Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 920 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: ZEN.com
#601 PostWysłany: 22 Lis 2024 18:57 

Witam, Panowie, czekam na odpowiedzi z pomocy zen.
Czekam na pilną płatność, wysłana do mnie z polskiego banku o 13:15. Czy można sprawdzić czy płatność oczekuje na zaksięgowanie i czy dziś dojdzie. Przepraszam, że o takie rzeczy pytam, ale to dla mnie niezwykle ważna płatność, kiedyś miałem o 17:45, a teraz nic i tracę wiarę
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#602 PostWysłany: 22 Lis 2024 19:24 

niebieski
Raczej dopiero w poniedziałek.
 Profil Relacje PM off
Samurajski lubi ten post.
Samurajski uważa post za pomocny.

#603 PostWysłany: 22 Lis 2024 19:27 

Jasna cholera, tak myślałem.
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 22 Lis 2024 21:33 

srebrny
sprawdz sesje elixir
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 22 Lis 2024 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 92 287
srebrny
Nie sądziłem, że ten ZEN jest taki fajny :D
Doładowałem go sobie kartą kredytową za 0 zł, kupiłem kilka rzeczy na Allegro wpadł 1%, zona kupiła ostatnio w CCC (6%), porobiłem dziś zakupy stacjonarne, wskoczyły jakieś kamienie, odłamki, dostałem 3 EUR za 1 kamień :)
Płatność za plan dopiero od kwietnia, zdążę do tego czasu "zarobić" na opłaty :) Dali w tym planie fajny limit 3,5k wypłat zagranicznych, więc w sam raz jako zapasowa karta.

#606 PostWysłany: 25 Lis 2024 13:43 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Chciałem spróbować ZEN do płatności, czy wypłat z Binance.

Po rejestracji i weryfikacji otrzymuje komunikat "Weryfikacja nie powiodła się. Coś poszło nie tak. Wystąpił błąd, możesz spróbować ponownie."?

Każdorazowe logowanie się tak kończy.
Napisałem do supportu, a oni że ze względów bezpieczeństwa nie można otworzyć dla mnie konta i że nie mogą podać więcej informacji.

Numer telefonu już mam skreślony, ciekawe.

#607 PostWysłany: 25 Lis 2024 13:56 

niebieski
Miałem identycznie, nie mogą mi założyć konta i nie chcą podać powodu. Dla mnie nie jest to poważny fintech.
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 25 Lis 2024 15:30 

Nie płacz, tylko zachowaj się jak lew - skreśl ich :D

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 25 Lis 2024 15:57, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 25 Lis 2024 16:50 

srebrny
ja mam tak z revo wiec fintechy moga robic co chca :D
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 25 Lis 2024 18:41 

Czy ktoś z Was miał taki przypadek, że ZEN mu zablokowało konto/przelew i kazało mu się spowiadać ze "źródła pochodzenia środków"?
Pytam, bo takie widziałem opinie o ZEN na TrustPilot.
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 25 Lis 2024 20:00 

@pascal nie mialem takiego przypadku, ale jest to standardowa procedura w takich uslugach
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 25 Lis 2024 21:08 
Moderator forum

Cinkciarz jako jeden z nielicznych miał tak jak banki dostęp do bazy dowodów osobistych, co nieco ułatwiało pewne procedury.

Zen czy inne fintechy spoza Polski (także Revolut) nie mają tego dostępu i muszą sobie radzić na inne sposoby.

Choć i ten dostęp też nie jest regułą, bo mnie osobie wiarygodnej finansowo taki Aion też odmówił otwarcia rachunku bez podania przyczyny. Uprzedzając powyższą radę, skreśliłem ich po tym.
 Profil Relacje PM off
Slavekk lubi ten post.

#613 PostWysłany: 26 Lis 2024 11:30 

srebrny
Nie jestem pewien czy to w związku z Black Friday ale chyba troszkę zmodyfikowali ofertę Pro:

Cytuj:
Jeśli zmienisz plan do dnia 3.12.2024, otrzymasz dostęp do planu PRO na 90 dni za darmo. Po upływie tego okresu opłata wyniesie jedynie 9,99 PLN za miesiąc – na stałe, pod warunkiem, że nie anulujesz subskrypcji.

W takim razie porównując z Gold to ok. 4,32zł/miesiąc więcej w pierwszym roku. Nie zrozumiałem zawiłości programu benefitów Pro, nie wiem czy się opłaca. ;)
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 26 Lis 2024 12:11 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Slavekk napisał(a):
Nie płacz, tylko zachowaj się jak lew - skreśl ich :D

Do płatności luks, uniosę że ich nie będę miał. Chciałem równocześnie wykorzystać do bezprowizyjnych wymian kryptowaluty na FIAT, a z ZENem mają umowę :)

#615 PostWysłany: 26 Lis 2024 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 92 287
srebrny
opo napisał(a):
Nie zrozumiałem zawiłości programu benefitów Pro, nie wiem czy się opłaca. ;)

Ja za jakieś zakupy dostałem "odłamki", które można wymienić na kamienie. Na razie za pierwszy kamień mam zwrot 13 PLN, więc już pokryje to 3 miesiące różnicy między Gold a Pro.

#616 PostWysłany: 26 Lis 2024 12:34 

srebrny
Kri$ napisał(a):
Ja za jakieś zakupy dostałem "odłamki", które można wymienić na kamienie.

Nie wiem kto i ile kminił nad tym programem benefitów ale to zacny program, nikt go nie rozumie, więc i nie będzie składał ewentualnych reklamacji. ;) Ciekawe czy sam Zen go rozumie...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#617 PostWysłany: 27 Lis 2024 02:22 

niebieski
marek1984 napisał(a):
Te poprzednie białe, trochę bardziej mi się podobają. Z drugiej strony, mamy nadrukowany numer karty, datę i cvc.

To dobrze. Bo mam dwie białe karty fizyczne ZEN, które przysłali rok temu i do dziś nie wiem która jest która, więc leżą nieaktywne :)

ZEN w końcu przysłał maila precyzującego opłaty za PRO:

"Jeśli zmienisz plan do dnia 3.12.2024, otrzymasz dostęp do planu PRO na 90 dni za darmo. Po upływie tego okresu opłata wyniesie jedynie 9,99 PLN za miesiąc – na stałe, pod warunkiem, że nie anulujesz subskrypcji."

Ja zmieniłem z Plat na Pro i mi zwrócili 10 zł (pro rata miesięcznej opłaty za plan Plat).

Miałem wcześniej 2x fizyczne karty białe w planie Plat, ale po zmianie na Pro mogłem zamówić jedną fizyczną Pro za darmo. Także teraz mam i białe i czarne Pro. Należy mieć na uwadze, że płatność starymi (białymi) podlega starym warunkom np gwarancji rocznej pomimo posiadanego planu Pro. Także mając miks kart tak jak ja, należy się upewnić że jak chcemy nowe warunki Pro i 2-letnią gwarancje, to należy płacić nowymi kartami Pro.
 Profil Relacje PM off
marek1984 lubi ten post.

#618 PostWysłany: 27 Lis 2024 15:41 

niebieski
opo napisał(a):
Nie jestem pewien czy to w związku z Black Friday ale chyba troszkę zmodyfikowali ofertę Pro:

Cytuj:
Jeśli zmienisz plan do dnia 3.12.2024, otrzymasz dostęp do planu PRO na 90 dni za darmo. Po upływie tego okresu opłata wyniesie jedynie 9,99 PLN za miesiąc – na stałe, pod warunkiem, że nie anulujesz subskrypcji.

W takim razie porównując z Gold to ok. 4,32zł/miesiąc więcej w pierwszym roku. Nie zrozumiałem zawiłości programu benefitów Pro, nie wiem czy się opłaca. ;)

Można wziąć Pro na darmowe 3 miesiące a potem wrócić do Golda. :D
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 27 Lis 2024 16:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciekawostka - karta ZEN PRO jest de facto kartą firmową. Czyli wyższe prowizje od sprzedawców - stąd cashback dla nas przy karcie debetowej.
 Profil Relacje PM off
ume uważa post za pomocny.

#620 PostWysłany: 28 Lis 2024 19:25 

Tak się zastanawiam czy to ciekawostka czy... przekręt?
Bank świadomie wydaje karty firmowe klientom indywidualnym w celu zyskania wyższych opłat.
Wygląda to na próbę obejścia rozporządzenia UE nr 2015/751, które ogranicza opłaty interchange dla konsumenckich kart płatniczych.
Nie wygląda to dobrze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 920 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Facebook [Bot] oraz 4 gości