Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: wiza Nepal
#21 PostWysłany: 18 Sie 2024 13:19 

srebrny
Wyrób sobie wizę wielokrotnego wjazdu
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 18 Sie 2024 13:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Naprawdę?

https://www.immigration.gov.np/post/vis ... ocuments-1

Załączniki:
visa_nep.png
visa_nep.png [ 51.73 KiB | Obejrzany 1261 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 18 Sie 2024 15:44 
Awatar użytkownika

złoty
No niestety, jak czytam to forum to codziennie kilka razy to samo, ktoś kto jest na bieżąco podpowie czy teraz w szkołach uczą tylko pisać a czytać już nie ?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 28 Gru 2024 07:59 

HON fly4free
Doświadczenia z ostatniego tygodnia: wstępny wniosek o wizę można wypełnić on-line, tyle że nie przyjmuje płatności - jest teoretycznie opcja, ale nie działała ani z wyprzedzeniem ani przy próbie na miejscu. Nie wiem czy to jakiś przejściowy czy stały problem, w każdym razie w konsekwencji wszyscy stoją w kolejce do opłaty stacjonarnej na podstawie tego wypełnionego wniosku i przy wczesnopopołudniowej kumulacji przylotów trwa to bardzo długo . W moim przypadku zeszło prawie 1,5 h na wyjście z lotniska. Obsługa jest ekstremalnie powolna, w kolejce jest wielu przewodników czy przedstawicieli większych grup, którzy mają po kilkanaście wniosków i na dłużej blokują okienko, do tego część ludzi się wypcha z jakimś przewodnikami miejscowymi bez kolejki itp. itd. Warto sobie zarezerwować odpowiedni zapas czasu planując w tym dniu ewentualnie jakieś dalsze przeloty czy transfery.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 17 Mar 2025 13:14 

Czy ktoś wyrabiał ostatnio jakąś formę wizy online? Półtora roku temu była opcja "pre-arrival" (https://nepaliport.immigration.gov.np/), którą opłacało się z góry, a na miejscu elegancko omijało wszelkie kolejki.
Teraz widzę, że zniknęła, a jest tylko:
"on-arrival", która zdaje się niewiele poprawia,
"entry visa" - może to?
"Electronic Travel Authorization" - na ciul to komu?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Mar 2025 15:40 

lolul napisał(a):
Czy ktoś wyrabiał ostatnio jakąś formę wizy online? Półtora roku temu była opcja "pre-arrival" (https://nepaliport.immigration.gov.np/), którą opłacało się z góry, a na miejscu elegancko omijało wszelkie kolejki.
Teraz widzę, że zniknęła, a jest tylko:
"on-arrival", która zdaje się niewiele poprawia,
"entry visa" - może to?
"Electronic Travel Authorization" - na ciul to komu?
Hey, brałem kilka dni temu entry visa i też miałem nadzieję że zapłacę, ale nie było opcji zapłaty.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 02 Kwi 2025 17:53 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Cytuj:
Hey, brałem kilka dni temu entry visa i też miałem nadzieję że zapłacę, ale nie było opcji zapłaty.

Rozumiem, że wypełniłeś formularz na stronie https://nepaliport.immigration.gov.np ,wydrukowałeś go i na miejscu (zakładam, że w Kathmandu) z tym papierkiem stałeś do kolejki aby zabulić 30usd?

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Kwi 2025 14:20 

Tak, wydrukowany formularz tylko przyśpiesza procedurę na lotnisku.
Rok temu nie było możliwości zapłaty online, kilka dni temu próbowałem i dalej nie ma takiej opcji na ten rok.
Trzeba zapłacić na lotnisku.
Należy niemniej pamiętać, że formularz jest ważny tylko 14dni, wiec nie należy wypełniać go zbyt wcześniej.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
hiszpan uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 04 Kwi 2025 15:10 

Hey, tak wypełniłem formularz entry visa i okazało się że to nie ten. Musialbyć taki sam ale ze wskazaniem tego konkretnego lotniska. Kolejny wypełniłem na miejscu on line, bo do urządzeń była kolejka. Druga sprawa jest taka, że zapłata tylko gotówką, a oba bankomaty nie przyjęły żadnej z moich 4 kart. Chyba gdzieś kiedyś czytałem, że przyjmują tylko karty Visa. Na szczęście miałem przy sobie kilka euro i nimi mogłem zapłacić. Po przejściu spotkałem jeszcze kilka bankomatów i każdy odmawiał. Dopiero na samej hali przylotów wypłaciłem kasę.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
hiszpan uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 04 Kwi 2025 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Father Figure napisał(a):

Należy niemniej pamiętać, że formularz jest ważny tylko 14dni, wiec nie należy wypełniać go zbyt wcześniej.

Dzięki, a skąd info, że formularz jest ważny tylko 14 dni? Nie mogę tego znaleźć (mam do wyjazdu 21 dni i zrobiłem już formularz)

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 21 Kwi 2025 15:49 

Znajduję w internecie sprzeczne informacje. Czy ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć że wiza do Nepalu dla Polaków jest darmowa od 2019 roku czy jest płatna 30$? Wyjeżdżam do Nepalu pierwszy raz w tym roku.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 21 Kwi 2025 16:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wiem skąd te sprzeczne informacje, ale oficjalne źródło jest dosyć jednoznaczne.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 04 Wrz 2025 20:44 

Czy do wizy wyrobionej na lotnisku wymagają przygotowanego wcześniej zdjęcia?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 07 Wrz 2025 16:20 

Odpowiem sam sobie jakby ktoś potrzebował - nie trzeba mieć zdjęć. Celnik robi zdjęcie kamerką na lotnisku przy wyrobieniu wizy.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 07 Wrz 2025 17:28 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Celnik nie robi wizy
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości