Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Waluta w Wietnamie
#41 PostWysłany: 18 Lis 2024 03:05 

Cześć, czytałem że najlepiej w Wietnamie wybierać pieniądze w bankomatach przy użyciu revolut, nie mam fizycznej karty, czy możliwe jest wybranie w takich bankomatach apką? Jeśli nie to czy mogę wybierać polska kartą Mastercard?
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#42 PostWysłany: 18 Lis 2024 05:02 
Awatar użytkownika

Loty: 337
Kilometry: 412 286
srebrny
@mrdanger

Strasznie infantylne pytania zadajesz.
Obstawiam, żeś jest klientem jakiegoś biura podróży i lecisz na Phú Quốc.

Logiczne jest że jeżeli ma się kartę organizacji Visa/MasterCard to zapłacisz wszędzie z wyjątkiem KRLD, Iranu, Syrii, Rosji gdyż są sankcje.

Do bankomatów na 99% praktycznie wszędzie musisz włożyć kartę. Funkcja zbliżeniowa (o ile taki znajdziesz w Azji) to jest zastrzeżona przeważnie dla kart wydanych przez dany bank.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#43 PostWysłany: 18 Lis 2024 07:52 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
@Martinuss

Jesteśmy na forum podróżników czy kasty ludzi, którzy tylko samemu wszystko załatwiają a reszta stonki niech się oddali?
Może leci z rodziną w kilka osób i chce mieć niespodziewane przeciwności z głowy, kupując gotowca, na miejscu sobie zorganizuje zwiedzanie albo i nie.
A jeżeli tak jest, to dyskwalifikuje go jako podróżnika?
Pora na chwilę refleksji...

;)

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 18 Lis 2024 11:10, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 18 Lis 2024 12:15 

@Martinuss

No może i infantylne, ale co poradzę, musiałem je zadać żeby się upewnić bo w internecie znajduję różne opinie, nigdy nie byłem poza Europą, nie wiem jak działają bankomaty w Azji, na reddicie przeczytałem że część bankomatów ma funkcję NFC stąd moje pytanie czy wybiorę apką. Dzięki za udzielenie odpowiedzi, ale nie wiem nadal co mają infantylne pytania do latania z biurem podróży czy Phu Quoc, Phu Quoc to chyba nuda nie? :D

@FUX

Niestety nie lecę ani z biurem podróży, ani z rodzinką :D samotnie w sam środek Wietnamu :D dlatego staram się wyjaśnić wszystkie nieścisłości znalezione w internecie, z biurem podróży pewnie nie musiałbym zadawać takich pytań tutaj bo może by mi odpowiedzieli :D btw gdyby ktoś był w Wietnamie na przełomie listopada i grudnia to zapraszam do kontaktu :D
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#45 PostWysłany: 18 Lis 2024 12:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To jest Wietnam, więc nie liczyłbym ze bankomaty będą mieli "działajączego" NFC czy w ogóle przyjmie karty nie Wietnamskie

IMO, zrób kartę fizyczną w revolucie z dostawą kuriera i po problemie.
Tak będziesz mógł wypłacić hajs Polską kartą MC
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 18 Lis 2024 13:11 
Awatar użytkownika

platynowy
@mrdanger Nie widzialem bankomatu na NFC w Wietnamie, co nie wyklucza, ze gdzies jest...ale raczej male szanse spotkania takowego.
@Zeus Ci dobrze radzi... follow the advice :-)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#47 PostWysłany: 18 Lis 2024 19:47 
Awatar użytkownika

złoty
Ja bym radził wziąć nowe 100$ wymienić można na "każdym rogu"
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 19 Lis 2024 10:09 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Nie, nie. Tutaj są tacy, co tylko karta. Gotówka to zło...
:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 14 Sty 2025 10:38 

niebieski
Bankomaty VPbank nadal bez prowizji. Testowane zarówno z Revolut Visa, jak i Revolut Mastercard.
60/193 krajów ONZ, 65 krajów ONZ+
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#50 PostWysłany: 31 Mar 2025 19:49 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 491 438
srebrny
Ja wypłacałem dwukrotnie w bankomatach TPBank, kwoty 2mln i 4mln VND, obie wypłaty bez prowizji.
Z tego co się dowiedziałem bezprowizyjnie jest do 5mln VND.

Image
Gadekk lubi ten post.

#51 PostWysłany: 20 Sie 2025 18:26 

Gricho napisał(a):
Hanoi - kurs wymiany lepszy na lotnisku niz w miescie gdzie wszyscy leca na ustalonym kursie

Nadal ta zasada obowiązuje?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość