Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Kwi 2024 09:17 

Cześć.

Zostawiam tak informacyjnie.

W kwietniu 2024,
- Grab/ Gocar pokazuje cenę ok. 800k za kurs do Ubud z Gilimanuk.
- prywatny kierowca od nas (2 osoby)
chciał 1 200 000 Rp
- W Banyuwangi Ketapang tuż przed wejściem na na prom stoją busiki i biorą ludzi na prom i potem wiozą do Ubud lub Denpasar. Za transport do Ubud pod hotel zapłaciliśmy 250k za osobę. W to wliczony juz jest bilet prom. Jedziesz z kimś lokalnym, rodzaj auta zależy co Ci się trafi. Nam się trafił mini bus ale bez klimy. Czyli jazda z otwartymi oknami.

Prom- ok 1h
Jazda autem ok 5h. Duży ruch i korki na drogach.

Załączniki:
20240408_151217.jpg
20240408_151217.jpg [ 546.85 KiB | Obejrzany 859 razy ]
 Profil Relacje PM off
ibartek lubi ten post.

Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
All inclusive na Riwierze Tureckiej ☀️🌴 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1709 PLN 😎 All inclusive na Riwierze Tureckiej ☀️🌴 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1709 PLN 😎
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2024 10:22 

Z Jawy za transport + prom wyszło taniej niż z Gilimanuk do Ubud ?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Kwi 2024 09:36 

Tak. Przynajmniej porównując z Grabem z Gilimanuk.
Za przejazd z Banyuwangi Ketapang plus prom Zapłaciłem 2x250K. Jechaliśmy w 2 osoby.
Oczywiście trzeba się targować bo początkowa cena to 350K /os.

Nie wiem ile zapłaciłbym, przeprawiając się promem na własny koszt do Gilimaniuk i łapiąc takiego busika w Gilimanuk.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Paź 2024 22:21 

złoty
Ku przestrodze bo autor tematu miał bardzo dobry pomysł, po zejściu z promu na Bali jest jakaś zmowa i nikt nie chce brać za mniej niż 750k, kierowcy Graba boją się odbierać pasażerów w obrębie przystani i trzeba wyjść za ten obszar. Stąd pewnie niska cena po stronie Jawy - busik bierze nas i przejeżdżamy obok mafii taksówkowej niezauważeni.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Lis 2024 09:12 

niebieski
W Gilimanuk polecam gościa https://maps.app.goo.gl/U9Ww6fKvZDzex62K7
Jechaliśmy do padang Bai więc dość długa trasa 6h,po negocjacjach wziął 800k. Obstawiam że do Ubud będzie taniej bo bliżej. Zdecydowanie najlepsza oferta jaką dostałem a pisałem do wielu taxi z okolicy, blokowane na WhatsApp. Myślę że na miejscu cena ciężka do osiągnięcia przez zmowe.

Co do grab to nie sprawdzałem ale w padang Bai dziś jadąc do sideman taksiarze blokowali graba i gojek. Wyszliśmy pieszo 10min na stację paliw na wylocie, po drodze mijając sporo scamu, jeden gość nawet fak ju zaczął krzyczeć za nami :d bo wiedzieli ze poluję na gojka. Finalnie z tej stacji paliw za 170k dojechaliśmy do Sideman, co ciekawe grab pokazywał 350k czyli tyle ile chcieli taksówkarze przez WhatsApp, na miejscu ceny wyższe.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości