Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1582 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#1481 PostWysłany: 14 Paź 2024 17:35 

niebieski
W trochę podobnej sytuacji (ale nie ze zwrotem w mieście) Bergamo Airport --> Malpensa Airport Sixt nie policzył mi za zwrot w innej lokalizacji.
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#1482 PostWysłany: 18 Paź 2024 11:26 

Wypożyczalnia: LOCAUTO
Miejsce: Lotnisko BARI
Okres: Październik

Rezerwacja przez DiscoverCars z pełnym ubezpieczeniem. To już drugi wynajem na tym lotnisku w wypozyczalni Locauto. Tym, razem skorzystałem z opcji Smart Check-in, aby mieć jak najnniej formalności na miejscu. Odbiór bezproblemowy, niby można udać się od razu na parking ale wolałem się upewnić przy okienku na lotnisku. Sam odbiór trwał może 5 minut bo była kolejka, potrzebowali tylko podpis. Dostałem Forda Fieste z 40k przebiegu, wszystko działało dobrze. Zwrot również bezproblemowy i szybki.
 Profil Relacje PM off  

#1483 PostWysłany: 23 Paź 2024 12:33 

Wypożyczenie auta 6-13.12.2024 odbiór z lotniska w Bergamo, użytkowanie w rejonie górskim -> Alpe di Siusi.
Booking pokazuje oferty nawet od 200zł za ten okres + paliwo oczywiście, natomiast patrząc po stronach wypożyczalni (Locauto rent) ceny zaczynają się od 1100euro 😬
Szczerze to nawet nie wiem na co zwracać uwagę, czy są jakieś ukryte koszty, kaucje itd jak z jazdą w trudniejszych warunkach
Proszę o podpowiedź z doświadczenia czym się kierować
 Profil Relacje PM off  

#1484 PostWysłany: 23 Paź 2024 15:32 

niebieski
zapewne ubezpieczenie
booking ma słabą wyszukiwarkę aut, wejdź na billigermietwagen, a w wyszukiwaniu zaznacz, że auta bez udziału własnego (to najlepsze), względnie bez udziału własnego z zastąpieniem, dodatkowo kwestia ubezpieczenia kół, podwozia, szyb - wtedy będziesz widział/a, która opcja z jakim ryzykiem się wiąże
 Profil Relacje PM off
FUX uważa post za pomocny.

#1485 PostWysłany: 23 Paź 2024 15:46 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Na strony wypożyczalni bym nie patrzył.
:roll:

Booking ma dobrą tylko trzeba zacząć od czytania opinii o wypożyczalniach na googlu. Są takie, co mają dwie gwiazdki. :lol:
Dobre zaczynają się od budget i innych. Wtedy porównuj.

https://www.billiger-mietwagen.de/de-de ... %3Dinclude

Oferta na bookingu tańsza nieznacznie za podobny zakres w Locauto.
 Profil Relacje PM off
Moni_ka lubi ten post.

#1486 PostWysłany: 23 Paź 2024 18:33 

niebieski
Nie twierdziłem gdzie na pewno będzie taniej - ale billigermietwagen ma lepszy interfejs - właśnie dlatego, że można w wyszukiwaniu zaznaczać różne opcje ubezpieczeń, czego booking.com nie ma

a i tu i tu brak mi możliwości zaznaczenia w wyszukiwarce opcji "no BEV" a ostatnio coraz częściej najtańsze pozycje z listy to właśnie elektryki
 Profil Relacje PM off  

#1487 PostWysłany: 23 Paź 2024 19:48 

niebieski
Cieszę się, że pomogłem.
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

#1488 PostWysłany: 24 Paź 2024 08:28 

Tomasz101 napisał(a):
zapewne ubezpieczenie
booking ma słabą wyszukiwarkę aut, wejdź na billigermietwagen, a w wyszukiwaniu zaznacz, że auta bez udziału własnego (to najlepsze), względnie bez udziału własnego z zastąpieniem, dodatkowo kwestia ubezpieczenia kół, podwozia, szyb - wtedy będziesz widział/a, która opcja z jakim ryzykiem się wiąże

Wszystko super, ale to niemiecka strona, a ja ni w ząb tego języka :roll:
I nie widzę, żeby się dało gdzieś zmienić :?:

Czyli reasumując - mogę i na bookingu brać auto ale dodatkowo trzeba dokupić ubezpieczenie? Czy to też przez booking czy na miejscu jak będzie odbierać samochód?
 Profil Relacje PM off  

#1489 PostWysłany: 24 Paź 2024 10:55 

niebieski
aplikacja jest po angielsku
dodatkowe ubezpieczenie na miejscu to jest zawsze najkosztowniejsza opcja,

nie masz doświadczenia plus to Włochy więc bierz po prostu ohne Selbstbeteiligung plus dokliknij Glass Reifen-schutz i Unterbodenschutz - wtedy jesteś bezpieczna, ale jest drożej

pamiętaj też, że musi być karta kredytowa na nazwisko głównego kierowcy/wynajmującego do okazania i zablokowania kaucji przy odbiorze
 Profil Relacje PM off
Moni_ka lubi ten post.
Moni_ka uważa post za pomocny.

#1490 PostWysłany: 24 Paź 2024 12:40 

niebieski
Moni_ka napisał(a):

Czyli reasumując - mogę i na bookingu brać auto ale dodatkowo trzeba dokupić ubezpieczenie? Czy to też przez booking czy na miejscu jak będzie odbierać samochód?

Tak i nie. Możesz brać przez Booking i ubezpieczyć od razu na bookingu!
Musisz tylko wybrać, co chcesz.

Podaj okres, godzinę odbioru/zdania, jakie auto potrzebujesz, czy chcesz blisko terminalu, czy autobus wahadłowy, czy daleko z długim czekaniem na podwózkę.
Jest bardzo dużo zmiennych.

Zobacz jeszcze w aplikacji ryanera ale tam bywało drożej.

Każda strona jest tłumaczalna na polski. Czasami wychodzą bzdury ale to pomaga.
 Profil Relacje PM off
Moni_ka lubi ten post.
Moni_ka uważa post za pomocny.

#1491 PostWysłany: 27 Paź 2024 10:34 

niebieski
SIXT - Malpensa, terminal 1.

Miałem zamówionego 9 osobowego Vana, przy stanowisku potwierdzenie , że dostaje 9 os. i wydanie kluczyków. Na parkingu: Czekał 8 - osobowy Citroën.

Była już godz. 22. , nie wracaliśmy do terminala z reklamacją, była nas akurat ósemka.

Po zakończonym wynajmie wysłałem maila z żądaniem rekompensaty na 100euro (wynajem był na 400euro z ich Full ubezp.).

W odpowiedzi przeprosili i w ciągu 2 dni zasilili KK na 65euro "krakowskim targiem". Dla mnie było OK, więc nie ciągnąłem tematu.

Wnioski takie:

- sprawdzać dokładnie przy stanowisku umowę (w mojej było , że jednak 8 osobowy, mimo, że pracownik zapewniał, że 9 os.)

- cisnąć z reklamacjami i żądać kwot wyższych niż oczekiwane

- jednak PLUS dla Sixt za szybkie i bezproblemowe rozwiązanie sprawy. Będę wracał - mimo, że droższy niż konkurencja, to widzę po kilku już wynajmach u nich, że pasuje mi ich polityka podejścia do klienta 'frontem'
 Profil Relacje PM off  

#1492 PostWysłany: 27 Paź 2024 10:55 

LOCAUTO - Bari

Pozytywna opinia - wzięliśmy pełne ubezpieczenie i przy oddaniu nikt nawet nie sprawdzał auta. Zapytali tylko czy został jakoś uszkodzony. Poza tym auto nówka, 1000 km przebiegu :)
 Profil Relacje PM off  

#1493 PostWysłany: 27 Paź 2024 17:31 

Loty: 259
Kilometry: 289 346
Phanna napisał(a):
Przemk0 napisał(a):
Uprzejmie informuję: autovia.it ma teraz kod rabatowy -40% - FALL40

Cytuj:
PROMO FALL IN RENT for bookings with car rental from 18 September to 31 December. The promo ends on 22 November 2024. Use code FALL40 for -40% discount.
If you buy online you will get an additional 5% discount.

Dzięki za info. A czy ktoś wypożyczał może tam samochód? Bez problemu?

Ja wypożyczałem z lotniska w Bolonii. Generalnie mają tam stanowisko na terminalu, więc poszło bez problemu. W opcji "Fiat Panda or similar" dostałem Seata Ibiza z dość niskim przebiegiem o ile dobrze pamiętam. Dla mnie ważne, że dało się podłączyć telefon przez Android Auto. Na stanowisku dokładnie informują gdzie jest parking (mapkę pokazują) i jest łatwo trafić. Jest z innymi wypożyczalniami typu Avis itp. Szkoda, że podobnego przeszkolenia nie robią w kwestii zwrotu bo chyba z 0.5h straciłem na krążeniu i szukaniu jak wjechać na parking dla wypożyczalni (ale to bardziej problem oznaczeń na samym lotnisku i dotyczy to każdej wypożyczalni).

Miałem jedną z opcji z pełnym ubezpieczeniem, ale nie tą najwyższą więc zablokowali mi na kredytówce chyba z 300 EUR. Pytałem o debetówkę (bo mam podpiętą do konta EUR) to coś kręcili nosem. Upewniłem się, więc że to tylko blokada i dałem kredytówkę. Odblokowali nie wiem po ilu dniach od zwrotu, bo nie sprawdzałem. Raczej szybko. Przy pełnym ubezpieczeniu odbiór samochodu ekspresowy... kluczyki do ręki... dwa zdania w tym "don't worry about scratches" i można jechać.

Paliwo generalnie w opcji zwróć ile zastałeś.

Zwrot (oprócz szukania wjazdu na parking) też szybki... parkujesz... wracasz do okienka... oddajesz kluczyk i pa pa :)

#1494 PostWysłany: 25 Lis 2024 17:51 

Mam przylot na Malpensę o 21:50, pewnie będę musiał dobrać bagaż rejestrowany. Wstępne zarezerwowałem sobie Centauro, ale teraz patrzę, że biuro mają czynne do 23 i jest ono poza terminalem, więc doliczając ew. opóźnienie i odbiór bagażu, może być niefajnie. Kojarzy ktoś może, które firmy, ale nie z grona Hertz czy Avis, mają biura w terminalu i są czynne po 23 ? Może Europcar ?
 Profil Relacje PM off  

#1495 PostWysłany: 25 Lis 2024 18:11 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 887 033
Europcar jest na lotnisku i do 23:30. Sicilybycar czy Locauto czynne do północy. Wszystko ładnie sprawdzisz na stronie doyouitaly: filtrowanie + wejście w szczegóły oferty
robespierre uważa post za pomocny.

#1496 PostWysłany: 08 Sty 2025 23:58 

elomordo napisał(a):
Przy poszukiwaniu na forum firmy do ubezpieczenia wypożyczenia, przypomniałem sobie, że zapomniałem wystawić rekomendacji wypożyczalni, którą wziąłem rok temu na Cinque Terre w Bolonii. Wziąłem Fiata 500 z Rent Smart 24 przez discovercars i było zero problemów z odbiorem i ze zwrotem. Można płacić debetówką, pobierają bodajże 650 EUR kaucji, która została szybko uwolniona. Teraz śmigam do Bergamo i wziąłem tę samą firmę. Jeśli nie zapomnę, to wrzucę edycję posta, czy w tym mieście również obyło bez problemów.

jeden z użytkowników przypomnial mi, ze nie wrzucilem opinii po:

dostalem na poczatku Lancie, ktora miala na wyjezdzie check engine. Wrocilem i dalem znac. Sprawdzili i okazalo sie, ze jest problem z akumulatorem hybrydy i mozna jechac, lecz bedzie mial mniej mocy. Powiedzialem, ze srednio moze byc z jazda z niska moca i z racji, ze nie mieli na zamiane to dostalem w tej samej cenie Kia Sportage w automacie. Obsluga bardzo spoko, zdanie bez problemu. Nie moglem tylko znalezc busa do ich wypozyczalni oraz bylo pozno, wiec przeszedlem sie pieszo. Obydwa samochody byly w bdb stanie, bardzo niski przebieg. Po zdaniu auta skorzystalem juz z shuttle busa na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#1497 PostWysłany: 14 Sty 2025 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
Mam pytanie o Bergamo - czy wszystkie wypożyczalnie wyniosły się na parking P3 w krzakach? Mam wylot z BGY rano, i jak o 8 otworzą się wypożyczalnie i zaczną działać ich busiki, to ja już powinienem być za security. Od kogo mogę brać samochód, żeby móc go odstawić tuż przy terminalu? Niby większość jest 'on terminal' ale obawiam się że to tylko biuro, a po samochód i tak trzeba będzie gonić gdzieś na pole.
 Profil Relacje PM off  

#1498 PostWysłany: 14 Sty 2025 19:04 

niebieski
Papierologia na terminalu, odbiór i zwrot na P3. Zanim autobus ogarnął się w obie strony trochę zeszło.
Zdanie poszło ekspresowo ale te 20-30 min na całą operację przyjmij.
Ludzi do bezpieczeństwa było mrowie pomimo przejścia na PP bokiem.
 Profil Relacje PM off  

#1499 PostWysłany: 14 Sty 2025 20:20 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
A ten autobus z P3 na terminal BGY jeździ przed 8 rano? Czy raczej powinienem szukać innego rozwiązania?
 Profil Relacje PM off  

#1500 PostWysłany: 14 Sty 2025 20:27 
Moderator forum
Awatar użytkownika

jeździ
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1582 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości