Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 131 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
Póki co zadzwoniłem i wybrałem 5F/E. Konsultantka wrzuciła mnie na holding i kogoś gdzieś dalej dopytywała. Jest rzeczywiście błąd. Mam monitorować sprawę i w razie czego dzwonić ponownie. Natomiast czy da się zrobić symulację takiego upgrade, gdybym np. zechciał zmienić datę podróży tego pierwszego odcinka (na powiedzmy dzień wcześniej)? Będzie jakaś tam dopłata, ale czy bez konkretnego potwierdzania da się sprawdzić, czy taka zmiana by dała natychmiastowego upa czy znowu waitlist? Może to by była opcja.

Pytałem konsultantki, mówiła, że nie widzi ile osób jest na tej mojej aktualnej waitliście, bo tym się inny dział zajmuje. No i tyle w temacie. Trochę się obawiam takiej sytuacji, że przy gate zechcą nam dać upa, ale A/F będą pozajmowane - dopytywałem o to i w razie czego mogę wtedy odmówić przeniesienia do biznesu (gdyby udało się zatrzymać te miejsca), ale vouchery przepadną (chociaż to akurat nie ma dla mnie już znaczenia).
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum
W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
#102 PostWysłany: 06 Gru 2024 17:12 

HON fly4free
Masz jakąś fobię przed innymi miejscami ? :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#103 PostWysłany: 06 Gru 2024 19:24 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
marek2011 napisał(a):
Nawet *G własne A3 nie są szczególnie uprzywilejowane w niskich taryfach - mają tylko zniżkę na wykup co lepszych miejsc.

Dokładnie, z tym jest u nich słabo. Mam rezerwację WAW-ATH-SKG i na obu lotach trafił mi się środek. Być może tu konieczne byłoby odprawianie się jak najpóźniej wzorem LCC?
W każdym razie do Aten dostałem ostatecznie biznes na voucher, a do Salonik zmieniłem na inny rząd z miejscem przy wyjściu.

#104 PostWysłany: 08 Gru 2024 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek2011 tak, przed jakimikolwiek innymi niż przy oknie (i chodzi tu także o separację od aisle, ale może nie będę tutaj opisywał, bo zaraz znajdzie się cała masa psychoanalityków z gotowymi poradami). Dlatego za tą taryfę zapłaciłem łącznie prawie 160EUR więcej niż za podstawową, o tylko po to, żeby móc spokojnie wybrać miejsce. Dla mnie w sytuacji, gdybym nie mógł tego miejsca wybrać i czekał do odprawy na lotnisku po czym by się okazało, że takiego miejsca dla mnie nie ma - po prostu rezygnuję z lotu (kosztem również utraty hoteli, innych lotów wewnątrz Grecji czy bezzwrotnych atrakcji). Dlatego tyle czasu na to poświęcam i próbuję zapewnić sobie spokój przed podróżą.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 08 Gru 2024 11:07 

HON fly4free
Rozumiem, to w tej sytuacji może rzeczywiście lepiej zrezygnować z potencjalnego upa, bo może się okazać, że go dostaniesz, ale nie przy oknie.
Poza tym nie wybierałbym nigdy pierwszego rzędu za C (czyli 4), bo w płynnej " europejskiej" konfiguracji C może się okazać na krótko przed lotem, że kabina biz zostanie rozszerzona np. o rząd i będą musili w ostatniej chwili zmienić seating paxów Y, którzy wcześniej wybrali te miejsca, znów niekoniecznie wg tego samego porządku w dalszych rzędach.
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 20 Lut 2025 05:53 

srebrny
Odprawiałem się dzisiaj na lot SKG-ATH-LCA, na drugim locie miałem dodane kupony na upgrade do C. Przy odprawie miałem możliwość wyboru miejsc w eco, natomiast podczas kończenia odprawy wyświetlił się komunikat seat issue i informacja że przydzielone miejsca zostały zmienione.
Dostałem miejsce w 3 rzędzie, który teoretycznie jest w C, bo w eco wybór było możliwy od 5 rzędu, na BP jest napisane economy, grupa została zmieniona na 2 i na BP znajduje się zapis że zapraszają mnie do saloniku przed drugim lotem.

Wydaje się to dziwne , nie dostałem maila o upgrade. Nie wiem czy ten upgrade w przeszedł czy ciągle jest w zawieszeniu i polecę w 3 rzędzie ale w eco?

#107 PostWysłany: 20 Lut 2025 06:24 
Awatar użytkownika

Loty: 424
Kilometry: 457 207
srebrny
Jest C na końcu, pod kodem qr?
SPLDER lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#108 PostWysłany: 20 Lut 2025 10:13 
Awatar użytkownika

niebieski
@SPLDER a jak się zalogujesz do rezerwacji, to jak to widzisz? Załączam mój przykład. Na pierwszym sektorze jestem na standby do C, natomiast na drugim od razu zaimplementowali voucher. Więc jeśli voucher został zaakceptowany, powinieneś mieć już tylko I no i jak zjedziesz na dół będziesz widział czy miejsce jest "up front" (= economy) czy "business".

Image
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#109 PostWysłany: 20 Lut 2025 17:43 

srebrny
Tufli napisał(a):
Jest C na końcu, pod kodem qr?
Karta pokładowa jest w Y

#110 PostWysłany: 20 Lut 2025 18:19 

srebrny
@1955845624

Na obu lotach mam Y ( T flex), na karcie pokładowej jest Y.
Rozmawiałem przed chwilą z obsługą w saloniku w Salonikach (problem dotyczy drugiego segmentu ATH-LCA) sprawdzili w systemie i twierdzą że wszystko jest ok i że mamy upgrade do C, I że ważne jest miejsce.
Nie jestem przekonany, ale faktycznie sytuacja jest dziwna, że karta pokładowa jest w Y, przy odprawie wyrzuciło wybrane miejsca i przydzieliło w części samolotu przed zasłoną a na karcie pokładowej jest informacja że zapraszają do saloniku. Okaże się za kilka godzin.
2 ludzi lubi ten post.

#111 PostWysłany: 20 Lut 2025 22:10 

srebrny
Ostatecznie jestem w C, karty pokładowe są w Y, nie dostałem też maila o upgrade.
2 ludzi lubi ten post.

#112 PostWysłany: 21 Lut 2025 18:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

28/2 będzie ogólnogrecki 24h strajk także kontrolerów lotniczych. A3 niektóre loty zmieni godzinowo

Operator New Date Flight number From To New departure time (local)
AEGEAN 28/02/2025 A3909 Larnaca Athens 23:30
AEGEAN 01/03/2025 A3910 Athens Larnaca 00:00
AEGEAN 01/03/2025 A3898 Athens Yerevan 00:15
AEGEAN 01/03/2025 A3930 Athens Cairo 00:00

Dodatkowo, z powodu strajku, odwołania i zmiany będą dotyczyć także regularnych lotów w dniach 27 lutego i 1 marca.

Oraz prócz lotów 28, skasowane zostaną także te

Operator Date Flight Number From To
AEGEAN 27/2/2025 A3950 Athens Jeddah
AEGEAN 27/2/2025 A3896 Athens Tbilisi
AEGEAN 27/2/2025 A3952 Athens Riyadh
AEGEAN 27/2/2025 A3940 Athens Amman
AEGEAN 27/2/2025 Α3930 Athens Cairo
AEGEAN 1/3/2025 A3951 Jeddah Athens
AEGEAN 1/3/2025 A3985 Skopje Athens

Jako ze w Grecji wypada długi weekend wtedy (poniedziałek 3 Marca), pasazerowie którzy mieli lot A3 1-3 marca będą mogli skorzystać z tych samych warunków co z 28 lutego czyli:

a) Bezpłatna zmiana lotu bez dodatkowych kosztów na podróże lub loty do 31 grudnia lub
b) Wydanie bonu kredytowego.

więcej

https://el.about.aegeanair.com/media-ce ... ral-strike
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 22 Lut 2025 14:18 
Awatar użytkownika

niebieski
@SPLDER napisz jeszcze proszę, czy normalnie mile Ci wskoczyły z pierwotnej klasy. Wiem, że tak powinno być, ale wolę się upewnić, czy jakiegoś psikusa mi nie zrobią (a potrzebuję te sektory kwalifikacyjne).

Pytanie z innej beczki. Czy jeśli w danym okresie nie ma biletów za mile, to raczej już ich nie będzie, czy A3 dokłada je sukcesywnie? Potrzebuję dokupić sobie jakiś CHQ albo HER w okolicach 23/24.04. i widzę pusty kalendarz milowy, a za kasę już całkiem sporo wychodzi dla dwóch osób przy taryfie Flex. Ktoś może wie z praktyki jak to u nich działa?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 22 Lut 2025 20:05 

srebrny
@1955845624
Tak, wpadły następnego dnia, z tym że ja w systemie do końca miałem eco flex T i tylko obsługą Aegean widziała upgrade w systemie.
1955845624 lubi ten post.

#115 PostWysłany: 07 Kwi 2025 10:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z powodu nie pewnego strajku kontrolerów lotniczych w Grecji 9 kwietnia, Aegeana pozwala na darmową zmianę lotu lub anulacji i zwrotu hajsu

https://en.about.aegeanair.com/media-ce ... lexibility
 Profil Relacje PM off
novart lubi ten post.
novart uważa post za pomocny.

#116 PostWysłany: 08 Kwi 2025 11:50 

Nie wpisałam litery A w nazwisku ( linie Aegan, potem Olimpic Air, gdyż lot na jednej rezerwacji łączony). Nie znam języka angielskiego a call center jest tylko w języku angielskim. Dziś pani z informacji na lotnisku w Balicach zadzwoniła do kas biletowych Aegana i tam jej powiedziano,że do trzech liter można się pomylić. Na moje zapytanie mailowe uzyskałam automatyczną odpowiedź z zaznaczoną opcją zadzwonienia do call center. Wolałabym mieć to na piśmie. czy tak jest w rzeczywistości czy szukać tłumacza i dzwonić do call center? Jesli tak do kiedy mam czas, wylot w sierpniu.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 08 Kwi 2025 12:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kod:
contact@aegeanair.com
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 08 Kwi 2025 14:21 

Dziękuję. tam już właśnie w nocy napisałam z tłumaczem google, ale odpisali chyba standardowym mailem ,że kontakt z cool center.Na lotnisku w kasie Aegana pan stwierdził,że to nie problem,że do 3 liter można.Tylko czy wierzyć na słowo:) Myślałam,że ktoś tutaj miał podobna sytuację. To mail od nich. Zawsze latałam z Rynair i ewentualnie z biura podróży, bo czułam się bezpieczniej bez znajomości języka angielskiego, a tu już na starcie stres. Miało być szybciej, ale już bym chyba wolała przez Wrocław dłużej a linią gdzie kontakt jest w języku polskim.
Kalimera!

Are you looking for your Booking Confirmation?
So glad to help! You may request it Here.

Your plans have been changed?
No, worries! You may change your ticket online via My Booking.
For a route change or modifications of passengers’ details though, please contact our Call Center.

Do you have a Credit Voucher?
If you need to redeem it for a new flight, just file your credit voucher code (e.g.N9CIQUXBC2XXX) , at the field “Promo Code or Credit Voucher” at the time of your booking.
If you don’t wish to redeem it, we may refund you the amount. Please apply for it here.

Your flight has been cancelled and you don’t know what to do?
We make every effort to offer the best possible alternatives for your flight(s).
Here, under Passenger Rights EC261/2004 and category Flight Cancellation, you will find your options.
If you wish to directly receive a ticket refund, you may ask for it here.

Before replying to us, have a look here. You’ll find what you are looking for.

See you soon onboard!
Customer Relations AEGEAN & Olympic Air
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 08 Kwi 2025 14:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dopóki ten brak jednej litery nie zmienia znaczenia imiona, to nie będzie zadnego problemu
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 08 Kwi 2025 15:10 

Niestety to w środku nazwiska , brak litery A
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 131 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości