Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Temat postu: Internet w Chinach
#121 PostWysłany: 01 Gru 2024 22:45 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 366 814
srebrny
@Garmond bo Makau nie ma na liście.
Mi działał w Chinach (nie trzeba VPN, jest Polskie IP) i Hong Kongu.
Makau i Tajwanu nie ma na liście.
 Profil Relacje PM off  

Wsiądź do pociągu, który płynie promem 😯😍 Kalabria i Sycylia w jednej podróży za 405 PLN 🌶🍋 Wsiądź do pociągu, który płynie promem 😯😍 Kalabria i Sycylia w jednej podróży za 405 PLN 🌶🍋
Auto, dolce vita i plaże 🍋🚗 Wyjazd na Sycylię za rewelacyjne 639 PLN Auto, dolce vita i plaże 🍋🚗 Wyjazd na Sycylię za rewelacyjne 639 PLN
 Temat postu: Re: Internet w Chinach
#122 PostWysłany: 01 Gru 2024 23:24 

Loty: 111
Kilometry: 260 580
niebieski
No chyba dam sobie spokój z kupowaniem lokalnych kart. Będę w 5 krajach na tym wyjeździe - jeśli licząc Hong Kong i Makau. Chyba kupię w T-Mobile za 149zł Mam taką kartę data jako backup do Home Office za 10 zł. Dokupię do niej pakiet 10GB - niestety za 149zł i wsadzę w router. Będę miał wszystko podłączone. 2 telefony prywatny i służbowy telefon kobiety, laptop i co tam jeszcze będzie chciało. Drogo ale wygodnie.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 02 Gru 2024 11:44 
Awatar użytkownika

srebrny
@rafafi

12GB za 100 MOP (50zł) do kupienia u operatora CTM w Makau.

Działa świetnie w Makau, Hong Kongu i Chinach.
Idziesz do salonu, kupujesz, płacisz (można kartą), dajesz paszport i po 15min jest aktywne.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 02 Gru 2024 12:22 

platynowy
W apce Trip też są dostępne różne oferty (3rd party) eSIM. Także w pakiecie Chiny/Hongkong/Makau. Trzeba szukać w Attractions&Tours.
Ceny generalnie na poziomie apek eSIM, ale te lubią nie mieć np. jednej usługi CN/HK/MO. Jeśli ktoś potrzebuje, także w opcji unlimited.
Sprawdzone w HK/CN, działało bez problemów, przykładowe ceny poniżej.

Image Image Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#125 PostWysłany: 02 Gru 2024 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 81 683
niebieski
Jak działają np. Eskimo, Roamless, Saily, esim.io, Yesim? Oferują darmowe ok. 1 GB lub kilka $ wymienne na GB i w sumie skoro mam być chwilę w Chinach i ponoć jest trudno z zakupem karty sim jak nie jest się Chińczykiem, to zastanawiam się nad tymi rozwiązaniami, żeby chociaż mieć internet do płatności Wechat/Alipay.
Czy jak mam taką "zagraniczną" kartę, to tez nie otworzę FB, Gmail, Messenger itp.?

#126 PostWysłany: 02 Gru 2024 18:08 
Awatar użytkownika

srebrny
@Kris$

Mając zagraniczną kartę SIM z Roamingiem to odpalisz każdą stronę i nawet nie zauważysz, że jesteś w CN. Jest tunelowanie sieci. Nie potrzeba VPN.

Sprawdzone poprzez eSIM od Airalo, Orange PL i kartę SIM lokalnego operatora CTM z Makau.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 02 Gru 2024 20:43 

niebieski
aeonflux napisał(a):
W apce Trip też są dostępne różne oferty (3rd party) eSIM. Także w pakiecie Chiny/Hongkong/Makau. Trzeba szukać w Attractions&Tours.
Ceny generalnie na poziomie apek eSIM, ale te lubią nie mieć np. jednej usługi CN/HK/MO. Jeśli ktoś potrzebuje, także w opcji unlimited.
Sprawdzone w HK/CN, działało bez problemów, przykładowe ceny poniżej.

Image Image Image
W przypadku SIM trio.com - świeża uwaga - konieczna jest rejestracja SIM w rządowej agencji w HK oraz Tajwanie. Mnie nie działała, polegałem na wifi, które jest wszędzie.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 11 Mar 2025 08:48 

Loty: 107
Kilometry: 272 986
Ktoś kojarzy ostatnie ceny za kartę SIM na lotnisku w hong kongu? Pakiet na tydzień jakieś 5-10gb. Nie wiem czy kupić eSIM czy taniej będzie fizyczna karta?

#129 PostWysłany: 14 Mar 2025 01:07 

platynowy
Zobacz eSIMy w apce Trip, są też łączone gdybyś chciał się wybrać do Chin lub Makau.
 Profil Relacje PM off
M_Karol lubi ten post.

#130 PostWysłany: 15 Mar 2025 17:14 

Loty: 95
Kilometry: 159 043
niebieski
@Maciek737 i @aeonflux
jak oceniacie jakość i szybkość internetu w Chinach kontynentalnych zamawianego w Trip.com?
Czy korzystając z internetu Trip.com (bez VPN) mogliście łączyć się z Whatsapp, Facebook, etc? Teoretycznie powinna być taka możliwosc zgodnie z informacją przy pakietach.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Internet w Chinach
#131 PostWysłany: 15 Mar 2025 17:16 
Awatar użytkownika

srebrny
@M_Karol

Jak masz kartę SIM Orange/Nju z Polski i kupisz sobie pakiet np. 10GB/79zl to działa od strzała po wylądowaniu gdyż masz Polskie IP. Nic nie jest blokowane. Działał też w Hong Kongu. Na Tajwanie i Makau nie gdyż pakiet tych miejsc nie obowiązuje.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 15 Mar 2025 17:24 

platynowy
Wszystkie używane przeze mnie aplikacje działały normalnie.
Pomiarów prędkości nie robiłem - byłem tam na urlopie, a nie w pracy...
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 15 Mar 2025 17:25 

Cześć,

jakie darmowe VPN byście polecili, biorąc pod uwagę też współpracę z AliPay?
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 15 Mar 2025 17:25 
Awatar użytkownika

srebrny
@Przekliniak

Przeczytaj posty powyżej
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 16 Mar 2025 12:19 

Loty: 107
Kilometry: 272 986
AAA90 napisał(a):
Ktoś kojarzy ostatnie ceny za kartę SIM na lotnisku w hong kongu? Pakiet na tydzień jakieś 5-10gb. Nie wiem czy kupić eSIM czy taniej będzie fizyczna karta?

Odpowiem sama sobie, wzięłam Airalo dla wygody i z przyzwyczajenia, no i nie polecam. Prawie nie działa internet, bardzo wolno się ładują strony i mapy. Sieć 3HK.

#136 PostWysłany: 24 Mar 2025 14:08 

Loty: 95
Kilometry: 159 043
niebieski
Update z wyjazdu. Polecam eSIM zakupiony na Trip.com
Cena za 1 dzień przy pakiecie 1gb/dzien (po wykorzystaniu pakietu internet mocno zwalnia) to niecałe 2 zł. W zupełnosić wystarczy do komunikacji z krajem, sprawdzenia mapy, poczty, płatności. Płatności przez AliPay i WeChat to podstawa, bez tego bardzo trudno funkcjonować.
Ważna informacja, na wymienionym wyżej pakiecie można używać bez VPN Facebook, Messenger, What’s Up, Gmail, Revolut.
Tak, wspomniane strony/aplikacje sa blokowane jeśli łączymy się przez zwykłe WiFi.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#137 PostWysłany: 28 Mar 2025 00:03 

Ja z kolei ogarnąłem net w Chinach przez eSIM od XOXO eSIM. Pomogli mi od razu po zakupie – wysłali instrukcję, sprawdzili czy QR się aktywował poprawnie, i co najważniejsze – na miejscu wszystko zadziałało od strzała.
Zasięg był mega – byłem i w Pekinie, i w Szanghaju, i nawet niżej w Shenzhen – zero problemów, internet śmigał przez cały wyjazd.
Nie trzeba było dokupować żadnych VPN-ów. Ten eSIM ma wbudowany VPN, więc wszystko działało normalnie – Facebook, Google, Revolut, WhatsApp – bez żadnych kombinacji. Zero dodatkowej konfiguracji.

Jakby ktoś potrzebował, to mam jeszcze kod rabatowy z mojego konta: WITAJ5 – może się komuś przyda na start 😉
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 10 Kwi 2025 18:33 

platynowy
Kronikarsko: niedawno testowałem eSIM z aplikacji Yesim podczas pobytu w prowincji Yunnan. Podobnie jak używane poprzednio Flexiroam oraz oferty z apki Trip - także Yesim spisał się bez zarzutu. Także podczas trekkingu w górach (przełom rzeki Jinsha) i na terytorium Tybetańskiej Autonomicznej Prefektury Dêqên (Shangri-La).
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości