Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Wrz 2024 20:48 

Loty: 1
Kilometry: 562
W listopadzie wybieram się LOTem do Kairu i wymyśliłem, że dobrym pomysłem byłoby odwiedzenie Luxor. Patrzyłem loty (wylot wieczorem i powrót następnego dnia wieczorem również). Cena około 800 zł. Nie wiem jak jest z cenami linii w Egipcie, więc pytanie do tych bardziej zaznajomionych z tematem. Czy tam są takie ceny, czy jednak czekać aż będzie taniej (ew. będzie jakaś promka)?
 Profil Relacje PM off  

Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN
Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌 Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌
#22 PostWysłany: 24 Wrz 2024 21:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Poczytaj wątek. Wszystko jest opisane. Ceny sa super dynamiczne. Niekiedy potrafią zmieniać się kilka razy dziennie. Czym bliżej wylotu tym bardziej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 25 Wrz 2024 15:24 

srebrny
mariusz198787 napisał(a):
W listopadzie wybieram się LOTem do Kairu i wymyśliłem, że dobrym pomysłem byłoby odwiedzenie Luxor. Patrzyłem loty (wylot wieczorem i powrót następnego dnia wieczorem również). Cena około 800 zł. Nie wiem jak jest z cenami linii w Egipcie, więc pytanie do tych bardziej zaznajomionych z tematem. Czy tam są takie ceny, czy jednak czekać aż będzie taniej (ew. będzie jakaś promka)?

Sprawdzaj na bieżąco. Za jeden odcinek na trasie CAI-ASW/LXR trzeba zapłacić w większości dat od 80 USD w górę. Jak na tak bliski termin wylotu 800 zł RT nie jest beznadziejną ceną. Albo inaczej: szanse, że będzie taniej maleją z każdym dniem.

#24 PostWysłany: 25 Wrz 2024 15:46 

HON fly4free
Krajówki podrożały w Egipcie; można trafić za ok 250++ za docinek i próbować optymalizować przez OTA, ale w większości wypadków są droższe zwłaszcza pod konkretną datę / godzinę. To nie te czasy, gdy na egipskiej wersji strony MS można było kupować w zupełnie innych, niższych taryfach. W przypadku drogich cen dobrym pomysłem może być spalenie mil np. United - krajówki egipskie są po 6 k mil + relatywnie niewielkie podatki. Dostępność zwykle bardzo dobra.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#25 PostWysłany: 25 Wrz 2024 15:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Niekoniecznie, można za 100-150 trafić na very last minute. Ale to już jest gambling. Z drugiej strony przy prawie stałych cenach... X tani, XI drogi.
Aczkolwiek z trzeciej strony to może być tylko 1 tani lot danego dnia, np. ostatni/pierwszy i trzeba uberem/ola jechac na lotnisko, co i tak jest najlepsza opcja.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 25 Wrz 2024 16:07 

HON fly4free
Chodziło mi bardziej o pasujące normalnie godziny, tanie bywają praktycznie tylko te w środku nocy albo wcześnie rano - chociaż jak ktoś się nie boi IRROPS'ów to na ryzyko można coś składać z wylotami z CAI by LO czy A3. W innym wypadku oszczędność na bilecie komplikuje doby hotelowe itp.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 06 Lis 2024 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Z myślą o gościach wypoczywających nad Morzem Czerwonym, którzy chcą wybrać się na zwiedzanie Gizy i Kairu, Air Cairo uruchomiło nowe podznaczenia krajowe
Cytuj:
Lotnisko Sphinx w Gizie to stosunkowo nowy port lotniczy, który znajduje się 45 kilometrów od Wielkich Piramid. W założeniu ma obsługiwać głównie ruch turystyczny, można tam dolecieć na przykład Wizz Airem z Węgier czy Włoch. Ma też służyć ruchowi wewnątrz kraju - ta możliwość jest przeznaczona do gości wypoczywających nad Morzem Czerwonym, którzy chcą wybrać się na zwiedzanie Gizy i Kairu.
Od 4 listopada mogą skorzystać z takiej oferty dzięki uruchomieniu lotów przez linię lotniczą Air Cairo. Przewoźnik zaplanował loty z lotniska Sphinx do Szarm el-Szejk, Luksoru i Asuanu, wcześniej w rozkładzie miał już loty do Hurghady

Ceny biletów zaczynają się od 96 euro w jedną stroną przy połączeniu z Kairu do Hurghady lub Szarm el-Szejk. Za lot do Luksoru trzeba liczyć co najmniej 108 euro, a do Asuanu 113 euro, czytamy na stronie przewoźnika.
https://turystyka.rp.pl/zanim-wyjedzies ... m-egipskie
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 07 Gru 2024 09:28 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Czy ktoś miał przyjemność dokonywać w Egyptair korekt w najtańszej taryfie z powodu zmian godzin lotu. Mam kupiony lot Kair - Hurghada na luty i rozkład uległ zmianie o 1h. Na razie zero maili ale po zalogowaniu mogę zaakceptować lub skontaktować się telefonicznie/osobiście celem zmian.
Załatwiał ktoś takie rzeczy u nich mailowo / czatem?

#29 PostWysłany: 07 Gru 2024 10:45 

HON fly4free
Zobacz czy MS w ogóle udostępnia kontakt czatowy...
Jak nie, to trzeba dzwonić.
 Profil Relacje PM off
Piccolo uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 10 Maj 2025 18:15 

Może ktoś ma doświadczenie, bo interesuje się tematem egipskich krajówek i jak wyszukuje loty przykładowo do Asuanu to pojawiają się ceny od ok 150 zł, tylko są one dostępne tylko u kilku pośredników. Na stronie linii i u innych pośredników widać ceny raczej ok 400+ zł. Taka sytuacja występuje w wielu datach.
Ktoś ma doświadczenie czy to jest kupowalne, czy ostatecznie dostanę od pośrednika informacje, że nie udało się wystawić biletu?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 10 Maj 2025 18:28 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
platynowy
Spróbuj po prostu kupić i będziesz wiedział, czy przejdzie płatność i czy wystawią bilet.
A potem oczywiście podziel się na forum doświadczeniami, u którego pośrednika się udało lub nie.
Zeus lubi ten post.

#32 PostWysłany: 10 Maj 2025 18:36 

Tak by było najłatwiej, jednak na razie jestem na etapie planowania wycieczki, więc jeszcze nawet nie zdecydowałem co konkretnie kupić. Stąd moje pytanie o doświadczenia w tym temacie. Jak będę kupował to na pewno się podzielę efektem.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 10 Maj 2025 19:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Kupowalem u posrednika. Nie pamietam ktorego. Na 24-48h przed lotem. Wszystko ok. Chyba nawet odprawa online byla, ale juz nie pamietam na 100%.
 Profil Relacje PM off
Polbos lubi ten post.

#34 PostWysłany: 21 Maj 2025 00:02 

Tak jak obiecałem zdaje relacje z kupna biletów. Okazało się, że z google flight można się bezpośrednio przenieść do systemu rezerwacyjnego Egyptair, gdzie dostępne były niższe taryfy zaczynające się od ok 160 zł (podobne ceny były u kilku pośredników) za lot Kair - Asuan i tam bez problemu kupiłem bilety i je otrzymałem. Lot kupowany z dużym wyprzedzeniem, bo na początek stycznia. Jak szukałem wchodząc bezpośrednio na stronę egyptair pokazywało tylko najwyższe taryfy za ok 130$.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 02 Gru 2025 14:03 

Loty: 312
Kilometry: 554 974
srebrny
Na Bookingu są dobre ceny na krajówkiImage
 Profil Relacje PM off
M_Karol lubi ten post.
M_Karol uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości