Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
pisownia - Puerto Princesa
(nie Puerta Princessa:)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 30 Paź 2024 14:51 
Awatar użytkownika

złoty
Też tak zrobiłem, na miejscu wszystko można ogarnąć bez problemu to przecież Filipiny, czasami nawet nie trzeba mówić, a oni sami myślą o wszystkim, np kupiłem przez hotel prom, na drugi dzień rano po śniadaniu schodzę do recepcji, a kobieta pyta na co my czekamy przecież już riksza na prom czeka pod hotelem ?!, nic nie musiałem mówić czy zamawiać
 Profil Relacje PM off  

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#62 PostWysłany: 30 Paź 2024 22:41 

Ile czasu trzeba liczyć na transfer na lotnisko w Puerto Princesa z El Nido nocą? Lot na Iloilo jest o 10 rano czyli trzeba być o 8 na lotnisku. Wtedy wyjazd z El Nido o 3 rano. Czy może bezpieczniej wyjechać późnym popołudniem dzień wcześniej i nocleg w PP (czego chciałem uniknąć)?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 30 Paź 2024 23:22 
Awatar użytkownika

złoty
Na lotnisko z 6h trzeba liczyć, ja bym pojechał w dzień i przenocował w PP, tam są tańsze hotele i jeszcze śniadanie się zje przed lotem, aż 2h przed lotem nie potrzeba, myślę że 1-1.15 h wystarczy,
A i na kolację na malecon można pójść, dobre owoce morza w dobrej cenie,
Załącznik:
IMG20240311191236_copy_368x816.jpg
IMG20240311191236_copy_368x816.jpg [ 69.97 KiB | Obejrzany 710 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 12 Lis 2024 22:37 

Loty: 86
Kilometry: 161 881
Widzę, że większość jechała busami z/do El Nido. A co sądzicie o moim planie: lądujemy z dziewczyną w nocy na Palawanie, bierzemy nocleg i od nowego dnia będziemy tam 6 pełnych dni, chcemy wypożyczyć skuter na cały okres i pojechać nim do El Nido. Pierwszego dnia dojechać do Port Barton i nocleg, a drugiego do El Nido i tam ogarnąć co najmniej 2 wycieczki. Powrót 6-ego dnia do PP, nocleg i rano wylot do Manili.
Gdzieś czytałem, że słaba opcja, bo drogi złe, ale patrzyłem na Street View, to drogi są ok na trasie.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 16 Lis 2024 02:11 

Loty: 22
Kilometry: 72 395
markar napisał(a):
Ile czasu trzeba liczyć na transfer na lotnisko w Puerto Princesa z El Nido nocą? Lot na Iloilo jest o 10 rano czyli trzeba być o 8 na lotnisku. Wtedy wyjazd z El Nido o 3 rano. Czy może bezpieczniej wyjechać późnym popołudniem dzień wcześniej i nocleg w PP (czego chciałem uniknąć)?

Lot byl na Ilo,czy z przesiadko na Panglao?
Jeśli na Panglao,to da się to zrobić na luzie? Dzięki za info:)
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 27 Lis 2024 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Droga z Puerto Princessa do El Nido jest już w większości wyremontowana. Jechałem busem z lotniska PPS do El Nido i zajęło to równiutko 4 godziny ! (plus pół godziny na posiłek po drodze). Było w miarę pusto na drodze (połowa listopada) a nasz kierowca ostro dawał po garach...

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
katkra uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 28 Lis 2024 19:46 

Busa miałeś załatwionego wcześniej,czy da się na lotnisku złapać?My najpierw do Sabang się wybieramy i się zastanawiam ,czy da się na lotnisku ich złapać ,czy trzeba na terminal podjechać?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 28 Lis 2024 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Lądowaliśmy o 6.30 rano (lot z Manili) więc dzień wcześniej załatwiłem (whatsappem przez hostel). Odebrał nas prosto z lotniska i zawiózł do El Nido. Myślę, że w normalnych godzinach na lotnisku będzie bez problemu.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
katkra lubi ten post.
katkra uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 28 Lis 2024 23:32 

Dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 08 Gru 2024 17:19 

Loty: 86
Kilometry: 161 881
hiszpan napisał(a):
Droga z Puerto Princessa do El Nido jest już w większości wyremontowana. Jechałem busem z lotniska PPS do El Nido i zajęło to równiutko 4 godziny ! (plus pół godziny na posiłek po drodze). Było w miarę pusto na drodze (połowa listopada) a nasz kierowca ostro dawał po garach...

Dzięki za info, choć trochę za późno przeczytałem, bo już po fakcie.
Potwierdzam słowa kolegi, przejechałem skuterem 651 km, więc mogę poświadczyć, że drogi są super, praktycznie żadnej dziury nie było, wszędzie asfalt, gdzieniegdzie nówka, pomalowane pasy, w niektórych miejscach 2, a nawet 3 w jedną stronę. Mały ruch na drodze pod koniec listopada, kultura jazdy niezwykle wysoka, tak że jakby ktoś chciał powtórzyć naszą trasę, to śmiało.

@hiszpan, czym Ty się zajmujesz, że tyle latasz? WOW.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości