkowo płatna.
 Profil Relacje PM off  

#1560 PostWysłany: 18 Mar 2025 20:29 

yaris21 napisał(a):
Noszę się z zamiarem zawnioskowania o kk w Banku Paribas Visa Platinum Pani z banku przekonuje mnie do tej karty, ponieważ obejmuje ona ubezpieczenie podrożne, 4 wejścia do saloników i brak przewalutowania. Jest bezpłatna pod warunkiem wydania rocznie 36 tys. zł Czy ktoś z Was używa tej karty i mógłby podzielić się swoim doświadczeniem? Nie chciałabym dać się wprowadzić w tunel :(
Z góry dziękuję

może trochę za późno na odpowiedź ale używanie jej to mordęga, w ilu miejscach ona nie chciała działać - Amazon, hotele... a BNP umywa ręce i mówi że to Visa blokuje - więc używam tylko do bookowania lotów, bo akurat na Ryanair nie ma problemów.
Plus za to że ubezpieczenie medyczne faktycznie działa - ostatnio niestety testowałem. Ogólnie jakby była lepsza karta z ubezpieczeniem to bym tą porzucił, bo mam jeszcze z ING na saloniki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], bartolini9 oraz 3 gości