Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 249 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 05 Gru 2024 09:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zmiany od nowego roku - na gorsze dla taryf basic, na lepsze dla taryf comfort:
https://media.aircanada.com/2024-12-04- ... ry-3,-2025
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#242 PostWysłany: 05 Gru 2024 16:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Od wiosny 4 razy tygodniowo AirCanada połączy Vancouver z Manilą

https://twitter.com/airwaysmagazine/sta ... 0590945403
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#243 PostWysłany: 09 Gru 2024 18:45 

tymon130 napisał(a):
Kupiłem bilety na KAYAK do Cancun z Berlina. Na KAYAK miałem 1 szt. bagażu rejestrowanego. Aktualnie sprawdzając bilety na stronie Air Canada mam puste pole w bagażu rejestrowanym.
Sprawdzając na https://www.aircanada.com/ca/en/aco/hom ... ked.html#/ (Economy Class) wyskakuje, że 1 sztuka bagażu rejestrowanego na pasażera jest darmowa.
Ktoś wie jak to jest w Air Canada? Czy w zakładce 'Baggage allowance' powinienem mieć wyszczególniony bagaż rejestrowany?
Pisałem do Air Canada maile ale nic nie odpisali.

Hej, czy coś sie wyjaśniło?
Ja mam identyczną sytuację i nie wiem czy mam bagaż rejestrowany w cenie czy nie.
Na email brak odzewu, wszystko inne niejasne.
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 25 Kwi 2025 17:12 

Ktoś wie jaka jest aktualna polityka AC w stosunku do zmian rozkładu lotów przy biletach kupionych przez OTO?
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 04 Maj 2025 12:48 

Witam,
Dwa dni temu wróciłem z Martyniki i na jednym z lotów Air Canada nie działał system rozrywki pokładowej. W ramach przeprosin Air Canada wysłała mi kod ważmy przez rok (zakładam więc że do końca kwietnia 2026) na -15%. Raczej mam już plany i bilety do wiosny 2026, więc jeśli ktoś potrzebuje to mogę za darmo oddać - Piszcie na PW. Niestety nie wiem czy kod jest personalizowany czy każdy może go użyć.
Warunki:
To receive your discount, enter the one-time-use promo code above in the Promo Code box at aircanada.com when you make your booking. If booking with your travel agent, they may enter the code at aircanada.com/agents.

For North America bookings

Valid on new bookings for the following destinations: Canada and United States of America.
Offer: One-time discount of up to 15% off on all cabin classes per direction on undiscounted Air Canada-published base fares only, which form part of the applicable air transportation charges, when booking on aircanada.com

For bookings outside of North America

Valid on new bookings for the following destinations: all destinations except Canada and the United States of America.
Offer: One-time discount of the greater value of:
15% off on all cabin classes; or
Up to CAD$50 off all Economy and Premium Economy class per passenger; or
Up to CAD$150 off all Business and Signature class per passenger
per direction on undiscounted Air Canada-published base fares only, which form part of the applicable air transportation charges, when booking onaircanada.com.

Terms and Conditions

Valid only on aircanada.com and aircanada.com/agents. Not valid on Air Canada Vacations
Travel must take place within the following period: 1 year from the date of receipt of this email.
This promotional code is applicable to a maximum of 4 passengers per booking, provided all passengers’ tickets are booked at the same time.
Should you decide to cancel your booking for whatever reason, Air Canada will not issue a replacement promotional code.
When booking in currencies other than Canadian, the discount dollar amount shall be in the local currency equivalent to the aforementioned Canadian dollars, in accordance with the current market exchange rate.
Discount will not be applied to surcharges (which are included in the air transportation charges), taxes, fees and charges. Surcharges, taxes, fees and charges apply in full to all bookings and must be paid in full by travelers, including children and infants occupying a seat. Learn more about our fares.
This promotional code is not transferable, refundable, and redeemable for cash.
Valid for flights operated by Air Canada® (including Air Canada Express® & Air Canada Rouge®), United Airlines and Lufthansa codeshare partners.
Cannot be combined with any other offer, discount, or promotion, unless otherwise stated.
The final base fare can be found on the screen ‘Fare Summary’. To the right of ‘Fare Summary’, displayed in red, you will find ‘See fare details’. Please note that when you see the fare displayed on the Select Flights screen, the discount has already been applied.
The fare displayed on the Select Flights screen will reflect the discount rounded to the nearest dollar.
Aeroplan points accumulation is permitted.
SQM, SQS and SQD accumulation is permitted.
All flights are subject to Air Canada’s General Conditions of Carriage and Tariffs.
Subject to availability at time of booking.
Terms and conditions are subject to change without prior notice.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#246 PostWysłany: 06 Maj 2025 20:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Air Canada (AC) znacząco rozbudowuje tej zimy swoją siatkę połączeń w Ameryce Łacińskiej, dodając cztery nowe kierunki, 13 nowych tras i zwiększając liczbę miejsc o 16% w porównaniu z ubiegłym rokiem.

Najważniejsze nowe trasy

Toronto do Rio de Janeiro, Cartageny, Pointe-à-Pitre i Guadalajary
Montreal do Santiago, Cartageny i Gwatemali
Quebec do Fort-de-France
Halifax i Ottawa do Nassau i Montego Bay
Vancouver do Huatulco

Loty do Rio de Janeiro będą oferowane trzy razy w tygodniu od 4 grudnia 2025 r., a nowa trasa Montrealu do Santiago również rozpocznie się w grudniu z trzema częstotliwościami tygodniowo. Dodatkowe loty są skierowane do kluczowych miejsc wypoczynkowych w Meksyku, Ameryce Środkowej i na Karaibach.

Zwiększona przepustowość na kluczowych trasach
Air Canada zwiększa również częstotliwość lotów na trasach o dużym zapotrzebowaniu, takich jak:

Toronto–Nassau (do 12 lotów tygodniowo)
Toronto–Montego Bay (do 10 lotów tygodniowo)
Montreal–Punta Cana (do trzech lotów dziennie)
Vancouver–Puerto Vallarta (do lotów dziennie)

https://www.airwaysmag.com/new-post/air ... -expansion
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#247 PostWysłany: 30 Cze 2025 18:59 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
piescirogi napisał(a):
Ktoś wie jaka jest aktualna polityka AC w stosunku do zmian rozkładu lotów przy biletach kupionych przez OTO?

Patrząc jak wygląda ogarnianie zmian rozkładowych gdy masz bilet kupiony na stronie AC, nie spodziewałbym się, że pójdzie łatwo przy pośrednikach.
Mam przesunięty jeden lot o dzień wcześnej. To ostatni odcinek i co śmieszne doloty LH pozostały bez zmian, więc mam przesiadkę w Toronto minus 7h ;)
Gdy klikam by mi pokazali połączenia alternatywne to nie pokazuje mi dolotów LH w inne dni w ogóle (pewnie przez brak taryf K, ale są T, dla LH to nigdy nie był problem).
Pokazuje mi tylko dolot z LOT ale 2dni wcześniej. Znacznie słabsze połączenie z przesiadką w WAW 11h i późnym dolotem do YYZ.
Co dziwne system AC pozwala mi też na akceptację przesiadki minus 7h ;)
Jaka opcja kontaktu z nimi jest najlepsza?
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 08 Lip 2025 23:33 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Przerobiłem właśnie zmianę rezerwacji z Air Canada korzystając wyłącznie z messengera. Kontakt szybki i bezproblemowy. Dostałem loty dokładnie takie jakie chciałem, dodano mi nawet wybór miejsc gratis (który mi nie przysługuje). Nie trzeba do nich dzwonić.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#249 PostWysłany: 10 Wrz 2025 15:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Air Canada zadebiutuje z Airbusem A321XLR w czerwcu 2026 roku, a pierwszą trasą będzie połączenie Montreal–Palma de Mallorca. XLR przewoźnika będzie również obsługiwał trasę Montreal–Tuluza przez cały rok, a Montreal–Edynburg sezonowo.

https://x.com/airwaysmagazine/status/19 ... 3008299422
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 249 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 3 gości