Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 20 Paź 2024 18:50 

niebieski
Ok, dzięki za Twoją opinię. Faktycznie odpuszczę więc sobie ten spacer. No tak jak pisałam,to będzie nasz pierwszy pobyt na Fuercie i jak widać dosyć nieudolnie mi idzie przygotowanie do tego wyjazdu. Czytałam tu chyba wszystkie wątki i nie wiem jak zaplanować wszystko, żeby miało to sens. Teraz widzę,że mogłam chyba wybrać bazę w Caleta de Fuste, bo z Morro Jable daleko do wszystkiego, a nie lubię spędzać pół dnia w aucie.
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#222 PostWysłany: 20 Paź 2024 19:23 
Awatar użytkownika

srebrny
@Smierz
Faktycznie jak chce się zwiedzić cała wyspę w tydzień, to lepiej wybrać centralną lokalizację. Z drugiej strony można sobie całość rozłożyć na 2 oddzielne wyjazdy. Jeden z bazą na południu (np. Morro Jable) drugi z bazą ma północy (np. Corralejo). W obu przypadkach dojazd do centralnych atrakcji (Ajuy, Betnacuria, Ermita de la Peña, 3 muzea, itp.) jest w granicy rozsądku, to znaczy nieco ponad 1 godzinę. Gonienie z samego południa na samą północ również uważam za stratę czasu i sił. Ja byłem tydzień w Corralejo i bardzo fajnie wypadło zwiedzanie północnej i środkowej części, a na południu nie byłem w ogóle. Za jakiś czas planuję tydzień z bazą na południu plus resztę centralnych miejscówek i będę miał komplet :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Smierz uważa post za pomocny.

#223 PostWysłany: 20 Paź 2024 19:59 

złoty
Morro Jable IMHO dużo ciekawsze niż Caleta de Fuste
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#224 PostWysłany: 20 Paź 2024 20:06 

niebieski
Słusznie prawicie, ma to chyba sens. Nie będę gnała i poganiała naszych przyjaciół, żeby tylko zaliczyć całość. Co zobaczymy, to dobrze. Czego nie zobaczymy- to poczeka. Podobnie było z Lanzarote,byłam dwukrotnie rok po roku,bo lubię się posnuć i posmakować te wszystkie miejsca. W sumie mi pomogliście, bo się strasznie miotałam.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#225 PostWysłany: 20 Paź 2024 20:31 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
A nie masz jeszcze opcji zmiany miejsca noclegów? Jak tak to pomyśl o drugiej bazie gdzieś na północy.
A odległości nie są aż tak duże, raptem 120 km do Corralejo wygodną drogą.
Jak będziesz na północy to rozważ wejście na któryś z wulkanów. Najprościej na Hondo.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 20 Paź 2024 20:46 

złoty
Smierz napisał(a):
Słusznie prawicie, ma to chyba sens. Nie będę gnała i poganiała naszych przyjaciół, żeby tylko zaliczyć całość. Co zobaczymy, to dobrze. Czego nie zobaczymy- to poczeka. Podobnie było z Lanzarote,byłam dwukrotnie rok po roku,bo lubię się posnuć i posmakować te wszystkie miejsca. W sumie mi pomogliście, bo się strasznie miotałam.
Dobra decyzja, tym bardziej że Fuerteventura 2x większa od Lanzarote
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 21 Paź 2024 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja mam w ogóle przyjęty na Kanarki i Maderę system 2 wyjazdowy i do tej pory sprawdza się wyśmienicie. Córka była w tym roku pierwszy raz na Teneryfie i chciała koniecznie wszystko objeździć w tydzień. Po powrocie stwierdziła, że była za duża gonitwa, a i tak wszystkiego nie zdążyli objeździć. Jak ktoś lubi się dłużej zatrzymać w jakimś miejscu i zrobić jakiś mały szlak, czy po prostu posiedzieć z widokiem, czy pospacerować, to Fuerta jest idealna na 2 tygodniowe wyjazdy. Jak zostanie jakiś wolny czas, to można sobie przecież poplażować chwilkę :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Smierz uważa post za pomocny.

#228 PostWysłany: 21 Paź 2024 12:38 

niebieski
Zgadzam się absolutnie! Teneryfax2 , Lanzarotex2 i Gran Canaria tak samo. Ale tylko z mężem.,Co mnie naszło, żeby chcieć tę Fuertę w tydzień objeżdżać… A, już wiem- presja znajomych😁
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#229 PostWysłany: 25 Lis 2024 14:12 

Mam w planach 2 tygodniowy wyjazd w lipcu lub sierpniu.Wyjazd rodzinny z wypożyczeniem auta.
Fuerteventura czy Gran Canaria?

Tak na szybko patrząc to nie wiem czy 2 tygodnie to nie za dużo na na Fuerteventura,ale może sie myle?
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 25 Lis 2024 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Jak dla mnie sama Fuerta na dwa tygodnie to za dużo, Inne wyspy owszem:) Pewnie zaraz podniesie się krzyk, ale IMHO Fuerta jest najmniej ciekawą wyspą. Plaże są fantastyczne, najlepsze (potem dlugo długo nic), ale na tak zwane "zwiedzanie" to tydzień w sam raz.
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 25 Lis 2024 15:36 

złoty
Również uważam, że 2 tygodnie to za dużo
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 25 Lis 2024 16:40 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 871 996
Rozważ Fuerte + Lanzarote. Na 2 tygodnie pewnie będzie w sam raz.

#233 PostWysłany: 11 Gru 2024 14:00 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Cofete - dojazd 2024/2025. Droga jest raczej szeroka, porządnie ubita, niedużo luźnych kamieni. Nie była nawet w top 10 najgorszych dróg na Fuerteventurze. Każdy Fiat 500 i inne najtańsze auto z wypożyczalni dojedzie bez szkód, jeśli pojedziesz z głową. Owszem, miejscami jest trochę stromo (szczególnie powrót) i trzeba było wrzucić jedynkę. I można się trochę przestraszyć przepaści bez ogrodzeń. Ale tylko trochę.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 17 Gru 2024 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Ja byłem teraz 11 dni (sama Fuerteventura) i ani przez chwilę nie było wątpliwości, że to za długo. Ba, w niektóre dni zabrakło nam czasu na niektóre atrakcje i nie zobaczyliśmy wszystkiego, co zamierzaliśmy.
Jeśli lubisz łazić po szlakach (krajobrazy księżycowe, marsowe, saharyjskie), to jest niemało opcji. Barranco Encantado, jaskinie w Ajuy, łuk w Ajuy, Calderon Hondo, Arco de las Penitas, Pico Zarza, szlaki w okolicy Sotavento. Z pobocznych atrakcji saliny, Muzeum Sera (z super ogrodem kaktusowym), Muzeum Wiatraków, łażenie po wydmach, Betancuria, mirador astronomiczny. Zróżnicowane plaże do plażowania, wycieczki do kilku latarni morskich.

Byłem wcześniej na Gran Canarii i Teneryfie. Na Fuercie atrakcji jest mniej i są inne (brakuje insteresujących miast i miasteczek), ale jest co robić.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#235 PostWysłany: 17 Gru 2024 14:31 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Mam identyczne zdanie, nie można się nudzić. Byłem tydzień i zabrakło mi 2 dni na Fuerte (aby dotrzeć jeszcze w kilka miejscu wejść na jeszcze jeden wulkan) i na rejs na Lobos. Odczuwam pewien niedosyt.

Teraz byłam tydzień na GC, zabrakło mi jeden, max 2 dni ( a jakby było mniej plaży to by nie zabrakło), ale nie czuję braku....
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#236 PostWysłany: 24 Gru 2024 02:29 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
Zniżka 10% na bilety u przewoźnika ObyGroup. Ważna tylko 24.12.2024 (zakładam, że chodzi o datę zakupu, a nie wypłynięcia ;)).

Save 10% off all tickets with code OBYGIFT2024. Valid only on 24.12.2024
https://www.ferryisladelobos.com/

Cena regularna z Corralejo na wyspę Lobos to 17 € (RT), więc za oszczędzony hajs można kupić kilo papai... o ile jest w promocji (albo pół kilo jeśli nie jest).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość