Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Nikozja
#21 PostWysłany: 04 Mar 2023 17:50 

Cześć wszystkim. Kto z Was orientuje się czy w tureckiej części Nikozji jest jakiś targ/bazar gdzie można kupić przyprawy, takie sypkie?
 Profil Relacje PM off  

Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
City break w Porto🇵🇹 Loty i 4 noclegi za 989 PLN🍷 City break w Porto🇵🇹 Loty i 4 noclegi za 989 PLN🍷
#22 PostWysłany: 06 Mar 2023 18:38 

Loty: 27
Kilometry: 67 095
Byłam dwa dni temu,nie widziałam. Tylko takie zamknięte w woreczki, nie kopczyki jak na sukach itp.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 06 Mar 2023 19:10 

W dużej hali targowej znajdującej się przy remontowanym meczecie. Także na przeciwko meczetu jest super sklep z przyprawami.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 06 Mar 2023 21:10 

Loty: 27
Kilometry: 67 095
JaneczekB napisał(a):
W dużej hali targowej znajdującej się przy remontowanym meczecie. Także na przeciwko meczetu jest super sklep z przyprawami.

Byłam w tej hali 2 dni temu i nie widziałam takich przypraw :? no ale się nie upieram, może nie zauważyłam.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 11 Mar 2023 19:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Polecam wizytę w Nikozji, na mnie strefa buforowa zrobiła duże wrażenie. Niewiele takich miejsc na świecie można zobaczyć. Oczywiście warto przejść też na stronę turecką, niby jedno miasto a widać różnorodność. Nie pokuszę się o napisanie gdzie jest ciekawiej, czy na cypryjskiej czy na tureckiej części, natomiast warto zobaczyć obie. Dobrym tempem da się wszystko zobaczyć jednego dnia, stare miasto nie jest duże.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 11 Mar 2023 19:33 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 278 325
niebieski
w części tureckiej jest sklepik z przyprawami, oliwkami, serami na wagę
https://www.google.pl/maps/@35.1761251, ... 680!8i3840
obecnie nazywa się ERKAN KRAL

Załączniki:
przyprawy3.jpg
przyprawy3.jpg [ 84.95 KiB | Obejrzany 1931 razy ]
przyprawy2.jpg
przyprawy2.jpg [ 79.21 KiB | Obejrzany 1931 razy ]
przyprawy1.jpg
przyprawy1.jpg [ 96.78 KiB | Obejrzany 1931 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 11 Lut 2025 20:08 

Loty: 464
Kilometry: 602 483
klapio napisał(a):
Polecam wizytę w Nikozji, na mnie strefa buforowa zrobiła duże wrażenie. Niewiele takich miejsc na świecie można zobaczyć. Oczywiście warto przejść też na stronę turecką, niby jedno miasto a widać różnorodność. Nie pokuszę się o napisanie gdzie jest ciekawiej, czy na cypryjskiej czy na tureckiej części, natomiast warto zobaczyć obie. Dobrym tempem da się wszystko zobaczyć jednego dnia, stare miasto nie jest duże.

W weekend zwiedzałem strefę buforową zarówno po stronie greckiej jak i tureckiej. Obie robią wrażenie, choć strona grecka lepiej zagospodarowana, tuż obok budynków trafiłem na pchli targ, tańczących ludzi i w ogóle życie. Po stronie tureckiej przeważnie walące się budynki, znaki zakazu i zarośla. Po stronie greckiej jest browar z piwem kraftowym Golem Brewhouse, gdzie jak się ładnie poprosi to można zobaczyć jak wyglądają opuszczone domy po stronie tureckiej

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości