Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 131 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 11 Kwi 2024 10:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

4 osobne rezerwacje na lot łączony (PL-ATH-wyspy) odprawieni razem (czyli jeden pax dodał 3 kolejnych)

PL-ATH jedna osoba z przodu, druga w tyłu a dwie obok seibie
ATH-wyspy wszyscy razem.

PS jedna osoba z FTL Miles and More
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#82 PostWysłany: 27 Sie 2024 14:23 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Pytanko.
Bilet A3 kupiony przez trip.com.
Na stronie A3 w zarządzaniu rezerwacją mam wszystkie 3 imiona z dodanymi tytułami :) Krzysztofmr Nataliamiss itd
To standard u nich czy tak trip przekazał dane? i czy nie będę się kopał z koniem (tzn z aegeanem) przy odprawie/gate?

#83 PostWysłany: 27 Sie 2024 14:28 

złoty
Standard, na bp będziesz już miał normalnie.
 Profil Relacje PM off
vivere uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 01 Paź 2024 06:50 

Hej, pomocy ;) zabukowałam loty przesiadkowe dla 4 osób, jeden z nich w Aegean: Ateny->Rzym. Najpierw kupiłam 2 bilety na siebie i na osobę X. Po paru dniach dokupiłam jeszcze 2 bilety dla osób Y i Z. Wszyscy mamy to samo nazwisko. Pomyliłam się i w drugiej rezerwacji zamiast dwóch imion osoby Y wpisałam dwa imiona osoby X. Czyli X ma tak jakby 2 bilety. Czy jest jakakolwiek możliwość zmiany imion jednej osoby w drugiej rezerwacji? Z tego co czytałam to nie, ale wolę się upewnić. Ewentualnie czy jest opcja jakiegoś choćby częściowego zwrotu kosztów? I pewnie muszę po prostu dokupić kolejny bilet?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 01 Paź 2024 07:09 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Zadzwoń do Aegeana i wyjaśnij, że to pomyłka.
Jeżeli dopiero co kupiłaś, to może będą skłonni zmienić za darmo.
A jeżeli nie, to pozostaje zwrot (ile to będzie kasy zależy od taryfy) i kupno nowego.
Zeus lubi ten post.

#86 PostWysłany: 05 Gru 2024 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
Czy mamy tutaj kogoś z Aegeana albo ewentualnie osobę, która mogłaby dysponować jakimś ukierunkowanym kontaktem w takiej sprawie.

Jakieś 3 tygodnie temu kupiłem taryfę economy flex, najwyższą jaka była możliwa na trasie WAW-ATH RT. Tylko i wyłącznie po to, abym mógł swobodnie wybrać miejsca w samolocie (no i trochę większa ilość mil M&B mnie skusiła). Miejsca wybrane. Kontakt z call center i zaimplementowane vouchery na upgrade do klasy biznes. Na powrocie (ATH-WAW) akceptacja nastąpiła natychmiastowo i od razu wybrano mi miejsca w pierwszym rzędzie. Natomiast na trasie WAW-ATH wrzucono na na whitelistę: akceptacja może przyjść zaraz, w ciągu kilku dni, tygodni lub nawet na samym lotnisku przy gate. Po zalogowaniu się do rezerwacji widać zarówno klasę S (confirmed) oraz I na tym sektorze (na powrotnym, którego akceptacja przyszła od razu jest tylko I).

No i tu się zaczyna przygoda. Miejsca wybrane 4F/E znikają w nocy. Tzn. sam ich wybrać już nie mogę - pokazuje się error przy jakiejkolwiek próbie wejścia w wybranie miejsc. No to dzwonię na call center - wybierają. Loguję się do rezerwacji - miejsca są. Wchodzę następnego dnia - miejsca znowu nie są wybrane - system jakby je wyrzucał. I tak codziennie - telefon do Aegeana, wybór miejsc, w nocy znowu się usuwają. Tych telefonów było już kilkanaście. Prosiłem, żeby zgłosili to do działu technicznego bo coś jest nie tak. Za każdym razem miło dziękują za kontakt, wybierają miejsca i uważają sprawę za zakończoną. Do kogo MĄDRZEJSZEGO zgłosić problem, żeby go zbadali i się nim zajęli - nie uśmiecha mi się dzwonić do nich dzień w dzień aż do 22 kwietnia. Jak to ugryźć, żeby te miejsca zostały i ewentualnie upgrade został zaakceptowany lub nie (może to to robi brudną robotę i wyrzuca, wtedy lepiej po prostu zrezygnować z tego upa jeżeli miałoby to rzeczywiście pomóc).

Ktoś spotkał się z tym problemem? Podpowie cokolwiek?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 05 Gru 2024 15:29 

HON fly4free
Spróbuj wybrać inne miejsca np. 5 F/E i zobaczysz, czy efekt będzie podobny.
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 05 Gru 2024 15:36 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
@1955845624 Ja w zeszłym tygodniu zgłosiłem podwyższenie klasy podróży za vouchery.
Na obu lotach WAW-ATH i ATH-WAW trafiłem na listę oczekujących. Gdy potem chciałem wybrać na wszelki wypadek jakieś lepsze miejsca w klasie ekonomicznej, to wywalało mi błąd. Więc wygląda na to, że lądując na liście oczekujących pozbawiamy się możliwości wyboru miejsca, przynajmniej do momentu odprawy.

#89 PostWysłany: 05 Gru 2024 15:56 
Awatar użytkownika

niebieski
@Sudoku dzięki za tą podpowiedź. To technicznie: czy da się usunąć taki request do C? W sensie, gdybym do nich zadzwonił w pierwszej kolejności spróbuję tak jak @marek2011 podpowiedział, wybrać 5F/E. Jak wyrzuci ponownie, to zadzwonię raz jeszcze i poproszę o usunięcie z listy oczekujących. Ważniejsze dla mnie miejsca wybrane niż ewentualny upgrade lub nie.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 05 Gru 2024 16:05 

HON fly4free
Ale przecież te miejsca i tak sobie potem wybierzesz bez większego problemu, nawet przy odprawie, jeśli up nie wyklaruje się do tego czasu. No chyba że bardzo zależy ci na tym konkretnym 4 rzędzie z jakiegoś względu.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 05 Gru 2024 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek2011 4 rząd nie, ale nie chcę nie mieć do wyboru A lub F dla siebie, zanim się "obudzę" z OLCI. Dlatego zawsze wykupuję wybór miejsca "in advance", żeby potem nie było niepotrzebnego denerwowania się.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 05 Gru 2024 22:53 

HON fly4free
Bazując na moich doświadczeniach z A3 bez problemu zarezerwujesz sobie okno nawet przy OLCI. Ja bym nie wypisywał się z kolejki do upa, bo potem przy liście oczekujących liczy się też m.in. kolejność zgłoszenia chęci skorzystania z vouchera.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 06 Gru 2024 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Czy wybierając taryfę flex w A3 mogę swobodnie zmieniać datę wylotu? Czy taka zmiana pociąga za sobą jakieś dodatkowe oplatu? Czy ten flex odnosi się do czegoś innego?
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.

#94 PostWysłany: 06 Gru 2024 10:48 

HON fly4free
Flex odnosi się do brak opłat za samą zmianę, natomiast obowiązuje dopłata ewentualnej różnicy w taryfowej między pierwotną datą a nowo wybraną.
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 06 Gru 2024 12:59 
Awatar użytkownika

złoty
Podczas ostatniej podróży z A3 (pierwszy raz leciałem z nimi jako statusowiec) miałem "przyjemność" wylosować 4 środki - rozumiem, że nie ma przywilejów dla złotek *A w postaci wyboru miejsca, ale tyle szczęścia z rzędu wydaje się podejrzane. A może po prostu Grecy nie lubią się z Turkami? :D
Tak na przyszłość, czy jako Gold z TK mogę oczekiwać miejsc na środku - czy raczej powininem udać się do najbliższej kolektury totka?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 718
Kilometry: 994 484
platynowy
Miałem dwa loty jako niestatusowiec A3 i też wylosowalem środek. 2 razy samolot był pełny i odprawiałem się stosunkowo późno. Tym tłumaczę sobie swoje (nie)szczęście.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:04 

HON fly4free
Ale wy mówicie o losowaniu, bo mieliście pewnie najniższe taryfy, a kolega ma zabukowaną taką, w której ma wybór miejsc praktycznie dowolny, więc nic "nie wylosuje", a jak nawet, to sobie zmieni bez problemu i za free.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:43 
Awatar użytkownika

złoty
Ale ja pytam dla siebie a nie dla kolegi :D
U mnie były miejsca, ale ok, najniższa taryfa, wszyscy są równi. Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:47 

HON fly4free
Nawet *G własne A3 nie są szczególnie uprzywilejowane w niskich taryfach - mają tylko zniżkę na wykup co lepszych miejsc.
 Profil Relacje PM off
abelincoln uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 718
Kilometry: 994 484
platynowy
Czyli jeśli chodzi o miejsca A3 okazuje się gorszy niz Franca, na szczęscie dają wino, a tam gdzie nie dają wina dają wifi ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 131 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości