Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1515 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76  Następna
Autor Wiadomość
#1441 PostWysłany: 23 Sty 2025 21:07 

Lo410, 17d, Andrzej Domański, minister finansów. Zapewne powrót z Davos. Z tego co zasłyszałem odmówił stewardessie upgrade na lepsze miejsce
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
rafal100_2004 uważa post za pomocny.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#1442 PostWysłany: 24 Sty 2025 07:58 

srebrny
@Robus
Dlaczego stewardesa zaproponowała lepsze miejsce jemu a nie np. Tobie?
 Profil Relacje PM off
Jeden2trzy lubi ten post.

#1443 PostWysłany: 24 Sty 2025 08:39 

złoty
Proszę o usunięcie posta powyżej ponieważ wzbudza niepotrzebne emocje i konieczność subiektywnych odniesień.

Nastąpiło stwierdzenie faktu, który przyjmujemy za prawdę, nie można oczekiwać od autora o domyślanie się o intencje osoby trzeciej.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Złoty lubi ten post.

#1444 PostWysłany: 24 Sty 2025 11:23 

HON fly4free
Nie wiem czy się kwalifikuje :lol: , ale LO: WAW-KRK (teraz) leci youtuber Blowek errata: to był Friz :lol: tak ja się znam 8-)

Ostatnio edytowany przez man4business, 24 Sty 2025 20:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
LonDynia lubi ten post.
paweł p uważa post za pomocny.

#1445 PostWysłany: 24 Sty 2025 12:37 

złoty
opo napisał(a):
@Robus
Dlaczego stewardesa zaproponowała lepsze miejsce jemu a nie np. Tobie?
Bo pewnie widniał na liście paxów jako vip
 Profil Relacje PM off  

#1446 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:02 

srebrny
Z ciekawości, bo się nie znam - o czym dokładnie piszesz i jak zostać takim VIPem? Szczególnie mając bilet kupiony w eco.
Nie spotkałem się, aby na pokładzie oferowano upgrade. Rozumiem, że ktoś ma wysoki status i leci w wysokiej taryfie to na check-in, ewentualnie na bramce dostaje up'a. Pomijam oczywiście kwestie overbookingu kiedy dostajemy up'a do wyższej klasy ale tutaj takiej sytuacji chyba nie było. Zastanawia mnie podstawa jaką kierował się personel pokładowy, a może to był zupełny przypadek, że pasażerowi na 17D zaoferowano up'a? Takie trochę lotto, szczęśliwy numerek, nowa usługa w LOT? Mieliśmy już podobne przypadki np. w loterii paragonowej co to wygrała Grażyna z Częstochowy, zupełnym przypadkiem znajoma wiceminister finansów, która brała udział w tworzeniu tejże loterii...

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 24 Sty 2025 15:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#1447 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:09 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Ministry i MInistrowie (vice też) latają z terminala VIP na Chopinie (tego cywilnego jeśli samolot rejsowy, z wojskowego jeśli samolot rządowy), z i do samolotu najczęściej zawożą ich samochody (nawet jak jest rękaw). Taki pasażer ma status specialsa po prostu i jest to oznaczone na PAX list. Nic nadzwyczajnego. Minister i tak może latać w Biznesie nawet na krótkich trasach. Czasami jednak zdarza się, że latają w ECO - jak np. latają z grupa współpracowników, którzy nie mogą sobie na biznes zgodnie z przepisami pozwolić i nie chcą ich zostawiać w eco samych(np. niejednokrotnie Minister Szłapka).
Nie szukaj foliowych historii tam gdzie ich nie ma.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1448 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:16 

Nadmienię, że obsługę VIP na cywilnym można sobie po prostu kupić: https://www.lotnisko-chopina.pl/uploads ... vippl1.pdf
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#1449 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:28 

srebrny
Nie no ok, znana jest mi usługa obsługa terminala VIP ale mówimy o locie do WAW, a ponadto według mojej wiedzy, usługa terminala VIP kończy się na podwiezieniu paxa limo pod drzwi samolotu. Tak, więc usługa pokładowa ma się nijak do wykupionej obsługi naziemnej w terminalu VIP.
 Profil Relacje PM off  

#1450 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:35 

niebieski
Na locie DO obsługa ma również na PAX list wskazanego VIP-a jako specjalsa - musisz mieć odnotowane w systemie, że dowóz/odbiór będzie przez VIP service. Nawet jak korzystasz z HON limo na Chopinie jesteś wpisany jako specials zarówno na wylocie jak i na przylocie.
 Profil Relacje PM off  

#1451 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:39 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
opo napisał(a):
Nie spotkałem się, aby na pokładzie oferowano upgrade.

A ja się spotkałem, sam taki wraz z małżonką dostaliśmy. Co prawda nie w LOT, a w SriLankan Airlines, ale jednak jest to możliwe.
2 ludzi lubi ten post.
gruby_inversia uważa post za pomocny.

#1452 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:52 
Awatar użytkownika

złoty
TIL że @Sudoku jest ministrem finansów Sri Lanki :lol:
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1453 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:06 

srebrny
gruby_inversia napisał(a):
Nawet jak korzystasz z HON limo na Chopinie jesteś wpisany jako specials zarówno na wylocie jak i na przylocie.

Mnie tylko ciekawi dlaczego zaoferowano up'a już na pokładzie. :) Ani usługa limo dla HON, ani dla korzystających z usługi terminal VIP nie obejmuje w standardzie specjalnego traktowania na pokładzie.
 Profil Relacje PM off  

#1454 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:12 

niebieski
@opo
Nie wiem jak ci mam to jaśniej wytłumaczyć. Już dwa razy wskazałem, że na PAX list było wskazanie ze Pan Minister jest specjalsem oznaczonym jako VIP.
Mieli wolne miejsce w Biznesie, wiedzieli na liście, że mają na pokładzie VIP-a, zaproponowali upgrade i tyle to nie jest fizyka kwantowa.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1455 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Sudoku napisał(a):
opo napisał(a):
Nie spotkałem się, aby na pokładzie oferowano upgrade.

A ja się spotkałem, sam taki wraz z małżonką dostaliśmy. Co prawda nie w LOT, a w SriLankan Airlines, ale jednak jest to możliwe.

Nam też w Vietjet Air, już na pokładzie, zaproponowali upgrade, z którego z chęcią skorzystaliśmy. A żadnymi vipami nie byliśmy, tylko "dużymi białasami".
2 ludzi lubi ten post.

#1456 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:27 
Awatar użytkownika

Loty: 718
Kilometry: 994 484
platynowy
Sudoku napisał(a):
... sam taki wraz z małżonką dostaliśmy.

Jeśli z małżonką to nie minister, ale prezydent
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#1457 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:44 

srebrny
@gruby_inversia
skoro chodzi tylko o wykupioną usługę na terminalu VIP na Chopinie przez pasażera na miejscu 17D to znaczy, że mamy sposób na tani up'a do C. Przecież obsługa na terminalu VIP to raptem 1500zł, w licytacjach up do C na longach chodzi drożej, a do tego "w cenie" mamy obsługę na terminalu VIP. Oj coś mi się wydaje, że to chyba nie był jedyny powód...
 Profil Relacje PM off  

#1458 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:52 

niebieski
Tak dokładnie znalazłeś złotego grala, przenieśmy ten patent do TS żeby go za szybko nie spalić.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1459 PostWysłany: 24 Sty 2025 18:51 

złoty
LOT ma umowę z Kancelarią Sejmu (ze specyfikacją nowego przetargu można zapoznać się tutaj). Na trasach europejskich bilety wystawiane są w klasie ekonomicznej. Jak leci Minister czy inny Marszałek Sejmu, na liście jest oznaczony jako VIP (zapewne dlatego, że bilet klepnięty w ramach tej umowy), stąd została mu pewnie złożona propozycja zmiany miejsca.
 Profil Relacje PM off
Kasim lubi ten post.

#1460 PostWysłany: 24 Sty 2025 19:25 

niebieski
Tak Sejm ma swoja umowe, natomaist jesli chodzi o poszczegolne ministerstwa to kazde ministerstwo ma swoja umowe z biurem podrozy, w ktorym zamawia sie bilety. Ministrowie moga (nie musza) latac w biznesie na wszystkich trasach. Wydaje mi sie, ale tutaj pewnosci nie mam, ze od szczebla ministra koszty transportu na Rady itp są zwracane przez EU w calosci w biznesie (normalnie wykazdy na poziomie eksertow i dyrektorow zwracana jest jedynie eco lub jej rownowartosc.. Tak jak napisalem wczesniej, to naprawde zalezy od ministra, czy i jak lata. Nasze regulacje i tak sa calkiem logiczne, bo np. w Niemczech na flugich lotach klasa biznes jest dostepna rowniez dla ekspertow, ale tylko powyzej pewnej granicy wieku 😀 U nas jak trzeba leciec gdzies dalej eksperci mecza sie wszyscy rowno😂
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1515 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości