Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 30 Paź 2024 11:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,

Jeżeli ktoś zna odpowiedzi na poniższe pytania to będę wdzięczny za odpowiedź: (oczywiście rozważamy planowe loty o czasie, bez opóźnień)

1. TK ląduje na Mahe 11:10, czy zdąże na 12:55 SEZ - PRI? Co jeśli nie zdążę bo TK się spóźni 2h i nie przysługuje mi odszkodowanie u nich... musze na własną rękę kupić kolejny lot na PRI? (zakup na oficjalnej stronie)
Czy ktos kupował SEZ - PRI przez OTA np. Tripair, cene przy 4 osobach mam 400zł niższą, co w przypadku zmian w rozkładzie lotów itp.

Ze względu na chorobę lokomocyjną dziecka i żony prom nie wchodzi w gre, a ceny lotów dla 3 osób oscylują wokół 3 tys zł...

Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️ ⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️
#42 PostWysłany: 30 Paź 2024 12:38 

HON fly4free
Sprawdź przede wszystkim warunki taryfy Air Seychelles - czy i na jakich zasadach uprawnia ona do zmiany lotu w razie no-show na pierwotnie zarezerwowanym. 1:40 jest wystarczające na przesiadkę pod warunkiem punktualnego przylotu TK. Nie ma jednak marginesu na ewentualne opóźnienia - te rejsy są bardzo często, może lepiej zarezerwować jakiś z godzinę później?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#43 PostWysłany: 30 Paź 2024 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
akurat miedzy 13 a 15 jest przerwa w lotach, a leciec 15:20 jak wylądujemy o 11:10 punktualnie to już dość spora przerwa po całej nocy w podróży :)

Brałem to pod uwagę bo wtedy jest margines na 3h spoźnienia, każde powyżej łączy się z odszkodowaniem, które starczy na nowy bilet. Tylko co robić wokół lotniska jeśli lot byłby punktualny i okazuje się że mamy 3h gdzieś siedzieć...

#44 PostWysłany: 30 Paź 2024 13:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko, że odszkodowanie to nie zawsze dostaniesz..
Zeus lubi ten post.

#45 PostWysłany: 30 Paź 2024 14:39 

kiedyś to przerabiałem, przy 3 biletach w pełnych taryfach taniej było wziąć prywatny przelot helikopterem :) podstawiają o której chcesz :)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 30 Paź 2024 16:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Arek a ten helikopter to z jakiej firmy pamietasz? To by byla nawet atrakcja, wiec nawet gdyby wyszlo troche drozej to mozna by w to isc, zwlascza ze mozliwe ze bede mial 4ta osobe do rozlozenia kosztow

#47 PostWysłany: 30 Paź 2024 23:33 

https://zilair.com/
Nie wiem jak to wygląda cenowo teraz, ale można do nich napisać.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 31 Paź 2024 07:14 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Ile czasu przed lotem trzeba być na lotnisku przy locie SEZ-PRI z bagażem rejestrowanym? Czy to jest tak, że to jest taki mały barak, wpadam tam, rzucam bagażem i lecę, czy jednak są jakieś dłuższe procedury? Godzina wystarczy
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Ceny Air Seychelles
#49 PostWysłany: 31 Paź 2024 09:18 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Arek15 napisał(a):
https://zilair.com/
Nie wiem jak to wygląda cenowo teraz, ale można do nich napisać.
Z ciekawości sprawdziłem cenę do Hiltona Labritz i podali cenę 743 EUR w jedną stronę ;)

Ostatnio edytowany przez Darek M., 31 Paź 2024 12:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 31 Paź 2024 11:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja rowniez wczoraj odezwalem sie do ZilAir i do Ocean Blue Travel i ceny jednak 2x wyzsze niz AiR Seychelles. Jedyna opcja która wychodzi tak samo finansowo to wyczarterowanie ich 8 osobowe samolotu, cena oczywiscie taka sama jezeli mamy 8 osob :) Takze odpada i wracam do standardowego lotu wiec podpinam sie pod pytanie "trocha". Chyba po prostu kupie lot z buforem 4h i nie wiem, wyjde z lotniska cos zjesc... tylko wtedy znow co zrobic z bagazami. Nie chce ryzykowac 3 tys zlotych :)

#51 PostWysłany: 31 Paź 2024 12:43 

ws lotniska: lotnisko małe, terminal krajowy w tym samym budynku, po wyjściu z bagażami w prawo i do końca. Te samoloty na Praslin to trochę jak autobus (są dni i godziny, że latają co 20 minut). Nadanie bagażu i przejście przez security trwa dosłownie kilka chwil. Myślę, że cała procedura zajmuje max 10 minut. W terminalu w części ogólnodostępnej jest kawiarnio/restauracja plus jakiś bar i sklepik z pamiątkami. Na 1 piętrze jest lounge (pewnie można zakupić wejściówkę). W okolicy lotniska nie ma nic interesującego.
Z ciekawostek safety demo jest wyświetlane w terminalu - więc nie można wpaść w ostatniej sekundzie. .
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 31 Paź 2024 14:35 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Dokładnie tak. Pustynia.
 Profil Relacje PM off
Krzysio uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 03 Lis 2024 18:50 

Lotnisko jest małe, terminal international i domestic to jeden budynek, ale jeśli ktoś leci SEZ-PRI od razu po przylocie międzynarodowym, to musi mieć większy bufor czasowy (kolejka całego samolotu do skanowania twarzy i do odprawy paszportowej i ewentualnie odbiór bagażu, czy zakup karty sim, wymiana/wypłata waluty). Jak ktoś leci ten sam lot SEZ-PRI, ale wchodzi na lotnisko juz po pobycie na Mahe, to zajmie to mniej czasu, bo do samolotu Air Seychelles wchodzi 19 pasażerów, więc nadanie bagażu, czy security (jest 1 skaner na domestic) trwa chwilę. Boarding na Air Seychelles zaczyna się na 30 minut przed lotem, jest wyświetlany filmik safety demo w terminalu, jak już było wyżej. Ten samolot może odlecieć przed rozkładową godziną lotu, bo boarding kilkunastu osób trwa chwilę; bagaż może dolecieć wcześniejszym lotem, jak został nadany z większym wyprzedzeniem.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#54 PostWysłany: 03 Lis 2024 19:54 

srebrny
To ja jeszcze do powyższego dodam, że boarding zaczyna się te 30 minut wcześniej, w naszym przypadku mniej więcej tyle wcześniej też się zakończył i zaczęli pokazywać demo. Nie wiem czy gdyby kogoś nie było to czy czekaliby dłużej. Samolot wystartował 15 minut przed czasem.

Bagaż może dolecieć też później - tak było w naszym przypadku - jedną walizkę przywieźli nam do hotelu kilka godzin po naszym locie. Warto mieć to na uwadze pracy planowaniu szczególnie lotu powrotnego z krótką przesiadką
 Profil Relacje PM off
Krzysio uważa post za pomocny.

#55 PostWysłany: 04 Lis 2024 09:23 

Nasz bagaż też doleciał kolejnym lotem (Mahe - Praslin) z powodu ograniczonego miejsca w luku bagażowym - to dość częsta praktyka i warto planować kolejny lot/etap podróży z uwzględnieniem potencjalnego opóźnienia bagażu.
 Profil Relacje PM off

#56 PostWysłany: 05 Lis 2024 21:16 

W przypadku gdy jest się za wcześnie na lotnisku warto zapytać czy nie ma miejsc na wcześniejszy lot. Nam udało się przeskoczyć i dzięki temu być 45 min wcześniej w miejscu docelowym :)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 06 Lis 2024 11:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Na podstawie powyzszych wskazowek wybiore lot Mahe - Praslin 15:45 czyli od 11:10 mam 4.5h koczowania, grunt to kupic karte SIM i puscic dziecku bajke to moze nie zwariuje. Dziekuje za porady.

Pozostaje pytanie czy ktos musial przelozyc lot Air Seychelles poniewaz np miesiac wczesniej zmienila sie siatka lotu glownego? Kupujac bilet jest informacja ze do 72h przed mozna przelozyc lot. Ktos moze wypowiedziec sie jak to w praktyce wygladalo?

#58 PostWysłany: 06 Lis 2024 19:06 

srebrny
Jeżeli chodzi o kartę SIM to zdecydowanie bardziej opłaca się zarezerwować kartę przy rejestracji wyjazdu w systemie granicznym. Jest ponad dwa razy taniej niż na miejscu
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 19 Sty 2025 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Czy przy przylocie ET o 14:25 -> wykonalna jest przesiadka na 15:45 SEZ-PRI ? Załóżmy , że lecielibyśmy z podręcznym. Pozniejsze loty sporo drożej , po normalnych cenach następny dopiero o 20:00.
Czy celować raczej w prom o 16:30 ?

#60 PostWysłany: 19 Sty 2025 13:12 

HON fly4free
Wykonalne o ile nie będzie żadnego opóźnienia na przylocie ET.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kb_poland uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości