Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 01 Cze 2024 19:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie, nie ma szans zmiany
 Profil Relacje PM off  

HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
#102 PostWysłany: 01 Cze 2024 20:41 

Zbanowany
Mam 1.5 h w dallas na przesiadkę do Cancun. Zastanawiam się ile jest % szans żeby zdażyć bo to że teoretycznie się da to wiem bo inaczej by biletu nie sprzedali ale w praktyce...to bedzie ostatni do Cun tego dnia wiec może zaczekają ?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 03 Cze 2024 09:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Może zaczekają a może i nie. Jak na jednym bilecie, to nie widzę powodów stresu
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 21 Cze 2024 07:56 

Zbanowany
solek napisał(a):
Wskazówka jak poszaleć w AA przy zmianach rozkładowych na moim przykładzie.

Oryginalnie trasa OJ kupiona w X 2021 na VI/VII 2022:
BER-LHR-YYZ i powrót PHL-CLT-MSY-LHR-BER (żadnych stopów nie było)

Po kilku zmianach rozkładowych ostatecznie udało się zamienić za free na:
BER-LHR-LAX (tu stop kilkudniowy) - HNL i powrót HNL-LAX-LHR-BER

Bilet za 205 EUR.

Zmian miałem kilka. Niektóre kilkuminutowe. Wszystkich zmian dokonałem przez ich czat i zawsze podawałem gotowy zestaw lotów.

Czy o każdej zmianie rozkładowej nawet o 10 min dostawałeś meila albo info z aplikacji ?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 21 Cze 2024 11:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Wtedy tak.

Teraz mam inną rezerwację i przy jednej zmianie nie dostałem maila.
W aplikacji oczywiście od razu widać.

Przy 10 min. nie ma szans teraz na nic.
A jeśli zmienią to termin musi być -1/+1 od oryginalnego.
 Profil Relacje PM off
Pectodrill lubi ten post.
Pectodrill uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 21 Cze 2024 11:50 

Zbanowany
mam kupione loty na listopad BER-LHR-DFW-CUN myslisz, że jest szansa na jakieś zmiany ? Myślałem o zmianie -1 dzień żeby zrobić stopa w USA i przyleciec do CUN z rana, żeby nie tracić całego pierwszego dnia
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 30 Lip 2024 20:33 

Zbanowany
dzwonili do mnie z AA.. numer +1 800....juz wiem czemu. cancelowali mi całą trase i wystawili nowe bilety z reroutingiem...dziwna sprawa..
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 27 Sie 2024 14:43 

Dzien dobry

Mam rezerwację LAX - BER z przesiadka na LHR.

Odcinek LAX - LHR obsługuje AA
LHR - BER obsługuje BA.

Pytanie. Lecę tylko z podręcznym, chciałbym dokupić rejestrowany. Już ustaliłem że zrobię to tylko przy check-in. Ktoś wie na jaki koszt muszę liczyć przy nadaniu bagażu na cały odcinek, czy można tylko płacić kartą czy gotówką?

Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 06 Wrz 2024 18:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Za airwaysmagazine
https://x.com/anwaviation/status/183178 ... 25/photo/1

Nowe TATL od American Airlines, na przyszły rok

ORD - MAD
PHL - EDI/MXP
CLT - ATH
MIA - FCO

Image
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 06 Wrz 2024 18:52 

niebieski
+ zapewnienie, że nie są aktualnie zainteresowani otwieraniem jakichkolwiek połączeń do PL ani regionu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#111 PostWysłany: 08 Wrz 2024 18:10 

Loty: 167
Kilometry: 344 512
Czy ktoś orientuje się jak wygląda polityka AA w przypadku zmian w rozkładzie i brak rozsądnych alternatyw z ich strony na inne sensowne połączenia?

Mam bilety dla całej rodziny (14 osób) z Berlina do Cancun, 3 osobne rezerwacje. Wylot 24.12, powrót 5.01. Ostatni leg lotu DFW - CUN został całkowicie anulowany i nie ma alternatywy. Dostałem kilka propozycji, ale wszystkie połączenia BER-CUN w tym terminie wymagają nocy na lotnisku w MIA lub JFK. Są inne połączenia, które nam pasują, ale nie z sojuszu OneWorld. Poprosiłem o zmianę na inny sojusz na infolinii, ale dostałem odmowę. Z waszego doświadczenia, o jakie opcje rebookingu mogę jeszcze poprosić? Czy jak trafię na dobrego agenta, to czy jest szansa na rebook na Lufthansę lub to KLM, czy raczej na to nie mam co liczyć?
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 08 Wrz 2024 19:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
A na British Airways przez Londyn próbowałeś zmienić?
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 11 Lis 2024 21:15 

Czy ktoś orientuje się jak obecnie wygląda przydział miejsc w AA? Jeśli nie zapłacimy za miejsca to czy przy odprawie zostaniemy rozrzuceni po samolocie (2 osoby) czy raczej przydziela koło siebie? Jeśli w Dallas mam tylko przesiadkę to czy potrzebuję wyrabiać jakieś dokumenty ( ETA?) czy przy tranzycie nie trzeba?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 11 Lis 2024 21:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Matko kochana

Jak jesteście na jednej rezerwacji na 99% nie rozdzielą
I w ramach dobroci, tak w Dallas będzie potrzebna wiza lub ESTA
 Profil Relacje PM off
pabien lubi ten post.

#115 PostWysłany: 11 Lis 2024 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
Zastanawiam się czy pewna grupa pasażerów nie powinna złożyć pozwu zbiorowego przeciw LCC za traumy związane z rozsadzaniem w samolocie
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#116 PostWysłany: 16 Sty 2025 23:49 

Hej!

Bilety kupione przez AA.

[AA] CUN-MIA
[BA] MIA-LHR
[BA] LHR-BER

Leg MIA-LHR jest obsługiwany przez A388 i chcemy wybrać miejsce podczas check-inu na górnym pokładzie.

Strona BA nie pozwala na check-in online, a z kolei AA przydziela miejsca losowo.

Co zrobić żeby wybrać miejsca na MIA-LHR. Czy czekać na 24h przed lotem i wybrać miejsca na stronie BA, a potem zrobić check-in na stronie AA? Czy jest szansa, że to zadziała?

Z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 17 Sty 2025 01:40 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Odezwij się do nich na mess/chat odprawa będzie szła z AA więc ogarnij to wcześniej bo inaczej raczej bez szans

#118 PostWysłany: 05 Lut 2025 19:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Chciałbym, o dziwo, pochwalić American Airlines.
Otóż zakupiłem bilet w styczniu w AA na trasie WAW-LHR-IAD i powrót SAF-PHX-LHR-WAW. Bezpośrednio na ich stronie - bo było najtaniej, w taryfie basic economy.
I oczywiście już po fakcie moje korpo odwołało spotkanie w Santa Fe i przeniosło je do El Paso. Nie miałem możliwości innych ruchów tylko próbę zmienienia rezerwacji. Otóż zadzwoniłem na infolinię AA. Numer jest polski ale łączą z USA, Pani odbrała po trzech sygnałach. Opowiedziałem moje story tej miłej Pani co chcę i że to nie moja wina, korpo zmieniło itp. i czy może mi zmienić ten odcinek pierwszy powrotny z SAF-PHX na ELP-PHX, nawet podałem numer lotu AA, który mi pasował.
Pani odpowiedziała - sorry, ma Pan basic economy i nie ma szans na zmianę.... ale moment... wylot jest z Europy.... niech Pan poczeka na linii.... zadzwonię do supervisora.
Odczekałem swoje i ...... bach! Bez problemu możemy zmienić z dopłatą manipulacyjną 130usd. Zrobiła mi tą zmianę przez telefon od ręki i życzyła miłego dnia (kartę podyktowałem). No proszę, dało się!

Ale to nie koniec. Podczas odprawy (dwa pierwsze to BA) apka nie chciała przyjąć opłaty za bagaż rejestrowy (nie był w cenie) tylko napisała, że muszę opłacić na Okęciu. No ok, byłem na to przygotowany a tu okazało się, że BA wzięła go za free! Drugi miło szok (mam wprawdzie Brąz/Ruby ale to za mało na darmowy bagaż) Tak samo było na powrocie w ELP - bagaż na free.

Być może takie cuda to oczywista oczywistość jak jednak jestem mega pozytywnie zaskoczony.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#119 PostWysłany: 07 Lut 2025 15:25 

@hiszpan, w taryfie basic economy AA zasadniczo nie ma możliwości zmiany biletu, ale są wyjątki, opisane z gwiazdką ;) (wylot z Europy, z kolejnymi wyjątkami):

https://www.aa.com/i18n/travel-info/exp ... conomy.jsp
 Profil Relacje PM off
hiszpan lubi ten post.

#120 PostWysłany: 07 Lut 2025 15:53 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
No super. Ale to jest extra tip dla wszystkich chcących lecieć do USA z BA. Jak chcecie lecieć na metalu BA to kupcie ten bilet w AA :) w basic economy zamiast przepłacać za flexa.

"If your trip originates in Europe (except Finland, Estonia, Latvia, and Lithuania), you can change your Basic Economy ticket for a fee."

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: sko1czek oraz 3 gości