Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#4681 PostWysłany: 14 Sty 2025 11:45 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Dostałem maila od PLL LOT w związku ze zbliżającym się odlotem z informacja, ze salonik Polonez jest niedostępny z powodu remontu. Wydaje mi się to dziwne, skoro podczas remontu cały czas był otwarty. Prawda to?

Załączniki:
Komentarz do pliku: Polonez
Polonez.png
Polonez.png [ 283.38 KiB | Obejrzany 2284 razy ]
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#4682 PostWysłany: 14 Sty 2025 11:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Działa cały czas, ktoś zaspał
travellista lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#4683 PostWysłany: 14 Sty 2025 15:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
skrzat napisał(a):
Wg strony PP, salonik Mazovia Premium Lounge w Modlinie WMI będzie zamknięty od 1.02 do odwołania.

Przyspieszyli i zamknęli już ten salonik :(
Niby do odwołania.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4684 PostWysłany: 16 Sty 2025 18:25 
Awatar użytkownika

złoty
marek2011 napisał(a):
marek2011 napisał(a):
Tyły Elite urządzone, IMHO, kompletnie bez wyrazu i większego sensu. Wygląda jak poczekalnia u dentysty.

Jest wyraźna poprawa jeśli chodzi o tylnią część Elite - zamiast tych przypadkowo poustawianych stoliczków pojawiły się wygodne leżanki, które można spersonalizować za pomocą kotarek - ta część jest dość fajna wreszcie i tego wcześniej brakowało tutaj, natomiast główna część jest jakaś mało komfortowa - nabite miejsca, głośno, ciasno i gorąco - nie wiem czy problem z klimatyzacją, czy od nowego oświetlenia jest taki efekt.

W Polonezie na tyłach strefy Gold pomiędzy tymi leżankami zamontowali już kotary. Jest teraz dużo prywatności.
Załącznik:
1_Gallery.jpg
1_Gallery.jpg [ 172.77 KiB | Obejrzany 1921 razy ]

Załącznik:
2_Gallery.jpg
2_Gallery.jpg [ 70.24 KiB | Obejrzany 1921 razy ]

A w części ogólnej po oddaniu całej powierzchni jest bardzo przestronnie. Jedzenie i przekąski też już są w pełnej ofercie jaka była przed remontem.
3 ludzi lubi ten post.

#4685 PostWysłany: 19 Sty 2025 13:39 

platynowy
Gadekk napisał(a):
abelincoln napisał(a):
W KTW (Schengen) równanie w dół do innych krajowych saloników, lodówka wygląda monotonnie...

Pojawił się chocolate stout - wcześniej nie widziałem. Zapiekanki przekładanej boczkiem też wcześniej nie było. Kranik z winem nie sika już na boki także ten, zmiany, zmiany..

ImageImage
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#4686 PostWysłany: 19 Sty 2025 14:10 
Awatar użytkownika

platynowy
Najfajniejsze w Polonezie sa kucyki ^^
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#4687 PostWysłany: 22 Sty 2025 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Pytanie do @Zeus

Zeus napisał(a):
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: DLA - Douala International Airport
Nazwa saloniku: Club Market VIP Lounge
Który terminal: Airside, przed stanowiskami odprawy biletowo-bagazowo. Między sklepikami z pamiątkami
Jak wejście (karta, status, gotówka): Na pewniaka, ale ogólnie PP (PLASTYK TYLKO) lub Lounge Key

PKO od 3 stycznia zrezygnowało z plastikowych PP, teraz tylko karta kredytowa VISA lub kod QR z aplikacji. Dopytałeś co w takiej sytuacji? Bo przyznam, że mnie zaciekawiłeś tym wpisem.

#4688 PostWysłany: 22 Sty 2025 21:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Szczerze, to nie wiem. Oni nie gadali po angielsku, ja po francusku nić, więc jak widziałem jaka tam bida jest, to olałem sprawy i wyszedłem.

Ale niestety w niektórych salonkach w Afryce, chcą plastyk...
 Profil Relacje PM off  

#4689 PostWysłany: 23 Sty 2025 07:28 
Awatar użytkownika

platynowy
Np AGA w Maroku jak donoszą Koledzy z forum.
Ale o dziwo niby plastic, a "po kryjomu" kod qr szczytany i wykorzystany. Więc skasowane 2 wejścia za 1 osobe... Afryka.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4690 PostWysłany: 24 Sty 2025 13:41 

niebieski
W Bukareszcie jest tylko jeden Lounge i nie ma na PP jakby co.

#4691 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
31.03 zostanie zamknięty na stałe Pearl Lounge T5 w Sztokholmie ARN
 Profil Relacje PM off

#4692 PostWysłany: 24 Sty 2025 19:20 
Awatar użytkownika

złoty
abelincoln napisał(a):
W CPH Aviator Apartment (m. in. LOT) remont, pasażerów przekierowują do zwykłej części - przez co połowa jest niedostępna.

Remont się skoczył (nie licząc toalet - wciąż nieczynne), aktualna nazwa saloniku to Danske Bank Aviator Business Lounge. Jeśli nikt nie zrobi tego wcześniej, opiszę go za niecały miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

#4693 PostWysłany: 25 Sty 2025 08:45 

srebrny
jaco027 napisał(a):
Np AGA w Maroku jak donoszą Koledzy z forum.
Ale o dziwo niby plastic, a "po kryjomu" kod qr szczytany i wykorzystany. Więc skasowane 2 wejścia za 1 osobe... Afryka.

Może m.in. dlatego zamknęli wszystkie saloniki w Maroku i Saharze Zachodniej. Nie dość, że były słabe, to jeszcze oszukiwali na wejściach…
 Profil Relacje PM off  

#4694 PostWysłany: 25 Sty 2025 10:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Ależ się zdziwiłem, jak to zobaczyłem. Ale spradze na dniach, czy to fizyczne usunięcie z programu, czy standardowy błąd "na stronie"...
 Profil Relacje PM off  

#4695 PostWysłany: 25 Sty 2025 10:15 

srebrny
@jacek96 wylatywałem z Marakeszu (RAK) 2025-01-20 i Pearl Lounge już nie było, więc jak zniknęły wszystkie z PP, to pewnie dotyczy wszystkich.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

#4696 PostWysłany: 25 Sty 2025 10:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Nie chcę zapeszac, ale mam wrażenie że ostatnio coś się poprawiło w Preludium na Okęciu. Zwiększył się wybór dań w porze śniadaniowej z dwóch do czterech - dzisiaj rano: tosty z szynka i serem, naleśniki, jajecznica i białe kiełbaski. Jest nowy ekspres do kawy i "instrybutor" z wodą ;) Od dawien dawna nie widziałem tam ciast, a przy wieczornej wizycie na początku miesiąca było. Obsługa też jakaś milsza. Trzymajmy kciuki, żeby się utrzymał ten stan (albo jeszcze poprawił).
PS jakiś czas temu znikła też ścianka z mchem i końcowa sekcja saloniku jest teraz częścią open space'u.
3 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#4697 PostWysłany: 25 Sty 2025 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
W RUH LO zaczął od tego roku operować z terminalu 1. Póki co mają kontrakt z Hayyak Lounge w terminalu 3, który jest w innym budynku, a w terminalu 1 jest tylko Plaza Premium Lounge (negocjują, ale umowy nadal nie ma podpisanej). Także póki co za darmo się tam z goldem nie wejdzie (ani lecąc w C), natomiast można zapłacić 224SAR za wejście na 2h, co też uczyniłem (Priority Pass / Dragon Pass - są akceptowalne).
 Profil Relacje PM off  

#4698 PostWysłany: 25 Sty 2025 11:17 
Awatar użytkownika

platynowy
Kashpir napisał(a):
... Obsługa też jakaś milsza. Trzymajmy kciuki, żeby się utrzymał ten stan (albo jeszcze poprawił)...

Może wywalili tego menago, na którego pracownicy skrycie psioczyli...? Co by nie było, jest ciut lepiej. Ale ciut. Dużo jeszcze brakuje do tego czasu, gdy byl jednym z lepszych w EU na PP. Ale...teraz łatwo, bo odbic się od tak niskiej bazy nie jest trudno. Poprzeczka byla nisko zawieszona: piwnica z niemiła obsługa i słabym żarciem... tak bylo od pandemii. 3majmy kciuki za zmiany na lepsze.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4699 PostWysłany: 25 Sty 2025 12:05 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Kashpir napisał(a):
Nie chcę zapeszac, ale mam wrażenie że ostatnio coś się poprawiło w Preludium na Okęciu. Zwiększył się wybór dań w porze śniadaniowej z dwóch do czterech - dzisiaj rano: tosty z szynka i serem, naleśniki, jajecznica i białe kiełbaski. Jest nowy ekspres do kawy i "instrybutor" z wodą ;) Od dawien dawna nie widziałem tam ciast, a przy wieczornej wizycie na początku miesiąca było. Obsługa też jakaś milsza. Trzymajmy kciuki, żeby się utrzymał ten stan (albo jeszcze poprawił).
PS jakiś czas temu znikła też ścianka z mchem i końcowa sekcja saloniku jest teraz częścią open space'u.

W moim przypadku: wizyta po kilku latach przerwy, połowa stycznia. Naczytałem się i nasłuchałem o zmianach, byłem więc przygotowany na najgorsze. Tak jak napisał @jaco027, poprzeczka oczekiwań postawiona była nisko, zatem w tygodniu, wieczorową porą było zaskakująco przyjemnie. Do tego udało się zaprosić dwoje cichych, mniej znanych forumowiczów, którym przekazuję serdeczne pozdrowienia ;) Mech faktycznie zniknął ze ścian.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4700 PostWysłany: 26 Sty 2025 08:36 
Awatar użytkownika

platynowy
tetr1s napisał(a):
@jacek96 wylatywałem z Marakeszu (RAK) 2025-01-20 i Pearl Lounge już nie było, więc jak zniknęły wszystkie z PP, to pewnie dotyczy wszystkich.
No to swiezutki update z RAK. W 04/25 ma być.... ASPIRE. Jest już stanowisko z obsługą na hali głównej landside. Bardzo znudzona dziewczyna, może ew. zaproponować fasttrack i będzie się nudzić przez nastepne 3 miesiace conajmniej. A resztki po Pearl Longe wyglądają tak. Widac będą zmieniać od 0. Zobaczymy czy z lokalnym zacieciem... Bo może się okazać, że będzie na 04 ale '26
Ciekawe co sie dzieje w innych przybytkach w MA, czy też zmienia na Aspire...?
ImageImage
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości